ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Vânători de plaje în Kefalonia. Sudul insulei şi peninsula Lassi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

A venit rândul „să închid cercul” plajelor din Kefalonia început acum ceva vreme în sensul acelor de ceasornic, cu un periplu printr-o zonă foarte îndrăgită de turişti, prin urmare, foarte căutată de aceştia. Asta pentru că, pe de-o parte, peninsula Lassi, acel degeţel ce iese din golful Argostolic şi se învecinează cu capitala insulei, Argostoli, cel mai reprezentativ oraş al insulei, în preajma inimii acesteia, activitatea fiind mai intensă. Pe de altă parte, relieful insulei e mai accesibil în sud, deşi înalt, nemaifiind atât de abrupt, permite ca plajele să se cuibărească din loc în loc în golfuri şi golfuleţe sau să se întindă atunci când nu mai sunt limitate de versanţi. De fapt, în sudul Kefaloniei se găsesc cele mai multe localităţi ale insulei, densitatea populaţiei fiind cea mai mare.

Peninsula Lassi

Aş începe cu Peninsula Lassi, deoarece având cazare în Argostoli, plajele sale au fost „cercetate” încă de la începutul vacanţei, dat fiind că Argostoli, în sine, nu are plajă proprie. Asta considerând fâşiuţa numită Maistrato de lângă port o tentativă nesemnificativă de plajă, unde oricum nu am văzut pe nimeni. La fel şi cea cunoscută drept Fanari, după numele farului Ag. Theodoroi din apropiere, care mi s-a părut foarte îngustă, cu apă murdară şi pietre în apă, după cum păreau să păşească puţinii turişti care îndrăzneau să intre în ea.

Cele mai reprezentative plaje, adevărate perle în domeniu, mândre deţinătoare de Blue Flag, sunt Makris Gialos şi Platis Gialos situate la 3 km de oraş spre care din acesta există mijloace de transport în comun şi multe indicatoare ca să fie luată direcţia cea bună. Sunt considerate un fel de plaje rezidenţiale, de aceea sunt foarte căutate şi, adesea, aglomerate, mai cu seamă în week-end. Se află, practic, una lângă cealaltă, despărţite de un versant stâncos, Platis Gialos fiind în zona mai înaltă şi de la care Makris Gialos se vede foarte frumos. Makris Gialos este mai mare, de câteva sute de metri, iar Platis Gialos este chiar o bijuterie ce nu depăşeşte o sută de metri, aş putea spune, de fapt plaja care ne-a intrat la suflet imediat, că pe ea am mers negreşit în fiecare zi pentru o mică bălăceală după ce ne întorceam din peregrinările prin insulă. A fost plaja noastră de casă. Amândouă sunt organizate, dispun de toate facilităţile necesare, au un nisip galben auriu, nu foarte fin dar plăcut la atingere, intrarea în mare lină şi apă de culoare turcoaz. La Platis Gialos există un teren de volei foarte apreciat de turişti, iar ca particularitate, cu şezlong te „autoserveai”, acestea aparţinând primăriei, desprinzând unul din stivele depozitate în spatele ei. La Makris Gialos se practicau şi sporturi nautice.

Parcările lor, destul de generoase, înconjurate, în general, de pini cu mireasma tare, adăpostesc multe maşini, de cele mai multe ori închiriate, aşa că atenţie în special la turiştii britanici care pot provoca mici accidente (am văzut unul în direct).

O altă plajă demnă de atenţie în Lassi, găzduită de un golf arcuit, este Kalamia, practic situată în dreptul capitalei Argostoli, dar pe partea cealaltă a degetului Lassi, peste colină. Mai mică şi mai puţin aglomerată, are tot ce-i trebuie: câteva şezlonguri cu umbrele, cabină de schimb, toaletă, duş şi un bar cu tavernă în spate unde se poate mânca şi bea ceva. Are pietriş când mai mare, când mai fin şi la suprafaţă dar şi în apă. Kalamia are o soră un pic mai mică pe nume Gradakia, situată puţin mai în sud, spre Makris Gialos într-un golf semicircular, înconjurată de stânci găunoase, ”ronţăite” de mare. Îmbrăcată cu nisip cenuşiu, are intrarea în apă lină, ape limpezi, azurii, este organizată, însă foarte liniştită.

