GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pestera are doua intrari, situate la mica distanta una de alta.
Calea principala de acces, pe unde intra de obicei vizitatorii si unde de altfel s-au montat usa masiva de tabla (este furata acum), are un culoar inalt, ce se ingusteaza pe masura ce se inainteaza in galerii.
A doua intrare este mult mai ingusta, impracticabila pentru turisti.
Din strada cand vi cu masina nu vezi nimic care sa te indrume (panouri). Au fost furate.
Nu va sfatuiesc sa va aventurati inauntru fara a avea - lanterne, apa, harta, ... Am mers cu lumina telefonului 15 metri sai m-am intors, voi pune una, doua poze. ..........
Trimis de Rentzo in 16.09.19 13:10:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA VECHE / 2 MAI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rentzo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.80803100 N, 28.52158000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@rentzo: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)====
Mutat în rubrica "Peștera Limanu [Limanu], VAMA VECHE / 2 MAI" (nou-creată pe sait)
Bun sfatul, aș zice chiar că e bine să nu se aventureze nimeni prea adînc fără hartă, pentru că peștera e un labirint, una din cele mai ramificate peșteri de la noi, galeriile au o lungime de aproape 3,5 km, toți nedepășind aria de sub micul platou de lîngă sat, iar harta peșterii seamănă cu planul unui oraș, ceea ce o face foarte interesantă.
Uite aici planul, pentru cine e interesat: docs.google.com/viewer?a= ... 5NTZjY2FjYjQ4Zg și aici un articol cu ceva poze și un plan de încadrare în zonă sites.google.com/site/rom ... app%2Ftemplates.
Interesant este și aspectul galeriilor, pe alocuri cu pereți drepți, aproape sigur prelucrați de om cîndva, în ideea, probabil, amenajării unor adăposturi.
Am intrat de mai multe ori aici, nu foarte departe, uneori alături de speologii care o au în custodie, ca să facem curat. De fiecare dată am strîns și mulți metri de bandă de casetofon: soluția localnicilor și turiștilor care se aventurau în peșteră de a găsi drumul înapoi. Pesemne banda unei casete era mai la îndemînă și mai ieftină decît un ghem de sfoară. Din fericire, o casetă nu are mai mult de vreo sută de metri de bandă, așa că zonele vizitate (și murdărite) se cam limitau la primele culoare de la intrare.
Am văzut și lilieci, dar pînă la galeriile prelucrate de om nu am ajuns.
Nu am mai fost acolo de peste 10 ani, mai ales că știam că s-a instalat o poartă. Care aflu acum că nu mai există. Dar nu mă mir, puștimea din zonă are nevoie de distracții, iar peștera e un loc tocmai bun de aventuri. E mai interesant să bei bere înăuntru, și apoi să lași acolo sticla sau cutia.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Cu pași mărunți prin labirintul subteran din sudul Dobrogei — scris în 14.12.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jun.2008 Misterioasa pestera-labirint de la Limanu — scris în 11.02.10 de krondia* din BRAșOV - RECOMANDĂ