GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De cand avem copilul, vacantele s-au schimbat evident. Si bag in seama lucruri pe care in mod normal poate le-as fi ignorat. Sau poate eram mai putin pretentioasa inainte.
Kefalonia este a 4-a insula greceasca pe care o vizitez (dupa Corfu, Creta si Zakynthos). De departe este cea care mi-a placut cel mai mult si pe care m-as mai intoarce. Ape atat de frumoase si atat de multe plaje cu nisip fin pe o singura insula, gasesti mai rar la greci.
Am inchiriat o masina online, dar cred ca daca am fi luat una din statiunea Marki Gialos ne-ar fi costat mai putin.
Ne-au dat un Mini countryman care a costat 441 euro pe 9 zile. Pt scaunul de copil am mai platit 4 euro/zi (dezavantajul de a merge cu avionul in Grecia). Am preferat sa luam masina online pt a o avea direct din aeroport si pt ca incercasem deja la 3 agentii recomandate de cineva si nu aveau deloc masini, sau aveau doar pe 2-4 zile, fiind perioada de varf (4-14 august).
Vacanta asta a avut o parte proasta: temperatura. In perioada aceea erau 45 de grade. Oribil de cald. Incepand cu ora 11:00 te prajeai si cu crema cu 100 FP. Pana la ora 17:30 era irespirabil. Cu toate acestea ne-am plimbat zilnic, am vizitat cat am putut fiind cu copilul dupa noi si ne-am bucurat de aceasta minunata insula.
Noi am avut probleme cu tantarii. L-au ciuruit pe copil. Farmacie exista doar in capitala si este deschisa una singura in fiecare zi.
S-au scris multe despre Kefalonia, asa ca eu o sa va spun cum mi s-au parut mie plajele pe care le-am vizitat si locurile in care am mancat
Nu arata chiar ca in poze, dar e ok. Destul de lunga, si putini oameni pe ea. Pt ca noi eram foarte matinali, ajungeam la 7:30-8 acolo, iar pana la 10 eram singuri. Nu are playground ca in poze, sunt doar niste ramasite.
Pret: 2 sezlonguri cu umbrela - 6 euro (banii intotdeauna se luat dupa 10:30-11:00)
Food and Drink: Au cateva sandwichuri, inghetata si bauturi la barul de pe plaja. Uneori organizeaza petreceri pe plaja
Plaja: Accesul se face pe niste scari, destul de abrupt. Prima parte este cu pietre, dar dupa este cu nisip, iar intrarea este lina. Uneori la mal apar alge. Toaleta era curatica, dar era toaleta de plaja, un fel de baraca.
Sporturi: puteai sa inchiriezi caiac (cred ca era 5-6 euro/ora).
Puteai ajunge folosind caiacul la o plaja din apropiere, pe care se ajunge doar de pe mare. Este draguta ca sa faci o plimbare daca ai timp la dispozitie.
La 10 min de mers cu masina de Mirtia Studios, unde am stat noi.
Pret: 2 sezlonguri cu umbrela - 7 euro
Food and Drink: Un bar cu mancare, salate de fructe, bauturi, inghetata. Chelneri care sunt mereu pe langa tine sa iti aduca ce ai nevoie (salata mare de fructe 6,6 euro). Aveau si wifi.
Plaja: Este superba: apa de vis, nisipul extraordinar, nicio pietricica, suficient de intinsa cat sa nu simti aglomeratia. Este si spatiu suficient pt cei care vor sa vina cu umbrela lor. Salata mare de fructe 6,6 euro
Apusul este superb. Au toalete foarte ok. Deci cuvantul de ordine este SUPERB.
Sporturi: ski nautic, banana, barcile tip gogosi, jet ski etc. Pt sporturile de apa trebuie sa stii sa inoti. Eu am fost sincera si le-am zis ca nu ma duc la fel ca toporul la fundul apei, dar daca nu ma salveaza cineva in 5 min s-a ales praful. Motiv pt care nu au vrut sa ma lase sa ma dau cu nimic: nici cu amaratele alea de gogosi. Pana la urma am dat proba de inot, ca sa ma lase sa ma plimb macar cu gogosile.
Este lipita de Makris Gialos
Are dusuri si toalete, dar nu are sezlonguri si nici vreun snack bar.
Nisipul este fin si intrarea este lina.
Este mai mica, dar datorita vegetatiei din jur pare mai frumoasa.
