ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 1 nopți
colegi

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Hotel POSADA

TIPĂREȘTE

Mai întâi doresc să fac precizarea că în cele ce urmează mă voi referi la Hotel Posada din Curtea de Argeș. A nu se confunda cu Hotel Posada - hotelul nou, de 4*, situat lângă Barajul Vidraru, pe locul vechiului Popas Casa Argeșeană.

Când am aflat că voi lua parte la un eveniment programat a se desfășura la Hotel Posada - Curtea de Argeș primul impuls a fost acela de a încerca să aflu câte ceva despre el. Și unde puteam căuta mai întâi? Firește, pe site-ul celor mai împătimiți amatori de călătorii. Pe AmFostAcolo, Hotel Posada - Curtea de Argeș beneficiază de doar două recenzii, ambele neînsoțite de imagini. Despre aprecieri, ce să mai spun? Pe lângă notele mai mult decât modeste, concluzia unuia dintre vizitatori era "M-am simțit furat având în vedere condițiile de cazare", iar a celuilalt "A fost una dintre cele mai proaste cazări pe care am avut-o în ani buni de deplasări."

Deci, nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că în aceste condiții deloc de apreciat, urma să iau parte la un eveniment și încă nu unul ca oricare altul. Era vorba despre Gala Arbitrilor de Tenis din România, o întâlnire organizată în acest an de Colegiul Arbitrilor din România în colaborare cu Federația Română de Tenis și Clubul de Tenis din Curtea de Argeș.

Cum nu aveam nici un cuvânt de spus în privința alegerii locației, nu-mi rămânea decât să aștept ziua marelui eveniment - 10 decembrie 2016 - pentru a-mi face propriile impresii. Speram ca în ultimul timp la Hotel Posada - Curtea de Argeș situația să se mai fi îmbunătățit cu atât mai mult cu cât aflasem că hotelul este și gazda tuturor sportivilor sosiți în oraș pentru turneele de tenis dintre care unele cu participare internațională.

Hotelul Posada este situat pe Bulevardul Basarabilor, nr. 27-29, în centrul orașului Curtea de Argeș, veche cetate de scaun și prima capitală a Țării Românești. Numai 300 m îl despart de legendara mănăstire a Meșterului Manole. De asemenea, Biserica Domnească, Biserica Olari, precum și ruinele Sân Nicoară sunt foarte aproape.

Când am ajuns în parcare - o parcare mare, gratuită - aflată în fața hotelului, lângă strada cu sens unic de circulație, erau suficiente locuri libere. Curând, pe măsură ce soseau și ceilalți oaspeți, parcarea a fost ocupată în totalitate. În dreapta intrării principale, la parter, se află o agenție de turism, iar în partea stângă, cu ieșire din restaurant, o foarte frumoasă terasă cu o salcie plângătoare și mult spațiu verde spre stradă.

Lobby și recepție. În încăperea mare de la parter, decorată cu lucrările unei pictorițe locale, se află recepția și barul de zi, un loc potrivit pentru discuții, întâlniri sau câteva clipe de relaxare. Lângă bar se află intrarea în restaurant, principalul loc de desfășurare a evenimentului pentru care ne aflam la Curtea de Argeș. Liftul și scările de acces la etaje sunt în colțul din stânga recepției.

Tot aici este, cred, locul să menționez că în întregul Hotel Posada - Curtea de Argeș internetul wireless este disponibil gratuit. Parola se solicită la recepție, dar este și menționată în documentele aflate în mapa de pe biroul fiecărei camere.

Camera 306 care ne-a fost repartizată se află la etajul 3. Nu știu exact câte camere sunt la fiecare etaj, dar pot confirma că unele au vedere spre bulevard, iar altele spre spatele hotelului. Toate camerele au balcoane, dar acestea nu au nici un fel de dotări. Mai ales acum, în anotimpul rece, când stai în balcon doar câteva momente la o țigară sau pentru a admira crestele înzăpezite ale Făgărașului, nu ai nevoie de dotări speciale. O scrumieră, da, ar fi fost necesară.

