ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
OCT-2010
prieteni
11 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Coliba Lu' Horea - Paleu

Ilustrație video-muzicală

- Balada lui Horea Closca si Crisan
TIPĂREȘTE

Având de sărbatorit un Dumitru, coleg de serviciu, ne-am îndreptat atenţia spre Restaurantul Coliba Lu' Horea , unde mai fusesem de vreo 2 ori.

Ne place acolo, deoarece este relativ departe de oraş (7 km.), este destul de mic (circa 50 locuri în interior), având un aer intim, zona este superbă, iar mâncarea delicioasă.

Născut dintr-o ambitie a patronului (patron şi al hotelului Elite de 4*, din Oradea click aici), localul este o prezenta singulara in zona, prin particularităţile sale.

Astfel, a fost cumparată o casă veche, din Arieşeni, jud. Alba, construită în secolul al XVIII –lea, a fost demontată, transportată la Paleu, unde a fost cu mare grijă pentru detalii recladită, pe o fundaţie de beton (la subsol fiind ceva spaţii tehnice), într-o curte foarte mare, excepţional îngrijită, pe malul lacului din Paleu.

De asemenea, a fost dotată cu toate cele necesare unei unităţi de alimentaţie publică (aerisire, energie electrică, apă, canalizare), iar într-o anexă s-a construit o bucătărie.

La mansardă s-au adăugat o mica sală de restaurant şi 3 camere foarte cochete, cu vedere minunată spre lac, cu baie proprie, etc. (185 lei RON/noapte, cu mic dejun inclus, din meniul a la carte/2 persoane).

În curte, când vremea este bună, se poate sta la o terasă acoperită cu stuf, iar în curte se regăsesc un grătar, un loc (cu căldare) pentru făcut bograch, gulyas, iar într-o clădire anexă, există chiar şi un cuptor pe lemne şi un bar pentru perioada caldă.

Noi, am stat în sala de restaurant, decorata in stil rustic, cu tulnice, ştergare, blide, castroane de lemn, linguri din lemn, doniţe şi costume populare.

Dat fiind că, rezervasem anterior masa, deja ne aşteptau 4 Platouri ţărăneşti, ce conţineau fiecare slăninuţă, şuncă, tobă, jumări, caş, brânză, cârnaţ de casă, ceapă roşie, roşii, măsline şi ardei roşii. Toate aşezate pe platouri de lemn, cu sistem de rotire, pentru a putea ajunge la toate cele. În plus, pe masă au fost şi vreo 6 boluri cu zacuscă de două feluri, respectiv cu fasole şi cu vinete. A, să nu uit pâinea neagră şi cea graham, de la brutăria patronului.

Având din straiţa proprie o pălincuţă, platourile s-au topit la figurat, de pe masă şi la propriu, în gură de fragede ce erau.

După multe, multe bancuri (unele chiar bune, o să le scriu pe forum, în topicul dedicat), poveşti... din meserie (asta-i marele nostru păcat şi la sindrofii, mai discutăm chestii haioase de la muncă), un ochi pe internetul de pe mobil (am avut moţiune doar) şi cum nu, destule pahare de pălincă, a sosit felul de bază (am sărit peste leveşă/supă/ciorbă).

Ei, dragi colegi, am avut o surpriza delicioasă. Am avut 2 platouri măricele (suficiente oricum) cu un mix format din costiţe la cuptor, ceafă şi piept de pui la grătat şi cartofi aurii, acompaniate de o salată de varză şi de murături (castraveciori şi gogoşari), delicioase. Din tot, nu au rămas decât pieptul de pui. Până şi colegele cu grijă la siluetă, s-au infruptat cu plăcere din costiţe. Nu am decât să aduc mulţumiri deosebite bucătarului. Excepţional.

Sigur că, a urmat vinul nostru preferat, adus din pivniţe de noi bine-ştiute, care să ajute la digestie.