Sudul insulei

Plajele din sud, era cât pe-aici să nu le vedem, întrucât, după cum am mai spus şi în alte rânduri, am prins două-trei zile de cod roşu de furtună şi ploaie care ne-au dat planurile peste cap. Însă, am avut noroc până la urmă, vremea îmbunându-se, am plecat în explorarea sudului, deşi imaginile după furtună n-au mai fost atât de frumoase. Aşa că în fotografii, s-ar putea să nu mai regăsiţi aceleaşi minunate peisaje, obişnuite pentru Kefalonia. Itinerarul urmărit a fost cel început pe şoseaua Argostoli-Skala, din care ieşeam în dreapta la fiecare indicator ce ne semnaliza plaje importante pentru noi.

Prima din seria plajelor vizitate a fost Minias sau Spasmata, o frumuseţe aflată într-un golf lung de câteva sute de metri, dar destul de îngustă, având în spate capătul pistelor aeroportului din Kefalonia. Fusese ciufulită de valurile mari din ajun, iar în acea dimineaţă în care am vizitat-o noi după furtună, era cam pustie. Minias, practic, formată din trei plaje de nisip mai mici: prima acoperită cu nisip gri, cu posibilităţi de luat masa, poate primi mai mulţi turişti, a doua este cu precădere preferata pescarilor, iar a treia e mai pustie şi mai liniştită. Vizavi, din mare, Minia este salutată de insuliţa Vardiani, un petic de pământ ce se iţeşte din apă.

Ocolind aeroportul pe şoseaua-i înconjurătoare, dăm de plaja Megali Ammos situată şi ea, de asemenea, într-un golf semicircular, însă este mai mică şi cu nisip, care, deşi, după nume ar fi trebuit să fie din nisip de textură mare, era mai mult din pietricele amestecate cu nisip grunjos, de culoare aurie. Nu e o plajă mare, are un bar cu tavernă în spate, un mic hotel în capăt.

În continuare, indicatoarele ne-au condus la plaja Eglina, la care pot ajunge foarte uşor cei cazaţi în Svoronata, una dintre cele mai mari localităţi din sud. Eglina este micuţă, din nisip alburiu, de formă aproape rotundă. Fiind o plajă sălbatică şi retrasă, aproape virgină, ar constitui o bună oportunitate pentru pasionaţii de snorkeling.

Depărtându-ne deja la zece kilometri de Argostoli, întâlnim plaja Ammes, o plajă frumoasă, din nisip moale, plăcut la atingere, de culoare galben-auriu, până la care se coboară pe o potecă cu trepte pietruite în capăt. Este plaja cel mai recent primită în rândul celor distinse cu Blue Flag, chiar în 2016. Plaja, ceva mai mare faţă de cele de până acum, oferă câteva facilităţi turistice, cum ar fi şezlonguri şi umbrele şi la mică distanţă, câteva cafenele şi taverne. Se remarcă prin ape curate şi limpezi, formaţiuni de rocă, care ţâşnesc din mare. În spate, verdeaţa luxuriantă îmbunătăţeşte peisajul şi oferă ochiului vizitatorului o paletă mai bogată de culori. Ammes este plaja de casă a celor care stau în Svoronata.

Eh, şi dacă stai în Svoronata, mai ai încă o plajă demnă de toată atenţia: Ai Chelis. Plaja, înconjurată de maluri stâncoase, înalte, este formată din nisip fin, de culoare mai închisă, iar apa mării este cristalină, de mică adâncime, ceea ce o face un mediu ideal pentru familiile cu copii, de fapt preferata acestora.

Este organizată cu şezlonguri, umbrele, duşuri, toalete, are chiar şi un snack-bar. De asemenea, este considerată destul de potrivită şi pentru activităţile sportive de apă, dar oferă şi două terenuri de volei pe care le-am găsit un pic inundate după ce, în noaptea de dinainte, fuseseră măturate de furtună.

