ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 08.06.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2010
    DURATA: 2 nopți
    familie cu copii
    3 AD. + 1-9 ani COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Unde rusticul e la el acasa...

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Cineva spunea odata sa ai grija ce-ti doresti, pentru ca poti sa primesti intr-o buna zi!

    Asa s-a intamplat si cu vizita mea in Apuseni, un vis mai vechi, care a mocnit timp de 3 luni, odata cu aflarea vestii ca junioara noastra va merge in tabara in Arieseni. Era programat concediul nostru pe aici, insa review-urile convingatoare despre frumoasa Grecia m-au facut sa-mi reviezuiesc planurile de vacanta si odata cu ele si stregerea cu buretele de pe tablita viselor a Arieseniului...

    Cineva acolo sus cred ca ne iubeste si a aranjat totul in asa fel incat, macar pentru cateva zile am reusit sa evadam din Bucurestiul nostru incaldurit si prafuit pe meleagurile incarcate de istorie dar si pline de cascade si pesteri ale frumoasei noastre tari! Cine vine aici, va fi cucerit de peisaj, de motii imbracati in costume populare in zi de sarbatoare, de susurul Ariesului care te insoteste ca un prieten drag! Am intalnit o babuta de 84 de ani, imbracata in straie traditionale care mergea zilnic pe jos 10 km!!! (sa vedeti pozele)

    Cand am inceput in mare graba cautarea unei pensiuni, mi-am adus aminte ca am citit un review la inceputul anului. Am cautat pe Afa si asa m-am pomenit pe site-ul pensiunii „Moara Titului."

    Nu-i un lucru asa usor sa cauti un loc de cazare in Arieseni. Localiatea este specializata, daca pot spune asa, pentru vacantele de iarna, aici aflandu- o mare partie de ski, Vartop, insa si vara este foarte cautata, datorita fenomenului carstic intalnit aici (este cel mai mare din tara! ). Ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului, Dealul cu melci, Pestera "Focul Viu", Groapa Ruginoasa, casa memoriala a lui Avram Iancu, cea mai veche casa din tara, din anul 1660 ( aflata in localitatea Rimetea, la 120 de km de Arieseni),)foarte multe manastiri- am vazut manastirea "Inaltarea Sfintei Cruci", foarte frumoasa, din comuna Lupsa, judetul Alba,- sunt numai cateva puncte de interes pe care le-am spicuit si eu de pe site-ul Ariesenilor.

    Noi, fiind 3 adulti si un copil, am cautat din start pensiuni cu camere triple sau apartament, asa ca trierea a fost usoara; ramanea acum alegerea pensiunii. Am plecat de la ideea ca, fiind o statiune de munte, voi gasi aglomeratie si inghesuiala, gandindu-ma la ceva asemanator Busteniului. Mare mi-a fost mirarea cand am gasit aici pensiuni rasfirate, majoritatea afla la sosea, insa care nu dau ideea de aglomerat. Noi am avut o locatie la sosea, dar acest fapt nu deranjeaza absolut de loc, pentru ca „Moara Titului” este mai in spate, intre sosea si pensiune find raul Aries, accesul la pensiune facundu-se dupa traversarea unui pod. In spatele nostru se afla un deal frumos, cu capite de fan, capite de altfel intalnite la tot pasul in Apuseni... Insa ce deosebeste clar pensiunea noastra de celelalte este mobilierul rustic; este exact tipul de cazare pe care o cautam, clasicul mobilier venghe, pe care-l gasim in majoritatea pensiunilor parca nu-mi suradea tocmai aici, unde lemnul se gaseste la tot pasul... De la ramele paturilor pana la aplicele de pe pereti, lemnul este cel care guverneaza. Si, lucrul care a contat decisiv la alegerea locatiei a fost patul etajat, pentru ca mi-am dorit mereu sa dorm la etaj.

