BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Andreea din gura Humorului, fără mari pretenţii, un loc bun de odihnă şi mâncat bine
Am ajuns la pensiunea Andreea din Gura Humorului după o zi plină si obositoare în care vizitasem obiective pe care nu le mai văzusem sau de care nu ştiam :Mănăstirea Petru Vodă dedicată victimelor comunismului, vezi impresii, Humuleştii lui Creangă de care ştiam dar nu-l vizitasem vezi impresii, biserica din Boroaia ridicată de un preot care a înfruntat 17 ani de puşcarie din cauză că se încăpăţânase s-o ridice vezi impresii şi Muzeul obiceiurilor populare din Gura Humorului care m-a translatat cu 80 de ani în urmă în universul copilăriei la ţară.
Nu am rezistat şi deşi pe fugă, am intrat în mănastirea Humorului (pe care o vizitasem de câteva ori) aflată la 200 m peste drum de pensiune, unde am aprins două lumânări şi am făcut câteva poze. Câţiva turişti au mers la mănăstirea Voroneţ, la 4 km depărtare, cu un ia-mă nene.
Odată ajunsi la pensiunea situată pe Str. Stefan cel Mare nr. 159, DJI77 am fost dominaţi de două instincte primare: foamea şi somnul.
Pe Afa s-au scris 11 reviewuri despre această pensiune, dintre care ultimile trei mai recente, cu impresii execrabile iar primele opt cu impresii deosebit de bune. Cele negative de Crăciun 2023 şi revelion 2017 au scos în evidenţă mâncarea proastă şi frigul din cameră, pensiunea funcţionând pe o centrală pe lemne, iar un al treilea tot din 2017, mobilierul vechi, cele vechi 2012-2016, numai superlative. Eu nu mă las influenţată şi scriu ce am găsit la faţa locului.
Pensiunea este formată din două corpuri despărţite între ele print-un parc- grădină. Pot locui 55 adulți în 21 spații de cazare Noi fiind fiind aproape 40, am ocupat aproape toate locurile. Sunt doua constructii la aceeasi adresa: o casa traditionala si o constructie noua, moderna.
-Corpul A are 6 camere triple, 5duble cu băi proprii, TV cablu, WI FI, balcoane, parcare gratuită. Aici este sala de mese, bucătăria şi spălătoria.
-Corpul B în care am stat o noapte împreună cu colega pe care o cunoscusem în această excursie are 11 camere duble + 1 apartament. Toate camerele au bai proprii, Tv si balcoane. Aici este şi o sală de conferinte. La etaj se urcă din holul generos de la parter pe o scară largă de lemn.
-Un foisor, cu capacitate de 40 locuri dotat cu gratar este locul ideal pentru o petrecere in aer liber. Am văzut la documentare că se organizează excursii, că la cerere poţi avea un masaj terapeutic dar dormind acolo o singură noapte, nu ne-a interesat. Există şi o terasă şi un teren de joacă pentru copii pe care nu le-am vizitat. Grădina- parc este splendidă.
Am fost cazate la parter în corpul B. Camera şi baia erau OK din punct de vedere al curăţeniei şi dotărilor. Nu mi s-au părut mobile vechi şi deteriorate cum s-a scris în 2017. Stilul adoptat este între clasic şi modern. Este posibil ca în intervalul 2017-2023 să fi fost înlocuit mobilierul (v. poze) ori userul care s-a plâns de mobila deteriorată poate să fi fost cazat în căsuţa veche. Două paturi, aşternuturi şi prosoape curate, TV cu diagonală mare, măsuţă cu două fotolii, dulap c
u două uşi cu oglinzi curate, cosmetice la baie. Cazate pentru o singură noapte, nu am văzut nimic în neordine care să ne sară în ochi. Mai multă dezordine am făcut noi cum veţi vedea în poze.
Cina a fost mai mult decât în regulă cu o ciorbă rădăuţeană bătută cu smantână, fel principal friptură cu piure şi salată de varză, plăcintă cu vişine. Cu excepţia ciorbei, mâncarea nu era bucovineană, tradiţională. La foamea pe care o aveam, erau delicioase dar sincer vorbind nu era nimic de reproşat. După cină s-a desfăşurat un carnaval la care nu am stat decât cât să fac o poză, după care direct la somn.
Micul dejun a fost obişnuit dar cu de toate: cafea sau ceai, şuncă, salam, caşcaval, ouă fierte, chiftele, plăcintă poale´n brâu, suficient cantitativ şi bun, ca să ţină de foame în următoarea zi grea care abia începea
Dacă vi-o recomand. Cu siguranţă în sezon cald (noi am fost în septembrie cu zile caniculare) pentu câteva zile de odihnă şi excursii în împrejurimi. Este multă linişte, seara se aude toaca mănăstirii Humorului iar dealurile şi pădurile dimprejur îti oferă o privelişte deosebită, cu totul alta de cât cea zilnică din oraşul în care trăieşti şi munceşti.
Trimis de Michi in 04.01.24 12:54:54
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.59624100 N, 25.85614000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Crăciun în **Bucovina**😅 — scris în 29.12.23 de Boby-Boby din ANINOASA [AG] - nu recomandă
- Jan.2018 Un Revelion ratat — scris în 24.01.18 de vladimirdan din BUCUREşTI - nu recomandă
- Nov.2017 Primitiv! — scris în 02.12.17 de Mrydoris din IAşI - nu recomandă
- Dec.2016 Un final de an reusit — scris în 03.01.17 de rosumadalina din IASI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Nu ezitati! — scris în 15.09.14 de nelug din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Deosebit — scris în 01.11.14 de Marian999* din - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Super — scris în 15.08.13 de mariuscerbu din IAşI - RECOMANDĂ