Am trecut cu bacul din Argostoli (on). Atentie cand cautati pe GPS Argostoli (on), pt ca mai este un satuc cu acelasi nume, in mijlocul muntilor si departe.
Pt a ajunge mai repede la plaja va recomand sa luati ferry-ul. Costa 9.6 euro pt 3 pers si o masina. Noi l am prins la fix la plecare din Argostoli.
Pana la ferry am facut 16 min din Minia, de unde eram cazati.
Pret: 3 sezlonguri si o umbrela - 9 euro / Baldachine mici 20 euro / Baldachine mari 30 euro. Pt a sta toata ziua am preferat sa luam un baldachin, ca sa doarma copilul si adevarul este ca a fost perfect. Am stat atat de relaxati si ne-am bucurat de relaxare, incat as mai fi mers acolo.
Food and drink: este un restaurant inainte de intrarea pe plaja. Chelnerii se plimba mereu printre sezlonguri pt a aduce bauturi/mancare. Mancarea era foarte buna, iar milk shake-ul delicios.
Plaja: este cu nisip rosiatic, fara pietre si destul de intinsa. Toaletele erau in interiorul restaurantului.
Sporturi de apa: au cateva gonflabile de apa (trambuline, de escalada etc)
Este plaja lor renumita, atunci cand cauti Kefalonia pe google, cele mai multe poze sunt de aici. De sus este foarte.
Pret: nu ne-a cerut nimeni niciun ban pe sezlonguri pana la ora 11 cand am stat. Dar sunt foarte putine, in special pt numarul mare de oameni care vine.
Food and drink: Au un bar si vand si niste sandwichuri vai mama lor, cat sa nu mori de foame. Au si inghetata.
Plaja:este jumatate plina de pietre si in apa la fel. Jumatatea din spate este cu nisip. Dar apa este intr-adevar superba. O ajuta si pietrele albe care o fac sa se vada si mai frumos.
Un mare minus: Incepand cu ora 11 este HAOS. Este o aglomeratie cumplita. Se calca in picioare si in roti. Sunt putine locuri de parcare si pt ca este „perla” insulei este foarte cautata. Exista si o statie de autobuz, asa ca se aglomereaza si mai rau pt ca vin autobuze intruna. Cica era si o toaleta undeva, eu nu am vazut-o.
Vazuta de sus si aceasta plaja este superba.
Pret: 2 sezlonguri si o umbrela – 8 euro
Food and Drink: au un bar unde gasesti cam de toate. Milk shake-ul era o inghetata topita (la propiu).
Au si parcare
Plaja: Plina de pietre si pe mal si in apa. Apa se adanceste foarte repede. Este un loc bun de snorkeling: se vede abisul, dar nu si fundul marii. O senzatie si tare interesanta si o placere.
Un mare minus: can am fost noi erau extrem de multe albine/viespi ce mama lor erau
Si aceasta plaja are apa superba si trebuie neaparat vazuta. Este de asemenea o plaja foarte intinsa.
Pret: 2 sezlonguri cu umbrela – 6 euro
Food and drink: la restaurantele de vis-a-vis
Plaja: este 97% cu nisip si un pic de tot cu pietris.
Sporturi de apa: se pot inchiria barci cu motor: 90euro + benzina pt o zi de la 9 la 17:00 sau 140 euro + benzina pt barca si sofer inclus. pt 4 ore (cica te duce el la niste plaje mai ascunse)
Este destul de mult de coborat pana la plaja. Plaja initiala care se vede nu este cea din poze. Trebuie sa mergi la dreapta pe stanci pana ajungi la golful cu apa de vis din poze. Dar acela este foarte mic si aglomerat dupa amiaza. Noi nu am stat in acel golf, am stat pe prima plaja pe care intri dupa ce cobori scarile
Pret: 0 – nu este amenajata
Food and drink: nimic
Plaja: este cu nisip, iar apa este suppeeer calda si superba Este o vegetatie bogata si zici ca e din alta tara.
Dupa amiaza nu mai este soare pe plaja pt nu se mai vede de munte.
Este o plaja care ne-a placut mult. Era foarte aproape de locul unde eram cazati. Era dragut pt copil cand vedea avioanele trecand pe deasupra lui la o distanta asa mica, iar nisipul era minunat si apa de asemenea. Tot aici s-a intamplat ca un pui de broasca testoasa, proaspat iesit din ou, sa se rataceasca pe plaja. Era incredibil de mic si dragut.