Urmează una dintre cele mai lungi plaje, dar în acelaşi timp, destul de îngustă, din sud: Avithos. Ea se întinde pe câţiva kilometri, continuându-se cu plaja Paliolinos. Avithos, deţinătoare de Blue Flag, are o combinaţie de nisip fin galben-roşiatic cu pietre mai mici sau mai mari şi este preferata broaştelor ţestoase Caretta-Caretta care vin şi-şi depun ouăle în locuri ce, ulterior, sunt delimitate şi îngrădite de reprezentanţi ai organizaţiilor ecologice, de cele mai multe ori, voluntari. Am avut norocul să asistăm la un eveniment neobişnuit cauzat de furtuna şi ploaia necontenită din ziua şi noaptea precedentă. De teamă că apa de la ploaia ce udase din belşug nisipul ar fi putut ajunge la ouăle îngropate în nisip, compromiţând eclozarea puilor, două tinere de la o asemenea organizaţie, săpau uşor cu mâinile goale, culegând şi numărând ouăle din cuiburi, mutându-le în alte locuri, ferite de intemperii, din spusele lor. Din fiecare cuib (am asistat la golirea a vreo trei) au strâns peste optzeci de ouă. Ouăle sunt exact de forma şi dimensiunea unei mingiuţe de ping-pong.

Are ape de mică adâncime, nisip pe fund, ceea ce o face să fie căutată de familii cu copii, taverne în spate şi toate facilităţile ce i-au conferit premiul de Steagul Albastru. Ca o particularitate, vizavi se află micuţa insulă Dionisi în al cărei vârf se află o bisericuţă. O cunoscută legendă spune că, odinioară, pe Dionisi exista un templu dedicat stăpânului zeilor, Zeus.

La Avithos am făcut şi noi o pauză considerabilă de bălăceală, însă de mâncat am preferat să o facem la plaja Klimatsia, următoarea vizitată, căci foamea ne-a lovit mai târziu.

Klimatsia este o mică plajă de nisip în apropierea satului Spartia ce este înconjurată de stânci albe, înalte şi abrupte în partea stângă, care adăpostesc un mic port pentru ambarcaţiuni de dimensiuni reduse. Plaja este impresionantă din punct de vedere geologic, întrucât se pot identifica straturile de rocă şi suprapunerea şisturilor netede.

În spatele plajei, la înălţimea dată de relieful stâncos se află o cafenea şi un restaurant atractiv, de la care veneau mirosuri îmbietoare. Pe loc, ne-am hotărât să mâncăm acolo, mai ales că vederea oferită asupra plajei de la terasa restaurantului era splendidă, ca din amfiteatru, dată fiind diferenţa de nivel.

Vecina sa, Spartia, situată la o aruncătură de băţ, se află lângă un debarcader folosit de bărcile de pescuit, mărginită de o stâncă de calcar gălbui, abrupt, cunoscută sub numele de Hatzoklis. Faleza este scăldată de soare ce arde mai tare după-amiaza, dar şi bătută de vânturile puternice. În jurul plajei se găsesc enclave stâncoase interesante şi mici piscine în aflorimentele din apropiere. Apa este de-un albastru de cleştar obişnuit pentru Kefalonia. Există, de asemenea, câteva taverne în partea din spatele plajei care asigură pentru vizitatorii ei posibităţi de a-şi potoli foamea sau setea.

În continuare, ne-am urcat iar în maşină, pornim şi ne apare indicatorul cu Pessada. Mi-am amintit imediat cum în urmă cu şapte ani soseam aici cu ferry-boatul din Zakynthos, veniţi în excursie, în prima noastră vizită în Kefalonia. De fapt, la o privire mai atentă care scrutează zarea, în depărtare, se poate observa silueta insulei Zakynthos. Aşadar, Pessada are şi un port ce deserveşte, în general, vase mici şi câteva curse de ferry-boat, dar şi o plajă micuţă şi liniştită, ideală pentru relaxare. Asta, dacă turiştii acceptă indisponibilitatea amenajărilor moderne, în schimb există suficient spaţiu pentru parcare.

Pessada oferă o privelişte minunată asupra golfului său natural, iar plaja din jurul golfului are nisip fin şi ape cristaline, fiind mărginită de pereţi stâncoşi, cu forme roase de apele mării în milioane de ani.

