ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

O pensiune adevarata langa un lac superb

TIPĂREȘTE

Anul acesta pentru ca am cumparat un SUV 4X4 am luat hotararea sa mergem pana in Lopatari. Noi am plecat de la mica noastra casa de vacanta din Gura Teghii impreuna cu vecini nostri localnici pe drumul judetean 203 k. Mai trecusem muntele catre Lopatari cu un Ford Mondeo dar anul trecut drumul se stricase si ne-am intors inapoi. Anul acesta am ajuns pana in Bisoca cu o oprire la muntele de sare. Citisem pe AFA despre Lacul Mocearu si am vazut inca de la ducere indicatorul asa ca la intoarcere am parasit DJ203K in satul Luncile. Dupa 2 Km am descoperit Pensiunea Lacul Zanelor si Lacul Mocearu.

Pensiunea este relativ noua si se pare ca a intrat in circuit la sfarsitul anului 2015 si arata impecabil. Pensiunea este construita din busteni intregi si grosi. Atat exteriorul cat si interiorul nu au alt finisaj decat busteanul lacuit. Pensiunea are pentru turisti doar 6 camere din care 4 cu vedere spre munte cu balcoane spatioase si 2 cu vedere catre lac. Camerele au mobilier rustic, baie cu dus, minifrigider, televizor LCD si sunt spatioase (aprox. 16 mp.).

Pensiunea este administrata de propietari care au aproximativ 70 ani si mai au doua femei din sat care ii ajuta la curatenie. Rolul pricipal il are doamna care sta foarte bine cu arta comunicari si in mod sigur are studii superioare. Mi-a spus ca a locuit 9 ani la Atena de unde cred ca a invatat cum trebuie tratat un turist. Propietari sunt in putere cum se spune si se misca foarte bine.

Pensiunea dispune de o terasa spatioasa cu mese, un hol spatios cu fotolii si canapele de piele si un fel de sala de mese (sufragerie) la interior. Totul are un aspect rustic rafinat si de bun gust.

Noi am mancat pranzul la ei. Modul de servire ma facut sa spun ca este o pensiune adevarata. Meniu cuprindea ciorba cu perisoare de vitel sau ciorba de berbecut la alegere, friptura de vitel la tava, cu garnitura de cartofi natur, salata de castraveti in saramura, cafea foarte buna, apa minerala acidulata sau apa plata, paine la discretie, smantana si ardei iute pentru ciorba. Pretul unei mese este de 30 lei/pers pe care il apreciez mai mult decat decent cum spunea propietara. Ciorba se servea la discretie dintr-o oala de inox, la fel si cartofi natur, salata, cafeaua si apa, doar friptura era portionata pe un platou. Noi am optat pentru ciorba de perioase si cand propietara a observat ca punem cate patru perisoare in farfurie ne-a spus sa punem mai multe ca sunt suficiente si a avut dreptate. Mancarea avea gust apropiat de cel de acasa si ne-a placut foarte mult. Nu imi plac restaurantele unde se numara feliile de paine sau paharele de apa si se adauga separat smantana si ardeiul. Modul de servire iti creaza impresia unei mese cu prieteni. Nu stiam modul de plata si costuri dar am rugat sa aduca o bere pentru prietenul si vecinul meu. Atunci am aflat ca pensiunea nu comercializeaza bauturi alcolice dar il pot servi cu o doza de bere din stocul pentru consumul propiu si au cerut scuze ca nu i-au oferit si o tuica la inceput caci au crezut ca conduce si el. Am observat ca turisti cazati in pensiune consumau bere la sticla si alte bauturi aduse de acasa la mesele alaturate unde jucau carti sau remi. Este prima pensiune care nu are bar iar propietari sunt ortodoxi. Am intalnit in Covasna o pensiune fara bar dar propietarii erau cum se spune pocaiti. Am aflat de la propietara ca cumpara animale de la localnici pe care le sacrifica si ca schimba meniu la fiecare masa. Gatesc in principal pentru turisti cazati dupa o mica consultare cu ei si mai maresc putin cantitatea pentru turisti aflati in tranzit. Daca in cursul saptamanii nu au turisti cazati nu gatesc decat pentru ei. Farfuriile sunt de ceramica. Am revin in cursul saptamani cu niste prieteni pentru a vedea si ei magnificul lac si nu aveau turisti cazati si prin urmare nici mancare.

Pensiunea are o mica piscina exterioara destul de adanca, loc de joaca pentru copii si gratar pentru turisti. Pensiunea mai are cred 3-4 casute de lemn spre lac. Deasemenea are acces direct la lac unde are ponton de lemn si o hidrobicicleta.

Lacul este deosebit si destul de mare peste 1 ha. Se afla la o altitudine de aprox. 800 m si este cu apa dulce. Este inconjurat de paduri de rasinoase in amestec cu foioase, inclusiv mesteacan si are si o mica insula. Am vazut pe mal cateva grupuri de pescari. Langa lac este o poiana mare unde se pot instala corturi. Frumusetea si farmecul lacului sunt greu de descris in cuvinte. Ne-a placut atat de mult incat am revenit cu niste prieteni dupa 3 zile si ei au fost incantati de lac si de traseu. Am sa las fotografiile sa vorbeasca.

Am impresia ca lacul apartine de Plaiul Nucului, un sat mare de munte amplasat pe culmea Ivanetului. El seamana putin cu Fundata fiind amplasat in golul alpin si ofera panorame deosebite spre satele comunei Lopatari si spre satele dinspre Buzau,de exemplu Bratesti iar in unele zone spre Gura Teghii. Daca veniti la lac merita sa urcati si in Plaiul Nucului mai ales ca drumul este bun.

Va recomand daca aveti automobile de oras sa alegeti drumul prin Buzau-Vintila Voda-Lopatari care cred ca este mai scurt si mai bun. Drumul prin Gura Teghii depinde mult de starea vremii si decat este de reabilitat dupa ploi. Am vazut destule masini de oras mai ales cand am fost prima data si pe acest drum, dar nu ploase recent.

Recomand cu sinceritate pensiunea si mai ales lacul Mocearu.


[fb]
---
Trimis de olteanul2010 in 16.09.18 14:54:02
Validat / Publicat: 16.09.18 16:11:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA TEGHII [BZ].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3662 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Muntele de sare (cam mic)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15600 PMA (din 12 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [16.09.18 15:52:57]
    »

    Mutat în rubrica "Pensiunea Lacul Zanelor [ Plaiu Nucului], BUZĂU" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster
    [16.09.18 18:55:17]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    olteanul2010AUTOR REVIEW
    [16.09.18 20:35:59]
    »

    @webmasterX: Pozitionarea este aproape corecta. Pe situl pensiuni apar coordonatele 45.470251 si 26.546376, inclusiv pensiunea este pozitionata pe harta putin spre dreapta si putin mai jos decat punctul marcat cu rosu pozitionat pe harta de dumneavoastra. Am incercat sa aflu coordonatele pensiuni marcate pe harta dar nu stiu de ce nu reusesc. Consider ca pozitionarea dumneavoastra permite pentru doritori sa ajunga la pensiune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    olteanul2010
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Lacul Zanelor [Plaiu Nucului]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059180021286011 sec
    ecranul dvs: 1 x 1