Era amenajata cu umbrele si avea un bar mic pe plaja.
Pret: 2 sezlonguri si o umbrela 7 euro. Dupa ce a fost o zi cu valuri foarte mari, plaja a fost stricata.
Pentru unii poate ar fi un minus faptul ca se adancea repede.
 
Plaja Eglina
A fost draguta, dar nu mai tin minte mare lucru despre ea :)
Cu pietris fin si pietre, culoare galben-rosiatica. In unele parti nisipul era negru.
Am stat vis-a-vis de Tara/Symposium bar, iar pana la 11:30 nu a venit nimeni sa ne ceara bani pt sezlonguri. Deci nu stiu cat costa.
Plaja este foarte lunga, dar unde am stat noi era destul de murdara, erau gunoaie.
--
Pestera Melissani
Mi-am dorit mult sa o vizitez, asa ca atunci cand am plecat de la Antisamos am trecut pe acolo. Problema era coada extrem de lunga si caldura insuportabila.
Cel mai bun interval de vizita este 11-13:00 ca sa vezi soarele deasupra pesterii, dar trebuie sa rezisti la caldura aia si la coada. Noi nu am putut sta din pacate.
Pestera Drogarati
Am fost la ora pranzului si nu era aglomerat. Este o pestera frumoasa. Au parcare incapatoare.
Pret: 5 euro intrarea
Exista un bar si magazine de suveniruri.
--
Distante fata de locatia noastra:
Minia – Xi beach – 1,1 ore daca nu tarversam cu ferry. Cu ferry faci mai puitn
Minia – Myrthos – 55 min
Minia – Makri Gialos – 10 min
Minia – Fiskardo – 1.2 ore
Minia – Melissani – 1.2 ore
Trimis de Roxelly in 26.02.18 13:05:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Roxelly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Plaje în Kefalonia, #EXCURSII și CĂLĂTORII - KEFALONIA" (deja existentă pe sait)
--
Recomandările ref la taverne... sunt utile și aici, la „Plaje”, dar ȘI MAI utile sunt în rubrica dedicată special acestui subiect - ”Taverne - Unde mâncăm în Kefalonia”
Astfel că le-am ”extras” din review-ul de mai sus și le-am mutat, ca review distinct (LEGAT de cel de mai sus prin link ”Continuare la”) aici.
@webmaster: Salut! m-am pierdut putin: de ce este la rubrica pt Corfu si e util pt tavernele din Lefkada? Este insula Kefalonia. Poate nu m-am prins eu cum e cu reorganizarea.
Saracul copil!
Cand o sa-si aduca aminte prin ce-a trecut, nici la 25 de ani nu o sa mai vrea sa revina in Kefalonia.
@Roxelly: da, e Kefalonia, evident, peste tot - nu Corfu, nici Lefkada.
My bad - din viteză...
Am corectat.
@ebirsan: nu prea inteleg de ce nu ar mai vrea si ce a fost asa nasol prin ce a trecut?
@Roxelly: Te rog nu ma provoca vis-a-vis de ce face bine si ce nu unui copil de 3 ani la mare in luna august.
@ebirsan: Atat timp cat nu ai petrecut timp cu noi acolo ca sa stii programul si in ce interval am stat la plaja, cred ca nu trebuie sa te ambalezi. In plus, fiecare parinte este responsabil pentru copilul lui, nu cred ca este forum de discutat cresterea si ingrijirea copilului.
Initial voiam sa iti dau detalii despre programul lui la mare si cum il ingrijesc, dar mi-am dat seama ca nu are rost. Mai ales ca daca ai vazut ca am stat intr-una din zile la plaja toata ziua, probabil pt tine inseamna ca am si tinut copilul toate cele 10 zile la fel si fara creme si fara haine de protectie si ca este o regula generala
Nu eu m-am ambalat.
Si aveti dreptate: "fiecare parinte este responsabil pentru copilul lui"
Până și capetele pătrate de la Norwegian Barnevernet nu au nimic impotriva sa stai cu copilul de 1 an neimplinit pe plaja vara in miezul zilei. Important e să nu spună vreodată educatoarei de la grădiniță că l-ai tras de urechi.
Evident nu e cazul dvs. si aici e AFA nu protectia minorilor.
