GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Condiții superbe de schiat în stațiunea Parâng - partea a doua
Revin la subiectul pe care l-am lansat în urma cu câteva zile, încercând să abordez alte aspecte ale condițiilor de schi din stațiunea Parâng. Dacă în primul articol am prezentat pârtiile din zona superioară și din zona nordică, în prezentul articol încerc o prezentare a pârtiilor din zona vestică a stațiunii Parâng.
Pârtiile din acestă zonă sunt practicabile în condițiile unor ierni bogate în zăpadă (cum este cea de acum) și sunt în general pârtii de dificultate medie iar pe anumite porțiuni sunt chiar din categoria pârtiilor ușoare.
Un prim traseu are ca punct de start stația de sosire a telescaunului vechi situată la cota 1700. Se pleacă pe pârtia "Sub telescaun", se trece pe lângă stația de sosire a telescaunului nou iar apoi se ocolește prin stânga stația meteo și se continuă pe pârtia "Culoarul porcului" până la culoarul de legătură către stația intermediară a telescaunului nou.
Un al doilea traseu are ca punct de plecare stația de sosire a telescaunului nou situată la cota 1550 și continuă pe traseul descris anterior. Acesta este un traseu mai scurt cu cca. 400 m care evită zona mai înclinată a pârtiei "Sub telescaun".
O variațiune a acestor trasee poate fi făcută prin urmărirea drumului (ce este închis circulației în perioada de iarnă) din punctul în care acesta este intersectat de pârtia "Culoarul porcului". Pe acest drum se poate ajunge la stația intermediară a telescaunului nou sau se poate continua coborârea până la stația de plecare a telescaunului nou, în zona Rusu situată la cota 1150.
Trimis de fan66hd in 07.02.15 20:28:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PARÂNG.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fan66hd); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Se pare ca s-a dezvoltat binisor zona de acces in Parang via cabana Rusu. Am fost pe aici ultima data cu cortul la o tura superba de Parang in anii mineriadelor si ne-a cam fost frica nu de animale salbatice ci de mineri.
Pe la Rusu era haos total.
@Dan&Ema - Cred că nu ar fi lipsit de interes să reveniți în această zonă și s-ar putea să vă reconsiderați fundamental poziția față de oamenii acestor locuri.
@fan66hd: nu am o parere negativa despre oamenii locului. Am petrecut si un concediu la samizegetusa. Super! Am fost la hunedoara deva hateg pe transalpina, a propos de jud HD.
Atunci a fost o conjunctura politica, dar nu am patit ceva, a nu se intelege gresit
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Stațiunea Parâng – fie iarnă, fie vară — scris în 27.12.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Lacul Mija – bucurie la înălțime — scris în 01.09.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Top 4: Parangul Mare — scris în 19.08.21 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Ochii de smarald ai Parangului — scris în 25.08.20 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Traseu în M-ții Parâng - Vârful Parângul Mare (2519 m), Vârful Cârja (2405 m) și Vârful Parângul Mic (2074 m), circuit de creastă — scris în 10.09.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Traseu Cabana Groapa Seaca - Lacul Mandra. Cand simti ca cineva ia soarele de pe cer si ti-l pune in suflet. — scris în 05.06.17 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Cum să ajungi în 30 min pe cel mai accesibil vârf de peste 2 000 m din România — scris în 25.03.17 de iuliaen din BUCURESTI - RECOMANDĂ