ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2015
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Skiathos - plaje superbe, mare și soare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

În primul rând, vreau să fiu sinceră și să spun că am ezitat mult înainte de a mă apuca să scriu acest articol. Mi se pare foarte greu să scriu despre niște plaje care pot fi descrise, aproape în totalitate, cu aceleași cuvinte: sunt plaje superbe, mărginite de păduri de pini, având nisip fin și o apă incredibil de frumoasă. M-am gândit, însă, că sezonul este abia la început și sunt, cu siguranță, multe persoane care se pregătesc să plece vara asta în vacanță în Skiathos. Așa că, deși cuvintele vor fi puține sau se vor repeta obsesiv, poate măcar pozele îi vor ajuta să îți facă o idee despre ceea ce îi așteaptă și să aleagă, eventual, anumite plaje pe care le-ar plăcea să îți petreacă vacanța.

Deși este o insulă micuță, care măsoară doar 12 km lungime și 6 km lățime, Skiathos este binecuvântată cu 69 de plaje cu nisip fin, care oferă varietate și peisaje superbe. Unele dintre ele sunt ușor accesibile, pe când la altele se poate ajunge doar cu mașina sau cu barca. Cum am stat pe insulă doar 3 zile și jumătate, iar una dintre ele am petrecut-o în croazieră, nu am văzut, evident, toate plajele, nici măcar nu ne-am propus așa ceva. Am ales să vedem plajele din apropierea zonei în care am stat, Koukounaries, câteva plaje din sudul insulei și două de pe coasta de vest. La care se adaugă, desigur, cele două plaje situate pe coasta de nord a insulei, pe care le-am văzut în croazieră.

În Skiathos, cele mai multe și mai accesibile plaje se află aglomerate în sudul și sud-vestul insulei, în golfuri mai mari sau mai mici, ferite de bătaia vânturilor. Acestea sunt amenajate cu șezlonguri și umbrele, unele dintre ele oferă posibilitatea de a practica sporturi nautice și pe foarte multe veți găsi un loc în care să vă potoliți setea/foamea. Internet wi-fi veți găsi la aproape toate barurile și tavernele situate pe plajă.

Pe coasta de nord, plajele sunt sălbatice, unele dintre ele fiind accesibile doar cu barca, însă cum această parte a insulei este expusă vânturilor care bat câteodată cu putere, vă recomand să alegeți o zi frumoasă și călduroasă pentru a le vizita.

Voi încerca să descriu, în câteva cuvinte, fiecare plajă pe care am fost, într-o ordine absolut aleatorie, pentru că este foarte greu să faci un top atunci când ai de ales dintre plaje care sunt una mai frumoasă decât cealaltă. Bineînțeles că există câteva care au fost mai aproape de sufletul meu și vă voi spune, la final, care sunt plajele care au ocupat primele 5 locuri în topul personal. Oricum sunt convinsă că orice plajă veți alege veți fi încântați. Ajungând pe insulă pe 30 mai am avut norocul să vedem plajele aproape goale, s-ar putea ca în mijlocul verii unele dintre ele să devină foarte aglomerate.

LALARIA a fost, pentru mine, numărul 1 în topul plajelor pe care le-am văzut pe insulă. Accesibilă doar cu barca, acoperită de pietricele albe, rotunde, mărginită de un perete alb de stâncă, cu o apă de o culoare incredibilă, turcoaz, această plajă sălbatică situată pe coasta de nord, este de o frumusețe uimitoare. Pentru a ajunge aici vă recomand să alegeți una dintre croazierele cu plecare din portul Skiathos.

Noi am fost în croaziera carea ne-a dus în jurul insulei și în Pelion, care a costat 23 de euro de persoană. Deși am auzit că se poate întâmpla ca, din cauza vântului puternic, unele vase să nu poată acosta aici, nu a fost cazul nostru, marea a fost calmă, așa că am putut sta o oră și jumătate pentru plajă și baie.

