ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Păuleşti [PH]
ÎNSCRIS: 26.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
9 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bucegi – Mistere stranii in formatiuni de piatra: Elefantii, Piatra alba, Reptilianul...

TIPĂREȘTE

Bucegii sunt o sursa exceptionala de peisaje frumoase dar si de formatiuni naturale misterioase pe care le poti admira strabatand traseele din acesti munti.

As vrea sa abordez o plimbare mai deosebita Pestera - Babele - Varful Omu - Obarsia Ialomitei din punctul de vedere al observarii formatiunilor de piatra mai interesante si misterioase.

Traseul a fost descris si de alti calatori, Mika a descris ultima oara anul trecut acest frumos traseu, asa ca am sa ma opresc doar in a descrie pietrele. Pentru fi mai explicit am sa ma refer de fiecare data si la poze pe care le-am interpretat din perspectiva mea personala. Asadar traseul se poate face lejer intr-o zi de vara daca esti pregatit corespunzator pentru munte.

Dupa aproape 45-60 de minute de urcus de la Pestera spre Babele ajungi intr-o gura de rai, o poiana de unde in dreapta spre vale, poti vedea o stanca uriasa rotunjita in care distingi silueta unui elefant, i se pot vedea ochii si trompa. In stanga cararii imaginatia ta poate desena cu usurinta si alte siluete de elefantei.

Din pacate nu mai am pozele acestor formatiuni (in montaj nu am doar poze personale, mai am si alte poze de pe net) dar il rog pe webmaster sa le pot adauga cu prima ocazie.

Daca te abati putin din poteca in stanga ajungi sa vezi Nasosul poza P14, si in spatele lui Piatra alba poza P06. Aceasta Piatra alba este ciudata fiindca este unicat in acest loc.

Unii initati sustin ca atunci cand urci si esti aproape sa ajungi pe platoul Babelor trebuie sa te descalti pentru ultima portiune de urcus. Se spune de catre ''oamenii de stiinta'' ca toate formatiunile de pe platoul Babelor au explicatii naturale. Intr-adevar natura s-a hotarat sa rastoarne toata caruta ei cu pietre ciudate aici ca sa ne minunam noi cum s-a hotarat ea sa lucreze intens intr-un singur loc!

Majoritatea turistilor admira Babele, dar mai jos de cabana sunt si alte formatiuni interesante care isi schimba forma daca te invarti de jur imprejurul lor cum a fi Reptilianul, poza P04 si extraterestri la taifas, poza P05.

In fine ajungem la Babe, foto P25. Ipoteza mai putin stiuta despre originea Babelor ar fi ca ele au fost create de niste fiinte care cunosteau tehnica sudurii pietrei, la o observatie mai atenta foto P21, se vede ca materialele corpului Babelor si capetelor Babelor sunt total diferite, natura nu le putea pune din intamplare si modela asa. La fel si cusma de pe capul Sfinxului, foto P18, identica cu cea de pe capul Babelor, este din cu totul alte pietre si roci decat restul capului. Sfinxul vazut dintr-o parte apare ca avand o mica figura de soldat cu casca, foto P23. Asemanarea cu Sfinxul egiptean pare evidenta si daca il privesti din spate vezi foto P24 si foto P26. Si in cele din urma niste pietre ciudate siguuuur aranjate de mana omului: Spirala de la sfinx, poza P16.

Parasim Platoul Sfinxului si urcam spre Omu. Pe carare trei pietre ciudate ne atrag atentia. Doua sunt arse, par meteori pe care daca tii mana sunt fierbinti, vezi pozele P03 si P09. A treia are niste inscriptii, unele usor de inteles dar altele avand niste formule mai ciudate, foto P08. Nu se stie cine le-a facut unii spun ca extraterestrii facandu-se referire la ascensiunea 5D a omenirii.

Apoi de la departare Porumbelul, foto P10, pare pazit de un dac barbos, foto P07. Gibonul, foto P15, si Catelusul (Pui de dinozaur?) foto P02, strajuiesc si ei cararea ce duce intr-un final spre Varful Omu, foto P17 si P22.