Nu putem spune ”aceste discuții nu-și au locul aici”. Ele fac totuși parte în mod firesc din schimburile de informații / recomandări firești, de/din vacanțe. Atâta timp cât nu ”monopolizează”, ”deturnează” sensul discuțiilor.
Rolul și scopul AFA este totuși altul.
Revenim deci la subiectul - la propiu și la figurat - acestui fir de discuției: Kefalonia, plajele ei etc. Și ne ținem de el, fără alte devieri, ok?
@webmasterX: ne tinem de el
Asa cum exista copii nascuti pe lumea asta in zone extrem de calde si locuiesc zi de zi acolo si nu stau inchisi in casa, dar ies afara in intervalele potrivite si imbracati / tratati corespunzator, cred ca se poate considera ca nici eu nu mi-am traumatizat / imbolnavit copilul astfel incat 25 de ani sa nu mai vrea sa vada Kefalonia. Un pic de echilibru este esential.
Per total, Kefalonia este o insula foarte frumoasa, iar plajele nisipoase reprezinta un mare plus pentru familiile cu copii.
Foarte frumos! Minunata vacanta!
Si noi am fost cu piciul in Thassos pe cand avea 1 an si apoi am repetat experienta, am colindat toata insula cu el cu masina si am mers la toate plajele! Prietenii nostri au calatorit cu fetita de 4 luni si nu au fost probleme! Al nostru mereu intreaba: cand mergem la Grecia sau la piscina la balaceala!
Poza cu Golful Pessada e pe gustul nostru!
Va rog sa-mi spune-ti daca sunt arici de mare?
Noua ne plac plajele mai izolate si in Thassos am patit-o!
Cat despre "derapaje" ignorati-le....e cod portocaliu ????????????
Sa revenim la tematica AFA
”"Vacanta asta a avut o parte proasta: temperatura. In perioada aceea erau 45 de grade. Oribil de cald. Incepand cu ora 11:00 te prajeai si cu crema cu 100 FP. Pana la ora 17:30 era irespirabil...
Noi am avut probleme cu tantarii. L-au ciuruit pe copil. Farmacie exista doar in capitala si este deschisa una singura in fiecare zi. "
Eu, babalâc fiind, nu plec niciodata fara sa am in bagaj:
- cel putin 2 aparate anti-tânțari cu pastile (de pus in priza)
- una cutie pastile anti-tânțari
- un tub soluție anti-tânțari (AUTAN sau similar)
- un tub soluție after bite (AUTAN sau similar)
Problema adevarata in Grecia sunt albinele pentru care chiar nu prea ai varianta de alungare.
SPF50 e arhisuficient dacă e o marcă de calitate si repeti aplicarea la intervalul de timp recomandat. Garantez!
Soarele fiind dintotdeauna inamicul meu declarat am descoperit ca (de cand cu razboaiele soldatilor SUA in Golf) s-au inventat (cel putin pentru adulti) tricouri, pantaloni (lungi), camasi (eventual cu maneca lunga), palarii (sepci) din materiale care te protejeaza de razele soarelui dar (si mai important) de caldura soarelui daca sunt de la UPF+30 in sus (max. +50). Ca urmare mitul bumbacului doborât fără echivoc de sintetic 100%.
In Grecia cartela de lumina "sudata" de cheia de la camera are ca scop descurajarea lasarii aerului conditionat pornit peste zi, atunci cand esti plecat din camera. In mod normal nu toate prizele raman fara curent. Daca studio exista frigider, sigur acea priza nu e conectata la intreruptorul cu cartela. Daca ai in bagaj un triplu stecher (cu impamantare) atunci poti sa ai o sursa permanenta de curent in camera.
In cazul in care chiar toata camera ramane fara curent cand scoti cartela, atunci poti improviza o cartela dintr-un carton (indoit), o folie de medicamente, card de fidelitate magazine, etc. Improvizatia nu ar fi totusi indicat sa fie observata de proprietar, deci ar trebui utilizata atunci cand sti ca nu vine nimeni in lipsa ta. Poate insa fi folosita scuza ca se strica laptele copilului in frigider (iata un motiv pentru a lua bebeul in concediu).
@ebirsan: singurul lucru pe care nu l am luat in calcul au fost tantarii pt ca nu ne am asteptat sa fie. Am cumparat aparat de la magazin, dar nu avea efect.
