GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am folosit parerile de pe AFA pentru a alege o pensiune in zona Bucovinei.
Mugur de Fluier din comuna Vama (dupa Gura Humorului, in drum spre Campulung Modovenesc) a fost perfecta. Chiar nu avem niciun repros sa facem.
Este situata intr-un cadru natural de exceptie, cu dealuri pitoresti in jur, cu o curte si o gradina mari, amenajate cum nu se poate mai bine pentru placerea turistilor. Pozele vor vorbi de la sine.
Vila e impecabil intretinuta, f. curata, amenajata cu rafinament si bun gust, totul de calitate superioara, de la mobila si perdele pana la decoratiuni.
Gazda, d-na Albumita este de nota 10 - amabila, placuta, saritoare si stie ce inseamna turismul adevarat. Chiar am intrebat-o cum de este totul fara repros. Mi-a spus ca a calatorit mult, a invatat din tot ce a vazut - ce e bine si ce e rau si se gandeste mereu cum ar vrea ea sa fie servita si tratata cand e in vacanta si asta face pentru clienti.
Mancarea este f. gustoasa. Si are un plus fata de alte locuri. Desi e traditionala din Bucovina, are un pic de rafinament de Masterchef, nu e "bruta", e usor sofisticata ca si mod de preparare.
Cu ciorba din hribi au luat mai multe premii la concursurile culinare. Am mancat-o zilnic, pentru ca e irezistibila! Si pastravul prajit e excelent. Desertul preferat a fost tarta cu fructe de padure - o prajitura cu blat insiropat si cu muuuulte fructe de padure absolut delicoase.
Servirea era fara repros, la nivelul unui restaurant cu pretentii - carafe mici de vin cu servet, farfurii, tacamuri si servetele de calitate, etc si chelnerite amabile.
Micul dejun tip bufet suedez era o incantare: diversificat si bogat, zilnic cu surprize placute - fructe proaspete, prajituri facute in casa, rulade si alte preparate fine (cu ardei, cu masline, cu pateu de pasare, cu ciuperci...). Cafea, ceai diversificat, un fel de lapte batut, servit in ulcica, dar nu foarte acru, apropiat si de iaurt - un gust unic. Apa minerala si un lapte dulce, dulce.
Am vazut tot judetul Suceava, cu case frumoase, de oameni gospodari si peisaje de vis. M-am bucurat sa vad ca nu exista zone sarace aici. Poate in alte judete din Moldova sa fie bordeie si saracie. Dar Suceava e o zona superba.
Trimis de redmari108 in 27.09.15 13:41:32
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (redmari108); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.58673900 N, 25.72223100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - E corect.
Ma bucur sa constat ca din 2011, pe cand treceam si eu pragul acestei minunate locatii, si pana acum, s-au pastrat conditiile de cazare cat si cele de masa, nici acum, dupa atata vreme, nu am uitat aroma si gustul minunatelor preparate pe cale le-am servit aici, in special ciorba de hribi... felicitarii proprietarilor si sa auzim tot asa, numai lucruri bune!
Din cate-mi amintesc, in curte, in dreapta cladirii principale, se construia un fel de centru SPA, o mica piscina acoperita si/sau o sauna, s-au terminat acele lucrari, sunt functionale?
@kelyboy - Nu am vazut asa ceva in curte. Si nici gazda nu a spus ca ar avea asa ceva in plan.
Ca si constructii mai mari, in afara de cladirea principala, sunt: casuta taraneasca (am pus o poza si se vede si de pe balcon, in plan indepartat, in alta poza) si casa in care stau copiii d-nei Albumita, la fel de frumoasa ca si pensiunea, dar mult mai mica.
@redmari108 - Multumesc! Acum am inteles, era de fapt vorba de constructia de la intrare pe partea dreapta, cand am fost eu era in constructie, asa am inteles atunci, ca ar fi fost vorba de o piscina sau sauna. multumesc pentru lamurire! Vad ca a mai aparut si o terasa lipita de cladirea principala, dupa cum spuneam, se vede ca oamenii isi dau tot interesul sa mentina si chiar sa ridice standardul...
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Bucovina, cu suflet — scris în 03.09.23 de sixtyniner din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Mugur de fluier - Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai! — scris în 06.08.17 de rentea din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Un loc minunat unde revii mereu cu placere — scris în 02.05.17 de light_constant din BUZAU - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Mâncare sănătoasă într-un amplasament de excepție — scris în 16.01.16 de light_constant din BUZAU - RECOMANDĂ
- Aug.2014 'Mugur de Fluier' - o pensiune in mijlocul naturii — scris în 14.08.14 de Rusalka din BISTRIţA - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Bucovina pitoreasca — scris în 23.09.11 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Absoluti incantati de „Mugur de Fluier” — scris în 01.08.11 de danutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