Napoli - oameni si locuri
Ce as mai putea adauga util legat de Napoli, cand sunt descrieri foarte reusite din care ne-am si inspirat?
Pregatiti-va pentru un oras pestrit, port si in acelasi timp de provincie mai saraca in Italia, cu celebrele strazi in panta, inguste, colorate, cu rufe atarnand, cu oameni veseli, relaxati, cu multi turisti, multe motorete, cu pietoni - cel mai adesea, localnici - care traverseaza pe rosu blocand cu mana automobilele, cu destul de multe gunoaie, cu foarte multe obiective de vizitat, ca de altfel, in toata Italia, cu oameni dornici sa te ajute, la propriu, cu multa politie pe strazi si in locurile aglomerate, cu cartiere mai vechi si mai noi, cu concerte in aer liber, cu grupuri de tineri care se aduna in piete pana spre dimineata.
Preturile sunt accesibile atat la mancare, cat si la transport, distractie, magazine sau muzee. daca te cazezi in zona centrala: cartierul spaniol - via Toledo, ai toate sansele sa interactionezi cu oamenii, sa economisesti timp cu deplasarile.
Ca in orice localitate, dar mai ales in aceasta zona, este de preferat sa evitat zona garii centrale.
Trebuie vizitat: muzeul arheologic, muzeul Capodimonte, muzeul regal din piata Plebiscito, castelele Sant'Elmo, Del'Ovo, tezaurul san Genaro, domul din Napoli, bazilica din piata Plebiscito, piete vechi, biserici, stradute
Trimis de sanda_afa in 19.04.18 15:43:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sanda_afa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța la Napoli, NAPOLI" (nou-creată pe sait)
O vacanta foarte frumoasa! Ma bucur ca ai asternut pe hartie experienta voastra si precis imi va fi de folos in viitor. Iti doresc cat mai multe excursii reusite.
@androstef: multumesc, cu mare placere si alte detalii
- Jan.2022 Napoli, câteva idei și recomandări de călătorie — scris în 02.07.22 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