ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Budva

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

La sfarsitul anului 2014 ne-am hotarat sa facem vacanta din 2015 in Croatia sau Muntenegru. Am cerut ajutorul membrilor AmFostAcolo, care ne-au ajutat cu multe raspunsuri. Dupa ce am analizat toate raspunsurile ne-am hotarat sa mergem in Muntenegru si anume in Budva. Am trecut la cautari de hoteluri si ne-am orientat asupra hotelului Grbalj (vezi impresii).

Budva este o statiune turistica din Muntenegru. Mai este denumita si “Miami Muntenegrului” fiind cea mai aglomerata si populara statiune din Muntenegru.

Istorie
Istoria Budvei incepe undeva in secolul V i.e.n. O legenda spune ca Codbus (primul rege al Tebei) a fost alungat din cetate si si-a gasit adapost in Budva unde s-a stabilit impreuna cu sotia sa. Dupa colonizarea de catre greci, din secolul II i.e.n. Budva a facut parte din Imperiul Roman pana la divizarea acestuia in cele doua imperii: Imperiul Roman de Apus si Imperiul Roman de Rasarit, Budva fiind undeva la granite dintre aceste doua imperii.

In anul 841 Budva este distrus complet de catre Sarazini. A urmat o perioada in care prin aceasta zona au trecut popoarele migratoare si nu s-a mai construit mare lucru. Budva a renascut in perioada in care a apartinut de Republica Venetiana adica aproape 400 de ani intre 1420 si 1797. Astfel sub conducerea venetienilor orasul s-a fortificat cu ziduri puternice pentru a se apara de atacurile otomane. Dupa caderea Republici Venetiene, Budva trece sub stapanirea Imperiului Hasburgic sub dominatia caruia ramane pana la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Dupa razboi trece in componenta Yugoslaviei, iar din 2006 face parte din Muntenegru. Gata cu istoria.

Cum am ajuns la Budva
-cu masina propie pe urmatorul traseu: Ramnicu Valcea – Targu Jiu – Motru – Drobeta Turnu Severin – Portile de Fier 1 - Kladovo – Negotin – Zajecar – Paracin – Krusevac – Kraljevo - Novi Pazar – Spiljani (granita Serbia – Muntenegru) – Rozaje – Berane. Am ramas o noapte in localitatea Andrijevica (langa Berane), apoi a doua zi am urmat traseul Podgorica - Cetinje – Budva.

Unde poti sa te cazezi in Budva
Budva fiind cea mai mare staiune a muntenegrului ofera o multime de posibilitati de cazare de la hoteluri de 5 stele la apartamente si chiar la particulari. Cel mai mare hotel din Budva este Tre Canne – sus pe hotel unde ii este scris numele sunt 5 stele dar la intrarea in hotel sunt doar 4 stele (la restaurant sunt trecute 5 stele), alt hotel care mi-a placut a fost hotel Budva (4 stele) aproape de port si orasul vechi, hotel Astoria (4 stele) intre orasul vechi si plaja Mogren, Sloveska Plaza (3-4 stele) - este format din mai multe cladiri aflate in aceiasi curte fiecare cladire avand o denumire propie si un numar de stele, Hotel Admiral (3 stele), Hotel Aleksandar (3 stele), Hotel Park (2 stele) – se afla langa un parc frumos si langa stadionul din Budva (stadionul este urat, chiar daca pe el joaca o campiona a Muntenegrului - FC Mogren) si multe altele. Noi am stat la hotel Grbalj (3 stele). Sunt si o multime de vile care ofera cazare. La intrarea in Budva am vazut si particulari care te asteapta cu cheia in mana.

Unde facem baie si plaje in Budva
Pe timpul verii in Budva puteti sa va relaxati la soare, inota in apa cristalina a Marii Adriatice sau practica diverse sporturi nautice. Cele mai apreciate plaje sunt Slovenka Plaza si Mogren.

Plaja Mogren este impartita in doua plaje si anume Mogren I si Mogren II. La Plajele Mogren se ajunge mergand de la orasul vechi pe un drum sapat in stanca cu niste podete chiar si cu un mic tunel prin stanca, tunel ce face legatura intre Mogren I si Mogren II. Accesul pe plaje este restrictionat dupa ora 20.