    Cei care se ocupa de servicii aici, Vlad si doamna Liliana sunt niste oameni tare de treaba, care vor sa faca orice pentru a te simti bine. Noi am ajuns mai pe seara pe aici, iar Vlad, stiind ca suntem 3 adulti a vrut sa ne ofere un apartament, insa lipsa semnalului pe drumul Turda-Campeni a facut sa nu raspund la nenumaratele telefoane si mesaje pentru a aconfirma daca dorim sau nu sa schimbam tripla pentru apartament.( care era 140 lei/ noapte)

    Pretul camerei noastre a fost de 108 ron/ camera/ noapte pentru 2 zile- daca stateam 3 zile, mai scadea un pic, la 96 ron (pretul camerei este diferit, in functie de numarul persoanelor, la fel daca sunt mai multe zile, pretul scade). Camera este mai mica, insa am facut niste ochi foarte mari, pentru ca nu ne asteptam sa gasim aici un min-frigider dar si... un cuptor cu microunde! Preturile la produsele din mini-frigider era unic, 3 lei pentru orice: inghetata, suc la cutie: Pepsi, Mirinda; apa minerala/plata sau baton de ciocolata gen Snikers, Twix, etc. Dulapul pentru haine este foarte ingenios, din lemn, iar din loc in loc are mici „cusaturi”, adica niste gauri prin care este trecuta o sfoara. In camera se mai afla si o canapea extensibila. Baia iar era cam micuta, o cabina de dus cam incomoda (sotul meu esteun om cu... greutate), insa un mare plus al baii: prosoape curate, 2 mici si 2 mari, cu inscriptia „Moara Titului-Arieseni” dar si a caldurii! Da, mergea caloriferul, poate or fi cerut alti turisti, noi eram asa de insetati de aerul rece si pur din zona incat dormeam cu geamul intredeschis. Ar mai fi un minus, in privinta terasei: este comuna cu inca o camera, o dubla, insa pe noi nu ne-a deranjat, stiam ca locul nostru este pana la colt. Camera noastra avea iesire in 2 locuri pe terasa, practic asta nu am inteles, de ce o camera asa mica are 2 usi cu acces la terasa? Dar chestia asta a fost in avantajul fetitei, care nu se mai chinuia sa deschide usa cu cheia si intra direct de pe terasa in casa (usa de acces din holul pensiunii era chiar langa camera noastra). O faza haioasa: in pensiune este wireles, insa la etajul 2 se prinde bine chiar de pe canapeaua noastra de pe terasa si, intr-o dupa-masa, venind de la plimbare, am descoperito pe vecina noastra ce se chinuia saraca sa prinda semnalul. S-a speriat, si-a cerut scuze, insa noi ne-am amuzat si ne-am imprietenit cu tanara familie din Arad!

    Mancarea poate fi servita aici la comanda, nu exista meniu, va spune gazda ce poate oferi. Noi am mancat in prima seara pastrav la gratar (9 lei/100 grame) cam in jur de 150 grame avea unul, destul de marisori (o sa vedeti in poza). Preturile nu sunt mari, nu stiu sa spun decat in total cat am platit: o ciorba de vacuta, 3 pastravi, un platou imens de cartofi taiati mari, (nu feliute de fotomodel), un gin, un whisky, au facut cam 100 lei. Afinata, din partea casei (un paharel) Am mai servit si o mamaliguta cu branza, smantana si felii de carnati „trasi” in tigaie, care a fost foarte buna, insa nu ce speram eu; vroiam sa manac un balmos, mancare traditionala in zona, se pare ca nu stia doamna sa faca. Nu-i nimic, data viitoare in Apuseni voi gusta si asa ceva... Am servit in ultima zi si mic-dejunul aici, tip bufet suedez, care a fost foarte bun la pretul de 15 lei/ persoana: branza telemea, cascaval afumat, Hochland in folie, pastrama, muschi afumat, un fel de salam uscat, prosciutto crudo, cereale cu cacao, dulceata la cutiute, lapte la cutie, cafea, ceai; foarte stufos, zic eu, cat sa mananci din fiecare?

