GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
„Cealaltă Capitală”, brandul sub care este promovat astăzi orașul Alba Iulia, a constituit gazda celeai de-a zecea întâlniri anuale a membrilor portalului AmFostAcolo.ro. Deși programul nu mi-a permis să ajung chiar din prima zi de desfășurare a manifestării, ratând astfel timpul dedicat socializării și degustarea bucatelor tradiționale, am decis să ajung totuși sâmbătă după-masă în Orașul Unirii. Pentru a nu perturba sejurul celor care soseau de joi/vineri prin alegerea doar pentru o noapte a unei camere în Hotelul Parc, cadrul principal unde se vor derula evenimentele, am decis să aleg cazarea în apropiere, la Hotel Transilvania – variantă alterantivă pusă la dispoziție de organizatori.
Poziționare și acces. Adresa oficială este: Piața Iuliu Maniu nr. 11, în apropierea principalelor instituții administrative ale orașului și județului Alba. Intrând în oraș dinspre Sibiu, pe E 81 (DN 1), străbatem porțiunea de șosea intitulată bulevardul Ferdinand și după ce depășim Casa de Cultură a Studenților virăm dreapta spre Piața Iuliu Maniu. În fața hotelului găsim locuri de parcare. De la podul peste calea ferată aflat la intrarea în oraș și până în fața hotelului sunt aproximativ 3 km; din fața hotelului și până la Catedrala Reîntregirii sunt 1,5 km de parcurs la pas (750 m până la Poarta I de acces spre cetatea bastionară).
Scurt istoric. Hotelul a fost înființat în anul 1972 și poartă numele regiunii în care se află: „Transilvania” (vedeți aici fotografii comparative: alba24.ro/hotel-transilva ... lui-478303.html). Din anul 2013 când este preluat de o firmă privată intră în renovare, transformându-se într-o frumoasă unitate de cazare de patru stele. Sunt reamenajate camerele, se introduce tehnică de ultimă generație (iluminare led, reglarea temperaturii din cameră de la distanță etc.), se modernizează restaurantul. Așa cum ne spune și deviza lor: „Povestea continuă din 1972”... la superlativ. Găsiți detalii pe adresa oficială web: hoteltransilvania.eu.
Recepție și lobby. După ce am admirat fațada modernă a hotelului, cuburile colorate care maschează mici balcoane, am intrat în incintă pășind pe o mochetă personalizată. Recepția este spațioasă, design modern, o domnișoară ne-a întocmit rapid pe calculator formalitățile de cazare, doar am semnat. Am primit cartela camerei și indicații privind orarul micului dejun și locul desfășurării „ostilităților” de dimineață. La Recepție există pliante cu diverse recomandări, cărți de vizită și sunt afișate diplome și rank-ul de pe Booking (9,1). De asemenea, există o vitrină cu suveniruri personalizate (ursuleți, căni), cărți poștale și apă îmbuteliată. Lobby-ul nu este foarte mare, dar luminile led colorate animează atmosfera, un perete-cascadă susură în surdină; într-un colț există biciclete de închiriat (parcă 12 lei/ora) și umbrele oferite cu împrumut. Pe o scară melc se accesează English Barul de la mezanin. Un lift modern ne-a purtat către etajele superioare – în interior un covoraș ne anunță în ce zi a săptămânii ne aflăm, iar un mic panou ne oferă informații despre starea vremii și evenimentele din oraș. Pe culoar este mochetă, corpurile de iluminat sunt pe senzori, numerele camerelor sunt afișate electronic, un panou expune electronic simboluri cunoscute: nu deranjați, doresc să se facă curățenie etc.
Camera. Camera de patru stele este suficient de spațioasă, accesul și funcționarea energiei electrice se efectuează pe baza utilizării unui card. În hol se află un cuier și suport de bagaje; alături un șifonier mare cu două uși în care se aflau: umerașe, halate de baie, papuci de unică folosință, seif, un volum Pagini aurii, încălțător, perie de ghete, burete cu silicon, pungă pentru trimis hainele la spălătorie. Patul cu saltea king-size era acoperit cu lenjerie albă impecabilă, trei perne pentru fiecare persoană, pilote moi – foarte confortabil și odihnitor.