Recomand celor care au papuci speciali pentru plaje cu pietre să îi pună în bagaj, pentru că aici vor avea nevoie de ei. Cei care nu au, se vor descurca și fără, dar mai greu. Atât cei care nu știu să înoate, cât și cei care merg cu copii, trebuie să știe intrarea în apă este abruptă, iar fundul mării este acoperit cu pietre.

Plaja m-a fascinat de cum am văzut-o de pe vas, din depărtare . Era atât de liniștită, atât de frumoasă! Iar culoarea apei mi se părea incredibilă, mă atrăgea ca un magnet. Am coborât prima de pe vas și, până să apuce să coboare restul oamenilor, eram deja în apă. Faptul că puteam înota în acea apă de culoare turcoaz, privind la peretele majestuos de stâncă albă, îmi crea un sentiment de bucurie, transformându-mă pe loc în copil.

Într-un capăt al plajei se află niște stânci care ajung până în apă, și care formează o arcadă asupra acesteia. Legenda spune ca dacă înoți în jurul lor o dată îți vei găsi dragostea, iar dacă le înconjori de 3 ori vei avea tinerețe veșnică și viață fără de moarte. Nu am încercat, dar au fost destui temerari, mai ales din rândul tinerilor. :)

M-am desprins cu greu de acest loc de poveste, însă amintirea acestei minunate plaje sălbatice îmi va rămâne în suflet pentru multă vreme.

Vă rog să nu o ratați, veți pierde ocazia de a vedea ce înseamnă frumusețea pură, nealterată a naturii.

KASTRO este o plajă micuță, ascunsă privirilor, aflată pe coasta de nord, la picioarele vechii capitale a insulei. Eu am ajuns aici cu vasul de croazieră, dar, spre deosebire de Lalaria, la care puteți ajunge doar pe apă, această plajă este accesibilă și de pe uscat. Trebuie să mergeți cu mașina până la ruinele vechii așezări Kastro și să coborâți apoi pe o cărare de munte, amenajată, din loc în loc, cu trepte.

Această plajă mică, de aproximativ 150 m lungime, înconjurată de pereți stâncoși, este de o frumusețe idilică. Este acoperită cu pietricele și nisip grunjos, de culoare închisă. Intrarea în apă este destul de abruptă, sunt și bolovani, pe care îi puteți însă ocoli cu ușurință, datorită faptului că apa este extraordinar de clară.

Veți găsi aici șezlonguri, dar există și zonă liberă, pe care se poate sta cu prosopul. Pentru două șezlonguri și o umbrelă veți plăti același preț ca pe orice altă plajă din Skiathos, 8 euro.

Undeva în spatele plajei există și o mică și rustică terasă, unde puteți să mâncați ceva ușor sau să vă răcoriți cu o bere sau un frappe.

AGIA ELENI este o plajă aflată pe coasta de vest a insulei, la 14 km de Skiathos Town și la mică distanță de Koukounaries. Puteți ajunge aici fie cu autobuzul (stația Koukounaries) și apoi pe jos, fie cu mașina, pe care o puteți lăsa la umbra copacilor, chiar la marginea plajei. Mărginită de pădurea deasă de pini, amenajată cu șezlonguri și umbrele, cu nisip fin și o apă incredibil de cristalină, Agia Eleni vă va încânta, cu siguranță.

Dacă vreți să petreceți aici mai mult timp, trebuie să știți că pe plajă veți găsi atât o tavernă cât și un bar frumos amenajat.

Internetul wi-fi funcționa foarte bine, cel puțin în zona barului. Noi am ajuns pe plajă seara și semnalul era foarte bun.

Vă recomand să încercați să ajungeți la Agia Eleni și seara, pentru că această plajă este renumită pentru apusurile de soare superbe ce pot fi văzute de aici. Deși soarele nu apune în mare, ci se ascunde în spatele muntelui Pelion, spectacolul oferit de natură este fascinant.