Aproape de intrarea pe Mogren I se gaseste un simbol al Budvei – o statuie ce reprezinta o dansatoare goala. Este un obiectiv unde se fac foarte multe fotografii, in planul indepartat vazandu-se si orasul vechi. Pe fiecare din cele doua plaje se poate sta la soare atat pe sezlong cat si pe prosop.

Pe ambele plaje este cate un bar de unde se poate servi mancare si bautura. Plaja in aceste doua locatii este formata dintr-un nisip mai grosier (pietricele) care deranjeaza la mers. Apa este foarte limpede si curata. Langa Mogren II este o stanca de vreo 10 metrii inaltime de unde cei mai curajosi sar in apa. Plaja este frecventata mai mult de tineret. Am fost aici la plaja doar o zi.

Slovenka Plaza este mai aproape de centrul statiunii. Se intinde pe 1,6 kilometrii de la locul unde incepe plaja in statiune (langa hotelul Park) pana in portul orasului. Aproape pe toata lungimea plajei Slovenka Plaza se gasesc o multime de restaurante si terase de unde se poate servii bauturi si mancare. Noi am facut plaje in fata restaurantului Tropico. Am platit 6 euro pentru 2 sezlonguri cu saltea, masuta si umbrela. Pe plaja preturile pentru seslonguri erau in luna septembrie 6-8-10 euro in functie de terasa in fata careia era amenajata plaja.

Pe plaja Slovenka Plaza am fost la plaja in 5 zile din cele 8 care am stat in Budva. Nisipul in locul unde am stat noi este fin, dar in unele locuri pe acesta plaja am vazut si nisip mai grosier. Apa marii era calda (era luna septembrie), limpede, cristalina se vedea fundul marii si la 50 metrii in larg (locul unde era baliza).

De pe plaja se puteau inchiriia hidrobiciclete, motoscutere, se faceau excursii cu barcute, parasalling – era cam scump 50 euro tura 2 persoane. Tot pe plaje arau terenuri de volei. Am uitat era si o macara de unde se facea body jumping. Pe acesta plaje erau turisti de toate varstrele.

Alte doua locuri unde se poate face plaje la Budva. Un alt loc unde se poate face plaje este langa zidurile orasului vechi. Aici plaja este micuta de cativa metrii dar linistita. Celalant loc este insula Sfantul Nikolae sau Hawaii cum ii spun localnici. Pentru a face plaje pe acesta minunata insula se fac excursii cu vaporase si barci – pretul 3 euro. Acolo am auzit ca plaja este cu nisip fin si ca nu este aglomeratia de pe celelante plaje din Budva.

Ce sa vizitam in Budva
Primul obiectiv turistic care trebuie vizitat in Budva este zic eu Stari grad (old town). Stari gradul Budva se afla pe malul Marii Adriatice la 10 minute de mers pe jos din centrul statiunii. Se poate merge si cu masina pana langa zidurile cetatii. Orasul vechi pot zice ca reprezinta emblema statiunii Budva. Orasul are o vechime de peste 2500 de ani fiind unul dintre cele mai vechi centre urbane de la malul Marii Adriatice. Zidurile orasului vechi au fost construite in evul mediu perioada cand orasul a fost condus de catre venetieni. Accesul in cetate se poate face prin cele trei porti ale cetatii, una dinspre port, una dinspre plaje, si cea dea treia din stada principala. Noi am intrat pe poarta dinspre plaje. Odata intrat in interiorul orasului vechi parca patrunzi intr-o alta lume, din alt timp. Strazile orasului seamna cu un labirint cu strazi stramte, piete, turnuri si biserici. In prezent multe din cladiri au fost transformate in hoteluri, galerii de arta, magazine, cafenele. Intr-una din cladirile din orasul vechi isi are sediul televiziunea din Budva. Principalele obictive turistice din orasul vechi sunt urmatoarele :

1. Muzeul de etnografie si arheologie

2. Biserica Sfantul Ioan

3. Biserica Sfanta Treime

4. Citadela

1. Muzeul de etnografie si arheologie – situat intr-o cladire din secolul 19. La parterul cladirii se afla un Lapidarium unde sunt expuse obiecte din piatra. Colectia arheologica a muzeului cuprinde mai multe obiecte descopertite in Budva si imprejurimi, diferite tipuri de vase, bijuterii, obiecte de sticla, lut etc care combina culturile prezente in regiune greaca, romana, bizantina si slava. Colectia etnografica cuprinde un numar mare de exponate datand din secolele XVIII- XX.