Camera nu este prea încăpătoare. Un pat matrimonial cu două noptiere, un birou cu taburet capitonat, două minifotolii cu perne, o măsuță, un suport pentru bagaje și un corp incluzând cuierul și șifonierul (cu bare pentru umerașe și rafturi), cam acesta este mobilierul camerei care ne-a găzduit pe noi. Pe lângă aceste dotări, ar mai trebui adăudat televizorul fixat în perete, alături de o oglindă, minibarul (gol atunci când am fost noi acolo), telefonul aflat pe birou alături de o mapă cu informații strict necesare pentru vizitatori, două veioze amplasate pe noptiere, de asemenea o oglindă mare postată pe un perete, lângă intrare. Trebuie să menționez că am primit camera bine încălzită, iar caloriferul a fost fierbinte tot timpul cât am rămas noi acolo.

Tot ca plus menționez curățenia din cameră (inclusiv prosoapele și lenjeria care erau impecabile) și balconul care oferea frumoase perspective asupra bulevardului în special seara și noaptea când luminițele decorative înfățișau un oraș gătit, în așteptarea sărbătorilor de iarnă.

Ca minusuri - pentru că (obiectivi fiind) există și așa ceva - notez spațiul la limita acceptabilului al camerei, precum și dificultatea cu care se deschide ușa de la balcon, toată lemnăria fiind cam veche.

Baia este și ea dimensionată doar pentru strictul necesar. Chiuvetă cu oglindă și un soclu (pe care am găsit două săpunele tip turist și două plicuri cu gel de duș), calorifer, suport pentru prosoape (câte două de persoană), uscător de păr, toaletă și duș cu perdeluță, acestea sunt dotările băii camerei 306. Sistemul de aerisire, cam zgomotos, se declanșează o dată cu aprinderea luminii. Un ochi mai critic va observa cu siguranță că îmbinarea plăcilor de faianță mai lasă de dorit pe ici pe colo sau că la duș piatra începe să-și facă apariția.

Desigur, cineva mai cârcotaș poate vedea la o altă dimensiune toate deficiențele pe care le-am remarcat și eu la spațiul de cazare. Dacă le considerați atât de importante, atât de deranjante la un hotel de 3* și dacă la toate acestea adăugați și faptul că puteți fi treziți dimineața (eei, nu chiar așa de dimineață - pe la ora 9.00) de dangătul de clopote și de slujba care răsună în difuzoarele de la mănăstire, atunci vă recomand să căutați ceva mai potrivit.

Restaurantul a fost locul în care am petrecut toată seara și o bună parte din noapte. Cu mese mari, rotunde, de câte 10 persoane, dar și cu altele, dreptunghiulare, mai mici, restaurantul Hotelului Posada - Curtea de Argeș are o capacitate de 150 de locuri. În anotimpul călduros, acestora li se mai adaugă cele 80 de locuri de pe terasă. Acum, în decembrie, mai simplist amenajată, terasa a fost doar loc pentru fumat.

Despre preparatele care ne-au fost servite la masa festivă nu cred că pot vorbi pentru că nu au fost alegerea noastră și nici nu au fost plătite de noi. Pot spune doar că preparatele (incluzând chiar și unele cu specific libanez) au fost foarte bune. Vinurile - deși nu sunt cea mai în măsură să mă pronunț - după felul în care au fost consumate, apreziez că au fost foarte bune. Tot serviciul a fost asigurat de un personal tânăr, atent și prompt.

Micul dejun, servit în aceeași sală, a fost în regim bufet și inclus în prețul cazării. Ouă ochiuri, cârnăciori prăjiți, câteva sortimente de brânzeturi și mezeluri, legume proaspete (roșii, castraveți, ardei), unt și gem de căpșuni (ambele porționate), pâine feliată, diverse feluri de ceai la plic, suc, cafea și fructe… au mulțumit pe toată lumea.

Concluzii

Fără a insista prea mult asupra programului evenimentului la care am luat parte, trebuie să spun că divertismentul a fost asigurat de un taraf cu doi soliști, iar surprizele serii au fost o foarte tânără solistă de muzică populară, o echipă de tineri dansatori de folclor, precum și o echipă de 6 dansatori sportivi, copii care ne-au încântat peste măsură cu talentul lor.

Ilie Năstase - tenismenul român fost numărul 1 mondial, precum și George Cosac, un alt fost mare tenismen român, în prezent Președintele Federației Române de Tenis, au onorat Gala Arbitrilor cu prezența lor. Și nu pot încheia fără a aminti că momentul culminant, de maximă emoție, a fost festivitatea de premiere. Am aplaudat pe cel mai tânăr arbitru roman (sub 25 ani), pe arbitrul care în 2016 a obținut cele mai bune rezultate, dar și pe soțul meu care a primit Premiul de Excelență "pentru activitatea de arbitraj desfășurată la cel mai înalt nivel de-a lungul carierei sale, pentru educarea și formarea mai multor generații de arbitri și pentru contribuția la dezvoltarea arbitrajului românesc".