MANDRAKI, situată la 14 km de orașul Skiathos, pe coasta de vest a insulei, m-a fermecat, în primul rând, datorită peisajului sălbatic, care o diferențiază de restul plajelor pe care le-am văzut. Pentru a ajunge la această plajă, va trebui urmăriți indicatorul aflat pe marginea șoselei și să intrați, pe un drum secundar, în pădure. Noi am avut mașină de teren, dar puteți să ajungeți la plajă și cu o mașină mică, pentru că drumul, deși forestier, este bun și bătătorit. După ce am părăsit șoseaua principală a insulei, am intrat într-o pădure de pini deasă, strecurându-ne, pe un drum îngust, printre copacii înalți. Cum nu ajunsesem încă în Skopelos, mi s-a părut fascinant ca atunci când ești la mare să ai parte de o plimbare care te duce cu gândul la peisajele de munte. Drumul prin pădure este scurt, așa că, după puțin timp, ajungem la un drum forestier destul de lat, care taie, șerpuind lin, dealul împădurit. Suntem la înălțime destul de mare, avem deasupra noastră pădurea, dedesubt pădurea, iar la picioare marea. Pe drum am avut norocul să întâlnim 3 persoane care coborau spre mare, călare pe niște cai superbi. Prezența cailor care mergeau liniștiți pe marginea drumului, în lumina soarelui aflat aproape de apus, verdele intens al copacilor care ajungeau până la apa de smarald, peisajul sălbatic din jur, m-au făcut să mă simt ca într-o poveste.

Am coborât cu mașina până la marginea plajei, unde există o mică parcare. Cum era început de sezon, plaja nu era încă amenajată, dar șezlongurile și umbrelele pe care le-am văzut la marginea acesteia arătau clar că aici veți găsi confortul de care aveți nevoie pentru a petrece o zi perfectă. Existența aici a unei taverne cu terasă, face ca problema mâncării și a băuturii să fie rezolvată.

Situată într-un golf destul de mare, această plajă lungă și destul de lată, mărginită de pădurea de pini, este acoperită cu nisip extrem de fin iar apa este deosebit de frumoasă. Trebuie să recunosc că Mandraki m-a cucerit pe loc, datorită peisajului sălbatic, așa că o recomand cu drag atât iubitorilor de natură cât și celor care își doresc să petreacă o zi întreagă pe plajă, răsfățați de razele soarelui, într-un cadru idilic.

VROMOLIMNOS este o plajă situată în sudul insulei, la aproximativ 11 km depărtare de Skiathos Town. Numele plajei, Vromolimnos, se traduce prin ,,lacul împuțit”, însă aici veți găsi, evident, exact opusul. Aflată într-un golf, mărginită de pini imenși la umbra cărora vă puteți retrage la orele prânzului, acoperită cu nisip extrem de fin și având o apă cristalină și liniștită, această plajă este, după mine, una dintre cele mai frumoase de pe coasta de sud a insulei Skiathos.

Dacă vreți să ajungeți aici cu autobuzul, coborâți la stația numărul 13, Vromolimnos,iar de aici mergeți la plajă pe jos, pe un drum mărginit de măslini. Noi am parcat mașina chiar lângă plajă, dar cum în sezon poate fi mult mai aglomerat, există și posibilitatea să o lăsați undeva pe marginea drumului, la umbra măslinilor.

Plaja este lungă dar destul de îngustă și este amenajată, în ambele capete, cu șezlonguri și umbrele. În mijlocul ei există o zonă mare pe care puteți sta liniștiți cu prosopul.

Pe această plajă există atât o tavernă cât și bar și aveți posibilitatea de a practica sporturile nautice.

