ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2022
DURATA: 3 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Sfaturi utile pentru vacanța la Napoli

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
  [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 11 MIN

  Napoli, câteva idei și recomandări de călătorie

  TIPĂREȘTE URM de aici

  După o minivacanţă de trei zile, nu pot afirma că am ajuns să cunosc cine ştie ce Napoli, însă aș vrea să împărtășesc câteva idei din experiența mea de organizare, poate cineva ar fi doritor de a vizita metropola, chiar şi în combinaţie cu frumoasa regiune învecinată, nu doar s-o folosească ca punct de plecare sau sosire.

  Inițial, din cele trei zile pe care le aveam la dispoziție, una am fi vrut s-o dedicăm Vezuviului și Herculaneum-ului, apoi ne-am dat seama că Napoli merită mai mult de două zile, că întreaga minivacanță nu ne-ar ajunge să vedem ce e mai important din oraș, așa că ne-am hotărât să nu mai plecăm deloc, ci să rămânem „napoletani” pe tot parcursul.

  Așadar, strângând informații atât de pe internet, inclusiv, de aici de pe sait, dar și din experiența unor prieteni ce se întorseseră proaspăt din Napoli, am ajuns la câteva idei practice, de bază, în ceea ce privește călătoria pe plaiurile napoletane. Iată, care ar fi acestea:

  -atunci când aterizezi pe aeroportul internațional Napoli (Capodichino), aflat la circa 4 km nord de oraș, transportul în comun, spre metropolă, se face cu shuttle bus, de la firma Alibus, care costă 5 €/persoană, durata călătoriei fiind de circa 15-25 minute în funcție de trafic. Biletele se cumpără de la șofer cu cash. Se fac două stații: prima la Stazione Centrale, nodul principal al tuturor legăturilor de transport urbane și interurbane, iar oprirea finală se face la Piazza Municipio, aproape de portul Beverello. Cam asta află toată lumea atunci când se interesează de cum se ajunge la/de la aeroport.

  Însă, mai există un autobuz, S3, care face același traseu, dar cu opriri mult mai dese și la un preț mult mai mic, aproximativ 1 €/persoană, practic la tariful biletelor de oraș. Desigur, îl recomand dacă aveți suficient timp la dispoziție, fiindcă durata traseului se poate dubla.

  -pentru transportul în comun în oraș am analizat îndelung mai multe variante, însă am ajuns la concluzia că cel mai eficient pentru cele trei zile ale noastre este cardul Napoli 3 days Campania Artecard, un card virtual, deci nu fizic, pe care l-am achiziționat individual chiar în ziua plecării (după ce testele rapide ne-au ieșit negative). A costat 21 €/persoană, am descărcat aplicația aferentă acestuia și am instalat-o în telefon. Ce oferă acesta? În primul rând, transport gratuit pe toate mijloacele de transport în comun: metrou, funicular, autobuz, troleibuz, tramvai, trenurile Circumflegrea, Cumana și Circumvesuviana din aria urbană. În al doilea rând, cardul include trei intrări gratuite la trei mari obiective cuprinse într-o listă atașată cardului, dar și reducere de 50% la alte multe obiective înscrise în aceeași listă. Mai multe se pot consulta aici: campaniartecard.it/napoli ... giorni/?lang=en

  Cardul se validează odată cu prima sa folosire și din acel moment încep să curgă cele 72 ore de valabilitate, dar în orice moment îți poți verifica perioada de valabilitate, aplicația afișând exact cât mai are cardul până expiră.

  -pe de altă parte, eu vă îndemn să mergeți cât mai mult pe jos, în special în zona centrală (Centro Storico), în felul acesta veți putea simți farmecul orașului, vibe-ul acestuia, veți putea observa localnicii, dar și turiștii, vă veți face propria idee despre acest fenomen numit Napoli cu tot cu clădirile și monumentele sale, deloc puține la număr. Desigur, sfatul meu e s-o faceți pe zi, chiar și seara, însă, pentru un plus de siguranță, fără a vă aventura pe străduțele lăturalnice, dosnice, mai puțin luminate. Când osteniți, pentru a vă cruța picioarele de care veți avea mare nevoie în continuare, recurgeți la mijloacele de transport în comun.

