GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Valea Mariei - castelul din turta dulce
Gheorghe Zamfir-Muntilor cu brazi inalti si ferice
Dragi prieteni am revenit dupa o placuta si bine meritata vacanta de la Ranca, unde ne-a fost gazda de exceptie VALEA MARIEI! Ce frumos rasuna daca ati sti denumirea acestei pensiuni, dupa cum am denumit-o inca din titlu si am dorit sa fie foarte sugestiv … DIN TURDA DULCE…in padurea mangaiata atat de brazii falnici cat si ceata ce se napustea intr-un mod unic imprejur. Poate va intrebati de ce am ales sa fac o comparatie cu turda dulce, insa dupa parerea mea e cea mai ideala insusire ce i-o pot atribui acestei pensiuni ce reprezinta o podoaba in mijlocul naturii, o aspiratie catre inalt si nu numai. Cu totii probabil ne dorim sa petrecem momente de neuitat in compania celor dragi intr-un loc cu totul special, iar acel loc l-am intalnit chiar la VALEA MARIEI…unde pasarile se inchina maiestuos in fata ferestrei dimineata, aerul de munte te imbie cu parfumul sau, iar, relaxarea din zorii zilei in hamacul de pe terasa sau mai bine spus leaganul calduros care pe mine cel putin ma imbratisa amintindu-mi de multe ori de vremurile copilariei cand poate daca ma intrebai unde ma simt mai bine, puteam raspunde fara sa stau pe ganduri in leganelul bunicii mele facut special pentru mine. Si iata cum in viata multe din visele noastre devin realitate urmand zicala: ,,OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT! ”si cu putina imaginatie si foarte multa liniste sufleteasca descoperim ceea ce cautam, pacea si intelegerea care multora dintre noi nu le mai calca pragul. Personal le-am regasit intr-un cufar bine ascuns in inima padurii unde am intalnit adevarata viata sanatoasa cu telemeaua populara dar nu cu un gust popular, mai degraba aparte, casul de oaie, relaxarea odihnitoare, exercitiul fizic si mai ales oamenii…DA oamenii cu care poti si ai ce discuta aceste aspecte pe care eu am dorit sa le analizez si sa le conturez la adevarata valoare formeaza un ansamblu de perfectiune si dorinta lor de a face…nu pot spune clientul, pentru ca nu se potriveste deloc si nu se incadreaza intr-un tablou complet pastelat, mai bine spus prietenilor ce le incarca ,,casteul din turda dulce”adica pensiunea, in fiecare sezon.
Si pentru mine Ranca cat si Valea Mariei au reprezentat o noutate si am citit la randul meu opiniile despre aceasta pensiune careia nu-i ajung doar cuvintele de lauda. Am fost de-a-lungul timpului in multe statiuni, orase chiar si tari insa caldura si ospitalitatea de care am putut beneficia aici credeti-ma ca nu le-am mai intalnit si nu as avea de ce sa spun altceva atata timp cat impartasesc sentimentele mele de care nu vreau sa ma despart pana cand voi pasi urmatoarea data la cei care ne-au fost gazde de suflet si pentru acest lucru tin sa multumesc in repetate randuri: JOS PALARIA!
Odata cu zambetul, primirea ce ni s-a facut si intrarea in pensiune ni s-au pus la dispozitie absolut toate lucrurile de care pensiunea dispunea cum ar fi: wireless-ul, accesul la sala de fitness, spatiul bine amenajat si cu grija de relaxare al pensiunii, locul de joaca pentru copii care ma atragea si pe mine ca adult-viu colorat dar mai ales pentru copii, mesele de ping-pong, harta pentru a ne ghida si a cunoaste atractiile turistice ce se ,,leaga” de Valea Mariei, beneficiile in camera apa calda/rece si caldura non stop, tv si toate utilitatile ce ar trebui sa le aibe toate pensiunile de 4 margarete dar care nu le au. Afirm pentru ca in apropierea pensiunii mai erau si altele insa nu am vazut nici macar o gradina sau un balansoar nu mai spun de restul, dar tarifele erau identice daca nu si mai scumpe iar facilitate ,,in limita stocului disponibil”de aici fara prea multe argumente ne putem da seama ca proprietarii acestei pensiuni au satisfactia de a ne vedea fericiti pe noi si de a reveni pe meleagurile lor pentru ca ne-a lasat cu un ,,gust rafinat”, ne-am simtit bine si mai apoi cotele de vanzare la care pensiunea se ridica.
