Am stat la acest hotel doua nopti, una la dus catre Kusadasi si cealalta la intoarcere.
Hotelul este foarte aproape de portul unde te lasa ferybotul si foarte bine semnalizat.
Din Eceabat aveti doua optiuni pentru feryboat, una chiar din Eceabat, 61 lire de masina si face 30 minute si una din Kilitbahir, mai faci 5 minute cu masina pana la el, dar costa 51 lire si faci doar 10 minute, chestie de optiuni.
Cum cobori de pe fery si intri pe singurul bulevard posibil, hotelul se vede in fata la vreo 300 m pe partea dreapta. Are ditamai panoul pe el cu numele hotelului, este imposibil de ratat.
Problema noastra a fost parcarea. Am ajuns sambata pe la ora 5 dupa amiaza si era o aglomeratie de nedescris. Am facut dreapta dupa hotel si ne-am invartit 30 de minute pe niste stradute foarte inguste... loc de parcare iok.
De fapt era foarte simplu, se merge pana in capatul strazii, se face stanga la 180 grade si te intorci pe sensul celălat pana in dreptul hotelului iar acolo faci dreapta si ajungi intr-o parcare mare cu plata, 25 lire / 24 h.
Nu trebuie sa platiti parcarea, dimineata vi se da de la receptie un bonulet pentru parcarea gratuita.
Sunt vreo 500 m de la parcare pana la hotel, va recomand sa puneti intr-o gentuta separată haine pentru o zi.
Hotelul este micut dar destul de cochet si curat.
Check in-ul s-a facut imediat. Am rezervat doua camere de 37 euro. Am zis sa-i facem omului un bine si sa-i platim in euro, ca lira lor de devalorizează pe zi ce trece si ne-a facut discount 37+37 = 75. I-am spus ca nu merge asa si i-am platit cu cardul, si bineinteles ca ne-a pus ce curs a vrut el.
In fine, camere marisoare, destul de curat, lift de 3 persoane.
Baia destul de încăpătoare, adica am vazut si mai mici. Destul de curat si in baie.
Aer conditionat, dar nu a fost nevoie, am dormit cu geamul deschis si a fost excelent.
Camera a fost la etajul 4 cu vedere la strada.
La întoarcere am nimerit la etajul 2, tot cu vedere la stradă, este de evitat din cauza zgomotului, a trebuit sa dormim cu geamul inchis.
Camera a fost mai prapadita, dușul ieșea din perete, suportul de hartie igienica cadea, dar una peste alta a fost ok.
Hotelul ofera in permanenta apa, ceai, suc, cafea instant Jacobs.
Mic dejun nu prea bogat, oua fierte cateva mezeluri, cateva branzeturi, rosii, castraveti, masline, ceva foietaje, crema de ciocolata pt copii... iti faceai treaba cu el, mai faceai si un sandwich pt drum ????.
Personal amabil, excelent pentru o oprire de o noapte.
Recomand cu incredere.
Canakkale-ul in schimb nu mi-a placut, cam tiganie.
Nu ratati replica celebrului Cal Troian, este foarte aproape de hotel, in zona portului.
Stiu turcii sa vanda istoria furata de la greci????
Trimis de vld79 in 01.07.19 11:11:33
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vld79); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 40.14849000 N, 26.40461000 E - neconfirmate încă
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Temizay Hotel, CANAKKALE" (deja existentă pe sait)
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Am o întrebare legată de folosirea cardului, nu de hotel????:cum adică a băgat ce curs a vrut el (comerciantul?
Mulțumesc!
@cosminap: adica turcul nu putea sa incaseze euro (fiind plata cu cardul) si a incasat lire turcesti la o paritate pe care a vrut-o el.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
@cosminap: pe booking preturile in euro sunt aproximative si la bulgari si la turci, adica de exemplu dacă el lucreaza cu o anumita banca poate sa iti puna curs de la banca respectiva + 2%.
Adica la exchange era 6.36 paritatea euro lira, el ne-a calculat la 6.56.
@Nasshu: am vrut sa ii dam euro dar m-a enervat, 37+37 = 75, cam asa facea el discount pentru plata cash in euro.
Pana la urma tot ca el a iesit ????
@vladdinca:
” Am rezervat doua camere de 37 euro. Am zis sa-i facem omului un bine si sa-i platim in euro, ca lira lor de devalorizează pe zi ce trece si ne-a facut discount 37+37 = 75. I-am spus ca nu merge asa si i-am platit cu cardul, si bineinteles ca ne-a pus ce curs a vrut el.
Am avut şi eu surpriza să constat că jonglează cu cursul valutar în fel şi chip numai să iasă ei în câştig în cazul rezervărilor pe booking, dar nu mereu.
Chiar dacă noi facem rezervarea în euro, pe booking este precizat clar că plata se va face în moneda hotelului, lire turceşti în cazul de faţă.
Pentru a evita să mă enervez fără rost pentru mica lor ciupeală, la plecarea de acasă îmi salvez rezervarea făcută selectând ca monedă lira turcească şi nu accept să plătesc o sumă mai mare, arătându-le rezervarea şi nu mai au ce comenta.
Mai greu este pentru cazarea de la întoarcere acasă, când ai nevoie de cursul euro/liră turcească din ziua respectivă, dar poţi apela la un prieten rămas acasă în România.
- Jun.2023 Recomand pentru cazare intermediară — scris în 10.07.23 de daniel din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Hotel Temizay NU — scris în 27.07.22 de Cipriannnn* din PLOIEşTI - nu recomandă
- Jul.2020 Recomand acest hotel — scris în 18.08.20 de daniel din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Totul este OK — scris în 05.08.19 de daniel din BUCUREșTI
- Jun.2015 Oprire de tranzit, dar cu amintiri frumoase — scris în 20.06.15 de bullet123 din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Cat platesti, atat primesti! — scris în 05.10.11 de maria55 † din EFORIE SUD - nu recomandă
- Jul.2009 Curat si doar atat. — scris în 03.03.10 de iclaudiaisabela din BUCURESTI - RECOMANDĂ