  -și dacă tot am adus vorba de mijloacele de transport în comun, chiar dacă nu sunteți convinși pe de-a întregul să le încercați, vă recomand călduros să coborâți la metrou la stația Toledo, măcar pentru a o admira. Este considerată una dintre cele mai frumoase, ba chiar cea mai frumoasă din Europa, așa cum a fost declarată de către publicația britanică The Daily Fotograph. De jur-împrejur ai impresia că ești înconjurat de mare, bucățile de ceramică dispuse într-un joc de nuanțe diferite de albastru încântă și ochii celui mai critic privitor. Nici stațiile Università sau Duomo nu stau prea rău la acest capitol, uimind prin aspectul lor distins. Acestea au fost create de artiști adevărați, recrutați special pentru realizarea unor interioare deosebite.

  -vizitați Muzeul Național de Arheologie din Napoli, Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN) , care și el are renumele de a fi unul dintre cele mai mari și mai importante din domeniu, din Europa. Este absolut uluitor ce colecții de seamă deține, ca să nu mai zic de dimensiunea sa la propriu și la figurat. Noi am ales muzeul ca prim obiectiv vizitat gratuit din cele trei cuprinse în cardul virtual Napoli 3 days Campania Artecard, chiar a doua zi dimineață. Ai nevoie de timp și dispoziție să înmagazinezi noianul de informații și măcar să treci în revistă sălile numeroase existente, cu exponatele lor, care de care, mai interesante.

  -vizitaţi castelele din Napoli, dovezi ale vechilor fortificaţii ale oraşului, începând cu perioada antică, până în Evul Mediu târziu. Napoli se mândreşte cu mai multe asemenea fortăreţe: Castel dell’Ovo ce datează din antichitate, situat pe o peninsulă la malul mării, Castel Capuano, cetate medievală ce expune opere de artă, ce poate fi găsit în apropiere de Piazza Garibaldi (Stazione Centrale), Castel Nuovo -castel medieval impunător, cu cinci bastioane circulare remarcabile, galerie de artă-, ce se află în imediata vecinătate a portului, Castel Sant’Elmo, fortăreaţă de secol XIV, în formă de stea, fostă închisoare, situat pe o colină, de unde priveliştea asupra oraşului este magnifică.

  Ţin să spun că celelalte două obiective a căror vizită o puteam face gratuit, cu intrare inclusă în card, au fost Castel Sant’Elmo şi Castel Nuovo. Am mai vizitat și Castel dell’Ovo, la fel, gratuit, însă este bine de ştiut că pentru acest lucru este necesară înscrierea pe website-ul propriu comune.napoli.it/casteldellovo unde trebuie făcută rezervare, adică ales un anumit interval orar. Noi n-am ştiut şi la poarta de acces ne-am trezit că nu ni s-a permis intrarea, drept pentru care am făcut rezervare pentru ziua următoare.

  -nu rataţi să priviţi oraşul şi împrejurimile sale de la înălţime fie de la Castelul Sant’Elmo, situat cumva fix perpendicular pe port şi golful Napoli, pe dealul Vomero, fie de pe colina Posillipo cu cartierele sale exclusiviste, care oferă vederi din vestul oraşului asupra întregului golf, până hăt-departe la Vezuviu. După cum vă spuneam, am reuşit să urcăm doar la Vomero, dar experienţa a fost una memorabilă, panourile informative ne-au indicat împrejurimile: insulele Ischia, Procida pe de-o parte şi Capri, pe de alta.

  - identificaţi Spaccanapoli, o arteră dreaptă, de circa 2 km lungime, care străbate centrul istoric din Napoli în direcţia sud-vest nord-est, parcă împărţindu-l în două. De fapt, Spaccanapoli se traduce “spintecă Napoli” referindu-se la rolul de a separa orașul. Artera are origine în antichitate, fiind una din cele trei Decumanus existente în Neapolis (orașul antic, înaintașul Napoli-ului de astăzi). Desigur, parcurgeţi-o de la un capăt la altul şi descoperiţi-i monumentele şi clădirile remarcabile ce o mărginesc. Tot în această categorie aş include şi complexul monahal Santa Chiara din vecinătate pe care l-am vizitat şi ne-a impresionat puternic prin frumuseţe şi rafinament.

  De reţinut ar fi că Spaccanapoli nu este numele unei singure străzi, ci este compusă din segmente ale mai multor străzi cu tot cu monumentele lor: strada Maddaloni Domenico Capitelli, Piazza Gesu Nuovo, Palazzo Venezia, strada Benedetto Croce, Piazza Nilo și San Biagio Dei Librai, strada Domenico Maggiore, apoi traversează Via Duomo (numită după Catedrala din Napoli) și trece dincolo de limitele centrului vechi al orașului.

  Spaccanapoli poate fi observată foarte bine de sus, belvederea de pe Vomero ne-a oferit imaginea integrală a sa pe când ne aflam la Castelul Sant’Elmo.