Intru in continut si in amintirile frumoase ce ne vor ramane mereu, atat in poze cat si in suflet din acest sejur de vissss. Dupa ce ne-am acomodat cu imprejurimile, care nu a durat mai mult de o clipire :) datorita peisajului care pe noi ca protagonisti ne-a surprins, sper ca si pe d-voastra dragi cititori, sa va introduca intr-o lume a fantasticului, voi incepe cu o scurta descriere despre cum am petrecut prima zi la Valea Mariei.
Ajunsi in jurul orei 12:00 am ales ca pranzul sa-l servim la restaurantul pensiunii, iar apoi sa escaladam muntii atat cat se poate ramanand ca pentru zilele urmatoare sa stabilim programa. La pranz am servit ciorbita taraneasca de pui pentru felul I, apoi crochete din pui cu garnitura de piure de cartofi si salata de varza la felul II, iar la desert clatite delioase si uriase cu dulceata de visine respectiv piersici. Sa nu mai spun cat de bine a putut sa le gateasca tanti Ani si cred ca multi dintre noi cunoastem faptul ca prezentand interes la locul de munca si indeplinindu-ti atributiile, in acest caz de bucatar, satisfactia e pe deplin. Cand am vazut si ce portii sosesc la masa noastra ne-am gandit ca ar trebui sa ne oprim, insa mirosul, aspectul si gustul au intrecut decizia noastra. Apoi am mers pe jos sa admiram imprejurimile si ne-am cumparat colac secuiesc de la o caravana special amenajata caci mirosea prea bine. Asa am petrecut dupamiaza primei zile la Ranca si pozele care le-am facut si am postat din ele iar seara am servit cina din nou la restaurant unde am ales de data aceasta specialitatea casei. Precum pinguinii caci ne saturasem, am urcat spre una din camerele castelului … unde era inscriptia CAMERA 3 etajul 1 si doar ca nu se deschidea automat usa, insa primitoare ca de obicei. Pana la culcare am jucat remy pe terasa iar apoi am dormit bustean.
In dimineata urmatoarei zile m-am trezit si am sesizat pe geam rasaritul insa nu cum ma obisnuisem sa-l vad, ci sub forma unui vulcan ce napustea padurea deasa si nu oricand si oriunde poti vedea asemenea peisaje unice. Am coborat si am servit micul dejun dupa care urmatoarea destinatie propusa a fost Pestera Muierilor, Pestera Polovragi si Manastirea Polovragi. Drumul era nemaipomenit, livezi multe, capite de fan pentru animale si caii ce luceau pe pajiste. Ajunsi la pestera Muierilor, curiozitatea se facea asteptata caci exista un orar si se intra minim grup de 4 persoane din ora in ora. A venit ghidul cu care trebuia sa intram in pestera am platit suma ceruta pentru bilete si o taxa perceputa pentru fotografiere. Cu multa rabdare si experienta in domeniu de 30 ani dupa cum ne-a spus, insotitorul ne-a oferit informatii utile di bine de stiut.
"Pestera Muierilor sau Pestera Muierii se află în comuna Baia de Fier judetul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parang, de către raul Galbenul. Vizitabila pe o lungime de aproximativ 900 m din cei 3566 m, cu patru nivele de desfasurare acesta minune a naturii ne dezvaluie rand pe rand galerii si formatiuni calcaroase de o frumusete greu de imaginat: Sala artarului, Sala Minunilor, Orga, Domul. Spre iesirea din pestera aflam si raspunsul la misterul ce inconjoara denumirea pesterii: inca din paleolitic aceasta pestera a fost locuita atat de ursul de pestera (ursus speleus) cat si de oamenii preistorici. Aceasta este dovedita de multitudinea de schelete de om (femei in principal) si ursi care s-au gasit aici. Scheletele de ursi au fost localizate intr-o galerie adiacenta galeriei principale si care la ora actuala nu este vizitabila." (informatii preluate de pe internet)
Ea este prima peșteră electrificată din România. Am incercat sa surprindem fotografii cat mai clare, nu cred ca am reusit pe deplin dar cat s-a putut de ce nu. Dupa ce ne-am luat ramas-bun de la Pestera Muierii caci dupa ce o vizitam traseul de urmat nu este intoarcerea prin pestera, este ocolirea stancii imense inafara pesterii. Este o pestera foarte frumoasa si bine amenajata, merita sa fie vizitata!