KOUKOUNARIES nu are nevoie de prea multă prezentare, pentru că este cea mai renumită plajă a Skiathosului și este inclusă în top 10 al celor mai frumoase plaje ale Greciei. Datorită faptului că este o plajă faimoasă este și foarte aglomerată, pentru că, pe lângă turiștii de pe insulă, sunt aduși aici, cu vasele de croazieră și cei care își petrec vacanța în Pelion sau Riviera Olimpului. Numită și ,,Chrysi Ammos” (nisip auriu), aflată într-o zonă protejată, rezervație naturală, Koukounaries este considerată a fi plaja naturală cel mai puțin poluată din Marea Egee și este premiată cu blue flag. Având o lungime de aproximativ 700 m, acoperită de nisip fin, auriu, mărginită de pădurea deasă de pini, cu apa incredibil de cristalină, această plajă își merită pe deplin renumele.

Puteți ajunge aici fie cu autobuzul, coborând la stația Koukounaries, fie cu mașina, pe care o puteți lăsa în parcarea amenajată în apropierea intrării pe plajă. În parcare veți găsi un mic magazin care comercializează de la produse alimentare până la articole de plajă.

Imediat în spatele plajei se află rezervația naturală Strofilia, în interiorul căreia veți găsi lacul care poartă același nume. Puteți admira aici numeroase specii de păsări sălbatice, printre care și lebede, care nu se sfiesc să se plimbe pe plajă, printre turiști sau chiar să plutească pe apa mării, în apropiere de mal.

Plaja este una dintre cele mai bine organizate de pe insulă, veți găsi aici o mulțime de șezlonguri și umbrele, iar între aceastea spații libere destul de generoase, taverne și baruri și aveți posibilități multiple pentru practicarea sporturilor nautice.

Intrarea în apă este foarte lină, de aceea plaja este recomandată familiilor cu copii mici.

MARATHA este o plajă micuță și cochetă, ascunsă printre pini și este situată foarte aproape de plaja Koukounaries. Puteți ajunge aici venind cu autobuzul până în Koukounaries sau cu mașina. Nu există parcare amenajată, mașinile se lasă pe șosea, iar de acolo se coboară, pe niște scări destul de abrupte, până pe plajă.

Situată într-un mic golf împădurit, această plajă micuță și îngustă, care este în administrarea hotelului Skiathos Palace, mi-a plăcut mult. Acoperită de nisip fin, amenajată cu șezlonguri și umbrele, având și spații libere pentru a putea sta cu prosopul, plaja oferă toate condițiile necesare pentru a petrece o zi frumoasă și relaxantă.

Veți găsi aici și beach barul Maratha, de la care puteți cumpăra gustări, cafea sau ceva rece de băut.

BANANA este una dintre cele mai animate plaje de pe insulă și este situată la 13 km depărtare de Skiathos Town și la aproximativ 1,5 km de Koukounaries. Dacă veniți cu autobuzul, coborâți la stația Koukounaries și urmați drumul care urcă dealul, apoi faceți stânga prin livada de măslini.

Cei veniți cu mașina pot ajunge cu aceasta până la marginea plajei, unde este amenajată o parcare destul de mare. Dacă o bucată a drumului este asfaltată, se intră apoi pe un drum forestier destul de rău și îngust, iar mașina se va umple de praf. Puteți ajunge fără probleme până la plajă, chiar și cu o mașină mică, dar, din cauza motivelor expuse anterior, noi am preferat să o lăsăm undeva sus, imediat ce am urcat dealul și să ne continuăm drumul pe jos.

Pentru a ajunge la plajă am intrat întâi pe terasa clubului Bananistas, unul dintre locurile care îi atrag ca un magnet pe tinerii dornici de distracție. Aici se organizează zilnic petreceri care durează până după apusul soarelui. Dacă pe restul plajelor am văzut destul de puțini turiști, fiind început de sezon, aici, în dreptul barului, era foarte multă lume. Fie că stăteau în picioare la mesele de pe terasă, pe scările largi, pline cu perne frumos colorate sau stăteau cu prosoapele pe micuța plajă din dreptul barului, muzica bună și prezența atâtor tineri veseli făceau ca locul să vibreze.

Plaja Banana are două părți, Banana mica și Banana mare, separate de niște stânci. Plaja din dreptul clubului Bananistas este una micuță, zgomotoasă și destul de aglomerată, însă dacă treceți de stânci veți descoperi o plajă lungă, pe care puteți sta liniștiți, cu prosopul sau pe șezlonguri.