  -cred că nici nu mai este necesar îndemnul de a vizita Piazza Plebiscito, cea mai mare deschidere a oraşului, Centro Storico şi Cartierul Spaniol, Galeriile Umberto I, Palatul Regal, adevărate simboluri ale oraşului. Centrul istoric din Napoli este inclus în patrimoniul UNESCO din anul 1995, iar orașul se mândrește cu cele peste 400 de biserici istorice și monumentale, cel mai mare număr din lume pentru un singur oraș. De asemenea, aici aş încadra şi Catedrala (Duomo) , situată aproape de capătul nord-estic al Spaccanapoli. Dacă aveţi timp şi dispoziţie, vă puteţi aventura în catacombele oraşului, ştiut fiind faptul că Napoli are adevărate minuni subterane, noi nu am reuşit.

  -în altă ordine de idei, revenind la lucruri mai lumeşti, vă recomand călduros să mâncaţi pizza pe săturate, Napoli fiind recunoscut ca oraş în care s-a născut pizza Margherita, creată în onoarea reginei ce venea să viziteze bătrâna urbe. Pizza este cel mai consumat fel de mâncare, se găseşte peste tot, în toate formele. Nu ştiu dacă este vreun mit, dar am fost şi eu de acord că pizza napoletana, în fapt un preparat atât de simplu, parcă e mai gustoasă decât orice altă surată dintre-ale sale de pe plaiurile italiene. La capitolul acesta, sunt faimoase pizzeria Da Michele şi pizzeria Brandi, cea de-a doua fiind chiar localul în care, acum mai bine de un secol, pizza creată în cinstea reginei Margherita de Savoia, a fost botezată după numele său. Dar, pizza este delicioasă în orice loc, însă trebuie să recunosc că faima vinde şi mai bine.

  -când veniți la Napoli, nu purtați vreun însemn al altei echipe de fotbal în afara celei locale, fanii lui SSC Napoli sunt împătimiți și s-ar putea isca vreun conflict din te miri ce, considerându-se sfidați la ei acasă. Din întâmplare, am asistat la un moment absolut penibil când o gașcă de adolescenți nebuni se uitau urât și făceau bășcălie de un turist care avea un tricou al unei echipe de fotbal american. Suporterii napoletani sunt înfocați, din acest punct de vedere ei au o singură religie care se cheamă Diego Armando Maradona. Chipul său se regăsește pe toate suvenirele, fotografia sa se află în toate vitrinele, ba chiar uneori și în fața prăvăliilor, în mărime naturală, localnicii aproape zeificându-l.

  - aveți grijă la buzunare, poșete, rucsacuri, fiindcă „frica păzeşte pepenii’’, Napoli având o faimă proastă în ceea ce privește furturile. N-am văzut, nu ni s-a întâmplat, însă un plus de prudență nu strică atunci când vorbim despre Napoli.

  -atenție că în Napoli se circulă nebunește, chiar și traversarea străzii pe zebră poate fi o provocare, mai ales când scuterele trec pe lângă tine vâjâind.

  -nu vă speriați de gunoiul prezent peste tot, știți că un alt renume prost al orașului este acela de a fi murdar, în general mizeria fiind percepută aici ca o normalitate. Trebuie să vă înarmați cu răbdare și calm și să faceți abstracție de aspectele mai puțin plăcute din jur pentru a nu vă strica sejurul.

  În concluzie, eu recomand cu mâna pe inimă o vacanță la Napoli, cel mai mare oraş din sudul Italiei, o aglomerare urbană haotică şi fascinantă, în care bogăţia şi sărăcia, luxul şi modestia, fericirea şi tristeţea se împletesc. Nouă ne-a plăcut mult de tot și exuberanța și veselia localnicilor, ospitalitatea cu care aceștia ne-au tratat peste tot, sociabilitatea pe care o afișau fără nicio reținere.

  Celebra vorbă a lui Goethe „Vedi Napoli e poi muori” nu se confirmă exact când mă refer la noi, însă țin să spun că aceasta conține mult adevăr, fiindcă e clar că, dacă ai văzut Napoli, ai văzut destul. Așadar, dacă vi se ivește posibilitatea, nu spuneți nu unei vacanțe în fieful Mafiei, nu este periculos atunci când ești doar un turist însetat de cunoaștere.