Agios Thomas, numită aşa după bisericuţa din apropierea ei, este formată din două mici plaje de nisip care se desfăşoară în stânga şi-n dreapta aleii care coboară la ea. Mai este cunoscută şi ca plaja Karavados, după numele satului din imediata vecinătate. Distanţa faţă de Argostoli este de 15 km. Prima plajă, cea din stânga, este din nisip moale şi are deasupra, în coastă, o tavernă foarte utilă. A doua plajă, cea din dreapta, este ceva mai mare şi se poate ajunge la ea după ce se traversează o platformă de stâncă folosită şi ea ca un loc alternativ pentru plajă, mulţi turişti preferând să se lase mângâiaţi de soare întinşi acolo şi să se răcorească în mare coborând scările metalice. Şi lângă aceasta se află un snack-bar care oferă câteva mese la umbră cu răcoare, băuturi reci şi o frumoasă vedere asupra întregului golf. Există chiar şi o parcare destul de încăpătoare, iar verdele dat de vegetaţia luxuriantă ce înconjoară golful dă un aspect extrem de pitoresc, într-un cadru natural bogat în nuanţele mării şi ale nisipului.

Următoarea şi cea mai afectată de vijelia recentă a fost plaja Trapezaki, pe care am găsit-o aproape devastată, deşi apele erau aproape retrase, cu resturi de copaci aduşi de pe versanţi, erau porţiuni încă inundate. Chiar şi în această stare deplorabilă, am sesizat că plaja are potenţial, în sensul că, dacă făceam abstracţie de ceea ce găsiserăm, aş fi apreciat că este o plajă lungă şi îngustă de nisip fin, galben, pe alocuri cu pietricele, amenajată doar pe-ici, pe-colo cu şezlonguri, fiind caracterizată prin naturaleţe, până aproape de a fi virgină în anumite locuri. Se pot practica şi sporturi nautice pentru toate vârstele, iar taverna, mini-market-ul şi barul din spate le fac viaţa mai plăcută turiştilor care oricum vin aici pentru odihnă şi relaxare totală. La fel, pădurile de pini ce coboară până la mare te duc cu gândul la dulcea îmbrăţişare a florei cu marea, tot de-acolo se poate pleca în explorarea peisajului rural pe poteci marcate numai bune pentru amatorii de drumeţii.

Cea mai populară plajă din sud, în opinia mea, este Lourdata sau Lourdas, o plajă cu o lungime considerabilă, al cărei capăt nu-l poţi vedea nici dintr-o parte, nici din cealaltă. Este premiată cu Blue Flag, deţine toate facilităţile unei plaje moderne, este aglomerată în zonele cele mai organizate. Este acoperită de nisip fin, alb, are ape limezi, cristaline, intrarea lină în mare, foarte potrivită pentru familii cu copii şi nu numai. Este flancată de un şir de taverne, beach-baruri, restaurante, magazine, cafenele care asigură turiştilor nenumărate posibilităţi de a cumpăra, a mânca sau a bea ceva. De asemenea, foarte aproape există numeroase locuri de cazare în hoteluri mai mari sau mai mici, in zone liniştite. Trebuie spus că peisajul oferit este nu mai puţin de pitoresc faţă de celealte plaje: Muntele Aenos (cel mai înalt din Kefalonia) străjuind în spate, în faţă marea cu ape de albastru turcoaz, plaja cu nisip alb, toate acestea te duc cu gândul că te afli într-un loc exotic. Este destul de accesibilă din Argostoli sau localităţile mai apropiate, existând curse zilnice cu autobuze.

Lourdata a constituit şi punctul terminus al excursiei noastre, deşi am mai fi putut trece să vedem două plaje: Sissia şi Koroni, ne-am propus să mai zăbovim la baie şi la soare profitând de lipsa aglomeraţiei obişnuite pentru această plajă.