Am urmat apoi drumul catre Manastirea si Pestera Polovragi. Ajunsi la Manastire am sesizat ca poarta era inchisa si am decis sa venim ziua urmatoare asa ca am urcat spre pestera insa si de aceasta data am avut ghinion datorita faptului ca ziua in care ne aflam era luni si fara sa ne dam seama... luni toate muzeele, pesterile oficial sunt inchise, dar spre bucuria noastra Muierii a fost deschisa deci am avut ce vizita. Intorsi la pensiune, la o ora nu tocmai potrivita am luat pranzul, bine-nteles si de aceasta data ,,specialitatea casei” pentru ca e la un pret avantajos si chiar pregatesc meniul ideal si nu acelasi fel de mancare, foarte foarte bun. Seara am facut in jur de 4 km pe jos dus-intors de la pensiune si am vazut cu lux de amanunte fiecare camaruta a fiecarei vietati existente din padurea ce se afla pe traseul nostru. O plimbare care ar trebui sa fie facuta zilnic mai ales pentru sanatate daca am avea un aer proaspat, dar cum nu este ne comformam si facem ce se poate, de aceea trebuie pretuita fiecare zi petrecuta la munte, sau intr-o zona populata de pasari si natura fara strop de aer poluat. Urmatoarea zi, adica cea de-a treia propusesem sa mergem inapoi la Manastirea si Pestera Polovragi ca sa le putem vizita.
" Manastirea Polovragi este situata intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie: "Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului"."(informatii preluate de pe internet)
In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei. Am intrat in incinta acestei manastiri unde o maicuta extrem de binevoitoare si foarte sociabila de unde am cumparat lumanari ne-a vorbit putin despre viata pe care noi pamantenii o traim, iar apoi dupa ce am luat aghiazma si am cumparat un suvenir, am fost binecuvantati alaturi de multe urari de bine.
Am urcat apoi la Pestera Polovragi. Accesul la peșteră se face de la Manastirea despre care am vorbit putin mai sus pe un drum forestier de aproximativ 1 km. Intrarea în peșteră se află în Cheile Oltețului, deasupra râului ce desparte Munții Căpățâna de Muntii Parang. Suprafata vizitabila a pesterii este de aproximativ 800m, iar lungimea sa este de aproximativ 10 000m, iluminata partial. Si de aceasta data am achitat taxa perceputa pentru fotografiere (optional) si taxa pentru a intra in pestera.
"Este una din pesterile mari ale tarii noastre (impreuna cu galeriile laterale) si care se situeaza, din acest punct de vedere, pe locul 5 intre pesterile din tara. Este alcatuita dintro galerie primcipala orizontala, din care se desprind, in special in prima si ultima portiune a ei, galerii laterale mici, multe din ele colmatate cu aluviuni."(informatii preluate de pe internet)
Uimitor ce minunatii ne inconjoara si multe altele, poate inca nedescoperite. Ambele pesteri sunt extraordinar de frumoase, suficient de mari ca si suprafata vizitabila deci avem ce vedea insa in opinia mea facand o comparatie intre ele Pestera Muierilor mi se pare mai frumoasa, are stalagmite si stalactite existente si in devenire mult mai bine conturate decat la Polovragi, strict parerea mea. Dupa vizitarea manastirii si a pesterii am urcat pe Cheile Oltetului unice dupa parerea mea. Spatiul ingust si sapatura dintre Mtii Parang si Capatanii ofera un peisaj in toata splendoarea sa. Am ramas spre sfarsitul zilei placut impresionati si surprinsi de ce bogatii ni se ofera si oportunitatile de a avea acces si a le putea vizita.