2. Biserica Sfantul Ioan – este una din cele mai vechi biserici construite in aceasta zona datand din secolul 7. Biserica a fost avariata in urma cutremurului din 1667 si apoi reconstruita de mai multe ori. Turnul sau, care domina intreg orasul a fost construit in anul 1867. Acesta biserica a fost catedrala pana in anul 1828 cand Dieceza din Budva a fost desfintata. In interiorul biserici este o icoana veche foarte valoroasa infatisand-o pe Fecioara Maria cu Pruncul Isus, icoana se numeste Madonna in Punta sau Madonna Budva sau Marea Panagia.

3. Biserica Sfanta Treime – Dupa caderea Republici Venetiene in 1797, Austria a permis constructia Bisericii Sfanta Treime la cererea populatiei ortodoxe din Budva. Constructia biserici a fost terminata in anul 1804. Clopotnita biserici este formata din trei clopote. In fata biserici se afla mormantul lui Stefan Mitrov Ljubisa – un cunoscut poet si om politic nascut in Budva. Casa memoriala a acestuia se afla tot in orasul vechi.

4. Citadela – Taxa de intrare 2 euro. Cetatea a fost mentionata prima data in anul 1425. Pentru o perioada de timp a fost sediul Mitropoliei Zeta. In citadela se afla Biserica Sfanta Maria din Punta. Acesta biserica este una din cele mai vechi biserici romanice. In acesta biserica a functionat prima scoala din Budva. In biserica s-au gasit mai multe morminte vechi. Pentru o perioada de timp biserica a gazduit mai multe artefacte. In prezent biserica este utilizata pentru expozitii de arta si concerte de muzica clasica.

De pe zidurile cetatii se poate admira frumoasa panorama a statiunii Budva. Tot in interiorul cetatii se gaseste un muzeu cu o biblioteca impresionanta. In acest muzeu gasim machete ale unor corabii de altadata, articole din ziare cu istorii din vremuri de mult apuse, busturi ale unor eroi locali, obiecte de ceramica, arme, si o impresionanta colectie de carte. Aici am vazut diferite volume de la carti vechi de sute de ani, la carti din perioada comunista si carti din epoca post comunista.

Dupa ce am terminat de vizitat toate aceste minunatii, ne-am oprit la o terasa si am consumat o cafea – 2 euro. Preturile in interiorul cetatii sunt mai mari decat in afara ei. In interiorul cetatii sunt o multime de restaurante, pizerii, am vazut magazine cu haine de firma, crame, magazine de suveniruri etc. Pe exteriorul cetatii pe langa ziduri se mai gasesc doua restaurante din care unul (si cel mai mare - ocupa jumatate din latura cu portul) este chinezesc. Intre cele doua restaurante mai sunt doua obiecte care iti atrag atentia, un clopot mare auriu si o ancora de vapor.

Gata cu orasul vechi trecem la urmatorul obiectiv de vizitat Portul Budva. Chiar daca nu se compara ca marime cu porturile Kotor si Dubrovnik, in portul Budva se gasesc numeroase ambarcatiuni. Portul se afla intre zidurile orasului vechi si plaja Slovenka Plaza. Dea lungul falezei portului se pot admira numeroase iahturi si barci legate la mal, unele dintre ele avand rol turistic. Din port se poate lua vaporul si sa face o calatorie pe malurile rivierei Muntenegrene, se fac excursii in golful Kotor sau doar in largul marii.

Viata de noapte
Seara strazile Budvei sunt pline de animatie, aleeile de promenada sunt pline de turisti. In Budva sunt doua asemenea aleei una paralela cu plaja Slovenka aicea activeaza si seara toate restaurantele care au amenajate paljele, iar cealanta alee este paralela cu acesta dar care trece dintr-un capat in celalant al statiunii. Aicea gasim de toate pentru toti, restaurante, baruri, fast fooduri, magazine de suveniruri, magazine de haine, librarii, gelaterii etc. Pentru cei care nu vor doar plimbare, am citit ca in Budva sunt mai multe cluburi si anume si anume: Trocadero, Top Hil, Club Opera si Club Sparta.