Dupa o gustare si un ceai la cabana de la varful Omu, coboram spre Mecetul turcesc, foto P01, cel ce are mai multe fete, foto P11 sau pare o cetate de piatra foto P12. In fine in vale de Mecetul turceasc, gasim un fel de sanctuar intre stanci, foto P20, unde te cuprinde o asa liniste si pace incat unii au denumit-o Sufrageria de Acasa. Unele din ultimele formatiuni de piatra ce le admiri pe acest traseu sunt pietrele modelate de cascada de la Obarsia Ialomitei, poza P13.

Acest traseu te duce in lumi de basm, in lumi unde te simti asa de incantat incat imaginatia este libera sa zburde intre misterele antice, extraterestri si veghetori nevazuti ai acelor meleaguri.

Sa aveti excursii frumoase cat mai curand!


[fb]
---
Trimis de senateo in 03.05.20 17:13:54
Validat / Publicat: 03.05.20 21:10:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: La munte si la mare.

VIZUALIZĂRI: 571 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Babele. La o privire atenta se vad cele doua straturi de roci total diferite, cel de deasupra fiind un conglomerat de pietre fine. Intre cap si corp parca se intrevede un strat ce pare sudura! in piatra...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.05.20 21:19:03]
»

Din pacate nu mai am pozele acestor formatiuni [... ] dar il rog pe webmaster sa le pot adauga cu prima ocazie.

Alte poze se pot adăuga ORICÂND - cu butonul sau linkul AdaugăPoze ​ - până la atingerea limitei actuale („max 60 poze/review”)

Iar dacă se doresc mai multe - scrie-ne - majorăma cea limită, fără probleme. ​

Dan&EmaPHONE
[03.05.20 21:29:38]
»

Super meserias articolul si geniale pozele. Unele stanci (Sfinxul si Babele) sunt arhicunoscute, altele cunoscute de drumeti (Omu, Mecetu Turcesc), dar tu esti un drumet PASIONAT care ne-a dezvaluit atatea alte stanci cu denumiri sau cu invitatia de a le denumi sau asemui. ​​

​​Tura asta am prezentat-o si eu candva, a fost a doua tura cu fiul meu, Emi, din ciclul initiere in drumetii, cunoasterii naturii, cred acum 4 ani, cand avea 11. ​​​​

Dupa aceea au urmat si alti munti Ciucas, Piatra Mare, Latoritei, Piatra Craiului, Baiului, Cozia... ​​

Ne e dooooorrrr de urmatoarea tura!

Felicitari pentru articol, poze si modul de prezentare! Numai bine! ????????⛰????????????????????

senateoPHONEAUTOR REVIEW
[03.05.20 21:34:40]
»

@Dan&Ema: Multumesc de aprecieri. Poate ar fi o idee buna sa ne adunam in grup pentru aceste ture pe munte. Va dati seama ce ar iesi Din povestile fiecaruia spuse intr-o drumetie!

mishu
[03.05.20 21:36:46]
»

@senateo

Asadar traseul se poate face lejer intr-o zi de vara daca esti pregatit corespunzator pentru munte.

ceea ce este oricand valabil pentru o drumetie in munti.  

Muntele te respecta daca il respecti si tu, iar tu ai aratat asta povestind atat de frumos​ si prezentand-ul prin poze atat de frumoase.

Felicitari, votat cu mare drag. ​

Dan&EmaPHONE
[03.05.20 21:43:40]
»

@senateo: Ti-am trimis un mesaj privat pe AFA. ????

Mika
[17.06.20 13:36:06]
»

@senateo:  Frumoase fotografii de pe un traseu minunat. Formațiuni stâncoase la fel de ineteresante și frumoase sunt in Ciucaș, un alt masiv care merită străbătut. Felicitări, votat cu drag!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mika, mishu, senateo, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063928842544556 sec
    ecranul dvs: 1 x 1