Există noptiere pe fiecare parte a patului, veioze fixate în perete prevăzute cu lampă separată de citit, întrerupătoare pentru toate corpurile de iluminat din cameră. Tv lcd, prevăzut cu ceas electronic, este montat într-un cinema-wall, iluminat ambiental din spate. Un birou și un scaun ocupă unul din colțuri; aici găsim o mapă cu informații utile privind serviciile oferite de unitatea de cazare, meniul și prețurile din restaurant, prețurile suvenirurilor de la Recepție, lista canalelor tv etc. O veioză și un telefon fix sunt amplasate pe birou. În alt colț al încăperii se află un fotoliu și o măsuță înaltă cu picior – aici se află souă pahare și o sticlă de apă plată, din partea casei. O oglindă imensă acoperă o parte dintr-un perete. Aerul condiționat este controlat de un panou electronic, dozele sunt mascate deasupra ieșirii spre hol. Nu a fost nevoie să umblu la comenzi, în cameră fiind potrivit de cald, atât pe parcursul zilei, cât și în timpul nopții.
Un minibar silențios este încorporat într-un corp ingenios de mobilier, iluminat ambiental în spate. Micuțul frigider era plin cu produse: băuturi, răcoritoare, apă, dulciuri – prețurile erau afișate pe corpul de mobilier. Deasupra minibarului era poziționat un blat de lemn pe care se afla o cană fierbător, plicuri de zahăr, ceai și cafea instant; două cești personalizate așteptau cuminți pe un raft de sticlă. Încăperea este „îmbrăcată” într-o mochetă cu motive florale.
Baia, potrivită ca dimensiuni, este amenajată într-un stil modern. Există cabină de duș, etanșă, prevăzută cu duș mobil, dar și „pălărie” fixă, pluș șnur de alarmă în caz de pericol; accesul în cabină este un pic greoi din pricina spațiului mic. Vasul de wc era dotat cu odorizant. Existau prosoape albe, pahare, feon, oglindă mare, consumabile (hârtie igienică, săpunele, șervețele umede, cască de duș, set de cusut, set igienă – pilă, bețișoare pentru urechi și dischete demachiate). Sunt prezente și recipiente fixe cu săpun lichid la chiuvetă și cu gel/șampon în cabina de duș. Nu lipsește caloriferul cu suport de prosoape deasupra și un cuier pe perete lângă cabina de duș.
Balconul e micuț, ceva gen french, cu geam colorat de protecție, iluminat cu leduri noaptea, două persoane pot ieși să admire împrejurimile – de la etajul trei vedeam foarte bine obeliscul Lui Horea, Poarta a II-a și a III-a a cetății Alba Carolina. Lumina naturală intră în cameră doar pe ușa balconului, nu există altă fereastră.
Peste tot era curățenie, praful șters, nu au existat nici un fel de probleme de scurgere la cabina de duș. Wifi neparolat, a funcționat bine.
Micul dejun. Se desfășoară între orele 07.00-10.00, în sala restaurantului de la parter. Masa de dimineață a fost suficent de bogată și diversificată pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze. Au existat produsele clasice: ouă (fierte, omletă, ochiuri), crenvuști, cârnați, fasole, mezeluri de mai multe feluri, brânză, cașcaval, roșii și castraveți, măsline, iaurt, zacuscă, pateu de post, cereale, unt, gem (vrac și capsule), mini croissante, chec, fructe etc. De asemenea, suc de portocale, apă plată și minerală, apă fierbinte pentru ceai (diverse sortimente) și cafea (se comanda la bar).
Concluzii. Arhitectural hotelul arată foarte bine, dotările moderne și soluțiile tehnice aplicate sunt de top. Poziționarea în centrul civic, dar în același timp în apropiere de cetatea Alba Carolina este un atu important. Calitatea serviciilor oferite, amabilitatea personalului și curățenia din camere sunt de apreciat. La plecare am plătit 4,7 lei de persoană „taxa de promovare turistică cf. HCL” pentru care am primit factură și bon fiscal. Recomand cu căldură acest hotel de patru stele pentru calitate, profesionalism, amplasare și dotări.