   

  Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

  Citește și CONTINUAREA aici
  selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

  [fb]
  ---
  Trimis de irinad in 02.07.22 17:04:27
  Validat / Publicat: 02.07.22 20:07:51
  VIZUALIZĂRI: 999INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Malta, Iordania, Israel, Italia, Franţa, Cipru, Portugalia, Croaţia, Spania, Egipt, Monaco
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P34 Piazza Gesu Nuovo
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 53 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  12 ecouri scrise, până acum

  maryka [02.07.22 20:50:47] »

  Excelent ghid pentru Napoli, cu foarte multe informații utile, iar pozele sunt pe măsură.

  Foarte frumos totul, iar priveliștea de la Castel Sant' Elmo e splendidă! Iar apusul de poveste! Mi-au plăcut de asemenea și stațiile de metrou, foarte interesante. Numai bune de admirat și pozat. De mult vreau să ajung și eu, de fapt, na, am ajuns, dar pe „ocolite” , de la aeroport, în Porto di Pozzuoli de unde ne-am îmbarcat pentru Ischia. Am văzut ce-i drept o imagine frumoasă a orașului, autostrada fiind la înălțime, așa că am văzut castelele și clădirile impozante, probabil catedrala cu domul imens, dar iată că am tare multe de văzut. Cândva, atunci când îi va veni rândul!

  Felicitări, foarte frumos și bine structurat articol, ușor de parcurs și de luat aminte!

  Noapte liniștită, te pup cu drag!

  mishu [02.07.22 21:00:29] »

  @irinad:

  Celebra vorbă a lui Goethe „Vedi Napoli e poi muori” nu se confirmă exact când mă refer la noi, însă țin să spun că aceasta conține mult adevăr, fiindcă e clar că, dacă ai văzut Napoli, ai văzut destul.

  si ceea ce ai povestit si ne-ai aratat prin poze a fost minunat.

  Si sa spunem ca te iert si pentru pizza, inghit in sec si acum... , asta e, trec mai departe.

  Felicitari pentru articol si poze, votat cu mare drag.

  webmaster [02.07.22 21:08:26] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  irinad [02.07.22 21:23:47] »

  @maryka: Mă bucur că ţi-au plăcut fotografiile şi articolul, eu am încercat să schiţez ce am găsit ca informaţii utile care mi-au fost de folos, precum şi propriile mele idei din scurta experienţă napoletană. Napoli nu ne-a ispitit prea mult până acum şi recunosc că e mare păcat fiindcă oferă foarte mult, trebuie doar să ai răbdare să-i descoperi aspectele.

  Vei ajunge la Napoli, să ştii că încă este o destinaţie accesibilă ca preţuri. Mie acolo mi s-a părut cea mai ieftină viaţă din tot ce am vizitat eu în Italia, ce-i drept n-am fost eu în foarte multe locuri, dar am reuşit să-mi fac idee.

  Mulţumesc frumos pentru ecou, vizită, aprecieri! Şi eu te îmbrăţişez cu drag!

  irinad [02.07.22 21:35:26] »

  @mishu: Mulţumesc frumos, îmi pare bine că ai apreciat ideile mele în ceea ce priveşte Napoli, articolul şi fotografiile.

  Si sa spunem ca te iert si pentru pizza, inghit in sec si acum... , asta e, trec mai departe.

  Stai că încă nu ai văzut nimic referitor la pizza, mă gândesc că trebuie să-mi aştern pe hârtie experienţele culinare napoletane. Sincer, nu mă gândeam să-mi placă atât de mult la Napoli, nu mă gândeam că pizza aia mă va cuceri sau că localnicii, despre care nu auzisem mereu numai de bine, mă vor impresiona pozitiv. Din ce mi-am dat seama, ţie îţi cam place pizza, aşa că dacă nu ai încercat-o pe cea napoletană, acasă la mama ei, ar trebui s-o faci.

  Pe scurt, spun cu convingere: la Napoli vom mai reveni şi asta chiar în curând! Te pup!

  irinad [02.07.22 21:38:43] »

  @webmaster: Mulţumesc mult, mă onorează ca de fiecare dată când primesc titulatura. Seară bună!

  calatorul [02.07.22 23:47:32] »

  @irinad: Felicitari pentru frumoasa minivacanta napoletana si multumim pentru sfaturile si impresiile impartasite.

  Dupa doua zile petrecute in oras acum 14 ani, si eu am ramas cu cea mai placuta impresie a mersului pe jos printre cladiri spectaculoase si pe bulevarde impunatoare, chiar daca unele dintre ele erau neingrijite sau chiar murdare.

  Despre grija pentru buzunare chiar am patit/o in autobuz, unde incercand sa separ niste ciudati care se inghesuiau in copilele mele adolescente, m/am trezit fara portofelul cu acte si carduri, pierderea in numerar fiind de sub 100 de euro, dar pierderea de timp fiind majora la politie, unde am declarat furtul actelor masinii, caci pasapoartele erau in alte buzunare.

