EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Predeal - Bușteni pe sub Bucșoiu
Cân’ plec de-acasă să dau o tură pe munte, mă uit întâi pe hartă. Dar să umblu prin Bucegi, pe la poale, mă descurc destul de bine și de data asta nici n-a fost nevoie de studiat hărți.
Totul este foarte simplu: din Predeal, un taxi face 9 kilometri spre Pârâul Rece (zice el, eu cred că-i mai puțin) după care intri în pădure, mergi pe forestier, pe punct roșu 10 minute după care lași forestierul să urce și intri în pădure. Poteca este noroioasă dar cu un pic de atenție se depășește, sub arbori e umiditate chiar dacă deasupra e arșiță, urcuș e foarte puțin și trecem pe lângă un stâlp de înaltă tensiune după care mai continuăm puțin și ajungem la drumul spre Râșnov, neasfaltat, ținem drumul o vreme, maxim 10 minute după care trecem un pod micuț și mintenaș facem dreapta, abrupt prin pădure, pe alt forestier desfundat pe care, în 3 minute ajungem fix în luminișul din spatele cabanei Diham la care și facem popas după care ieșim prin față, spre șaua Diham ului, după ce am intrat prin spate și facem dreapta, prin Poiana Diham, tot ținând punctul roșu, cu gând să ieșim spre Bușteni.
Pe dreapta, ne îngână, masiv, Bucșoiul și Colții Morarului mai că nu ne mârâie. La poale, în fața cabanei, o cireadă de vaci paște liniștită. Dacă era canabis, puteam spune paște fericit...
După ce trecem un luminiș, intrăm iar în pădure și, după o vreme, poteca se bifurcă, punctul roșu ține curbă de nivel și cruce albastră o ia ușor în sus. Trecem și noi pe cruce albastră și, în scurt timp, ajungem la izvorul crucii, marcat cu o cruce mare, metalică.
După ceva urcuș lejer ajungem în culme, în șa, la Poiana Izvoarelor după care ne lăsăm spre Valea Cerbului, tot pe cruce albastră.
Ajungem și la Cabana Poiana Izvoarelor, înconjurată toată de brazi, continuăm coborârea spre Gura Diham apoi Bușteni.
Pe total, cam 12 kilometri parcurși în 6 ore și ceva cu pauză de prânz și multe popasuri, vreme însorită, arșiță mare și stabilitate atmosferică.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Minunat, munte, pădure, foioase, conifere.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Atmosferă minunată
Trimis de Mioritik in 23.07.21 22:48:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: Padina
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Primăvară cu zăpadă pe Vârful Grecului — scris în 31.03.24 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi de Decembrie la Sfinx... — scris în 05.12.23 de AlexandruA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Bucegii mai puțin cunoscuți - Valea Albă — scris în 30.11.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Importantă este călătoria, nu destinația — scris în 30.05.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 In vizită la balaurul din Bucegi — scris în 28.01.23 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O zi pe traseul Cabana Piatra Arsa - Babele - Sfinxul - Crucea Eroilor — scris în 08.08.22 de crismcl313 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Diham Phoenix — scris în 23.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