Concluzie

La finalul seriei, pot să spun că plajele prezentate în cele patru articole, destul de multe la număr, ne-au făcut vacanţa în Kefalonia, să devină un vis, pentru că ele reprezintă chintesenţa unei vacanţe reuşite pentru un călător neobosit, îndrăgostit de mare. Dacă vă hotărâţi să mergeţi în Kefalonia şi nu ştiţi în ce parte a insulei aţi putea-o face, aruncaţi-vă ochii şi pe plajele din acea zonă, ca să alegeţi în deplină cunoştinţă de cauză ce vi s-ar potrivi mai bine. În sensul acesta, ne făcuserăm un obicei, mai mult din spirit de statistică, ca la fiecare plajă din insulă unde ”înseninam”, să căutăm din priviri maşini înmatriculate în ţară, şi doar de puţine ori n-am întâlnit câte o maşină-două, semn că românii au prins gustul frumuseţilor Kefaloniei. Şi acest lucru nu poate fi decât îmbucurător. Vă invit, deci, vizitaţi, exploraţi Kefalonia şi gustaţi din farmecul său etern care cucereşte inima oricărui turist!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 08.04.17 17:49:29
Validat / Publicat: 08.04.17 19:29:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 15415 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Gradakia, o mică plajă din peninsula Lassi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56000 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[08.04.17 19:13:58]
»

@irinad:

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinadAUTOR REVIEW
[08.04.17 19:36:42]
»

@webmaster45: Mulţumesc!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[08.04.17 21:28:02]
»

Excelent îndrumar pentru cei ce vor alege această insulă ca destinație de vacanță. Nici nu vor fi nevoiți să consulte alte surse!

webmaster
[08.04.17 21:57:44]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[08.04.17 22:12:28]
»

@Carmen Ion: Mulţumesc, Carmen, aşa am intenţionat şi eu. După ce am bătut insula în lung şi-n lat, fiind mari cotrobăitori în sensul acesta, era normal să împărtăşesc şi altora experienţele noastre, în ideea că ceea am scris va folosi cuiva interesat de această insulă la un moment dat. Şi eu, la rândul meu, înainte de a pleca, am consultat mai multe saituri de profil, pentru a şti unde să mergem, nelăsând la întâmplare acest lucru, deşi de multe ori aşa pare.

O seară frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[08.04.17 22:24:46]
»

@webmaster: Mulţumesc foarte mult!

ANILU
[09.04.17 17:37:58]
»

@irinad: Astăzi, acum, îmi imaginez cum o fi pe aceste plaje, după ce am citit articolul tău.

Nu îmi dau seama cum este în Grecia, indiferent de locație, pe furtună. De când mergem în Grecia am prins o ploaie de vară în Polichrono pe Kasandra, dar a trecut repede

Interesantă grija ecologistilor pentru oualele de țestoase.

Cât am citit am dat drumul la videoclipul atașat și așa am ascultat clipocitul mării.

Mi-e dor de Grecia.

Toate cele bune.

elviramvio
[09.04.17 17:51:47]
»

@irinad:

Faci ce faci si tot la Grecia ajungi tu! Bun ghid, mi- a placut sa-l citesc si sa visez!

elviramvio
[09.04.17 17:55:53]
»

@ANILU:

Si mie mi-e tare dor de Grecia!

Te intrebi cum e Grecia in timpul unei furtuni? La fel de spectaculoasa, mareata, exact ca pe vreme frumoasa doar ca vezi partea ascunsa a zeilor. Am prins de doua ori, in ani diferiti dar nu le pot uita.

irinadAUTOR REVIEW
[09.04.17 18:21:03]
»

@ANILU: Ştii, grecii exgerează puţin cu codurile, în sensul că un cod roşu de ploaie la ei, e mult mai blând decât unul de la noi. Partea, într-adevăr neplăcută, chiar înspăimântătoare aş spune, este furtuna care determină distrugeri semnificative. Nouă nu ni s-a întâmplat nimic, slavă domnului, dar unii români ce erau în Zakynthos sau Corfu în acelaşi timp, n-au fost tot atât de norocoşi. Probabil ai auzit şi tu că unii au rămas chiar fără maşini, fiindu-le luate de ape.