Şi pentru că, în grup am avut şi câteva (5) fete, s-au luat şi papanaşi (toată lumea), încheind astfel o după-masă excelentă.

Dar, n-am plecat imediat, ni s-a permis să ne punem şi muzica pe care o vrem, aşa că ne-am şi dezmorţit puţin fizicul pe ringul de dans.

Despre preţuri nu ştiu ce să vă spun, un platou ţărănesc este la 55 lei RON, fiind considerat suficient pentru 3 persoane (şi chiar este), un papanaş 12 lei RON, etc.

Deci, să recapitulăm: servicii excelente (Ramona, ospătăriţa foarte atentă/săritoare/amabilă, şeful de local super ok. , a venit imediat cu mine sa-mi arate camerele şi mi-a explicat câteva detalii tehnice), cadrul natural deosebit, unic la o distanţă aşa mică de Oradea (la 7 km. , pe malul unui lac, cu dealuri în toate părţile), bucătăria de recomandat (pentru mâncăruri tradiţionale româneşti şi preparate din peşte), camerele decente, curate, călduroase, la un preţ competitiv, curtea şi grădina mari, bine întreţinute, ambianţa foarte intimă, se poate merge liniştit şi cu familia, internet wireless full în restaurant, făr parolă/preţ extra (aşa am aflat că a picat... moţiunea).

Mie sincer mi-a plăcut de fiecare dată şi m-am întors cu drag.

Saitul cu meniul complet în găsiţi dând click aici.

AmFostAcolo, am să mai merg de câte ori voi avea prilejul şi vi-l recomand şi vouă.

Notă pentru webmasteri: rog a se retrage punctele standard la review şi poze. Şi review-ul asta face parte din campania mea Descoperă şi apreciază Oradea, nu-i scris pentru puncte.


[fb]
---
Trimis de creivean in 28.10.10 21:46:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.

VIZUALIZĂRI: 8188 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Coliba lu] Horea - Paleu, în vale, pe malul lacului se găseşte restaurantul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2401 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

magdalena
[28.10.10 21:51:11]
»

Eu am inceput sa apreciez Oradea si sa o descopar datorita oradenilor de pe site si ma bucur pentru asta!

webmaster20*
[28.10.10 22:07:03]
»

Retras punctele standard acordate acestui review conform dorintei autorului.

krondia*
[28.10.10 22:22:53]
»

Campania ta "Descoperă şi apreciază Oradea" îmi aminteşte de seria de emisiuni TV "Puterea exemplului" unde am văzut prezentări foarte frumoase ale oraşelor de la noi din ţară. Oradea este pe lista mea de ceva vreme iar reviewurile tale sunt mai mult decât convingătoare.

georgiana
[28.10.10 22:56:57]
»

Daca a fost si bun si mult si ieftin si ati mai si dansat, inseamna ca este un loc deosebit.

Ma bucur ca ai avut parte de companie deosebita si ca ne-ai povestit si noua.

Iar pozele m-au convins si ele.

creiveanAUTOR REVIEW
[28.10.10 23:05:50]
»

Pentru că mi-s moţ, după mamă şi pentru că, vorbim de Coliba lu' Horea, rog un webmaster să ataşeze piesa Balada lui Horea, Cloşca şi Crişan, de aici: http://www.trilulilu.ro/dina01/9e71dbdd8bcc90

Mulţumesc.

creiveanAUTOR REVIEW
[28.10.10 23:10:18]
»

Am uitat să spun în review şi faptul că au şi Meniul Zilei, la 10 lei RON (când am fost noi acesta consta din Ciorbă de pui a' la grec + Gordon bleu, fără desert, apă, etc.)

magdalena
[28.10.10 23:10:24]
»

Acum am vazut si fotografiile, zona este extrem de frumoasa, acum stiu unde sa ma cazez cand ajung in Oradea (7 km "departe" de oras, pentru noi bucurestenii inseamna in oras!), coliba este inedita, mancarea ce sa mai spun, ai fi putut sa nu postezi pozele alea la ore nepotrivite!

creiveanAUTOR REVIEW
[28.10.10 23:13:36]
»

@magdalena

Noi am mai discutat pe tema asta şi am stabilit. Sunt sadic

webmaster25
[28.10.10 23:28:05]
»

Adaugat fondul sonor solicitat de creivean.