Urma o noua zi un nou traseu de urmat care inca nu-l stabilisem, dar oricum trebuia sa incepem cu forte proaspete asa ca ne-am intors la pensiune am servit cina si apoi ne-am facut somnul de voie. Timpul se ,,scurgea” tot mai repede parca dintr-o clepsidra asa ca activitatile noastre trebuiau sa fie multe unice si de neuitat. Pentru cea de-a patra zi planul nostru a fost unul simplu, sport si alimentatie sanatoasa, nu ca nu am fi mancat si pana acum dar era ideea principala pentru aceasta zi. Am mers la sala de fitness aprox 1h 30min am luat pranzul dupa care am hotarat sa mergem pe varful Papusa. Am mers cu masina pana la baza acestui varf caci de la pensiune pana la baza acestuia poti avea acces cu bicicleta cu masina si pe jos insa e ceva de mers. Destul de mult aveam de urcat insa ne motiva peisajul si ce urma sa vedem de sus. Numele de "Păpușa" vine de la forma sa precum un san, se poate sesiza si de la baza in cazul in care nu-si face aparitia ceata. Drumul la urcare a fost de 40 de minute cu pauze dese pentru poze, admirat de peisaj si chiar unpic de odihna datorita faptului ca e usor anevoios drumul din cauza pietrelor desprinse in timp dupa cum ni s-a spus, de pe stanci dar se merita pe deplin si nu e un impediment, sunt pe adverse locuri si pot fi ocolite fara probleme. Din pacate pe noi ne-a prins ceata numai alb vedeam doar ca lipsea zapada... am pus cateva poze va puteti uita si va dati seama. Din nefericire unii din cei care au mai urcat pe varful Papusa au fost dornici sa isi opreasca un suvenir si nu orice fel de suvenir ci chiar plancarda pe care era scrisa denumirea varfului si altitudinea acestuia... deci dupa cum puteti vedea reperul acestui varf sunt pietrele :) sa continuam la coborarea de pe varf timpul a fost mai scurt caci nu am facut pauze plus ca am cunoscut niste persoane din Bucuresti foarte dragute cu care ne-am intors si asa a trecut timpul mai repede, cam 30 de min. Finalul zilei s-a incheiat cu o partida de ping pong cu unul din membrii unei familii cazate in pensiune si proprietarul pensiunii.
In cea de-a cincea zi am dorit sa mergem la Tg. Jiu sa vedem Coloana infinitului, masa tacerii, poarta sarutului, adevarate opere de arta. Primul care l-am vizitat a fost Muzeul de Arta din tg. jiu impodobit de minunatii-picturi pe lemn, pe sticla, statui din bronz, inox reprezentand portrete ale oamenilor de seama si statui abstracte. Deosebit ceea ce am vazut! Apoi am fost sa facem si poze la bogatiile lasate de Brancusi si sclipirea ce au dat-o orasului Tg. Jiu. Am luat pranzul la un restaurant iar apoi am urmat drumul catre ultima seara din acest sezon spre Transalpina... in paradis! Seara am cinat impreuna cu proprietarul pensiunii si am petrecut aproape 5 ore la discutii ne-am impartasit ideile care multe dintre ele se potriveau. Este un om foarte foarte foarte inteligent, are spirit de gluma ai ce discuta si dupa cum am mai citit repet si eu ca unii din useri: Daca aveti ocazia discutati cu el orice... chiar merita! Valea Mariei nu ar fi bine conturata daca nu ar avea asemenea proprietari. Dimineata celei de-a sasea zi ne-am facut bagajele si putin tristi caci urma sa ne reluam atributiile de acasa cand avea sa ajungem, am imbinat utilul cu placutul ,,Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a petrecut! " si vom reveni cu urmatoarea ocazie. In concluzie pot sa apreciez faptul ca pentru 6 zile petrecute la Ranca, la pensiunea Valea Mariei fara niciun regret de o secunda, tot ceea ce poti trai in acel paradis este o minunatie, o splendoare si un loc in care poti sa devii alt om, iar proprietarii acestei pensiuni sunt maestrii neconteniti ai sai. Daca ar fi cote mai mari de 100% le-as acorda si mai mult! Va multumesc inca odata
Trimis de lavylus in 26.09.10 15:35:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂNCA. A mai fost în/la: Sinaia-Pensiunea Casa noastra, Balbi, Cota 1000, Hotel International, Furnica; Busteni-Vila Stanca; Transfagarasan-Balea; Lacul Rosu; Delta Dunarii; Piatra Neamt; Sighisoara; Sibiu; etc
35 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lavylus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.27757800 N, 23.68802000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
35 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelenta descrierea, felicitari si bine ai venit pe site.
