Drumetie Busteni - Babele - Valea Cerbului - Busteni

Mie imi place sa petrec timpul meu liber in natura, fie la mare, fie la munte. La mare am fost de nenumarate ori, dar nu am apucat [încă] sa vad cu adevarat frumusetea muntii[lor]. Prietenul meu mi-a aratat partea cea mai frumoasa a muntii[lor] Bucegi.
Am plecat la prima ora a diminetii spre Busteni ca la Busteni sa prindem prima cursa de telecabina. Nu era nici o adiere de vant, asa ca am pornit cu prima cursa spre Babele. Aveam bocanci in picioare, un polar calduros, pentru ca dimineata era destul de friguroasa. De la Babele pana Varful Omu am facut vreo 3 ore pe un drum marcat cu dunga galbena. Dupa 3 ore de mers am ajuns la cabana Varful Omu, o cabana frumoasa fara lux. Am mancat o ciorba, cartofi prajiti cu cabanos.
Pe la pranz am pornit spre Valea Cerbului, tot marcat cu dunga galbena. Este o coborare lunga, cu unele portiuni mai grele. Dupa 2 - 3 ore de coborare pe munte am facut primi pasi in padure. De aici dupa cam 3 ore de mers am ajuns aproape de cabana Gura Diham.
Mica noastra escapada s-a terminat aerisindu-se sufletul si mintea. Am chemat un taxi, ne-am intors in pensiunea noastra, unde am tras cel mai strasnic somn din ultima vreme.
A doua zi nu am fost buni de nimic, nu simteam picioarele, dar a meritat.
Trimis de ildike79 in 11.02.13 19:48:07
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ildike79); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Mar.2025 Bucegii mai puțin cunoscuți- Valea Bucșoiului, Vâlcelul Porțițelor și Valea Morarului — scris în 01.04.25 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2025 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Gălbinele in sus și in jos — scris în 04.03.25 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 Inceput de an pe Vârful Omu — scris în 22.01.25 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