Beraria U Fleku, traditie si buna-dispozitie
In lungile si haoticele mele cautari prin Praga, am dar in cele din urma de una dintre berariile celebre ale zonei. U Fleku se afla intr-o zona aparent pustie, nu prea frecventata de oameni sau turisti. Din fericire eram obisnuit cu mersul pe jos, asa ca vreo 2-3 statii de mers de la Piata Wencelsass nu a fost mare lucru.
Ma asteptam sa fie ceva foarte animat, in ciuda linistii de afara. Inauntru chiar era animatie, parca erai intr-un cort la o nunta. Veselie mare si galagie si mai mare, deoarece majoritatea saloanelor aveau mese ca la pomana, adica una in continuare alteia. Asa ca stateai la masa cu alte zeci de persoane necunoscute.
Repet, atmosfera a fost placuta, aveau si lautarii lor, iar printre mese circulau in permanenta cate doi chelneri cu tavi uriase de halbe de bere si shot-uri d-ale lor. Asa am aflat si noi ca degeaba am cerut doua beri la un alt chelner, oricum trebuia sa asteptam pana ajungea tava la noi si ni se puneau cam din oficiu doua beri in fata. Proabil ca era obligatoriu sa bei bere :) Tot asa am realizat de ce nu exista un meniu cu bautura, pentru ca singura bere era cea neagra, facuta in "casa".
Fiindca eram grabiti, avand o rezervare si in alta parte, nu am apucat sa stam decat vreo 20 de minute si am baut berea pe fuga. Nu era nici ieftina, dar atmosfera era frumoasa, mai ales daca intelegeai si limba.
Trimis de brugner in 07.02.12 15:16:15
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (brugner); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@brugner:
”Veselie mare si galagie si mai mare, deoarece majoritatea saloanelor aveau mese ca la pomana, adica una in continuare alteia.
Off, de cand tot suspin dupa o pomana, sa ma mai distrez si eu putin... Ai dreptate, nu stiu cum de ai gasit comparatia asta si daca ai stat mult sa te gandesti la ea, dar e perfect ce ai zis! Multumesc ca mi-ai amintit de unul dintre momentele mele preferate de entertainment.
@gheisa: Tu esti interesata de ceva anume sau doar iei in bascalie review-urile?
- Mar.2024 2 berării cu ștaif în Praga — scris în 15.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 4 mâncătorii faine în Praga — scris în 05.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Trei restaurante pragheze - jacuzzi culinar pe gâtlej — scris în 16.01.23 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Džungle: Un bar minimalist cu suflet — scris în 01.07.23 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cărnuri, sosuri groase/grase, găluște... Noroc cu berea! — scris în 31.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [U Rodinneho Krbu Praga] Recomandare: U Rodinneho Krbu Praga - să mancati bine! — scris în 23.09.19 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 [Pivovar a restaurace U Fleků] U Fleku, berarie, restaurant — scris în 24.08.18 de onesti60 din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