ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 4 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Las Vegas - orasul unei strazi miraculoase (II)

TIPĂREȘTE

Urmare de aici

Continuare pe aceeasi parte a Strip Streetului.

Hotelul Bellagio, cel mai reprezentativ, din Las Vegas, cand vorbim de cazinourile, si salile cu jocuri de noroc, cuprinzand, un complex de cazinouri, in care multi isi pierd averi fabuloase, cu aceasta dependenta a jocului, ajungand sa-si ia si viata. In fata hotelului, seara, in jocuri de lumini, o fantana dansatoare arunca periodic, jeturi de apa, fiind singura atractie a acestui hotel, in afara binenteles, de locul preferat al jucatorilor de noroc, Eu nefiind o pasionata a acestor jocuri, nu mi-am pierdut tipul in acest loc, continuand drumul spre hotelul din vecinatate, Mirage.

Asa cum ii este si numele, asa e si acest hotel, despre care pot spune ca pe mine m-a fermecat, poate cel mai mult, fiind si o iubitoare de animale. Acest hotel imita hotelul cu acelas nume, asezat pe malul lacului Como din Italia. Aici dupa ce intri, strabati o curte cu plante luxuriante, specifice zonei tropicale, apoi iesi intr-o curte, cu flori asezate pe un planseu de 600mp, in jurul unui lac, asezat intre cladire si o gradina zoo. Suprafata lacului e de 32000mp, in care 2 delfini, iti ofera un frumos spectacol, care in final, vin in dreptul tau pt. a-si lua ,,la revedere “, chiar acordandu-ti si un pupic, Iar daca continui sa astepti pana vin si ingrijitorii, poti asista si la ceremonia hranirii lor... Dupa ce traversezi pe un mic pod, lacul, ajungi in habitantul natural, al: leului si perechi lui albi, leopardul alb, tigrul alb si al lamelor cu par lung, animale salbatice pe care nu le gasesti usor.

Dar spectacolul pe care il ofera acest hotel, nu s-a terminat, daca intri in incinta hotelului, inainte de a ajunge la receptia, un imens tank, incastrat in zid, cu 20000 galoane de apa, gazduieste, aproximativ 450 de pesti, din 80 de specii, cum ar fi: pestele Angel, pestele Puffu, precum si alte specii exotice, si un recif de corali, pe care ii intalnesti la Marea Bariera de Corali din Australia, in Hawai, Fiji, Marea Rosie... Acest hotel iti ofera o relaxare intr-un mediu total diferit, de cea ce ai intalnit pana acum in Las Vegas.

E bine sa vizitati dupa-masa acest hotel si sa iesiti, din el pe seara cand s-au aprins luminile, pt ca atunci vei asista pe lacul, din fata, unde se strange apa siroind de pe stancile care-l inconjoara, la o batalie intre 2 corabii de pirati, cu autentici pirati la bord. Atmosfera pe masura ce lupta se incinge, devine tot mai incarcata de fumul, de la armele de foc, iar lumina care imbraca intrg evenimentul, devine tot mai rosie.

Am trecut pasarela, si am ajuns pe partea cealalta a bulevardului, unde la fel ca pana acum, am sa ma opresc numai la marile hoteluri, care au povestea unui oras, cu tot ce are el reprezentativ.

Primul la care m-am oprit a fost hotelul Encore, un elegant hotel, care are in fata o frumoasa gradina, cu holuri la intrare, cu coloane si oglinzi, unde permanent sunt reprezentantele firmelor Ferrari si Maserati. Nu acestea m-au facut sa intru aici, ci reclama de la intrare, in terasele acoperite interioare era gazduita, o Expozitie a Primaverii. Aveai ocazia sa treci, printre mii de specii de flori, intr-un decor deosebit, unde fluturi, albine arificiale zburau, din floare in floare, cu greu deosebind, realitatea de decorul facut. Pe margine, erau magazine, care iti ofereau la vanzare, unelte de gradinarit, rasaduri de flori, si de orice aveai nevoie pt. ati amenaja propia ta gradina.

In apropierea hotelului Encore, e asezat pe o suprafata mult mai mare hotelul Venetian. Aici e reprodusspiritul venetian, cu tot ce e semnificativ, in acest oras, de pe Marele Canal, avand si o parte din acesta, pe care trec gondale conduse de gondolieri, restaurante tipic venetiene cu gastronomie italiana, artisti ambulanti, piscine cu fantani decorate asemanator palatelor din Venetia. Si toate acestea sunt realizate din marmura, adusa din Italia, care da rafinamentul si autenticitatea orasului. Inca din fata inainte de intrare te intampina, Marele Canal, cu gondole, pe care dupa ce il ocolesti, treci pe Ponte Rialto, identic prin frumusete cu cel din Venetia, ajungi in piata San Marco, cu turnul cu ceas, ca apoi sa intri in Palatul Dogilor. Toata arhitectura si decoratiunile sunt absolut identice. Aici in palatul Dogilor, adica hotel, poti sa te indrepti spre receptie si sala cu jocuri de noroc, sau poti intra pe un coridor care m-a dus spre Muzeul de Ceara Madame Tousaut., unde am parcurs toate figurinele de ceara, a marilor vedete, de film, cantareti, jucatori de golf, si la iesire am avut ocazia sa-mi fac o poza, la biroul lui Obama, cu el alaturi de tine.