Auditie placuta.

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.10.10 23:37:40]
»

@creivean

Te-ai distrat, te-ai relaxat

Si pe noi ne-ai incantat,

Drept urmare ti-am votat

Coliba lu' Horea c-a meritat.

@krondia

Merita cu adevarat sa ajungi in Oradea, cu prima ocazie, daca te vei afla prin zona. In vara, in drumul nostru spre Budapesta, am poposit 2 zile si in Oradea si n-am regretat o clipa. Ba din contra, pentru ca nu ne saturasem de privelisti, la inapoiere catre casa, din nou am mai stationat inca o zi in Oradea. Iti dai seama ce ne-a placut acest oras cu o arhitectura deosebita si un farmec aparte! M-a impresionat faptul ca se ,,lupta’’ pentru ,,reconditionarea’’ cladirilor vechi, renovarea si ,,scoaterea lor la lumina’’. E un lucru extraordinar ca se doreste pastrarea ,,amintirilor’’ istoriei neamului din acel oras. Nu ca in alte parti: daramam, radem tot si ridicam cat ai zice ,,peste’’cladiri din termopane ca deh, astea-s la moda acum... ce istorie, ce cladiri vechi... trebuie sa fim in pas cu ,,modernismele’’ acum.

Diana, neaparat, daca ajungi in centrul orasului sa te plimbi pe aleile din parc, sa admiri fantanile arteziene, ce seara sunt luminate feeric.

Sa nu ratezi, caci e pacat, Hanul Pescarilor. Noua ne-a placut foarte mult, caci pe langa faptul ca este pozitionat departe de oras, daca nu ma insel chiar la cativa km de oras, pe un deal, este si o oaza de relaxare si divertisment acolo. Pe langa rusticul restaurant din centru, in stanga lui este amplasat un teren de fotbal si un lac unde am admirat o pereche de lebede gratioase, una alba, alta neagra, absolut supebe, iar in partea dreapta este un lac pentru pescuit. In spate vile pentru cazare, piscina si o mini gradina zoologica. Pentru mai multa documentare aici este site-ul click aici

Si in incheiere, merita sa dati o fuga si pana sus, pe dealul Ciuperca, nu neaparat pentru o papica, o gustarica sau ceva de baut la restaurantul ,,Ciuperca’’, ci pentru a admira Oradea in toata splendoarea sa. Dar nu oricand, ci la lasarea serii, cand veti vedea toate luminitele orasului cum scanteie si veti face o gramada de poze de placere. Panorama orasului e de nedescris si Oradea e de vis!!! Aici e-o poza de pe wikipedia, pentru a-ti intari convingerea click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
santana*
[29.10.10 07:05:16]
»

Impresionant restaurantul, dar mai ales aranjamentul care face sa para rustic. Din pacate, in Bucuresti mai toate restaurantele au ceva, chipurile, rustic. Proprietarii acestora cred neaparat ca o carpa, o caruta in drum, gata te dau pe spate. Ca sa nu mai zic de locul de unde se da ora zero in politica romaneasca, Golden Blitz-restaurant cu specific romanesc, o nereusita rustico-modernist-politico-manelista. Suna ca naiba, stiu, dar si numele Golden Blitz la o chestie cu produse romanesti da ca nuca in perete. Va mai curge apa pe Dambovita pana voi ajunge si eu acolo, fiindca in momentul acesta pentru bucuresteni ar fi mai aproape Viena, sa zicem, decat Oradea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
creiveanAUTOR REVIEW
[29.10.10 07:28:11]
»

@santana draga, si pentru oradeni este mai aproape Viena (500 km... din care 430 autostrada), decat Bucuresti (650 km... din care 42 de autostrada, daca mergi pe Valea Prahovei). Pe de alta parte, Crisana poate fi ea insasi o destinatie de vacanta.