Și pentru că eu fac parte din comunitatea AmFostAcolo, am prezentat mai sus Hotelul Posada - Curtea de Argeș care are pe site referințe slabe, mai vechi. Pentru că am fost cazată acolo și am constatat că în prezent situația este cu totul alta, am încercat să-l prezint și eu. Pe lângă toate acestea, pentru că am luat parte la un eveniment de mare anvergură organizat acolo, nu pot să nu mărturisesc faptul că gândul mi-a zburat adesea la întâlnirile noastre anuale. Dacă a fost în măsură să găzduiască Gala Arbitrilor de Tenis din România, nu văd de ce Hotelul Posada - Curtea de Argeș nu ne-ar putea găzdui și pe noi odată și odată. E adevărat, camerele nu sunt luxoase ca la Hotel Septimia Wellness & Spa din Odorheiu Secuiesc, Mistral Resort din Moieciu de Sus sau Hotel Diamond din Cinciș, toate cotate la 4*, dar nici submodeste ca la Hotel Belvedere din Predeal - tot de 3* - la care am avut în cameră o oglindă spartă și un scaun cu picioare rupte.

La Hotel Posada - Curtea de Argeș căldura a funcționat continuu și nu s-a oprit pe timpul zilei ca la Hotel Belvedere - Predeal. Hotel Posada - Curtea de Argeș este amplasat central (nu izolat ca cel de la Cinciș), iar drumurile până acolo sunt bune, fără gropi ca cele dintre Moieciu de Jos şi Moieciu de Sus (sper că situația s-a mai remediat între timp). Cât despre ringul de dans… cel de la Hotel Posada - Curtea de Argeș le întrece pe toate cele pe care s-a dansat la întâlnirile AmFostAcolo la care am participat și eu.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 12.12.16 19:47:11
Validat / Publicat: 13.12.16 09:16:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CURTEA DE ARGEŞ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1941 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Hotel Posada - Curtea de Argeș. Recepția.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    11 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [12.12.16 19:56:41]
    »

    @iulianic: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    iulianicAUTOR REVIEW
    [12.12.16 20:28:38]
    »

    @webmaster26: Da, este OK!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    irinad
    [13.12.16 09:45:26]
    »

    @iulianic: Felicitări pentru evenimentul la care ați luat parte, felicitări pentru premiul obținut de către soțul dvs. !

    Citindu-vă articolul, mi-am amintit că anul acesta în Larnaca, am stat la un aparthotel al cărui proprietar este un fost mare tenismen cipriot, Haig Ashdjian. El m-a întrebat de Ilie Năstase ce mai face și, la final, m-a rugat să-i transmit din partea sa toate salutările de bine. Mi-a fost greu să-i spun că nu am posibilitatea, că România este o țară mult mai mare ai cărei locuitori nu se întâlnesc toată ziua pe stradă.

    Toate cele bune!

    mprofeanu
    [13.12.16 10:30:50]
    »

    @iulianic: Un review foarte plăcut dar și util pentru o cazare centrală în orașul Curtea de Argeș!

    Trec pe acolo foarte des venind de la Pitești pentru o vizită de reculegere la Mănăstirea Curtea de Argeș.

    În Hotel nu am stat dar vara la terasă am poposit.

    Felicitări pentru Premiul de Excelență al soțului tău și pentru faptul că ne-ai prezentat o gală interesantă a Sportului Alb despre care sincer nu prea știam.

    S-a meritat!...

    iulianicAUTOR REVIEW
    [13.12.16 11:17:53]
    »

    @irinad: Mulțumim! Nu știu cât de mare este lumea asta a tenisului, dar cu siguranță este foarte întinsă. Și noi am întâlnit anul acesta în Creta, la Elounda, un fost jucător de tenis, acum proprietar al Restaurantului Megaro de pe faleză și - în tenis - doar partener de antrenament pentru un jucător de competiție. E de mirare cum doar un însemn de pe șapca soțului meu l-a făcut să presupună că nu este străin de sportul alb. Au vorbit mult despre competiții, despre jucători vechi și mai noi, despre câte și mai câte până când s-a făcut timpul de adunare la autocar (eram într-o excursie opțională).

