Peștera Limanu... doar să treci pe lângă ea spre balta Limanu
Am petrecut un frumos concediu, în anul pandemiei/2020, în luna octombrie, la o căsuța pe plaja 2 Mai. Sătui de nisip și apa mării, am decis să explorăm împrejurimile și obiectivul cel mai apropiat era peștera Limanu, aflasem de pe net.
Am mers pe jos din 2 Mai până în Limanu (nu exista sensul giratoriu pe șosea), am făcut prima stradă la dreapta, am dat de calea ferată și am mers pe lângă ea... în final, am dat peste portul turistic Limanu - frumos organizat.
Apoi am întrebat un localnic de peștera Limanu și ne-a ghidat peste 2 râpe spre primărie și monumentul eroilor... le-am găsit. Am întrebat la primărie de un traseu/un pliant de prezentare a peșterii - NIMIC.
Am mers mai departe spre ieșirea din sat (unde este acum ultima stație de maxi-taxi). Am luat-o la dreapta și, la ultima casă, am întrebat o femeie în vârstă unde este peștera: ’ luați-o drept înainte, pe sub liniile electrice, și dați de ea’.
Și caută... și caută... am coborât la malul bălții, în dreapta, am mers pe margine studiind pantele... nimic. În final, am întrebat niște pescari care ne-au spus să urmărim valea spre stânga și, când se termină păduricea, pe coama dealului, este o intrare de piatră. Așa am găsit-o... mai ușor se vede de pe șoseaua spre pod (vechea variantă din Mangalia spre 2 Mai și Vama Veche).
Nu există nici o însemnare, nici un panou cu informații/atenționări despre peșteră etc. (precum la Rezervația Geologică de la Racoș/jud. Brașov- Vulcanul stins, Coloanele de bazalt, Lacul de smarald). Doar bălării și mizerie... am pătruns doar câțiva metri în interior, am/ne-a speriat un liliac și am ieșit!
Fără echipament adecvat (cască, bocanci, lanterne, sfoară lungă de ghidare traseu etc.) nu-i recomandat să te aventurezi prin atâtea galerii lungi și foarte ramificate... telefonul mobil este util doar ca lanternă, nu este semnal!
Acum, fiind și rezidenți de Mangalia, facem frecvent o frumoasă excursie în jurul bălții Limanu (pe lângă stufăriș spre Izvorul roman și întoarcere pe sus, prin pădurea de pin negru) și trecem mereu pe lângă ea, dar... nu ne mai interesează!
Deci, atenție și... nu vă duceți ’ca la pomul lăudat, cu sacul’!
Mai frumoase sunt împrejurimile/plimbarea pe lângă balta Limanu și, mai ales în perioada octombrie-mai, fauna și flora deosebit de bogate!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de naturiști in 14.09.26 11:54:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA VECHE / 2 MAI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (naturiști); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

- Coordonate GPS: 43.80803100 N, 28.52158000 E - neconfirmate încă
@naturiști: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 19116&hid=25695.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
- Aug.2020 Cu pași mărunți prin labirintul subteran din sudul Dobrogei — scris în 14.12.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Pestera Limanu — scris în 16.09.19 de Rentzo din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2008 Misterioasa pestera-labirint de la Limanu — scris în 11.02.10 de krondia* din BRAșOV - RECOMANDĂ

Rog așteptați...