GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu puțin timp înainte de întâlnirea AFA de anul ăsta, am decis să merg și eu la schi, să văd dacă mai sunt în stare să stau pe picioare, dar și să văd cum merg noile schiuri și clăparii de la Moș Crăciun.
Fiind cam „în scurt”, dar și cam pe final de sezon de schi (de ce oare?!? că era zăpadă să le bag și în cap fraierilor care închid stațiunea doar pentru că a trecut 10 martie... - peste 70 cm când am ajuns eu, și a mai și nins!) am găsit relativ greu, într-un final primind un răspuns prin saitul de rezervări de la pensiunea Rafael.
Mi s-a solicitat un avans (pe care l-am achitat imediat online, după ce mi-au comunicat datele de contact și bancare), urmând ca restul sumei să fie achitat la fața locului.
Și iată-ne pe noi luni pe la ora 14 intrând pe poarta pensiunii, întâmpinați de Boby, un ciobănesc german vesel care de altfel ne băga mereu în seamă când ieșeam prin curte. Am făcut rapid formalitățile de cazare, am cărat bagajele în cameră (cam răcoroasă, dar ni s-a promis că până pe seară se va mai încălzi, iar dacă tot nu e destul, vom primi un calorifer electric/aerotermă) și apoi am ieșit să mâncăm ceva de prânz (la pensiune nu prea era ce, la ora aia, deși au și ei restaurant - cămara era cam goală).
În fine, despre ce, cum și pe unde am mâncat cât am stat acolo, în articole separate. Acum voi descrie doar partea de cazare de aici.
Camera - potrivit de mare, cu trei paturi (a fost și mama lui iubi cu noi), luminoasă și primitoare ne-a așteptat curată și cam răcoroasă. Am dat regulatorul termostatic al caloriferului la maxim, dar asta nu prea a adus multe grade în plus. Noroc cu soarele care ne intra pe geam și cu excelenta izolare termică a clădirii, altfel am cam fi tremurat... Sau am fi mărit destul de mult consumul de curent al camerei... În fine, să revin: în afară de cele trei paturi, mai există un șifonier, trei noptiere, un TV (cu semnal de la DIGI, programele de bază) și cam atât. Pe balcon erau două scaune și o masă de grădină (plus o scrumieră, pt. vicioși), dar în cameră... nimic: Și chiar ar fi fost utilă o masă, ceva... Așadar, pe durat șederii noastre, am adus-o înăuntru pe cea din balcon. (camera are de fapt acces la două balcoane! ;))
Baia - potrivit de mare, cu o cabină de duș foarte faină (din păcate, cam neglijată la capitolul curățare dar mai ales întreținere - avea ceva deficiențe la partea asta) și mai ales foarte bine etanșată. Mai era acolo și o chiuvetă cu două suporturi de pahar (dar fără pahare!) și un „tron”, dar niciun cuier pentru haine sau prosoape. Am folosit pentru asta caloriferul - dar și ăsta era cam neîncăpător pentru 6 prosoape...
Restaurantul, mâncarea - la parter, lângă recepție, se află un băruleț și sala de mese. Aici se poate mânca atât micul dejun (inclus), cât și ceva pentru prânz sau cină. Micul dejun a fost mai mult decât îndestulător (chiar am rugat să primim ceva mai puțin! e păcat de risipă) și de bună calitate, iar ceea ce am primit la cele trei cine luate acolo (mămăligă cu brânză - straturi, ca în Ardeal, piept de pui la grătar, pulpe la cuptor) au fost bune și gustoase. Poate nu o fi un meniu foarte variat, dar ceea ce pot oferi merită încercat.
===
Alte considerații: personalul (inclusiv patronul care a stat și el acolo pentru 2 nopți) au fost foarte de treabă, amabili, serviabili.