Te asteptam si cu impresii din alea mai "rare" - din China si Africa de Sud.
Excelenta descriere, mi-a placut tare mult si abia astept sa ajung si eu acolo!!
Manastirea Polovragi este situata intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie: "Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului"
preluare de aici http://www.adevarul.ro/societate/Rezervatii_de_vis-_Cheile_Oltetului_si_pesterile_Gorjului_0_312569106. html
Este una din pesterile mari ale tarii noastre (impreuna cu galeriile laterale) si care se situeaza, din acest punct de vedere, pe locul 5 intre pesterile din tara. Este alcatuita dintro galerie primcipala orizontala, din care se desprind, in special in prima si ultima portiune a ei, galerii laterale mici, multe din ele colmatate cu aluviuni
preluare de aici http://pestera-polovragi. blogspot.com/
dar asta nu stirbeste cu nimic meritele userului, desi era de preferat sa ni se spuna si sursa.
Ma bucur sa citesc impresii bune despre aceasta pensiune si aceasta zona. Abia astept sa ajung si eu acolo si sa fac traseele descrise aici.
un vot de la mine
vizita in china a fost scurta doar cateva zile vreme cam urata si din pacate nu ca si cuplu, as adauga 2... 3 poze dar banuiesc ca nu isi au locul la aceasta rubrica, cel mai bine iti pot da 2... 3 link'uri unde sunt uploadate, o zi buna
Tinand cont ca este prima postare nu am stiut ca trebuie sa precizez sursa de unde am luat 1-2 propozitii despre zonele vizitate. E normal ca o sursa sa existe atata timp cat explicatiile ghidului mi-au fost utile, insa nu m-am nascut cu notiunile deja invatate! Multumesc pentru ajutor/sfat
nici nu am spus ca nu e normal sa culegi date din diferite surse, numai ca regulamentul spune ca trebuiesc marcate distinctiv in text si deasemenea trebuie citata sursa.
mie personal imi place review-ul tau, nu l-am punctata pana acum pentru ca asteptam pozele. acum o faca fara retinere! felicitari si bun venit in comunitatea AFA!
Multumesc frumos! Apropo excursia este castigata de pepsi70ro, finul meu adica si datorita lui am putut ajunge la Ranca! Desi se spune ca nasii sunt parinti spirituali... eu pe finul meu il vad ca un tata mai ales ca si el are 2 fetite! Sa-mi traiasca! Mi-a spus cand vin de la Ranca sa intru pe site sa postez impresiile sincere exact asa cum mi s-a parut mie... dar vineri seara m-am intors si ca sa nu las asteptata "parerea mea despre sejur" am decis sa postez acum si nu am mai apucat sa citesc cu lux de amanunte regulamentul! Sper sa va placa pozele mai am foarte multe da am pus ce era mai esential! O seara placuta
Multumesc pentru apreciere! Mergeti cu incredere, daca va place muntele, relaxarea si dorinta de cunoastere fara indoiala o sa veniti cu impresii bune cum sunt 90% din impresiile postate de colegii nostri! Drum bun, multa distractie pentru cand veti merge! Toate cele bune
foarte complet review-ul tau si chiar programul facut zilnic de tine poate fi o sursa de inspiratie... spune-mi insa cum a fost vremea?
Da chiar e greseala mea nu am mentionat!!! A fost vremea de partea noastra sa spun asa... in prima noapte la pensiune a plouat, a tunat, dar dimineata cand ne-am trezit doar pamantul era umed in rest nici nu ziceai ca ,,a plouat cu galeata " Poate se vede si-n poze... vestimentatia nu a fost una de iarna ci mai degraba de primavara! Dimineata si seara era rece 6-8 grade, de la ora 11:00-17:00 e foarte cald, ca si obiect de vestimentatie un trening nimic mai mult! In jur de 12-17 grade sunt la pranz pana spre dupamiaza. Frumos frumos, soarele nu lipsea mai deloc in nicio zi, insa odata cu inaintarea catre o altitudine mai mare spre exemplu pensiunea din cate stiu e la 1600m, luand-o pe Transalpina, altitudinea crestea si se forma o ceata densa, dar nu mereu! Ar fi urat sa mint... am avut parte de-o vreme foarte buna, pentru noi nu conta frigul cat sa nu fie precipitatii. O seara buna
@lavylus multumesc mult pentru informatiile despre vreme, sper sa avem si noi timp frumos acolo in octombrie... review-ul tau e un ghid excelent si care ne va folosii... o mica rectificare- varful Papusa de langa Ranca este in muntii Parangului si au 2135 metri iar muntii Retezat la care faci referire sunt in cealalta parte in raport cu orasul Petrosani, sper sa nu te superi dar asa e corect geografic... felicitari pentru sufletul e care l-ai pus in acest review si-ti acor cu placere 400 puncte!