Dpdv protectie am avut creme cu 50+ speciale pt copii, de la firme recunoscute pt calitate. El a fost echipat cu haine si palarie special pt soare, cu protectie uv. Mergeam la 7:30 - 7:45 la plaja dim si in afara de o zi cand am ramas pe plaja, plecam cel mai tarziu la ora 11:30. Cremea o reinnoiam la fiecare ora. Dormea pana la 17:00- 17:30, asa ca ieseam de la 18-18:30 pana la apus pt apa si aerosoli.
Cartela nu putea fi improvizata pt ca era o cartela speciala groasa de jum de cm.
Frigiderul ramanea conectat. Nu prea plec cu triplu stecher dupa mine in vacanta laptele copilului nu se strica, inca era alaptat la 2 ani si 8 luni cat avea
Cu albinele e nasol uneori
@Roxelly: Foarte frumos si foarte util articolul, cu multe amanunte utile celor ce vor sa mearga acolo.
Mi-as permite totusi o recomandare, daca nu te superi. Nu mai luati copilul cu voi in vacanta pana cand nu va implini 50 de ani. Pana atunci tineti-l intr-un clopot de sticla, la temperatura de 21,54684 grade celsius si umiditate relativa de 43,21009%.
Sa nu uitati sa-l vaccinati inclusiv impotriva vanturilor solare.
Regret paragraful de mai sus, este evident un pamflet, sau macar o incercare. Citesc articolul, foarte frumos de altfel si vreau sa citesc ecourile... Ce sa vezi? Sfaturi de crestere a copilului. Cred ca ar trebui sa fim mai ponderati cu anumite interventii. Cred ca orice parinte cu scaun la cap (si n-am nici un fel de dubiu ca voi sunteti parinti cu scaun la cap) stie ce este bine pentru copil si stie sa-si ingrijeasca copilul.
@ghisor: de cand am fost in kefalonia, cand ma intreaba cineva unde ar putea merge cu copiii, e prima recomandare. Zici ca am actiuni la kefalonieni. Mi se pare ca este o insula care nu are cum sa nu bucure pe oricine, prin diversitatea pe care o ofera. Adica iau in calcul ca e aproape ca distanta, decenta ca pret, mancarea e buna, iar plajele si nisipul sunt exact ce le trebuie copiilor.
@Roxelly: E pe lista mea de mult. Dar e atat de lunga lista asta ca nu stiu daca apuc sa vad un sfert din ea pana voi merge pe " vesnicele plaiuri ale vanatorii " .
E singura din Ionice pe care n-am vizitat-o si mi-as dori sa pun lacatul pe partea aceea de harta.
Om trai si-om vedea
Felicitări pentru articol; e foarte bine spus totul.
E primul articol la care am votat toate pozele! Nu sunt nici prea multe, bine făcute și reprezentative, foarte cuprinzătoare. Mă impresionează și diversitatea lor și pe de altă parte și rezonabilitatea voastră, că ați preferat să nu vizitați peștera cu toate că era poate obiectivul principal al vacanței.
Una dintre cele mai bune decizii pe care le-ați luat mi se pare faptul că ați închiriat mașină. Cu siguranță impresia generală asupra vacanței și chiar și asupra cazării ar fi fost alta dacă nu aveați mașina la dispoziție.
E bine că ați preferat varianta rezervării online pentru că ați eliminat un factor de stres la fața locului părerea mea.
Apropo, cam la ce sumă ați ajuns cu toată vacanța? Cu toate cheltuielile personale, mâncarea, transport, cazare? Dacă preferați să nu faceți publică informația, e ok.
@fra: salut! Multumesc pentru aprecieri. Va trimit un mesaj privat cu cheltuielile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 Makris Gialos beach, super dotată, o plajă „vie” — scris în 24.01.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Antisamos sau plaja cu viespi — scris în 14.01.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Plajele Myrtos, Assos și Eleni, frumuseți cu pietre, în Kefalonia — scris în 10.01.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Petani și Erasmias, minunate pentru mine, aglomerate maxim — scris în 12.12.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Plaja Vatsa, Vatsa Club și Spiaggia, trei într-un golf, tăcute, liniștite, superbe — scris în 26.11.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Lungă, subțire și roșie... plaja XI — scris în 16.11.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Vânători de plaje în Kefalonia. Sudul insulei şi peninsula Lassi — scris în 08.04.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