De aici am trecut pe langa cateva hoteluri, care nu m-au atras, sa intru in interior, mai ales, ca timpul incepea sa devina pretios, era a doua zi de cand, eram intr-o vizita din hotel in hotel, iar in a 3-a zi plecam din Las Vegas, intr-o excursie de o zi intreaga, in Grand Cannyon.

De aici e locul cel mai bun de a face excursie in Grande Cannyon si a-ti achizitiona aceasta de aici, de la agentiile care sunt o multime, intre hotelurile Flamingo si Planet Hollywood (aici fiind si Hawalian Marketplace, cu agentii de turism, in concurenta cu preturile).

Deci am trecut pe langa hotelul Flamingo, admirand culoarea lui, lila, asemanatoare cu a pasarilor flamingo, Bally’s, cu o frumoasa gradina la intrare, si care are un acvariu cu delfini (pe care ii vazusem in h. Mirage), si care se intinde, de asemenea pe o suprafata destul de mare, avand 2814, camere., si m-am oprit la hotelul Paris, dominat de atractia acestui oras Turnul Eiffel.

Am lasat pt sfarsit, acest obiectiv si am intrat in interiorul hotelului, unde imediat dupa intrare, aveai indicatoare cu directia in care doreai sa o iei, fie ca pasii vroiau sa faca o plimbare pe Champ Ellise, fie pe elegantele bulevarde pariziene, unde te asteptau 11 restaurante, luxoase sau cafenele, printre care si barul Napoleon’s, copie fidela a celui din Paris. Receptia era anmplasata in holul celebrului teatru Olimpia, si trecand de receptie, puteai intra in sala teatrului pt. a urmari o piesa. Pe toate aleile era o atmosfera tipic pariziana, de seara, unde totul e luminat de felinarele asezate pe marginea drumului, din fier forjat, in vremuri trecute. Cupola ca si la h. Caesar Palas, era in culoarea cerului, cu stele., pastrand configuratia celor de pe cer.

Dar, binenteles, atractia maxima era Turnul Eiffel, unde, totusi la casa de bilete pt. a urca in turn, nu era o coada prea mare, cred ca si datorita taxei, destul de mare, cand in celelalte hoteluri, absolut totul era gratuit, adica 10 $ (bani cu care puteai servi masa de pranz). Acest turn, intocmai cu originalul, e o constructie metalica, asezata in imediata apropiere, a intrari, cu o inaltime de 300m. In varful turnului, ajungi cu liftul, de unde poti admira inca odata, Las Vegasul, dar tot aici e un superb restaurant, care e deschis numai seara, dupa ora 20, cand din interior, poti vedea orasul si Strip Street, luminat feeric. In turn dupa ora 19, numai poti urca, iar dupa ora 20, numai daca mergi la restaurant. Cand vizitezi ziua turnul, primesti un tichet de intrare in restaurant, care iti asigura si o reducere de 20 %, la consumatie. Dar la preturile, pe care le aveau acolo, cred ca ieseam in pierdere cu toata reducerea oferita. Asa ca m-am multumit doar cu vizita de zi in turn.

De aici urmeaza hotelul MGM, care e, elegant, cu decoratiuni, in stilul Art Deco, contemporan, care are 5 piscine, de cea mai inalta clasa, iar pe acoperis, e un club de noapte, ultra modern. De asemenea aici, sunt Sali speciale pt. evenimente deosebite, sau conferinte. Hotelul, are 5044 camere, amenajate dupa cel mai inalt standard.

Ultimul hotel, care incheie seria, e hotelul Tropicana, care are 2 turnuri, sau blocuri, inconjurate de piscine si gradina cu o vegetatie tropicala, frumos luminat si din exterior, pt. ca numai aici am fost, se vede terasa unui mare club de noapte.

Aici se incheie povestea acestui oras, dar de aici, in urmatoarea zi am plecat, pt 14 ore in Grande Cannyon., unde am intalnit o lume total diferita de ce mi-a oferit, acest oras, plin de culoare, muzica, distractie lux.

--

nota webmaster: primul articol din mini-seria 'Grand Canyon' il puteti citi aici


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 27.08.12 16:15:13
Validat / Publicat: 27.08.12 18:46:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 3567 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 hotel Tramp
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂTurist în Las Vegas:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058938026428223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1