  Si pizza e foarte buna, si eu am mai apreciat acolo ocazia de a vizita insula Capri, ea fiind cea din celebra zicala italiana si, bineinteles, vestigiile de la Pompei.

  irinad [03.07.22 08:32:02] »

  @calatorul: Într-adevăr, Napoli este un oraş departe de a fi curat, aşa l-am găsit şi eu, îi ştiam faima dinainte, pesemne de aceea nu m-a mai şocat să văd atâta gunoi.

  Sunt convinsă că incidentul cu sustragerea portofelului a fost total neplăcut mai ales când implicaţiile ce decurg din disparţia cardurilor şi a altor documente importante sunt consumatoare de nervi şi timp, iar în vacanţă într-o ţară străină acest lucru e şi mai accentuat. Bine că paşapoartele erau puse în altă parte.

  Şi eu îmi doresc mult să merg în Capri pentru o zi, visez la asta de ceva vreme, de aceea mă gândesc serios să ajungem din nou la Napoli. La Pompei am fost acum doi ani, dar n-aş zice nu unei alte vizite fiindcă ne-a plăcut tare acolo şi sunt multe de văzut, iar timpul dedicat n-a fost prea generos.

  Mulţumesc mult pentru vizită, ecou, vorbe frumoase! O duminică frumoasă!

  ⭐ValentinB_88⭐ [04.07.22 12:10:53] »

  Felicitari pentru recenzie Irina. Foarte frumos ai povestit despre fiecare detaliu in parte, atat despre partile frumoase cat si despre cele mai putin frumoase. Votat cu mare drag.

  mprofeanuscris / TELEFON [04.07.22 16:42:41] »

  @irinad: Excelent articol! Atât de bine ai prezentat ce poți să faci aici în Napoli și cum să îl vizitezi...

  Mă tentează și pe mine să îl revăd... am fost acolo în vara anului 1997 într-un mare circuit al Italiei cu o agenție turistică, acum foarte cunoscută... Am stat doar 2 nopți, am vizitat Capri o jumătate de zi, apoi Pompei, în oraș am stat puțin, un tur pietonal pe lângă Galeria Umberto, faleză, castel Nouvo... dar iubitoare de istorie nu am ratat Muzeul de Arheologie cu fresce din Pompei... am avut timp liber și împreună cu alt cuplu din București am vizitat muzeul... m-a impresionat mult dacă și acum după atâția ani nu l-am uitat...

  Mulțumesc frumos pentru informații tare utile!

  irinad [04.07.22 19:30:34] »

  @⭐ValentinB_88⭐: Mulţumesc foarte mult, mă bucur că ţi-a plăcut articolul acesta, m-am gândit că ar putea ajuta în organizarea unei vacanţe mai scurte sau mai lungi. Şi eu m-am informat de peste tot dinainte de plecare pentru a nu pierde timpul acolo şi a nu bâjbâi în luarea deciziilor.

  După cum ştii sau ai auzit, Napoli este un melanj de frumos şi urât, aşa că nu puteam omite părţile negative. E important să cunoaştem toate aspectele, pentru a evita surprizele neplăcute şi a nu ne strica vacanţa.

  Seară bună!

  irinad [04.07.22 19:43:10] »

  @mprofeanu: Mulţumesc frumos, nici nu ştiţi cât de bine îmi pare că am devenit mai organizată şi mai înţeleaptă din punct de vedere turistic, aşa încât să mă orientez eficient asupra lucrurilor esenţiale într-o deplasare, chiar şi scurtă. Şi, în plus, să le redau punctual, în ideea că ar putea veni în întâmpinarea cuiva interesat.

  Nici eu nu eram foarte atrasă de Napoli, însă mi-am dat seama că aveam nişte prejudecăţi nefondate şi n-a fost nevoie decât de un imbold prietenesc pentru a vedea partea bună a lucrurilor.

  Capri rămâne pentru noi încă la stadiu de dorinţă, visez s-o vizitez şi sper ca într-o zi să ajung şi acolo. Mă bucur că în scurta dvs. incursiune napoletană v-aţi rezervat vizită la Muzeul de Arheologie, chiar merită atenţia oricui e îndrăgostit de istorie. Este absolut deosebit!

  Mulţumesc încă o dată pentru ecou, vizită, cuvinte frumoase!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ⭐ValentinB_88⭐, calatorul, irinad, maryka, mishu, mprofeanu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0962300300598 sec
  ecranul dvs: 1 x 1