    Pe langa camera tripla, mai exista camere duble-am tras cu ochiul la una si este mult mai mare ca a noastra. Dar punctul de rezistenta al pensiunii-cabana este mansarda! Aceasta este structurata pe 2 nivele: primul contine un living incapator (-aici exista si un lcd cu diagonala mare-, ) o bucatarie-bar, doata cu o plita cu 4 ochiuri, o chiuveta dar si un bar cu scaune inalte, evident, totul din lemn; cred ca exista si vase, pentru ca am vazut dulapuri; mai exista aici o terasa, un dormitor matrimonial cu un pat foarte mare, 2 canapele in living care se desfac, o masa de vreo 4 persoane, o baie imensa cu o cada mare pe colt; al doilea nivel are un dormitor ceva mai micut, 2 paturi single de o parte si cealalta a scarii, o baie mica care nu are dus, decat o chiuveta, bideu si wc; tot la nivelul acesta este si o terasa. Pretul mansardei este de 300 lei/ noapte, eu zic ca merita, pentru 3-4 cupluri, cu copii, a vand in vedere accesul la mini-bucatarie.

    In fata pensiunii, la sosea, langa cabana unde sta personalul, se mai afla o cabana pentru turisti. La pretul de 200 lei/noapte, aveti living plus un etaj cu dormitor dar si bucatarie, baie, dupa cate am intele de la doamna administrator, perfecta pentru 2 familii cu copii; pe site scrie 6-9 persoane, nu am putut face poze pentru ca era inchiriata.

    Daca nu sunteti pretentiosi si vreti ceva simplu, rustic, pensiunea Moara Titului este o locatie excelenta pentru deconectare. Clipocitul apei, aerul rece al diminetii, brazii din fata pensiunii, izvorul aflat peste drum, balansoarul care te leagana , totul duc la starea aceea de bine, de relaxare, de incarcare a bateriilor.

    Nu uitati, daca veniti in zona, sa va pregatiti pentru multe excursii. Noi am bifat cateva: pestera lui Ionele, Ursilor, muzeul de etnografie Horea si Aurel Flutur comuna Pietroasa, localitatea Chiscau, la numai 300 de metri de pestera Ursilor.

    Pentru pestera Scarisoara trebuie sa mergeti in comuna Garda de sus (cam 60 km) si sa luati o masina speciala pana acolo-20 lei/ persoana; drumul este rupere pentru masina, pe jos sunt cam 20 km. (dus-intors) La Cetatile Ponorului am vrut sa mergem tot cu masina; dupa vreo 10 km, ne-am intors, era tarziu si mai aveam vreo 60 de km de facut inapoi la pensiune; daca va aventurati si vreti sa chinuiti masina, plecati devreme din Arieseni, sa aveti timp sa va intoarceti-noi fusesem la Pestera Ursilor-

    Daca vreti sa serviti masa prin zona, recomand cabana Cotul Ariesului, din comuna Vadu Motilor. Cei care au fost in Apuseni au spus ca trebuie luata masa la Mama Uta, o pensiune din Garda de Sus, aflata chiar pe sosea, pe partea dreapta cum veniti dinspre Campeni-Turda. Apropo de Turda: daca veniti pe aici, recomand cu caldra o vizita in salina!Iar vis-a-vis de salina se afla strandul cu apa sarata.

    Daca mai pot ajuta cu ceva, va stau la dispozitie!

    Si, sa nu ziceti niciodata: ” Niciodata! ”. Nu se stie cand ajungeti pe aici...