La fel ca toate celelalte plaje ale insulei și Banana este amplasată într-un golf mărginit de o pădure deasă de pini și este acoperită de nisip fin. Intrarea în apă este lină, apa este curată și atât de clară încât puteți vedea peștișorii înotând aproape de mal.

Iubitorii de sporturi nautice vor găsi aici un centru specializat.

MEGALI AMMOS este cea mai mare plajă aflată în apropierea orașului Skiathos, fiind situată la aproximativ 2,5 km de acesta. Puteți ajunge aici cu autobuzul, coborând la stația numărul 5 sau cu mașina. Cum nu există parcare amenajată, am lăsat mașina pe marginea șoselei, iar de aici am coborât scările de lemn care duceau la plajă.

Deși nu este la fel de spectaculoasă ca restul plajelor de pe insulă, această plajă lungă de aproximativ 1 km, destul de îngustă dar acoperită cu nisip fin, este o opțiune bună de luat în seamă pentru cei care sunt cazați în oraș și nu vor să se deplaseze prea mult până la plajă.

La sfârșit de mai plaja nu era încă amenajată, dar în sezon veți găsi, cu siguranță șezlonguri și umbrele, pentru că așteptau undeva, în capătul plajei, pentru a fi aranjate.

ACHLADIES este o altă plajă aflată în apropierea orașului, la o distanță de 4 km de acesta. Pe marginea șoselei veți găsi indicatorul care vă va ghida către plajă. Drumul este asfaltat, îngust și destul de abrupt, însă accesibil oricărui tip de mașină. Dacă veniți cu autobuzul, coborâți la stația numărul 10, Achladies, iar de acolo puteți merge pe jos.

Plaja este amplasată într-un golf mare și este foarte bine organizată. Partea din stânga, care este mai mică, mărginită de pini umbroși este amenajată cu câteva umbrele și șezlonguri așezate lângă terasa unui mic bar. Tot aici există și un centru pentru închiriat bărci și pentru practicarea sporturilor nautice.

Partea dreaptă a plajei este mult mai largă, peisajul nu mai este atât de spectaculos, pentru că imediat în spatele ei se află un hotel. Această parte a plajei este dotată cu șezlonguri și umbrele și are, la marginea ei, taverne și baruri.

Acoperită cu nisip, cu intrare lină în mare, Achladies este un loc plăcut pentru petrecerea unei zile plăcute.

AGIA PARASKEVI este o plajă situată în sudul insulei, la 7 km de orașul Skiathos, într-un frumos golf mărginit de păduri de pin, a cărei denumire se datorează mănăstirii din apropiere.

Puteți ajunge aici fie cu autobuzul, coborând la stațiile nr. 15 sau 16, fie cu mașina. Cum nu există parcare amenajată, noi am lăsat mașinile undeva pe marginea drumului, în apropierea plajei.

Acoperită de nisip fin și auriu, dotată cu șezlonguri și umbrele, având intrare lină în apa de culoare albastră, această plajă este extrem de frumoasă.

Pe partea stângă a plajei, la marginea acesteia, se află hotelul Skiathos Princess, un luxos hotel de 5 stele, pe care l-am admirat îndelung în timp ce ne plimbam prin frumoasa lui grădină. Bucata de plajă din apropierea hotelului este în totalitate acoperită cu șezlonguri și umbrele, însă, în cealaltă parte există o mulțime de locuri libere, pe care se poate sta cu prosopul. Iubitorii de sporturi de apă vor găsi aici o mulțime de posibilități pentru le practica, iar cine dorește să închirieze o barcă pentru a se plimba pe cont propriu în jurul insulei, trebuie să știe că vor găsi și așa ceva aici.

