ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.05.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 1 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Poarta Indiei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După prânzul copios de la un restaurant local din New Delhi unde am povestit prima impresie culinară despre un alt loc decât hotel vezi impresii

s-a continuat programul de vizite. Una din vizite a avut loc într-o zonă de agrement și cu multă verdeață, zona unde se află arcul de triumf din New Delhi. Vizita a continuat cu observarea a mai multor clădiri emblematice din zona centrală precum și parlamentul sau reședința președintelui indian.

Pentru un scurt refresh redau aici câteva cuvinte scrise data trecută despre New Delhi:

New Delhi capitala Indiei se află în nordul țării la o altitudine de 215m deasupra mării. În zona centrală a capitalei New Delhi locuiesc aproximativ 250000 oameni iar în toată zona metropolitană cu toate suburbiile existente locuiesc cca 20 milioane indieni.

Orașul a devenit capitală în 1911. Înainte de această dată capitala Indiei a fost Calcutta (Kolkata) aflat în estul Indiei. În această schimbare de statut al orașului în capitală britanicii au jucat un rol important, India aflându-se sub ocupație britanică în acea perioadă. Probabil din acest motiv limbile oficiale sînt atât hindi cât și engleză. Am observat personal cel puțin în orașe că indienii vorbesc în engleză între ei. În provincie vorbesc mai mult în hindi între ei.

Multe clădiri emblematice s-au construit după 1911. Clădirile, palatele președintelui, clădirile administrative, India Gate (poarta Indiei) alte clădiri importante s-au construit după ce a devenit Delhi capitală. Populația s-a concentrat în jur, orașul s-a dezvoltat, astfel a devenit una din cele mai întinse și populate orașe din India. Are chiar și o zonă cu clădiri înalte.

Despre India Gate

Arcul de triumf al Indiei s-a construit în 1921 după modelul celui din Paris. Arhitectul britanic al clădirii a fost Edwin Landseer Lutyens, unul din cei mai renumiți arhitecți din acea perioadă. Este de asemenea și proiectantul altor clădiri emblematice din New Delhi precum reședința președintelui indian Rashtrapati Bhavan. Clădirea arcului de triumf seamănă mult cu alte arcuri de triumf din lume iar cu cel din Paris este aproape identic doar ornamentele diferă puțin iar în arcul de triumf care este de fapt monumentul eroilor sînt gravate numele soldaților căzuți în India atât britanici cât și indieni cu diferite ocazii de război, războaiele mondiale și alte evenimente nedorite.

Cred că mai multe nume gravate nu au mai încăput pe pereții arcului de triumf deoarece în primul război modial au căzut mult mai mulți precum și în războiul din Afganistan din 1919 și cel din Bangladesh în 1972. Câte nume de soldați căzuți au fost gravate pe acest monument n-o să scriu aici. Consultând mai multe siteuri începând cu wikipedia și continuând cu altele care descrie India Gate numărul gravurilor diferă de la un sait la altul :) De exemplu am aflat prin intermediul unui sait că sînt gravate 13313 nume, dar au căzut 70000. Pe alt sait scrie de 90000, pe un altul de 50000. Tind să cred că cifra cu 13000 este mai credibilă, de văzut personal am văzut multe nume gravate și fizic cred că acest număr ar fi cel corect.

Localizare India Gate

 Kartavya Path, India Gate, New Delhi, Delhi 110001, India este adresa obiectivului ultracentral în New Delhi iar coordonatele geografice sînt următoarele :. 28°36′46.31″N 77°13′45.5″E

Zona de agrement care cuprinde India Gate se întinde între râul Yamuna și parcul Budha Jayanthi. În zonă se află cele mai multe instituții ale statului indian Rashtrapati Bhavan-reședința preșdintelui, Sandvidham Sadam-parlamentul vechi, parlamentul nou, clădirea ministerului de externe, cartierul general al armatei indiene, ale forțelor aeriene, clădirea vicepreședintelui, Ministry of Steel-ministerul oțelului, Ministry of Railways-căile ferate indiene. Tot în această zonă este și cartierul ambasadelor. Toate astea le-am văzut circulând cu autocarul.

În afară de clădirile oficialităților, clădirile instituțiilor există o mulțime de atracții pentru turiști. Se poate face o plimbare în jurul monumentelor India Gate și celelalte memoriale National War Memorial, memorialul Lal Bahadur Sahstri. Existând multă zonă verde aici locul este mult iubit de indieni și iasă cu mic și cu mare la picnic. Se poate vizita Muzeul Național New Delhi, Muzeul Național Gandhi, National Zoologic Park New Delhi-grădina zoologică care se întinde pe multe hectare de teren.

Enumerând clădirile, atracțiile de mai sus cred că nu mai trebuie să subliniez faptul că aici se află cea mai bună zonă din New Delhi, cu cea mai multă verdeață, cu cea mai puțină mizerie, cu parcuri frumoase și străzi bune.