    Am gasit un site unde puteti gasi multe detalii despre pensiune, dar si ce se poate vizita in zona; daca se poate atasa...

    click aici

    Cred ca acestiu review i s-ar potrivi o ilustratie sonora a lui Dumitru Farcas... Am gasit ceva...

    http: //www. youtube. com/watch? v=EMORqvZex3Q&NR=1


    [fb]
    ---
    Trimis de trandafir 1970* in 19.08.10 00:41:35
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5166 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (trandafir 1970*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Minunatul loc de odihna, pe care ne-am cam batut eu si fii-mea; din cauza nesigurantei la cel de sus, am castigat eu!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11000 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    26 ecouri scrise, până acum

    dannek
    [19.08.10 00:59:42]
    »

    Ma bucur ca ai gasit racoarea bine meritata dar acum cind citesc este o calduraaaaaaaaa dar nu conteaza ca apas pe butonul de la A/C si simt racoarea din Apuseni

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [19.08.10 01:01:29]
    »

    Oho, si ce racoare! Am sa pun o poza sa vedeti cum era dimineata, cand iesea aburul din padure...Inca putina rabdare...

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [19.08.10 01:35:35]
    »

    Revin maine cu poze!

    cc_iordachescu
    [19.08.10 01:46:01]
    »

    Mă bucur pentru vacanţa voastră în zonă! Noi nu am stat cazaţi, dar am traversat zona îm ambele sensuri, şi de la Vaşcău, şi de la Arieşeni.

    Neavând timp pentru Scărişoara, am optat pentru peştere Gheţarul din Vârtop, mai sus de satul Casa de Piatră. Deosebit de spectaculos, deşi nu este un gheţar propriu-zis. Interesantă pensiunea, trebuie să o poposim şi noi într-un an. Să mai crească puiul cel mic...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    creivean
    [19.08.10 07:20:02]
    »

    Arată chiar foarte bine pensiunea/cabana...nu se ştie niciodată când reprezintă o bună alternativă în zonă. M-am delectat aşa, de dimineaţă cu review-ul tău, parcă simt şi eu aerul tare de munte. Felicitări.

    ionescunic
    [19.08.10 08:19:41]
    »

    Foarte frumos review, ce placut sa nu mai simti caldura infernala din capitala, cred ca nu imi pot inchipui cum este.

    alinutzza140*
    [19.08.10 08:35:25]
    »

    M-am delectat asa de dimineata cu rew dvs. in timp ce imi beam cafeaua ''respirand aerul tare de munte'' .

    valimi
    [19.08.10 08:42:43]
    »

    Calitate si amanunte cu duiumul, un review de maxim de puncte!

    mirelab
    [19.08.10 08:52:37]
    »

    Nici prin gand nu-mi trecea ca la un asa review am onoarea super bonusului, dar niciodata sa nu spui niciodata...

    Foarte frumos, sa speram ca mai gasim si noi locuri dupa o asa frumoasa prezentare pe AFA

    Sanziana
    [19.08.10 08:58:58]
    »

    ma bucur pentru voi si la cat mai multe vacante placute.

    krondia*
    [19.08.10 09:06:36]
    »

    Uite că de la Moara din Ohaba am ajuns la Moara Titului din Apuseni. Frumoase locuri, o prezentare minuţioasă cu detalii utile. Nu am mai fost de ani buni în zonă dar ştiu cât de frumos este. Felicitări şi aştept şi restul povestirilor.

    Alina Morar
    [19.08.10 10:58:48]
    »

    Foarte frumos, ma bucur ca ati ajuns acolo si v-ati simtit asa de bine.

    Si vara si iarna e la fel de frumos.

    pepsi70ro
    [19.08.10 10:59:04]
    »

    In 2008 am stat si eu cateva zile in Arieseni, imi amintesc cu placere de aceste locuri minunate si de oamenii primitori. Felicitari!

    Alina Morar
    [19.08.10 11:05:36]
    »

    Ai zis, o data, ca te-am pornit cu Austria. Uite, Arieseniul are ceva, tinde un pic spre Austria. N-am mai fost de curand, prin zona, dar se construia la greu si cam toate pensiunile mai noi, aratau aproape ca cele din Austria.

    zena*
    [19.08.10 11:15:42]
    »

    Am fost in luna ianuarie in Arieseni insa atunci o parte din frumusetea locului era ascunsa sub zapada cauza pentru care nici pesterile nu au fost deschise, cu siguranta voi reveni in zona mai ales dupa frumoasa descriere pe care ati facut-o.

    georgiana
    [19.08.10 12:15:20]
    »

    Va recomand in februarie-''Serbarile zapezii '' la Arieseni!

