Majoritatea parintilor se tem un pic de calatoriile cu copii la mare, mai ales de primele. Luam cu noi de doua ori mai multe haine, de doua ori mai multi pampersi si jumatate de valiza de medicamente si creme. Evident la asta se adauga grijile legate de cazare.
Prima data cand am fost cu ambii copii la mare a fost la hotel Sunquest din Venus. Cel mare avea 2 ani jumate, cel mic de abia cateva luni. Dar a fost bine.
Hotelul se afla la intrarea in statiunea Venus, dinspre Jupiter, relativ aproape de plaja. Este renovat destul de recent, si exterior si interior iar personalul are o abordare buna fata de clienti. Camerele sunt relativ mici, asa cum sunt camerele la hotelurile clasice de pe litoral, mobilierul nu este de cea mai buna calitate dar aspectul e ok si era curat. Noi am avut si un pat suplimentar, spatiu nu mai era prea mult dar pentru 2 nopti ne am descurcat.
Camera are aer conditionat, un mic frigider, televizor si balcon.
Atu urile hotelului sunt piscina, o zona foarte frumos amenajata si iluminata noaptea si terasa unde exista si un mic loc de joaca si unde se poate servi un pranz convenabil, la umbra. De altfel hotelul se afla intr o zona destul de inverzita, cu copaci mari, iar spatiul verde din jur este bine intretinut. Era foarte placut sa asteptam la terasa in timp ce baietelul se juca la cativa pasi de noi, fara grija ca se plictiseste si fara a fi deranjati de caldura coplesitoare de la orele amiezii. Mancarea, desi nu foarte diversificata, era buna iar personalul (niste baieti tineri) se straduia, cel putin fata de noi au fost amabili.
Apoi urma somnul de dupa amiaza in camera racoroasa (porneam un pic aerul conditionat) unde daca trageai draperiile era aproape intuneric si deci foarte potrivit pentru somnul copiilor. Dupa amiaza puteam sa mai stam un pic in zona piscinei, unde din fericire era umbra, pana spre 6 cand mergeam din nou spre plaja.
Plaja era la cam 5 minute de mers pe jos (o carare prin iarba) si era ok, curata, nu foarte aglomerata, puteai lua de la hotel niste bonuri pentru sezlonguri cu 5 lei.
Statiunea in sine e foarte linistita, erau doar cateva magazine si terase dar seara poti face plimbari spre Jupiter/Neptun sau spre Mangalia.
In concluzie probabil ca as mai merge la Sunquest daca as decide sa merg pe litoral in tara, dar cu ambii copii nu cred ca as putea sa stau mai mult de 2-3 nopti. Camera este destul de mica si posibilitati de distractie pentru copii, in afara de acel loc de joaca, nu prea sunt. Pentru un weekend insa, ca sa scapi de canicula din Bucuresti, este o solutie rezonabila.
Trimis de IoanaV in 03.06.13 14:25:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VENUS.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IoanaV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2024 Review Sunquest — scris în 04.07.24 de viohoney din BUCUREșTI - nu recomandă
- Sep.2023 Excelent — scris în 05.09.23 de ux130666 din ILFOV CORNETU - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Concediu de vis — scris în 19.09.22 de ux127280 din TULGHEş [HG] - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Vacanta perfecta — scris în 03.08.22 de Dan76 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 O varianta de luat in calcul si pentru la anul... — scris în 15.07.22 de Costa78 din PUCIOASA [DB] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Un sejur foarte relaxant! — scris în 24.08.21 de cris1982 din TURNU MăGURELE - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Personal neamabil — scris în 09.08.21 de ux121737 din BLAJ [AB] - nu recomandă