Cris
[29.10.10 07:46:18]
»

Abia acum am citit review-ul tău şi am văzut pozele. Mare greşeală, trebuia să manânc înainte.

Nu am ajuns în Oradea dar cu siguranţă mi-ar plăcea să ajung şi asta datorită ţie.

santana*
[29.10.10 07:55:14]
»

Pacat ca Ungaria nu are litoral, ar fi fost mana cereasca pentru cei din vestul tarii. Fara sosele, suntem ca si legati de maini si de picioare. Norocul nostru, al celor din Bucuresti, sunt cursele de "capsunari" catre Italia si Spania, pe care le mai parazitam la bani putini, din cand in cand. La orice destinatie rutiera, noi mai adaugam la timp o ora- iesirea din capitala.

cosminp
[29.10.10 08:47:37]
»

bine ca nu am citit aseara ca iar iti ziceam ca esti sadic.

la cate 'locuri de vizitat' (restaurante) ne-ai descris, trebuie sa stam o luna la Oradea, iar la Coliba pare extraordinar de frumos.

mai ales ca Ramona ofera servicii excelente , preturi moderate si peisajul este superb.

locul amenajat pentru bograch ma incita la maxim, mai ales ca inca nu am mancat asa ceva si am auzit ca este minunat.

dannek
[29.10.10 09:42:21]
»

interesant restaurant si daca personalul este pe masura decrierilor tale nota 10!

bessondm
[29.10.10 09:44:13]
»

Fain loc ai descoperit, peisajul e deosebit. Restaurantul grozav, se vede si in poze. Parca totusi nu merge Halloween-ul la Coliba lu' Horea, vine mai asa, ca nuca in perete. Unde se afla localitatea Paleu, catre ce iesire din oras?

ileanaxperta*
[29.10.10 11:38:24]
»

Nu stiu cum fac ce fac (sau nu fac) si numai vinerea cand sunt o precuvioasa si tin post, reusesc sa citesc asemenea impresii "gustoase, apetisante" si... grele la stomacul meu ce este in "stand by" la supa de varza... all day looong...

Offf... creivean, iar te-ai intrecut pe tine cu descrierea altui loc de "infulecat" pe saturate si cu bani destul de rezon. Motule, te declar, eu, cel putin, specialist sau "xpert" ) in ale restaurantelor bune din Oradea.

No, si cand pasii mei vor avea norocul sa calce prin orasul tau, io pote voi manca intr-un local descris de tine aici pe site. Ca doar am de unde alege... Acum sa ma infrupt doar cu ochii privind pozele tale cu "vino'ncoa si ma haleste" ))...

Din tot ce scrii simt clar cat de mandru esti tu de orasul tau. Bravo si infinite felicitari! Numai bine si we fericit tuturor!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
mariana.olaru
[29.10.10 11:41:18]
»

Pentru mine, campania ta de promovare turistică a orașului în care trăiești, nu e decât un îndemn în plus de a-l revedea. Tare îmi doresc acest lucru, pentru că Oradea este unul din orașele mele preferate din România, dar pe moment este atât de departe de Pitești!!

Felicitări pentru excelentul review cu mireasmă culinară!

ascent
[03.11.10 11:43:05]
»

Foarte interesant modul de a construi sau de a reaseza aceasta casa. Banuiesc ca locul este cu atat mai interesant fiind pe malul unui lac.

M-a incantat ce era in farfuria din poza 10...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, bessondm, cosminp, Cris, dananecula, dannek, georgiana, ileanaxperta*, magdalena, santana*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Oradea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080916166305542 sec
    ecranul dvs: 1 x 1