GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fără îndoială, Slobozia nu este un oraș turistic. Beneficiază însă de poziționarea sa pe Drumul European E60 care duce către litoral, de apropierea de stațiunea Amara (7-8 km nord de oraș), precum și de Lacul Iezer (5 km, spre Țăndărei) pe malul căruia s-a amenajat un complex de agrement foarte căutat de amatorii de pescuit. Dacă mai adăugăm amplasamentul său la numai 3,5 km de Complexul turistic Hermes - unde, printre altele, putem vedea o copie fidelă a fermei familiei Ewing din serialul Dallas și o miniatură (54 m) a turnului Eiffel - parcă, parcă merită să facem un popas la Slobozia.
În cazul meu, faptul că am ajuns la Slobozia nu se datorează nici unuia dintre motivele enumerate mai sus. Conform unui obicei mai vechi, atunci când soțul meu are deplasări mai aproape de București, spre finalul turneelor - măcar pentru o zi - merg și eu acolo. Cu toate că vremea era cum nu se poate mai capricioasă, am ajuns cu bine la Slobozia, pe cont propriu, urmând a ne întoarce împreună, cu mașina. Voiam să revăd orașul pe care nu-l mai văzusem de mulți ani, de când îmi însoțisem mama la tratament la Amara și - în plus - voiam să văd cum arată Hotel Select 3* - Slobozia.
Interesul a fost cu atât mai mare cu cât, neștiind nimic despre acest hotel, remarcasem pe AFA prezența unei secțiuni dedicată, dar care era vidă - nu includea nici o informație. Așadar, îmi revine mie onoarea de a deschide seria de informații despre Hotel Select 3* - Slobozia.
Situat aproape de centrul orașului, pe Bd. Chimiei, nr. 4, Hotel Select 3* - Slobozia a fost renovat în anul 2011 și își așteaptă oaspeții cu 68 de camere modernizate (16 duble matrimoniale, 39 duble twin, 11 duble superioare și 2 apartamente). Din documentările mele de la fața locului, am aflat că hotelul figurează pe Booking.com din 2014. Amplasarea sa foarte aproape de parc, zona verde care îl înconjoară, este un plus. Parcarea (gratuită) din fața hotelului nu este foarte mare, dar - cel puțin atunci când am fost noi acolo - părea suficientă. Nu necesită o rezervare prealabilă.
Lobby și recepție
Încăperea în care se află recepția este foarte largă, luminată prin ferestre ample, dar și cu candelabre frumoase, are fotolii și canapele confortabile și este decorată cu flori și cu multe plante ornamentale.
Aici este locul să amintesc prezența celor două lifturi care duc la camerele de la etaje, precum și de faptul că la recepție există loc pentru depozitarea temporară a bagajelor și casetă de valori în cazul în care ai plecat cu ele în călătorie. Și tot aici cred că este locul să menționez că WiFi este disponibil gratuit în toate zonele (inclusiv în cameră), că hotelul dispune de facilități pentru oaspeții cu dizabilități și că animalele de companie nu sunt acceptate.
Toți copiii sunt bineveniți la Hotel Select - Slobozia, cei mici (0-7 ani) beneficiind de cazare gratuită dacă dorm în paturile existente. În cameră nu există posibilitatea de a introduce paturi suplimentare sau pătuțuri speciale pentru copii.
Și ca să închei cu prezentarea generală adaug faptul că oaspeții pot beneficia de servicii suplimentare contra cost (spălătorie, room service, transfer de la/la aeroport, presa zilnică, fax, fotocopiere de documente). Plățile se pot face și cu cardul.
Camera
Atât camerele cât și holurile sunt mochetate. Camera 307 care m-a găzduit o noapte (pe soțul meu o săptămână), este o dublă twin. Paturile sunt confortabile, cu așternuturi albe, impecabile. Câte o noptieră în apropiere de fiecare pat, un birou cu sertare și un compartiment care ascunde minibarul (în care se aflau doar două peturi cu apă), un suport pentru bagaje, două taburete capitonate, cam acesta este mobilierul din cameră. În micul hol de lângă intrare există un cuier, precum și un șifonier cu rafturi și bară cu umerașe. Pe două umerașe erau halate de baie - albe, foarte curate - iar dedesubt două perechi de papuci de unică folosință.
Alte dotări ale camerei 307: oglindă fixată în perete, TV cu ecran plat și el fixat în perete, deasupra biroului, telefon, aer condiționat, aplice lângă fiecare pat.
Camera nu are balcon, doar fereastra echipată cu plasă contra insectelor asigură pătrunderea aerului în interior. Bineînțeles, în cameră nu se fumează, dar hotelul i-a avut în vedere și pe împătimiții tutunului. La capetele holurilor, la fiecare etaj, sunt balcoane comune transformate în spații pentru fumat. Există chiar săgeți cu indicație expresă în acest sens.
Demn de apreciere este că - în pofida faptului că ferestrele au plase contra insectelor - în cameră exista un aparat special cu pastila aferentă. Deși soțul meu pleacă de fiecare dată în deplasări având în bagaj un astfel de dispozitiv, mi-a spus că a găsit camera dotată din prima zi cu așa ceva, iar pastilele se înlocuiau ori de câte ori se constata că au fost folosite.
Baia
Baia camerei 307, nu foarte mare, suficientă pentru persoanele de talie normală, este curată, igienizată și are dotări standard: chiuvetă cu oglindă și etajeră, câteva rafturi pe care așteptau prosoape albe, imaculate, brodate cu sigla hotelului, bare pentru prosoape, uscător de păr, duș cu cadă (cu perdeluță), toaletă. Două pahare înfoliate așteptau pe etajeră. Atât la chiuvetă cât și la duș existau dozatoare cu săpun lichid.