Ce sa mai faci prin Budva
Pentru cei care iubesc plimbarile prin mall pot sa va zic ca am vazut prin Budva vreo trei malluri. Preturile aici mi s-au parut un pic mai mari ca si in Romania, cam cu 10-15 %. Cel mai mare dintre ele este pe strada Mediteranska, strada paralela cu aleea de promenada. In acest mall gasiti toate marcile din lume.

Cumparaturile se pot face si la supermarketuri. Sunt multe asemenea magazine ale firmei Franke dar si Mega. Aici preturile sunt cam ca la noi pe litoral adica : fructe ca piersici, nectarine mere – 1 euro kilogramul, cola, pepsi, fanta -1.6 euro, iaurturile de la 0.5 euro la 2 euro, apa minerala 0.6 euro, berea 1.5-3 euro. In toate supermarketurile la galantarul de mezeluri te impresioneaza cum stau etalate bucatile de Prosciuto – 10 euro kilogramul.

Orasul are si cateva parcuri, toate bine intretinute, cu palmieri si leandri. Cel mai frumos mi s-a parut cel de langa hotelul Tre Canne.

Orasul Budva pot spune ca este un oras frumos. In toate cele 8 zile cat am stat aici am facut plimbari pe foarte multe stradute din acest oras. Este un oras plin de palmieri, leandri, mai sunt niste copaci cu o floare frumoasa mov dar nu stiu cum se numesc, am mai vazut lamai, mandarini, maslini, copaci cu rodii.

Pot sa va zic ca peste tot pe unde ne-am plimbat ne-am simtit in siguranta.

Pe langa frumusetea orasului si corectitudinea oamenilor urmatoarele lucruri m-au mai impresionat in Budva – toate taxiurile din oras erau albe iar taximetristii la camasa si pantaloni de costum, al doilea, primeai bon la orice lucru pe care il cumparai (fara sa-l ceri, chiar si la seslonguri pe plaje), si inca ceva, la restaurantele de pe plaje care aveau meniurile afara te puteai uita linistit in ele fara sa te agaseze vreun chelner (daca vreai te opreai daca nu mergeai mai departe).

Budva este o statiune unde puteti petrece un concediu minunat. Este situata undeva la mijlocul litoralului muntenegrean, de aici putanduse face excursii scurte in celelante statiuni de pe riviera muntenegrului adica in nord spre Kotor sau in sud spre Bar si Ulcinj.

Ce nu mi-a placut
Nu pot fi toate perfecte, dar lucrul care nu mi-a placut cel mai mult si nu numai in Budva ci in tot Muntengru si mai ales in Serbia, este felul cum se circula cu masinile. Trebuie sa fi foarte atent, nici nu sti cand din lateral iti taie unul calea, la trecerile de pietoni se opreste in ultima clipa, la fel si la semafoare, se iau curbe fara semnalizare.

A fost un concediu reusit in care pot spune ca am fost in acelasi timp si la mare si la munte.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de zlatna in 20.10.15 09:54:51
Validat / Publicat: 20.10.15 11:38:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.

VIZUALIZĂRI: 8684 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Mideteranska street - in plan indepartat mallul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

webmaster
[20.10.15 10:31:20]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.10.15 12:24:47]
»

@webmaster - va multumesc frumos. As dori daca se poate si o ilustratie muzicala cu Goran Bregovici - Ederlezi.

webmaster
[20.10.15 12:40:56]
»

@zlatna - Binenţeles că se poate.

Ilustrația muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.10.15 12:42:56]
»

@webmaster - multumesc inca odata.

Aurici
[20.10.15 12:55:27]
»

@zlatna - M-am bucurat sa citesc despre Budva cu care eu nu am avut asa o chimie. Dar cred ca eram necajiti pentru ca in tot orasul nu am gasit o harta a MNE in engleza ci doar in rusa. Si mai ales pentru ca n-am gasit pe nimeni care sa ne lamureasca in legatura cu o croaziera pe care voiam sa o facem. Dar cred ca au fost doar sentimente de moment iar noi am stat in Kotor, nu in Budva. Venisem doar in vizita si nimic nu ne-a iesit in ziua aia.

