Daca statiunea este plina de hoteluri, asa cum am descris-o aici: click aici, evident ca este plina si de restaurante si cafenele.
La tot pasul intalnesti restaurante mai simple (Cafe Elefant, Pizzeria Capri, etc.) sau mai sofisticate (ca cele care apartin de hoteluri), unde poti asculta muzica romantica sau doar linistea orasului...
Ca si in Viena, multe dintre restaurante aveau in vitrina fotografii cu personalitatile care au mancat acolo.
Trebuie insa sa stiti insa ca preturile sunt maricele fata de alte restaurante din Cehia, chiar si fata de Praga. Majoritatea au preturi de cca 300 de coroane pe portia de mancare, fata de cca 100 de coroane in mod obisnuit (fara 1000 de coroane nu va puteti apropia de restaurantul Grand Hotel Pupp! In Muzeul dedicat acestui hotel se poate vedea interiorul restaurantului si personalitatile care au luat masa aici la un moment dat, tacamurile folosite, aranjamentele florale...)
Pupik Bistro a fost pentru noi prima oprire pe care am facut-o in Karlovy Vary, foarte aproape de locul in care am parcat (20 coroane/ora), tinand cont ca ni se facuse sete dupa un drum de o ora pana aici (din Praga se face insa o ora si jumatate).
Un local micut si interesant, decorat cu obiecte devenite deja de anticariat: ceasuri desteptatoare sau cu cuc, calendare vechi inramate, tablouri, sticle atarnate pe pereti, acest tip de decor intalnindu-l in foarte multe localuri cehesti, care parca aduna tot ce pot din podurile bunicilor si le atarna pe pereti.
Lumea de aici nu era pretentioasa, tinand cont ca era un fel de bodega, dar cu « stil »...
Noi am baut o bere si un suc, insa lumea manca, noua nu ne era foame, dar portiile erau mari si preturile foarte bune. Am lasat masa pentru mai tarziu, dupa un tur de forta prin centrul statiunii.
Astfel, am mancat la restaurantul hotelului Aura Palace, care se afla vizavi de latura dreapta a Catedralei Maria Magdalena, unde ne-au surprins preturile asemanatoare cu cele din alte regiuni ale Cehiei, deloc piperate, mai ales ca mancarea a fost foarte buna.
Ambientul in care am mancat dejunul a fost foarte placut. Restaurantul avea mobilier din lemn si era decorat cu iz medieval, cu capite de fan, cosulete, capete de cerbi pe pereti, rogojini pe tavan, coronite de brad, sticle de bauturi, carafe cu dopuri de pluta, fiind luminat de faclii negre.
Noi am ales sa luam ciorbita de usturoi (ati citit bine!) si crutoane (35 de coroane); bucatele de pui cu legume (120 de coroane); rata cu knedlik (155 de coroane), acele galuscute care sunt de fapt, paine fiarta cu diverse prin ea sau facute din cartofi si pe care le gasesti si in supermaket-uri ca semipreparate, doar sa le pui la fiert; friptura de vita cu cartofi taranesti. Si pentru toate acestea ne-au adus o tava cu o multitudine de sosuri pentru a da savoare mancarii alese.
Ceea ce trebuie sa stiti atunci cand comandati friptura in Cehia este ca aceasta este mereu insotita de un sos foarte gustos. Daca nu doriti sa vi se puna sos, trebuie sa precizati acest lucru inainte. De asemenea, mancarea are o lingura de salata ca decor, daca vreti salata separata exista ca si fel de mancare.
Cat priveste ciorba de usturoi (Cesnekova se smazenymi krutoni), marturisesc ca am avut reticente in alegerea acesteia, dar simteam nevoia sa mananc o ciorba si nu prea ai ce alege la cehi... Puteti crede ca a fost teribil de gustoasa??
Daca mi-a lipsit ceva in privinta mancarii, cat am fost plecata, au fost ciorbele si supele din bucataria traditionala romaneasca! Altfel, m-as muta in Cehia numai pentru mancarea gustoasa si mult mai diversificata de aici!
Si pentru ca afara era o zi calduroasa, am "stropit-o" cu bere si sucuri pe masura!
Va recomand cu caldura acest restaurant, mai ales ca il puteti gasi foarte usor, insa daca vi se iveste in cale un alt restaurant cu vino-incoace, oriunde ati manca in Cehia nu are ce sa nu va placa!
Trimis de magdalena in 28.08.10 20:40:18
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Tocmai ai primit inca 400 de apropo-uri.
Nu mai pune te rog review-uri "culinare" seara, ca ne faci pofta.
Magdalena, acest review e numai bun ca inca nu am mancat de seara...
@biancuta, esti o fericita daca poti manca la ora asta!!!
@magdalena, din pacate nu ar trebui, dar frecvent manac tarziu, dupa care intru pe AFA!
Nu am baut, e cam interzis asta... Are vreo legatura cu Cehia? E cehesc?
Becherovka e tipic cehesc si se prepara in Karlovy Vary.
La urmatoarea intalnire AFA tu aduci absint, eu Becherovka si @presario lichior de martipan! Sa vedem ce iese!!!
(scuze webm!, nu ma certa!)
ciorba de usturoi, hmmm, chiar este bunaaa? nu am gustat niciodata, foarte tari fotografiile tale, salivez cand le privesc, dar ma sterg la gura )) si iti acord un bacsis de 400 pma )
E foarte interesanta! Mi-am zis ca o sa fac si eu!
Am savurat şi eu o supă cremă de usturoi cu crutoane, în Viena, la Centimeter aici. Absolut fenomenală. Mai vreau...
Deja miroase si la mine... a "Cesnekova se smazenymi krutoni"...
- Mar.2024 2 berării cu ștaif în Praga — scris în 15.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 4 mâncătorii faine în Praga — scris în 05.10.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Trei restaurante pragheze - jacuzzi culinar pe gâtlej — scris în 16.01.23 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Džungle: Un bar minimalist cu suflet — scris în 01.07.23 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Cărnuri, sosuri groase/grase, găluște... Noroc cu berea! — scris în 31.03.22 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [U Rodinneho Krbu Praga] Recomandare: U Rodinneho Krbu Praga - să mancati bine! — scris în 23.09.19 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 [Pivovar a restaurace U Fleků] U Fleku, berarie, restaurant — scris în 24.08.18 de onesti60 din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