    iulianicAUTOR REVIEW
    [13.12.16 11:50:09]
    »

    @mprofeanu: Mulțumim! În articol m-am ferit cât am putut să relatez despre Gala Arbitrilor care - pentru mine și indirect pentru AFA - a fost doar motivul pentru care am fost cazată la Hotel Posada - Curtea de Argeș. Dacă ar fi fost să vorbesc despre evenimentul în sine, ar fi trebuit să încep cu welcome drinks-ul de la baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeș - o bază cât se poate de modernă și cu meciul demonstrativ pe care l-a jucat dublul Ilie Năstase - George Cosac, pe rând, cu copii foarte mici, apoi mai mari (și fete și băieți), cu reprezentanți ai presei și în final cu doi arbitri. Ar mai fi trebuit să adaug faptul că la masa festivă, în afară de programul artistic, au fost și alte surprize - degustare de vinuri, preparate libaneze (inclusiv desert), iar maestru de ceremonie a fost un jurnalist negru stabilit în România. Ce speech-uri, ce poante, ce aplauze, ce dansuri…

    Și… cum aș putea să uit cel mai emoționant moment pentru mine? Am fost invitată la dans de un copil, un băiețel de nici 10 ani din echipa dansatorilor sportivi. Când l-am văzut cu mânuțele întinse și - normal - ridicate spre mine, i-am zâmbit și i-am spus: "Să știi că eu nu dansez atât de bine ca tine! "

    Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [13.12.16 15:05:02]
    »

    @iulianic: Acest articol se poate dovedi util pentru noi, întrucât planificăm încă de pe acum o nouă plimbare pe Transfăgărășan pentru vara viitoare. Iar Curtea de Argeș este chiar locul unde vrem să rămânem pentru o noapte sau chiar două, înainte de a urca pe Transfăgărășan; în plus, ne dorim să ajungem și la cetatea Poienari, unde ar urma să urcăm dimineața.

    Felicitări atât pentru articolul scris, cât și pentru Premiul de Excelență în activitatea de arbitraj obținut către soțul dvs!

    La cât mai multe premii, călătorii frumoase și articole pe AFA în continuare!

    iulianicAUTOR REVIEW
    [13.12.16 15:47:13]
    »

    @Crazy_Mouse: În primul rând mulțumim pentru felicitări și pentru urări! Pentru vara viitoare vă doresc și eu o cât mai plăcută plimbare pe Transfăgărășan! Să știți însă că în Curtea de Argeș unde doriți să rămâneți o noapte înainte de a aborda cel mai frumos drum montan din România, Hotel Posada nu este singura alegere.

    În iulie 2015 ne-am petrecut și noi un weekend în zona Curtea de Argeș și am fost cazați la Motel Meşterul Manole amplasat aproape de ieşirea din oraş, pe drumul spre Vidraru. Nu este o locaţie de lux, dar este ieftină și foarte potrivită pentru tranzit. Mai sunt și alte pensiuni, dar trebuie să faci rezervarea din timp mai ales dacă este vreo mare sărbătoare religioasă (mănăstirea este foarte aproape) sau dacă este sezonul nunților.

    Zoazore
    [13.12.16 15:51:46]
    »

    @iulianic: Si-un SB la fel de valoros ca si articolul! Felicitari!

    Dan&Ema
    [14.12.16 08:38:09]
    »

    @iulianic:

    Sarut mana!

    In primul rand felicitari pentru articol! Tot in primul rand felicitari sotului pentru aprecieri si premiere. Este o onoare sa participi intr-un asemenea cadru, iar daca esti si premiat... Felicitari!

    De Hotel Posada din Curtea de ARges imi amintesc si eu, de prin anii noua zeci si cand faceam delegatii ""zilnice"" si m-am cazat si acolo si imi amintesc ca era un hotel inghetat in vremurile de dinainte, ca sa ma exprim elegant.

    Daca lucrurile, conditiile si serviciile s-au schimbat in bine, este de apreciat. De aceea AFA are valoare pentru ca surprinde obiective si locatii de cazare in diferite momente de timp si expereinte diferite ale trecatorilor prin acele locuri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    lady_anca81
    [16.12.16 17:42:32]
    »

    Felicitări pentru articol foarte bine scris și echilibrat. ca de obicei un model pentru userii mai puțin experimentați

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, irinad, iulianic, lady_anca81, mprofeanu, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPosada Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056502819061279 sec
    ecranul dvs: 1 x 1