Insa despre circulatia pe drumurile lor eu am o parere la polul opus. Mie mi s-au parut destul de disciplinati pe sosele si foarte atenti cu regulile, asta si din cauza numeroaselor echipaje de politie pe care le vedeam. Ca se circula greu sunt intru totul de acord. Fara autostrazi, doar cu sosele cu o banda pe sens, cu multe curbe din cauza reliefului, ambuteiaje la intrarea in localitatile mai mari, astea intr-adevar ingreunau circulatia. Dar peisajele intalnite au compensat toate aceste neajunsuri.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.10.15 14:22:42]
»

@Aurici - Panouri cu harti ale orasului erau in marile intersectii din oras, pe era trecuta zona unde te aflai de de acolo te puteai orienta.

In privinta circulatiei, intradevar politia pe strada era numeroasa in Muntenrgru, iar circulatia intre localitati se desfasura in mod disciplinat, eu ma refeream in interiorul localitatilor, s-au poate am fost eu la timpul nepotrivit pe traseu.

balasa violeta
[20.10.15 14:24:05]
»

@zlatna - felicitari! Impresii frumoase si interesante, poze minunate.

se iau curbe fara semnalizare

Nici eu nu semnalizez, gresesc?

Aurici
[20.10.15 14:29:55]
»

@zlatna - Am vazut panourile, nu avem o problema cu orientarea, noi voiam o harta a noastra si nu o gaseam neam. Ideea e ca veneam din Italia unde materiale informative sunt la tot pasul si aici am fost mirati sa nu gasim. Ulterior ne-am dat seama ca asta este un punct slab inca si ca in materie de info mai au de lucru. Dar cu atata istorie si atatea peisaje am uitat de toate si am avut o vacanta minunata si noi despre care sper sa ajung sa povestesc si eu.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.10.15 14:54:04]
»

@Aurici - ok. Am intales ideea.

zlatnaAUTOR REVIEW
[20.10.15 14:56:56]
»

@balasa violeta - va multumesc frumos

Dan&Ema
[20.10.15 17:52:07]
»

Excelent minighid. Un articol foarte bine structurat si util pentru cine ajunge la Budva.

Bravo!

costy69
[20.10.15 21:59:11]
»

@zlatna - Sunt de acord cu faptul că în Muntenegru se circulă destul de... neglijent să spunem. În 2011 am văzut cum un șofer ”grăbit” a trecut la mai puțin de 1 m de o femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni. poate că are importanță să spun că această femeie avea un copil în cărucior. De asemenea, am văzut multe mașini din MNE zgâriate sau cu tabla înfundată. Pe de-o parte se datorează drumurilor înguste, dar pe de alta cred că se datorează neglijenței conducătorilor auto.

În ceea ce privește Serbia, trebuie să vă contrazic. Aici șoferii sunt mult mai atenți. S-ar putea să fi nimerit dumneavoastră un teribilist.

zlatnaAUTOR REVIEW
[21.10.15 08:35:54]
»

@Dan&Ema - va multumesc frumos

zlatnaAUTOR REVIEW
[21.10.15 09:03:42]
»

@costy69 - Asa este, poate am gasit eu un teribilist. Stiam ca ati fost in 2011 in aceasta zona, articolele dvs. ne-au fost de mare folos. De multe din obiectivele pe care le-am vizitat stiam despe ele din aceste articole.

zlatnaAUTOR REVIEW
[21.10.15 09:07:00]
»

@balasa violeta - Doamna Violeta, m-am exprimat eu gresit cu cuvantul "curba" (sunt ardelean la origine), ma refeream la faptul cand virau la stanga sau dreapta.

costy69
[21.10.15 21:59:55]
»

@zlatna - Mă bucur că impresiile scrise de mine v-au fost de folos în planificarea concediului și că ați avut un sejur frumos.

Muntenegru este o țară frumoasă care mi-a rămas în suflet, iar Budva cea mai frumoasă stațiune de pe litoralul muntenegrean.