„Povestea continuă din 1972”... la superlativ...
Trimis de tata123 🔱 in 19.03.18 10:01:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBA IULIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.07152800 N, 23.58238400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Într-adevăr, foarte frumos hotel! L-am vazut doar din exterior insa eram convins ca e un hotel bun!
Foarte frumos!
Așteptam impresii, mă bucur că totul a fost Ok.
Sunt invidioasă un pic pe oglinda ce-ai avut-o in cameră , a mea a fost mai mică la Parc
Mă bucur că ati reușit să ajungeți la Alba!
@iulian68: Mulțumesc, așa l-am perceput și eu. Mi-a plăcut la Hotel Transilvania.
@krisstinna: Mă bucur că am ajuns, chiar dacă mai târziu, la Întâlnirea aniversară AFA 10 de la Alba Iulia. Am reîntâlnit prieteni mai vechi, am cunoscut persoane noi... A fost o întâlnire reușită... felicitări tuturor. Iar hotelul, hotelul a fost... „the best”.
@tata123: Mai frumoase sunt camerele la Transilvania! Vineri am stat în holul de la recepție la prima măsuță din stânga și chiar mă gândeam cum o fi în camere!
Și Transilvania are camere de 3* și 4*, da-s mai elegante ca la Parc!
@Zoazore: Sunt frumoase camerele la Hotel Transilvania - calitatea se reflectă în preț. Acum depinde pentru ce ai venit în Alba Iulia: vacanță, city-break, conferință, tranzit etc. - în funcție de acest motiv petreci mai mult sau mai puțin timp în cameră, utilizezi ori ba facilitățile oferite de unitatea de cazare. A fost confortabil și elegant. Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.
@Zoazore:
”Și Transilvania are camere de 3* și 4*, da-s mai elegante ca la Parc!
Se pare că unii au fost mai inspiraţi
@nicole33: Și inspirație pot spune (după ce am citit câteva review-uri și am privit fotografii), dar mai ales dorința de a nu deranja un alt participant care poate sosea de joi/vineri la Întâlnirea AFA (eu venind sâmbătă). A fost o alegere potrivită pentru acest moment, serviciile hotelului îndeplinind așteptările clientului. Chiar dacă nu am vorbit îmi pare bine că măcar te-am zărit „live”.
@zoazore: În alegerea Hotelului Parc, în detrimentul unuia de 5 stele (după cum scria Cornel), au contat o serie întreagă de motive, expuse de altfel în ultimele zile în ecourile de la articolele dedicate unității de cazare respective. Numai bine!
@tata123:
A fost mai mult o glumă.
Ştiu care au fost motivele pentru care te-ai cazat la Transilvania, a fost o abordare elegantă din partea ta.
Îmi pare rău că la această Întâlnire doar ne-am "zărit" , neapucând să schimbăm măcar câteva cuvinte.
Chiar dacă aş fi ştiut dinainte ce oferă Transilvania, tot o cazare la Parc aş fi ales cu această ocazie, pentru a fi toţi împreună sau cât mai mulţi la un loc, însă hotelul tău mă tentează mult pentru o viitoare revenire în Alba Iulia.
Se pare ca alegerea hotelului Parc ă avut un singur avantaj, acela de a fi in locul unde s-a desfășurat petrecerea. Nu poti sa le ai pe toate, dar nu ma plâng... prea tare de camera de la Parc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2019 Transilvania – un hotel cu standard inalt — scris în 14.05.19 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Un weekend reusit — scris în 06.09.18 de alexandrac din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Peste așteptări! — scris în 22.03.18 de nelu73 din AGNITA SIBIU
- Jul.2016 Alba Iulia - Transilvania Hotel — scris în 03.08.16 de razviradu din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Hotel Transilvania - cazare bună — scris în 12.02.16 de Lale din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Un hotel super in Alba Iulia — scris în 17.08.15 de Ramos din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Un hotel în curs de renovare — scris în 11.09.13 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