Există tavernă și bar pe plajă, precum și un magazin, la care veți găsi atât produse alimentare cât și articole de plajă. Acest magazin avea afișate prețurile câtorva produse, așa că le voi scrie aici, pentru a vă face o idee: sandwich – 3 euro; suc – 1,5 euro; apa mare – 1 euro, iar cea mică 0,5 euro; bere la pahar mare 2 euro, iar paharul mic - 1,5 euro, ceai – 2 euro, cafea – 2 euro, croissant cu șuncă sau brânză – 2,5 euro.

TROULOS, situată în sudul insulei, la 9 km distanță de capitală, este o plajă lungă și destul de lată, acoperită de nisip fin. Numele plajei vine de la mica insuliță aflată în fața ei.

Dacă vreți să ajungeți aici cu autobuzul, trebuie să coborâți la stația 20, iar de acolo pe jos, pe o alee îngustă, care vă va duce direct la plajă. Dacă mergeți cu mașina s-ar putea să fie mai greu să găsiți un loc de parcare, noi am cerut și am primit acceptul să lăsăm mașinile în curtea tavernei care se află la marginea plajei.

Taverna Troulos, organizează în fiecare miercuri seară grecească, conform unui afiș pe care l-am văzut acolo. Cum prețurile erau afișate la intrare, voi scrie câteva aici, poate interesează pe cineva: aperitivele 3-6 euro; salatele 4-7 euro; pastele 6-8 euro; specialitățile 10-15 euro; gyros la farfurie 6,5 euro; souvlaky 9 euro; pizza 6-9 euro; berea 3 euro; apa plată mare 2 euro; suc 3 euro; un pahar de vin 2 euro, iar o carafă de 0,5l – 4,50 euro. Oricum, în zona plajei sunt mai multe taverne, chiar și un fast-food, așa că aveți de unde alege. Dar bănuiesc că prețurile sunt asemănătoare peste tot.

În fața tavernelor plaja era dotată cu șezlonguri și umbrele, iar în partea stângă, exista o zonă destul de lungă și de lată, care era goală, dar se făceau și aici pregătiri pentru amenajare.

AMBELAKIA este situată în zona de sud-vest a insulei, în apropierea plajei Koukounaries și este, din câte am citit, cea mai nouă plajă a Skiathosului, fiind amenajată în 2009. Din șoseaua principală se desprinde un drum secundar care urcă spre vârful dealului, până în dreptul unei vile lăsate în paragină. Mașinile se lasă aici și se coboară, pe scări, până la plaja ascunsă bine de vegetația abundentă.

Situată într-un mic golf, înconjurată de pădurea de pini de un verde crud, acoperită de nisip fin și auriu, cu o apă de un albastru-turcoaz, această plajă m-a cucerit pe loc.

Pe Ambelakia veți găsi și Mistique Beach Bar, un local cochet, care are și o grădină frumos amenajată. În fața barului erau șezlonguri și umbrele, însă în rest plaja era liberă. Iubitorii sporturilor nautice vor găsi și aici posibilități de distracție.

CONCLUZIE Timpul scurt pe care l-am avut la dispoziție nu mi-a permis, din păcate, să mă pot bucura din plin de frumusețile pe care această micuță insulă le oferă cu generozitate. Iubesc cu pasiune marea, iar faptul că aici am găsit o apă atât de liniștită, de cristalină, cu peștișori pe care îi vedeam înotându-mi pe lângă picioare, mi-a adus multă bucurie în suflet.

Când ai de ales între atâtea plaje frumoase, este greu să spui care ți-a plăcut mai mult, pentru că fiecare are frumusețea ei. Dacă ar trebui să fac, totuși, un top 5 al plajelor alese dintre cele pe care le-am văzut, acesta ar arăta așa:

1. Lalaria

2. Mandraki

3. Agia Eleni

4. Ambelakia

5. Vromolimnos

Skiathos este o insulă care are o mulțime de plaje, una mai frumoasă ca alta. Rămâne ca fiecare să decidă care dintre ele i se potrivește și unde și-ar dori să petreacă mai mult timp.