Multumesc multumesc! Am scris exact ce am simtit! Pentru ce m-as supara atata timp cat primesc sfaturi nu ma contrazic ca ati avea dreptate, insa atunci cand am urcat in varful muntelui am mai mers cu o familie din Bucuresti iar unul din membrii avea un gps si s-a uitat de curiozitate cat am urcat iar eu am vrut sa retin special ca sa pot posta... repet nu am niciun fel de problema insa am argumentat de unde stiu si eu de aceste date
[@cris1982]: Multumesc! Sa aveti parte de zile insorite si activitati multe, de facut ai ce face trebuie sa vrei doar! Nu ma refer in special la d-voastra ci la general! Drum bun(pt cris1982)
Felicitari pentru review, un vot mare si de la mine ptr descrierea facuta...
Foarte bun review, felicitari si un vot si de la mine.
O prezentare detaliata, ampla, cu multe amanunte concrete, foarte utile. De exemplu, in toate review-urile citite, n-am gasit nicaieri informatia ca manastirea si pestera Polovragi sunt inchise luni. Cred ca voi urma si eu acelasi program, pe zile, pe obiective de vizitat. De asemenea si informatiile despre vreme sunt foarte importante. Ai descris extrem de amanuntit si cu multa pasiune tot ce merita vazut, admirat, simtit in acest sejur deosebit, iar despre familia Maria, sunt convinsa ca are darul de a-si incanta, nu clientii, banuiesc ca, in final, cei mai multi se pot numi prieteni.
Multumesc.
Sa stii ca mi-au placut si pozele, desi majoritatea au ,,un defect": fata eclipseaza peisajul.
@lavylus, bine ai venit in comunitate. Frumoase impresii, cu multe amanunte utile, te rugam insa ca pe viitor sa specific sursele de unde sunt preluate informatiile, pentru a nu intra sub incidenta Regulamentului. Acum am editat eu, delimitand citatele de restul textului.
”8. Folosirea unor informatii obtinut prin documentare din terte surse (carti, brosuri, pliante, internet) este permisa doar cu conditia ca textele in cauza sa fie distinct delimitate (prin ghilime, formatare diferita etc) iar sursa informatiei sa fie explicit mentionata in review
Asteptam si alte impresii, mult succes.
lavylus, felicitari pentru review si pentru faptul ca te-ai documentat si pe google ca sa completezi cu date exacte impresiile.
Dar iti spun cu siguranta ca nu ai fost pe varful Papusa (2.508 m) din Retezat ci pe varful Papusa de 2135m din M-tii Parang (nu ca sunt eu destept ca tot de google m-am ajutat si eu, ca altfel din amintiri, ziceam M-tii Capatanii
Este adevarat ca daca dai cautare pe google prima pagina este despre varful Papusa din Retezat insa daca il intrebai pe propietarul pensiunii cu siguranta aflai aceste informatii.
Poate, un webmaster sa stearga paragraful cu datele tehnice referitoare la vf. Papusa pentru ca in rest reviewul este chiar un ghid bun in genul "ce poti face in 5 zile toamna pe Ranca" si chiar merita aprecierea cititorilor.