Tot în sala de mese se poate sta și la socializare (pentru vicioși e și o terasă unde își pot exercita viciul), există cărți de joc, jocuri de societate - noi am folosit o cutie de remy ca să jucăm canastă. E bine totuși să coborâți aici cu o haină mai groasă pe voi - e cam răcoare. Sau să acceptați invitația patronului la un pahar de palincă... ;) - nu ca mine, care l-am refuzat...
Există semnal de GSM, WiFi și se poate plăti inclusiv cu cardul.
===
Peisajul - pur și simplu superb! În curte mai e și un foișor unde se poate face grătar, un loc de joacă pentru copii (acum plin de zăpadă, dar în lunile mai calde, cred că e foarte apreciat de cei mici).
Pârtia trece chiar prin spatele pensiunii, dar ca să ajungi acolo e preferabil să mergi cu mașina până la parcarea din dreptul Arenei Platoș. Asta dacă nu e week-end în plin sezon. Atunci mai bine mergeți pe jos, și vă schimbați acolo în clăpari, iar bocancii îi puneți într-un rucsăcel pe spate).
===
Una peste alta, mai ales dacă nu e multă lume cazată acolo (noi am fost singuri în primele două nopți, apoi a mai venit o pereche), e un loc perfect de odihnă. Altfel, dacă nu cumva sunteți cu un grup care ia toată pensiunea, e posibil să fiți deranjați de cei mai puțin civilizați (care din păcate sunt încă destui prin unitățile de cazare de la noi și de aiurea) - din păcate pe partea de izolație fonică nu e totul perfect.
Trimis de Dragoș_MD in 18.03.19 16:39:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PĂLTINIȘ [SB].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.67142950 N, 23.93431730 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dragos: Off, am crezut că ați ales Alpina Casi pentru cazare!
Păcat că are așa multe minusuri, că pare tare drăguță Pensiunea Rafael!
@Zoazore: nu aș spune că-s multe minusuri - doar (așa cum am subliniat încă din titlu) că e loc de mai bine. Nu de alta, dar eu am plătit suma cerută fără vreo întârziere, sau cu vreun minus oricât de mic - așadar, m-aș fi așteptat ca și acolo să găsesc un loc fără cusur în schimbul sumei achitate. Așa ar fi fost „fair”.
Cu puțină grijă, bunăvoință și îndemânare, se pot rezolva toate.
PS la Alpina nu mi s-a recomandat nici măcar să ne oprim pentru o masă!!!
@Dragos: Îmi place cum sunt făcute pozele P1, P2 și P3! Știu că se pot face cu un aparat deștept și cu o tehnică anume, dar cum se face asta, nu știu! Efectul e grozav!
Felicitări pentru poze și pentru modul succint - și la obiect - cu care-ți scrii review-urile!
@doinafil: P01 e făcută cu o minidronă, P02... P04 sunt făcute cu un aparat normal (mă rog... un DSLR Nikon D5100) cu un obiectiv tip „fisheye” (ochi de pește). Are avantajul unei mari deschideri (aproape 180 de grade!) și dezavantajul că deformează imaginea... Dar în spații mici, e cam singurul mod de a putea face o poză care să cuprindă totul (cu excepția unei serii de poze unite apoi într-o panoramă).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2022 Cea mai execrabila pensiune din toate punctele de vedere!!! — scris în 01.02.23 de ux128348 din CLUJ-NAPOCA
- Jun.2022 O vacanta relaxanta — scris în 03.07.22 de myk007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Nu recomand nimanui — scris în 11.05.22 de ux124551 din TIMIșOARA
- May.2022 Vacanta de trei zile — scris în 10.05.22 de ux124523 din DROBETA-TURNU SEVERIN - nu recomandă
- Dec.2021 NU recomand — scris în 18.01.22 de GheorgheSTEFAN din BUCURESTI - nu recomandă
- Feb.2021 Dezamagitor!!! — scris în 15.02.21 de ux118700 din - nu recomandă
- Feb.2021 O vacanță frumoasă, mulțumim gazdelor — scris în 13.02.21 de ux118680 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