Organizaţiile ecologiste sunt foarte grijulii cu ţestoasele Caretta-Caretta, pentru a ajuta această specie să fie cât mai departe de starea "pe cale de dispariţie". În toate zonele în care acestea trăiesc se încearcă acest lucru.

În altă ordine de idei, şi mie îmi este dor de Grecia, parte mai rea este că mai am destul până o voi revedea şi-ţi voi aduce flori proaspete de bougainvillea.

Oricum, mă bucur că ţi-am adus, prin videoclip, Grecia mai aproape.

Te salut cu drag şi eu, mulţumesc de vizită şi ecou!

ANILU
[09.04.17 18:22:27]
»

@elviramvio: Apropo de ploaie, știi că atunci când pleci la mare, indiferent care mare, nu-ti dorești să plouă. În Polichrono, ploaia ne-a prins pe plajă, am stat sub umbrela sezlongurilor, dar am făcut și baie în mare. A fost super, apa mării era caldă iar ploia de vară. Ia uite ce amintiri frumoase mi-a trezit articolul ăsta al Irinei. Era vara lui 2009.

irinadAUTOR REVIEW
[09.04.17 18:30:49]
»

@elviramvio: Ce să fac?! Grecia e un fel de primă dragoste care rămâne tot timpul vie în adâncul sufletului. E un fel de chemare căreia nu-i rezişti, pe oriunde ai umbla, până nu vezi şi meleagurile elene, nu simţi că ai fost în vacanţă. Aşa simt eu, însă cred că nici tu nu eşti prea departe de asta, după cum te ştiu de sensibilă atunci când vine vorba de Grecia.

Toate cele bune, o după-amiază frumoasă!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[09.04.17 21:33:22]
»

Pe unele din plajele astea am ajuns și io (Trapezaki, Avithos, Lourdata, Karavados). Ba chiar am cîteva poze aproape din aceleași unghiuri cu ale tale. Singura diferență e agitația mării: e interesant să văd acum plajele aproape dispărute sub invazia valurilor. Mai ales cînd îmi aduc aminte liniștea și nemișcarea de la Avithos, pare neverosimil că se poate și altfel

irinadAUTOR REVIEW
[09.04.17 21:57:06]
»

@abancor: Ştiu, citisem articolul tău înainte să plec, l-am coroborat cu alte informaţii găsite despre plajele din sud şi mi-am format o idee clară asupra a ceea ce aş fi vrut să vedem, dat fiind că sudul este cea mai generoasă zonă cu plaje din Kefalonia, în opinia mea.

M-am gândit eu că, mai ales pentru cunoscătorii de Kefalonia, fotografiile după furtună vor fi cel puţin ciudate, dar asta a fost... am avut parte şi de vremea mai rea.

Mulţumesc de vizită, o seară frumoasă îţi doresc!

mishu
[10.04.17 11:50:45]
»

@irinad: Azi am ajuns si eu virtual pe aceste plaje si a fost frumos ceea ce am vazut. Frumos articol insa si mai frumoase sunt pozele, iar preferata mea P47 unde se vad muntii usor invaluiti in norisori.

Plajele sunt atat de diferite si cred ca exact acesta este farmecul locului, sa vezi mereu altceva. E frumos sa vezi si furtuna insa cel mai frumos este sa vezi o plaja, apa albastra si cerul senin

Felicitari, votat cu mare drag.

flaviana77
[10.04.17 14:15:01]
»

@irinad:

draga mea, inca o data am reusit sa ma transpun in Grecia datorita articolului tau si iti multumesc pentru asta.

visez si eu cu ochi deschisi la aceasta minunata tara si la ziua in care o sa o revad din nou, inca nu stiu cand se va intampla asta, inca mai sper sa fie vara aceasta.

aporopos de flori de bungavilea, sa imi aduci si mie o mica floricica cand vei ajunge acolo, asa ca amintire ca poate eu nu voi reusi sa ajung.

flaviana77
[10.04.17 14:20:07]
»

frumoase fotografii ai facut!

am uitat sa spun asta in ecoul scris mai sus, as fi curioasa cam cum este apa marii in Kefalonia?

irinadAUTOR REVIEW
[10.04.17 14:24:40]
»

