Dupa un concediu foarte frumos la Budva in Muntenegru ( vezi impresii ) si mai avand zile libere am hotarat sa mergem 2 zile in Maramures la Borsa (in zona Sighetului am fost prin 2007). Am trecut la cautat cazare si am gasit pensiunea Pietrosul, am sunat si am facut rezervare, doamna nu ne-a cerut nici un avans.
Traseul pe care l-am urmat pana la Borsa a fost urmatorul : Ramnicu Valcea- Sibiu- Alba Iulia – Turda – Cluj Napoca- Dej –Nasaud – Moisei – Borsa, un traseu de 440 km. Am ajuns la pensiune in jurul orei 15.
Pensiunea Pietrosul este situata in orasul Borsa la aproximativ 4 kilometrii de centrul orasului si 10 kilometrii de complexul turistic (orasul Borsa are o lungime de aproximativ 50 km conform Wikipedia). De la drumul principal ce strabate Borsa, am intrat pe un drum de piatra si dupa vreo 200-300 de metrii am ajuns la pensiune. Adresa pensiunii este strada Valea Ilei nr. 88, Borsa, iar coordonatele GPS sunt urmatoarele : N 47.65.01.901 si E 24.69.58.43. Am trecut de poarta maramuresana, am parcat masina in fata pensiuni si am admirat superba priveliste asupra muntelui al carui nume il poarta pensiunea Pietrosul Rodnei.
Pensiunea dispune de 8 camere de cazare (5 duble si 3 triple) dotate cu baie propie cu cabina de dus, o bucatarie complet utilata cu tot ce vrei, un salon mare (poti chiar face o mica nunta), Holul de la intrarea in pensiune e amenajat in stil maramuresan, cu papusi imbricate traditional, costume maranmuresene (pentru doamne) pe care turistele le pot imbraca si sa faca poze in ele.
Camera in care am stat se afla la etajul unu a pensiunii. Camera este destul de spatiaoasa am gasit-o curata. Camera dispune de pat matrimonial, (lenjeria era curata), pe ambele parti ale patului cate o noptiera, deasupra patului erau intrerupatoare de unde putea stinge-aprinde lumina in camera. In camera era un tv, o masuta cu doua scaune, un dulap si un cuier-pantofar. Pe jos era parchet. Mobilierul era destul de nou. Din camera se iese intr-un balcon mare care deserveste toate cele trei camere de pe palier. In balcon bancuta, si o masuta unde poti sta la relaxare.
Baia era destul de mare dotata cu vas Wc, chiuveta cu masca, oglinda, calorifer, cabina de dus, uscator de par. In baie erau consumabile, sapun, 2 pliculete sampon si hartie igenica. Aveam in baie 4 prosoape – 2 fata si 2 dus.
Curtea pensiuni este mare si te intampina la intrare cu o poarta maramuresana. In curte se gaseste un foisor dotat cu gratar si loc unde sa servesti masa, lemne pentru gratar frumos aranjate, loc de joaca pentru copii, un leagan unde sa te rasfati, flori frumos aranjate de catre propietara si o parcare. In spatele pensiunii se gaseste o gradina cu diferiti pomi fructiferi.
In incheire pot sa spun ca recomand acesta pensiune tuturor care vor sa petreaca un concendiu intr-un loc linistit unde sa te “deranjeze” doar ciripitul pasarelelor si frumusetea peisajelor care pot fi admirate.
Trimis de zlatna in 24.10.15 07:57:43
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.65171800 N, 24.70203800 E - CONFIRMATE
- Jul.2016 Un sejur placut! — scris în 11.08.16 de andromeda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Craciunul la pensiunea Pietrosul — scris în 19.01.16 de nelucom din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Foarte buna pentru familie cu copii — scris în 21.08.15 de Ali B din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Week-end reusit — scris în 01.09.14 de Mona din SUCEAVA - RECOMANDĂ