Oricum, așa cum spuneam la început, în Skiathos toate plajele sunt situate în golfuri mărginite de păduri de pini, toate au nisip fin, toate au apă cristalină, deci, în concluzie, toate sunt frumoase. Așa că nu aveți cum să vă păcăliți, orice ați alege. :)


[fb]
---
Trimis de Cris in 05.07.15 10:11:50
Validat / Publicat: 05.07.15 11:50:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 11434 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Skiathos - apus de soare la Agia Eleni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster
[05.07.15 11:31:46]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

CrisAUTOR REVIEW
[05.07.15 11:53:44]
»

@webmaster - Mulțumesc frumos!

amero
[05.07.15 12:07:37]
»

Apusul de soare vazut de pe plaja Agia Eleni este intradevar impresionant. Multumesc pentru remember. Amfostacolo cu doi ani in urma cu minigrupul AFA si am amintiri foarte frumoase. Ai scris super articole despre aceasta destinatie condimentate cu poze pe masura. Felicitari

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[05.07.15 12:49:03]
»

Ne-ai rasfatat cu un minghid. De calitate si cu poze superbe la mare la soare

CrisAUTOR REVIEW
[05.07.15 13:01:32]
»

@amero - Mulțumesc frumos!

Mă bucur că am reușit să îți reamintesc clipele frumoase petrecute acolo, Skiathos este un loc de care și eu îmi voi aminti mereu, cu drag.

@Dan&Ema - Mulțumesc mult!

Dacă la Brașov soarele nu prea vrea să se arate, am zis că e momentul să povestesc un pic despre locurile însorite de care suntem atrași, mulți dintre noi, an de an.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo
[05.07.15 13:03:45]
»

@pacurarcris - Cum afli numele plajelor, sunt prea multe, exista tablite indicatoare pe marginea soselei Skiathos Town - Koukunaries sau la intrarea pe fiecare plaje? Iar in Skopelos?

CrisAUTOR REVIEW
[05.07.15 13:05:01]
»

@webmaster - Te rog să atașezi următorul videoclip, care conține scene filmate pe plaja Lalaria din Skiathos.

https://www.youtube.com/watch?v=GtdfOwoERAk

Mulțumesc mult!

CrisAUTOR REVIEW
[05.07.15 13:19:36]
»

@dorgo - Ambele insule sunt micuțe, au o singură șosea principală și vei găsi, pe marginea acesteia, indicatoare care te vor ghida către plaje.

Dar cel mai important este ca, atunci când ajungi pe insulă, să îți iei o hartă, pe care o găsești gratuit în aeroport sau, dacă vrei una mai detaliată, la magazin. Majoritatea hărților au plajele însemnate pe ele.

Iar dacă nu găsești ceva, poți întreba, cu harta în mână, un localnic. Te va ajuta cu siguranță.

webmasterX
[05.07.15 13:38:04]
»

@pacurarcris - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

crismis
[05.07.15 14:21:31]
»

@pacurarcris: F util acest articol, nu stiu de ce te-ai codit atat sa-l scrii sau nu!

Inteleg ca la toate aceste plaje se poate ajunge cu masina, mai putin la Lalaria. Stii cumva daca, inafara croazierei in jurul insulei, mai exista si alta varianta de a ajunge pe Lalaria? De exemplu, ceva particulari care sa te duca cu barca? Ma bate (tare) gandul sa "fac" Sporadele la anul, dar ma gandesc la 3 nopti de cazare in Skiathos si parca n-as pierde o zi in croaziera, as explora mai degraba pe cont propriu. Dar Lalaria e si pt mine in top 5 "must see", asa ca...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[05.07.15 15:51:35]
»

@crismis - Sigur nu știu să îți răspund, în port sunt și bărci mai mici care asigură plimbări, în particular și există posibilitatea de a închiria o barcă și de a o conduce voi, pe baza carnetului de conducere. Dar, din câte am auzit și citit, o barcă de mici dimensiuni nu te prea duce pe coasta de nord, unde sunt vânturi puternice și valuri mari. Nici vasele de croazieră nu pot acosta, toate, la Lalaria în anumite condiții.