Numai bine.

vionutv
[01.03.16 11:14:17]
»

sal zlatna ai avut nevoie de pasaport cat te a costat cazarea in localitatea Andrijevica?

zlatnaAUTOR REVIEW
[01.03.16 14:16:20]
»

@vionutv - Salut, in niciuna din tari adica nici in Serbia si nici in Muntenegru, nu ai nevoie de pasaport, se intra cu buletin de identitatea a carui valabilitate pana la expirare trebuie sa fie mai mare de 6 luni.

Cazarea intermediara am facut-o in localitatea Andrijevica si am stat la hotel Komovi (vezi impresii), cazarea a costat 36 euro cu mic dejun.

Despre traseu, taxe de drum si locuri de cazare vezi impresii

Daca mai doresti si alte informatii despre zona nu ezita sa ma intrebi.

O zi buna.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vionutv
[02.03.16 11:57:39]
»

@zlatna - cate ore ai mers dupa ce ai iesit din romanaia pana la hotelul unde ai facut popasul si cat ai facut de la acest hotel pana in budva? cum ti s au parut preturile la mancare si unde ai mancat bine in budva?

mi am luat si eu un sejur de 9 nopti la adriatik lux.

multumesc pt informatii

zlatnaAUTOR REVIEW
[02.03.16 13:28:08]
»

@vionutv - Din tara am iesit in jurul orei 8 si am ajuns la hotelul Komovi in jurul orei 16 deci cam 8 ore am facut de la iesirea din tara pana la hotel. De la hotel pana la Budva am facut 5 ore. Noi am avut regimul de masa demipensiune adica mic dejun si cina. Pranzurile le-am mancat prin diferite locuri in functie de localitatea pe care o vizitam. Preturile sunt putin mai mari ca in Romania dar nu cu mult. De exemplu berea 1.5-2 euro, plescavita 2 euro, in Ulcinj am mancat la un restaurant in centrul statiunii si pentru doua gulasuri, doua snitele cu pireu de cartofi, si doua sucuri am platit 8 euro.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ovi1
[17.06.16 14:55:08]
»

Care este cel mai bun traseu rutier timisoara budva

vionutv
[17.06.16 16:15:42]
»

Sal! Ovi cand pleci? Si o intrebare pt Zlatna, nu ai platit vingnieta p nicaieri?

zlatnaAUTOR REVIEW
[18.06.16 14:02:40]
»

@vionutv - Nu se plateste vineta nicaieri. In Serbia se plateste doar pentru kilometrii parcursi pe autostrada. Pe traseul pe care am fost noi am platiti 50 euro centi pentru vreo 18 kilometri.

zlatnaAUTOR REVIEW
[18.06.16 14:07:38]
»

@ovi1 - Din Timisoara nu stiu exact, noi am iesit din tara pe la Portile de Fier I. Despre traseul urmat de noi am scris un articol separat (vezi articol - traseu Ramnicu Valcea- Budva).

RamoR
[02.11.16 12:24:15]
»

@zlatna:

"Celalant loc este insula Sfantul Nikolae sau Hawaii cum ii spun localnici. Pentru a face plaje pe acesta minunata insula se fac excursii cu vaporase si barci – pretul 3 euro. Acolo am auzit ca plaja este cu nisip fin si ca nu este aglomeratia de pe celelante plaje din Budva"

Pe insula Sv. Nikola, plaja Hawai nu exista plaje cu nisip fin. Plajele sunt cu pietre si bolovani. La fel este si cu intrarea in apa. Dar, marea in zona este turcoaz si foarte limpede. Numai buna pentru snorkeling.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zlatnaAUTOR REVIEW
[02.11.16 22:56:17]
»

@RamoR:

"Pe insula Sv. Nikola, plaja Hawai nu exista plaje cu nisip fin. Plajele sunt cu pietre si bolovani. La fel este si cu intrarea in apa".

Cum am spus si in articol eu doar am auzit ca ar fi cu nisip plaja de acolo. Daca este asa e foarte buna complectarea dv.

Apa marii in tot Muntenegru este limpede si de un albastru ireal, noua ne-a placut foarte mult.

Va doresc vacante placute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vionutv
[02.11.16 23:24:18]
»

@zlatna: singura plaja cu nisip fin este tarsteno si pe jazz o bucata foarte mica in rest pietre si pietris.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, balasa violeta, costy69, Dan&Ema, ovi1, RamoR, vionutv, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Budva:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072712182998657 sec
    ecranul dvs: 1 x 1