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [20.08.10 00:39:11]
    »

    Va multumesc la toti pentru aprecieri si cuvintele frumoase; sa stiti ca pe unde merg, ma gandesc la voi si incerc sa nu-mi scape nici un detaliu pentru a va prezenta ce am simtit eu, calatorind pe acele meleaguri...

    @Alina Morar, sa stii ca am vorbit de tine chiar aici la pensiune, cu un cuplu din Arad, indragostiti ca si tine de Austria; chiar le-am aratat pozele tale de la Aqua Dome si cascada Stuibenfall, recunoscand si ei cateva peisaje; Arieseni este mai aproape de Austria si datorita distantei; chiar suradeam, cand ajunsi in judetul Bihor, sa vedem Pestera Ursilor, am zis: "Opa, suntem in judet de granita!" daca ne straduiam putin, trageam o fuga pana in Viena, nu? Cred ca in alta viata...

    Am mai atasat niste poze, sper sa aveti rabdare sa le vedeti!

    Webmaster, daca nu-i cu suparare, se poate atasa videoclipul de la sfarsitul review-ului? Mii de multumiri si... o seara faina tuturor!

    Tine-ti aproape, urmeaza episodul 2!

    ileanaxperta*
    [20.08.10 17:24:52]
    »

    Trandafirasul meu iubit,

    Cu muntele ne-ai ispitit...

    Iar eu drept urmare

    iti dau o portie tare

    De sincera recunostinta

    Ca scrii cu mare stiinta

    Si PMA-uri multe

    C-ai scris frumos de munte...

    (scuze pt. poezia a la Gaga,

    Luati-o si voi in saga...smile!!!)

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [21.08.10 00:48:56]
    »

    No, multmesc, @ileanaxperta pentru poezie!

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [21.08.10 00:50:24]
    »

    Webmaster, te rog frumos, se poate atasa videoclipul propus?

    http: //www. youtube. com/watch? v=EMORqvZex3Q&NR=1

    webmaster13
    [21.08.10 08:31:01]
    »

    Iata si clipul solicitat!

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [21.08.10 12:28:39]
    »

    Multumesc mult, webmaster; of, ce frumos era acum o saptamana, cand ma plimbam pe plaiurile apusene, mai ca-mi vine sa plec acum!

    aida.alecu*
    [22.08.10 11:45:29]
    »

    Trandafire ne-ai rupt inima cu apusenii! Cel putin Ileana , s-a apucat sa-ti scrie si versuri! Bravo!

    corinne
    [24.08.10 11:37:16]
    »

    Cand citesti randurile de mai sus chiar ca-ti vine sa-ti faci bagajele si sa pleci la munte, la racoare, in Apuseni.

    Dar cand concediul s-a terminat, ce-ti ramane? Decat visul ca o sa ajungi candva... sau o fuga la muntele cel mai apropiat... in Bucegi...

    Felicitari si de retinut cabana pentru concediile urmatoare!

    trandafir 1970*AUTOR REVIEW
    [24.08.10 11:46:03]
    »

    @corinne,multumesc pentru aprecieri!

    Niciodata sa nu spui "Niciodata", asa am patit si eu!

    Vad ca stai intr-o zona tare frumoasa, sa ne povestesti si noua despre frumusetile zonei tale, Moroieni, etc...

    kmy
    [27.09.10 09:52:16]
    »

    Ai fost in acelasi timp cu mine in Apuseni!

    Poate cararile ni s-au intersectat. Ce inseamna sa ai aceleasi preferinte turistice? !!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    aida.alecu*, Alina Morar, alinutzza140*, corinne, dannek, georgiana, ileanaxperta*, kmy, krondia*, trandafir 1970*, valimi, zena*
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Moara Titului:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06200385093689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1