Am descoperit in varful Vanata, muntii Latoritei, o pensiune desprinsa parca din Heidi, fetita muntilor. Pensiunea Luminita a inceput ca o casa de vacanta familiala, dar, pe parcurs a devenit o pensiune primitoare ce se inoieste mereu, e vie si calda prin lemnul din contructie si finisaje, e trainica si puternica prin piatra de munte din fundatie si piesele de rezistenta, e vesela si colorata prin rondurile de margarete si trandafiri. E hranitoare si sanatoasa prin bucataria autohtona savuroasa: pastrav delicios fript sau prajit, mamaliga, smantana, branza de capra cu un gust unic dat de pasunea si apa din zona, carne de porc la garnita, omleta, siropuri de trandafiri si mugur de brad din resursele locale, tot felul de palinci, slanina. Cam aceste feluri le-am incercat noi, fiind in tranzit. Amenajarile si utilitatile sunt in standardele civilizatiei: apa curenta rece si calda, centrala termica pe lemne, semnal WI-FI, semnal telefonic, TV Digi. Camerele au baie cu dus, sapun, sampon, prosoape, h. igienica.. E un loc magic, unde recomand incarcarea energetica in fiecare an. De fapt nu poti sa nu mai vii. Te cheama locurile. E o vraja.
Trimis de momote65 in 11.08.19 12:46:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VOINEASA / VALEA LOTRULUI. A mai fost în/la: Hateg, pensiunea Belvedere; Busteni, pensiunea Atlantis; Malaia, pensiunea Alpina.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (momote65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.39239800 N, 23.92223500 E - neconfirmate încă
@momote65: Coordonate GPS pe care le aveti sunt corecte.
- Jun.2019 Cazare si masa — scris în 12.08.19 de SiviG din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 De vizitat — scris în 10.07.17 de mihaivaduva din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 O gazda minunata — scris în 08.01.12 de smirea din BUCURESTI - RECOMANDĂ