@mishu: Mulțumesc pentru ecou, mă bucur că „te-am luat” cu mine la plimbare pe plajele Kefaloniei de sud. Așa este, sunt frumoase, sunt diferite și sunt multe. Când ne plimbăm încolo și încoace, de la una la alta, am așa un sentiment de libertate și de vacanță împlinită, că nu concep să merg în concediu și să mă limitez la a vedea și a frecventa o singură plajă. Soțul meu e un pic mai rău din punctul acesta de vedere, el înoată la fiecare dintre plajele unde stăm mai mult, zice că-l relaxează foarte tare, așa că el se bălăcește ceva mai mult, iar eu compensez cu fotografiatul.

O zi frumoasă îți doresc!

irinadAUTOR REVIEW
[10.04.17 14:44:21]
»

@flaviana77: Păi, de-aia iubim Grecia, că ne face să visăm cu ochii deschiși la vacanță. Apropo de acest lucru, aseară și de dimineață am văzut la știri un reportaj despre pește (fiindcă ieri a fost dezlegare la pește de sărbătoarea Floriilor) și despre greci, de la care am fi învățat în ultimii ani să consumăm mai multe „lighioane de mare” mulțumită vacanțelor petrecute în țara lor. Muzica și peisajele prezentate, ca și vorbele grecilor, patroni de taverne mi-au indus o poftă nebună de vacanță în Grecia și mai e destul până atunci!!!

Îți doresc din toată inima să-ți împlinești dorința și să mergi în vacanță acolo în vara aceasta.

Oricum, chiar dacă eu ajung după tine în Grecia, sau înaintea ta, îți voi aduce floricele de bougainvillea, o să încerc să fie de mai multe culori.

Apa mării în Kefalonia are un aspect fantastic, în general, un albastru turcoaz. Câteodată mai are și nuanțe de cerneală sau de verde, dar tot frumoasă este. Eu am fost în insulele Ionice mereu în septembrie, iar în privința temperaturii, mereu am găsit-o caldă, minunată pentru bălăceală.

Mulțumesc de vizită și ecou, o după-amiază plăcută îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
flaviana77
[10.04.17 14:55:30]
»

@irinad:

am vazut si eu dimineata stirea la care te refereai si chiar vorbeam cu sotul meu spunand cat de frumos trebuie sa fie in Grecia acum mai ales ca se apropie Pastele.

te pup si iti doresc si eu toate cele bune.

nu am fost niciodata in septembrie in Grecia.

maryka
[12.04.17 08:34:40]
»

Mi-a plăcut mult de tot ce am citit dar mai ales ce am văzut! M-am simţit puţin mai aproape de concediu, de mare, de soare... Întotdeauna citesc cu mare plăcere despre Kefalonia, mai ales despre partea pe care eu nu am văzut-o. Oricând m-aş întoarce acolo cu mare drag. Un foarte bine venit ghid pentru cei care se îndreaptă acolo, dar şi pentru cei care visează cu ochii deschişi... la infinitul albastru.

flaviana77
[12.04.17 09:17:01]
»

@maryka: cat de frumos ai scris aici... eu sunt una dintre persoanele care viseaza cu ochii deschisi la infinitul albastru... imi este atat de dor de mare si in special de Grecia... si cand vad vremea asta de afara nu doar ca visez la mare si chiar imi doresc sa ma mut definitiv intr-un loc cu mare si soare.

maryka
[12.04.17 09:22:57]
»

@flaviana77:

De parcă ești singura... Număr zilele până la concediu... Tot greu trece. Noroc cu așa articole și poze, că aici la Brașov avem o vreme destul de rece mai ales dimineața. Deci ne încălzim la vederea pozelor frumoase... deocamdată.

irinadAUTOR REVIEW
[12.04.17 10:46:10]
»

@maryka: Îți mulțumesc pentru aprecieri, știu că fotografiile cu Grecia și mai ales cele cu plajele sale ne încălzesc sufletele și sădesc în ele dorința mai puternică de vacanță.