Restaurant
Nu pot vorbi despre restaurant decât prin prisma celui care a luat acolo doar un mic dejun. Am surprins însă câteva imagini din sala mare a restaurantului, frumos decorată, cu mese rotunde și scaune capitonate. Pentru informarea generală, nu voi uita să le atașez.
Micul dejun este oferit în regim de bufet. Mai aproape de linia de servire sunt mese pătrate, pentru patru persoane, dar cei care doresc pot ieși pe terasă. Fumătorii, dar și ceilalți, în zilele frumoase preferă terasa. În momentul în care am servit noi micul dejun restaurantul nu era foarte aglomerat. Bufetul - aprovizionat permanent - oferă preparate calde (ouă ochiuri și omletă, cremwurști fierți și cârnăciori prăjiți) și preparate reci (mezeluri și brânzeturi), precum și legume proaspete, tăiate în bucăți (roșii și castraveți), salată.
Pâinea proaspătă, bună la gust, aștepta feliată, gata să fie pusă la prăjit, un aparat pentru prăjit pâinea fiind la dispoziția doritorilor. Untul, gemul, mierea, compotul, minipateurile diverse, foarte bune și fructele (pepene roșu și galben porționat, fără coajă, mere, kiwi, portocale) completau masa la mic dejun.
Ca băuturi - suc de portocale la pet de 1 l, ceai, cafea la dozator (diverse feluri) sau apă obișnuită. Cafeaua era bună și în special fumătorii o savurau la terasă.
Pe terasă, într-un spațiu frumos amenajat la ieșirea din restaurant, există și un bar. Terasa are o zonă acoperită, bine protejată în caz de ploaie, și o alta acoperită doar cu o copertină care o protejează de soare. Ambele sunt compartimentate în separeuri și au mobilier de grădină, cu scaune cu perne.
O mențiune de final. Atât la recepție, cât și la restaurant personalul a fost foarte atent, receptiv și amabil. Mă refer în special la cei cu care am interacționat. Merită însă un cuvânt de apreciere și cameristele, acele persoane întotdeauna nevăzute, care - prin munca lor - ne fac să ne simțim bine în intimitatea camerei de hotel.
Concluzii
Hotel Select 3* - Slobozia îşi surprinde oaspeții în mod plăcut prin design-ul modern şi prin facilitățile pe care le oferă. Este încă unul dintre hotelurile la care am fost cazată și despre care pot spune că ar merita o clasificare superioară.
Mie mi-a plăcut la Hotel Select - Slobozia chiar dacă am picat acolo pe nepusă masă, fără a face eu alegerea sau rezervarea.
Trimis de iulianic in 30.06.18 18:31:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLOBOZIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.56522700 N, 27.36101400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic:
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster45: Poziționarea pe hartă este OK.
@webmaster: Mulțumesc!
@iulianic: Credcă acest hotel ar merita, fără rezervă, o stea în plus! Mi-a plăcut atât interiorul care este mobilat cu gust, cât și exteriorul, respectiv cele două terase!
Interiorul este elegant, lobby-ul te atrage cu fotoliile lui, sala restaurantului cu mesele și scaunele îmbrăcate te fac să crezi că dacă iei masa acolo, te vei simți bine! (dacă și bucătăria și servirea ar fi bune, ar fi un punct în plus pentru încă o stea acordată hotelului!)
Te felicit pentru descriere, n-ai uitat nimic din ceea ce-l interesează pe turistul în trecere pe acolo!
@doinafil: Mulțumesc pentru aprecieri!
Mobilierul - atât cel din cameră, cât și cel din spațiile comune - a fost cel care mi-a atras privirile de la început. Și plantele ornamentale, și florile și amenajarea terasei…
Sala restaurantului, zona aceea cu mese rotunde, eu doar am vizitat-o. N-am luat nici o masă acolo, dar soțul meu (care a stat acolo mai multe zile) mi-a spus că bucătăria și servirea au fost la un nivel înalt. Își amintește cu plăcere de niște pulpe de pui cu legume la cuptor… Ce mai, hai să dăm hotelului încă o stea sau măcar să-l facem de 3*+
@iulianic: Deși este reședință a județului Ialomița, municipiul Slobozia pare a nu oferi prea multe posibilități turistice. Totuși, există muzee, o mănăstire veche, monumente etc. Și chiar o unitate de cazare bună, prezentată în mod metodic în acest articol.
La precedentul Târg de turism al României a fost prezent și Centrul de Informare Turistică din reședința de județ și am luat câteva materiale privitoare la Ialomița.
@iulianic: De acord! Dacă nu în alte top-uri, măcar în al nostru!
(inserasem și niște emoticoane, nu știu de ce nu îmi apar! - s-a mai întâmplat și la alte ecouri - !
@tata123: În Slobozia, în afară de Hotel Select mai există și alte unități de cazare cotate tot la 3*. Hotel Central - situat chiar mai central decât Hotel Select (de aceea este și denumit astfel), precum și Hotel Privighetoarea situat mai spre margine, aproape de șoseua de centură. Nu am făcut referire la ele pentru că nu știu care sunt condițiile de cazare acolo. Pe cel de-al doilea nici nu l-am văzut. Data viitoare când voi ajunge în Slobozia - chiar dacă nu mă voi mai caza în oraș - voi încerca să recuperez ceea ce nu am reușit să vizitez acum, în primul rând Muzeul Național al Agriculturii.
@doinafil: Eu nu știu cum stă treaba cu emoticoanele. Nu le-am apreciat niciodată prea mult, nu am încercat să le folosesc și nici nu știu cum se folosesc sau de ce nu merg atunci când nu merg. În privința mea nu trebuie să-ți faci probleme. Îmi place și textul simplu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)