Apropo cand ai fost acolo mai era functionabila pista de tubing de la baza partiei de ski?
pt webmaster20: Ok! Mai bine si multumesc! Am inteles de data aceasta, daca as fi stiut puteti fi sigur/a ca nu as mai fi postat ce nu ar trebui sau as fi postat dar cu specificatii. O zi buna
Pt Andox: Sincera sa fiu de ce as raspunde daca nu stiu... nu am sesizat sa fie si nici nu am stiut ca ar fi la Ranca! Imi pare rau ca nu te pot ajuta! Poti intreba proprietarul pensiunii daca este... m-ai facut si pe mine curioasa insa acest aspect ma depaseste!
pt any: Multumesc mult mult detot si ma bucur ca v-a placut review-ul meu si ca am putut oferi informatii utile cu mici greseli pe care le-am priceput! O zi buna!
pt myosothis: Multumesc anticipat si d-voastra si tuturor pentru aprecierile aduse!
Referitor la pensiunea Valea Mariei din Ranca: am citit pe site si turisti ce au mai mers si nu au fost pe deplin multumiti din diferite motive... e normal fiecare cum s-a simtit ce a facut si mai ales activitatile care le-a practicat! Eu una m-am simtit mult prea bine insa orice om are tabieturile sale... dar pensiunea e pe punctul de a se extinde cat mai mult si aici ma refer la "facilitatile in devenire" pentru viitori turisti, are idei grozave proprietarul vi le poate impartasi daca mergeti! Mie mi-au placut
Vreau sa-mi cer scuze! Este o poza la iesirea din PESTERA MUIERII, insa eu am scris Polovragi... graba strica treaba! Sper sa-mi fie acceptate
Da!!! M-ati salvat ca nu mi-ar fi placut sa ramana gresit scris denumirea pesterii si nici sa-i induca-n eroare pe cititori ! Multumesc mult
”Poate, un webmaster sa stearga paragraful cu datele tehnice referitoare la vf. Papusa
Efectuat modificarea, multumim, @andox.
Frumoasa prezentare. Si foarte frumoasa d-ra din poze.
Sa inteleg ca s-au remediat aspectele negative prezentate anterior (lipsa apei, diverse defectiuni etc.) ?
Multumesc! Ma bucur ca a placut ochiului cititorului! Posibil sa fi existat eu nu stiu, insa sincer va spun am facut dus si la 23:00 si la 00:00 insa nu a existat absolut nicio problema! Caldura a fost, apa non stop... poate cand au avut loc neplacerea datorita lipsei apei sau a curentului banuiesc ca nu a fost de durata! Nu facea d-ul Adelin reclama negativa mai ales propriei pensiuni! Ma indoiesc personal... O zi buna
Mi-a placut acest review chiar daca ai folosit si alte surse de inspiratie. Pozele sunt frumoase si va sta bine impreuna. Dupa cum se vede in toate pozele prietenul nu se dezlipeste de tine, cred ca te iubeste nu gluma. Parca ma vad pe mine in tinerete. Vin si eu cu-n vot.
Multumesc frumos! Ma iubeste intr-adevar... dar e reciproc sentimentul insa nu vrea sa-si piarda niciodata "printesa" asa cum ma considera el, de aceea doreste sa-mi ofere tot ce poate si sa petrecem cat mai mult timp impreuna! Viata-i scurta si trebuie traita... pentru mine e suficienta afectiunea, iubirea si suficient-respectul asa ma pot simti cu adevarat o persoana implinita din toate punctele de vedere! Din dragoste se cladesc toate! Multumesc inc-odata
Apropo si cu inspiratiile nu au fost decat despre Pesteri... pentru ca erau prima data vizitate si nu am citit regulamentul cu lux de amanunte in rest "eseul" l-am scris in drum spre Constanta la intoarcerea acasa!
Se potriveste la marele fix! Frumoasa alegere pentru fondul sonor si buna inspiratie! Multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Vacanta la munte — scris în 10.09.23 de Adana din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Apr.2021 16 aprilie: 50 cm, zăpada rezistă la Rânca! — scris în 20.04.21 de Kavarnap din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 Vacanta cu peripetii — scris în 04.08.21 de ux121559 din MOGOşOAIA [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2020 După 10 ani la Valea Măriei — scris în 24.10.20 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Paragina — scris în 09.08.20 de hutanu din IAşI - nu recomandă
- Apr.2019 O vacanță peste așteptările noastre — scris în 04.05.19 de crisbasanu din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Feb.2017 O dezamagire profunda — scris în 14.02.17 de georgetoader din BUCURESTI - nu recomandă