Kefalonia e specială atât pentru tine, cât și pentru mine și fiindcă tot i-am bătut drumurile în lung și-n lat, chiar cu riscul de a plictisi, m-am gândit ca cei ce vor să o viziteze și vor să se informeze asupra plajelor sale, să o poată face mai simplu, în așa fel încât să se decidă mai ușor în ce parte să se cazeze, care dintre ele li s-ar potrivi mai bine.

Vacanțe frumoase îți doresc să ai și anul acesta și... pline de albastru!

calatorul
[26.04.17 20:20:37]
»

@irinad: Am inteles. Se pare ca pentru insula asta trebuie sa/mi rezerv vreo doua saptamani ca sa pot vedea si intelege cate sunt de facut. CAci daca tot refac drumul asta pana la capatul celalalt al Greciei macar sa fie cu folos.

Bine ca acum stiu ce si cum e pe acolo, multumesc pentru informatiile si impresiile impartasite, pozele convingatoare si rabdarea detaliilor lamuritoare. Si vacante tot mai frumoase in continuare.

irinadAUTOR REVIEW
[26.04.17 22:30:43]
»

@calatorul: Ha, ha, ha, m-ai făcut să râd! Nu e musai să vezi totul în Kefalonia, dar e bine să încerci cât mai mult, este o insulă frumoasă, mai puţin comercială şi... cam mare! Îţi trebuie maşină neapărat, ar fi păcat să stai într-un singur loc, să faci plajă într-un singur loc, să vezi numai acel loc!

Noi am cutreierat mult în Kefalonia fiindcă peisajele, plajele sunt încântătoare şi cine ştie dacă şi când ne vom mai întoarce acolo?!

Mă bucur că am fost convingătoare, ştiu că e departe, dar lăsând gluma la o parte, Kefalonia merită vizitată măcar o dată! După aceea te vei îndrăgosti de ea şi vei mai vrea să revii!

Mulţumesc de vizită, m-ai binedispus!

calatorul
[27.04.17 17:21:32]
»

@irinad: Da, asa ma gandesc si eu, sa vad cat mai mult, de aia numaram doua saptamani. In Corfu am stat 7 zile, in Lefkada 10 si am constatat ca nu imi ajung, asa ca incerc sa prind o perioada mai mare daca tot ma hotarasc sa vad asa o insula frumoasa.

Pare si pe gustul meu, mai indepartata, mai putin aglomerata, mai linistita si salbatica, asa cum era Grecia cand am vazut/o eu prima data. DEsigur ca mergem cu masina, inca nu am trecut la autocar, pe care l/am folosit o singura data intr/o excursie organizata la o conferinta si de/atunci m/am lecuit.

Iar despre intors prin locurile cunoscute, am constatat revenind pe unde am fost altadata ca nu am gresit aplicand principiul ca in fiecare vacanta sa mergem intr/un loc nou, caci sunt destule inca de vazut.

Maria222
[05.01.21 12:14:01]
»

Buna, am citit tot ce ai scris despre Kefalonia si indraznesc sa-ti cer o parere entru o prima vizita pe insula, pentru  vanatorii inraiti de plaje, ce zona recomanzi? Avem la dispozitie intre 10-14 zile, nu stiu daca putem sa bifam tot ce ne dorim intr-o singura vacanta. Am dori sa stim unde sunt cele mai frumoase si numeroase plaje, in ce zona a insulei? Multumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadPHONEAUTOR REVIEW
[05.01.21 14:47:10]
»

@Maria222:  Mulțumesc pentru lectură, mai întâi! Eu recomand toate plajele Kefaloniei, însă neapărat de văzut ar fi Myrthos, Pethani, Antisamos, perlele sale. Ele se găsesc în părți diferite ale insulei. Dacă veți sta 10-14 zile și veți avea mașină la dispoziție, veți vizita o sumedenie, nu numai pe acestea.

Sudul Kefaloniei rămâne cel mai accesibil și are plaje destul de bune și numeroase. Dar, repet, veți avea timp suficient să vedeți plaje din toate zonele Kefaloniei. Încă de pe acum, îndraznesc să-ți urez să ai vacanță plăcută! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, calatorul, elviramvio, flaviana77, irinad, Maria222, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPlaje în #Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.87748193740845 sec
    ecranul dvs: 1 x 1