Rashtrapati Bhavan

S-a construit în 17 ani (1912-1929), proiectat de același arhitect Edwin Landseer Lutyens clădirea prezidențială de acum, se numea Viceroy House atunci și suprafața construită este de 19000 mp. 4 nivele și este compusă din 340 camere. Stilul arhitectural în care s-a construit clădirea este barocul edwardian asemănător stilului arhitectural victorian. Barocul edwardian s-a folosit predominant în imperiul britanic între anii 1901-1910.

În această reședință nu prea ajunge indianul de rând. Cel mult oficialități îi pot călca pragul aici funcționând secretariatul general al Indiei.

Vizita noastră

Datorită obiectivelor vizitate zona am văzut-o zilnic. Prima impresie a fost deja pe drumul aeroport-hotel, bulevardul principal pe care se circulă aici trecând chiar pe mijlocul acestui ax. Poliția de Delhi organizează multe filtre de circulație și folosesc bariere adevărate din fier gros dar acestea se pot împinge, au roți. Sînt galbene și au inscripția Delhi Police. Am fost și noi opriți pe drumul aeroport-hotel. Pe urmă am putut observa zona zilnic și face diferența între o zonă bună și o zonă proastă din New Delhi.

Toate instituțiile statului enumerate mai sus în articol în frunte cu reședința Rashtrapati Bhavan le-am putut observa din autocar pentru că evident acestea nu se vizitează. Cred că nu are rost să detaliez dar cea mai multă poliție cu barierele lor de fier din dotare se afla la reședința președintelui. Aici am observat că gazonul era mult mai verde decât în alte locuri unde mai era și ars și mai puțin îngrijit și tot aici se ocupau mulți de grădinărit. Ce era în palat după ziduri? Habar n-am. Dar se poate consulta acest site:en.wikipedia.org/wiki/Rashtrapati_Bhavan

Ajungând la locul de parcare destinat vizitatorilor India Gate au apărut imediat și vânzătorii ambulanți care nu prea ne-au slăbit cu prezența lor dar am început să mă obișnuiesc cu ei. Este un mod de viață și trebuie să vândă și ei ceva ca să poată trăi. Se pot observa și multe tarabe pline cu bunătăți indiene, condimente, fructe, dulciuri, souveniruri și altele. În parc pe lângă zona verde formată din copaci, aranjamente florale se află și canale cu apă, fântâni arteziene. Zona verde este străpunsă de bulevardul susnumit Copernicus Marg iar vizitatorii care vor să treacă dintr-o zonă în alta vor folosi un pasaj subteran.

În pasajul subteran vom putea învăța despre India Gate și toată zona de altfel. Pereții pasajului sînt pline de informații prețioase pentru un turist începând cu istoria locului, harta zonei și obiectivele găsite. Am trecut dincolo folosind timpul liber primit de la ghid.

Obiectivul principal observat este bineînțeles Poarta Indiei, aflându-mă sub arcul de triumf cei 42 m înălțime își spun cuvântul și mi se pare un monument magnific.

În jur erau foarte mulți vizitatori și am avut ocazia să experimentez faptul că indienii sînt mulți. Ceva mai departe de monument există și locuri de picnic astfel indienii pot ieși aici la iarbă verde care era însă destul de arsă în multe locuri.

Pe același ax cu arcul de triumf se află monumentul lui Subhas Chandra Bose un luptător al libertății indiene. Mai departe pe același ax se află National War Memorial.

Epuizând timpul m-am îndreptat înapoi spre locul de întâlnire la autocar pentru o nouă vizită. Am fost mulțumit cu ceea ce am văzut acolo și nu în ultimul rând și de posibilitatea de a putea observa modalitatea de petrecere a timpului liber al poporului indian.

Călătorii faine vă doresc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 12.05.24 18:55:03
Validat / Publicat: 12.05.24 19:58:14
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 312 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Tarabe cu bunătăți indiene
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

⭐ValentinB_88⭐
[14.05.24 18:10:09]
»

Pac, hai cu super-bonusul.

AZEAUTOR REVIEW
[14.05.24 20:45:59]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mulțumesc. Zona de la Indian Gate (Poarta Indiei) este un loc care amintește mai puțin de locul unde ești, și dacă nu ai vedea indienii cu miile ai crede că ești în alt loc. Dar așa cum am descris în articol zona aceea este una bună pentru New Delhi și India în general

Îmi pare rău că nu se pot încărca filmulețele mele (sînt ceva probleme tehnice și va mai dura ceva rezolvarea, sper să ne anunțe WM) Le voi atașa probabil la un alt articol pentru ca să le vedeți.

O seară bună

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[14.05.24 21:00:21]
»

@AZE:

Îmi pare rău că nu se pot încărca filmulețele mele (sînt ceva probleme tehnice și va mai dura ceva rezolvarea, sper să ne anunțe WM)  

Am reparat, în sfârșit, problema încărcării video -- au apărut, astfel, și cele 2 încărcate la acest review — a se vedea, de ex, aici

AZEAUTOR REVIEW
[14.05.24 21:10:46]
»

@webmaster: Mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂTurist în Delhi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060919046401978 sec
    ecranul dvs: 1 x 1