Dar să mergi în Skiathos și să nu vezi Lalaria, este exact același lucru ca atunci când mergi în Zakynthos și nu vezi Navaggio. Adică este păcat!

Acum o să îți spun părerea mea, adică a unei persoane care nu agreează prea mult croazierele (din cauză că mi se pare că vasele merg încet și pierd prea mult timp stând degeaba) și care, la fel ca tine, preferă o variantă mai rapidă.

Sunt mai multe croaziere în jurul insulei, cea în care am fost eu, care pe lângă Lalaria și Kastro ne-a dus și pe continent, într-un mic sat din Pelion și mai există una care te duce, în loc de Pelion, pe insula Tsougria și pe încă o plajă superbă de pe coasta de vest, Megali Aselinos. Și mai sunt, cu siguranță, multe astfel de combinații, trebuie doar să le verificați la fața locului și să alegeți ce vă convine.

Croaziera în care am fost eu a durat de la 10 la 17, oră la care eram deja în portul Skiathos. Din cele 7 ore, am stat pe vas mai puțin de jumătate, timp în care am admirat insula ,,pe dinafară". În rest am stat pe cele două plaje, cine a vrut a urcat la Kastro și am stat aproape 2 ore în Pelion la masă.

Dacă socotești cât timp îți ia să ajungi pe cont propriu în toate aceste locuri, mai ales că stai atât de puține zile, s-ar putea să descoperi că, de data asta, nu este o zi pierdută ci una câștigată.

crismis
[05.07.15 16:08:14]
»

@pacurarcris: Mda, de fapt n-am nimic impotriva croazierelor, din contra... Ma gandeam doar la o varianta mai rapida... Dar pana la urma e vacanta, de ce ne-am grabi?! Ai dreptate, vom vedea la fata locului...

Multumesc pt raspuns! Si vacante de aceeasi talie in continuae!

dorgo
[05.07.15 17:37:10]
»

@crismis - Stai, stai c-am studiat intreaga coasta (salbatica) din nordul insulei, din satelit... pana in Kastro, poti ajunge cu masina dar de-acolo e o problema, nu mai e nici un drum auto spre Lalaria (care nu e departe, e spre dreapta, poate 1-2 Km pe harta (deci teoretic poti s-ajungi si pe jos), dar cine stie cum e terenul la fata locului, langa Kastro, incepe salbaticia, muntele coboara direct in mare (s-ar putea sa fie o poteca pe creasta) dar nu e sigur ca vei putea cobori pe Lalaria si vei vedea plaja precum Navagio, o vezi de sus si nu poti cobori decat cu cordelina sau parasuta... asa ca tot mai bine e cu vaporasul...

crismis
[05.07.15 17:41:52]
»

@dorgo: Ha-ha! Multumesc pt investigatii! Cordelina sau parasuta in mod clar nu sunt de mine, mai bine o iau inot! Sau... tot cu vaporasul! Sa fim sanatosi si voiosi pana la anu', eu sa ma duc si apoi sa va povestesc, voi sa m-ascultati!

anthony2000
[24.07.15 14:19:51]
»

Un vot si de la mine, un review foarte bun, scris bine, cine se duce acolo dupa ce citeste asta, stie deja tot. Pentru astfel de review-uri m-am inscris pe acest site, nu ca sa citesc ca unu' a avut orez 2 zile la rand la cina, si altu' a gasit o musca in ciorba. Felicitarile mele!

CrisAUTOR REVIEW
[24.07.15 17:32:23]
»

@anthony2000 - Mulțumesc din suflet pentru vorbele frumoase!

Vacanțe plăcute îți doresc!

webmasterX
[07.08.17 00:18:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Plajele insulei Skiathos» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, anthony2000, Cris, crismis, Dan&Ema, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂPlajele insulei Skiathos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094949007034302 sec
    ecranul dvs: 1 x 1