GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Oaspeți în casa unor oameni cu sufletul deschis
In luna iunie 2014, in timp ce ne relaxam la pensiunea Casa Soarelui din Cisnadioara (vezi impresii), am avut fericita ocazie de a sta la taclale cu mai multi proprietari de pensiuni din Marginimea Sibiului, iar unul dintre acestia spunea, cu multa convingere, ca pensiunea "La Nana '' din Sibiel figureaza in primele zece pensiuni din Marginime, punctand toate aspectele care au condus la formarea opiniei sale. Ce-i drept, m-am uitat cam ciudat la dumnealui, insa ceilalti participanti au intarit spusele acestuia. Am retinut numele acestei pensiuni, asteptand ocazia de a veni aici... candva. Si momentul oportun s-a ivit, in luna mai planificandu-ne cateva zile de concediu.
Am rezervat pentru trei nopti un apartament la aceasta pensiune, si am plecat catre Sibiel inca din 30 aprilie, nu doream sa ne prinda 1 mai pe drum, nu? Iar pe 2 mai trebuia sa fiu in forma maxima, doar imi sarbatoream ziua de nastere.
Dupa un drum lung, am ajuns la pensiunea "La Nana '', din satul Sibiel, un loc desprins din povesti. La prima vedere, am fost putin derutat de ceea ce am observat, mai multe cladiri in aceeasi curte, nu-mi dadeam seama care este pensiunea in sine, desi pe cladirea dinspre strada era amplasata o placuta cu numele pensiunii.
Intram in curtea acesteia, strigam la gazde, incercam sa ne facem simtita prezenta, insa nu gasim pe nimeni. Intram in labirintul de usi, camere si camarute, si in sfarsit gasim pe cineva, care se recomanda a fi fratele proprietarului, acesta anunta prezenta noastra, apare si doamna Damian, proprietarul, care ne prezinta apartamentul in care urma sa stam pentru trei nopti. Mai tarziu am inteles de ce nu am gasit pe nimeni la sosirea noastra, am sa va spun motivele.
Pensiunea "La Nana'' nu este o locatie mare, dispune de un apartament, o camera dubla matrimoniala, o camera dubla twin si o camera tripla, se incadreaza in nota pensiunilor din Marginime, curtea este micuta, cu parcare doar pentru doua masini, daca sunt mai multe masini unele pot fi parcate in exterior, pe strada, in fata pensiunii. Sala unde se poate servi masa este situata la parter, este spatioasa, frumos aranjata.
Apartamentul unde am stat noi are o suprafata de circa 45 mp, mai mult decat suficienta pentru trei persoane, este amplasat la etajul cladirii din partea dreapta, cea dinspre strada, intr-o camera avand pat matrimonial, in cealalta fiind o canapea extensibila. Televizor lcd, cu diagonala mica am avut doar intr-o camera, cea unde era canapeaua, insa din camera cu pat matrimonial aveam o vedere splendida catre raul Sibiel si biserica din sat. Baia, de dimensiune medie, este prevazuta cu cada si consumabile de calitate.
Ca aspecte negative, in apartament, calitate slaba la vizionarea tv, si semnal intermitent la wireless.
Aspecte pozitive: aer conditionat, montat deasupra usii de acces in apartament, dar pe care nu l-am folosit, nu era cazul, multe spatii de depozitare, dispuse inteligent in ambele camere, prosoape moi si curate, salteaua de la patul matrimonial si canapeaua fiind de calitate au contribuit decisiv la odihna noastra.
Un alt aspect negativ, legat de pensiune, este lipsa mijloacelor de recreere atunci cand timpul este nefavorabil, nu exista o sala cu masa de biliard sau tenis de masa, nu gasesti jocuri de societate, insa gazdele spuneau, cu ocazia unei discutii, ca in curand vor remedia aceasta problema.
Referitor la mancare, nu stiu daca mai este cazul sa detaliez, sa nu uitam ca discutam despre Marginimea Sibiului, zona de traditie, cu mancaruri specifice, cu retete transmise din generatie in generatie, care au adus faima acestui tinut de basm. Noi am servit toate mesele la pensiune si nu am decat cuvinte de lauda la adresa gazdelor, acestea s-au ridicat la nivelul asteptarilor, prin savoarea mancarurilor oferite.
De asemenea, nu am ce sa le reprosez cu privire la comportament, sunt oameni seriosi, care stiu sa faca turism, practic aceasta pensiune este o afacere de familie, toti membrii familiei contribuie prin munca lor la bunul mers al afacerii, de aceea noi nu i-am gasit atunci cand am ajuns la pensiune, toti aveau cate ceva de facut.
Daca ajungeti aici, incercati sa stati de vorba cu nea Ion, tatal proprietarului, un om extraordinar, de la care ai ce invata si de la care auzi bancuri si poante fara numar.
Dupa trei zile de rasfat, am parasit Sibielul cu tristete, insa mi-au ramas in minte peisajele de vis care ne-au desfatat privirea si oamenii minunati pe care i-am intalnit, sigur vom reveni!
Trimis de Safta Radu in 03.05.15 21:36:34
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.76678800 N, 23.91171600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Safta Radu -
Felicitări pentru articol, pentru sejur și La Mulți Ani!
La Mulți Ani! Și la cât mai multe sejururi reușite în continuare!
@Safta Radu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Coordonatele GPS sunt setate corect.
@Safta Radu - La mulţi ani şi călătorii frumoase oriunde şi oricând!
În P12 şi P14 se observă turla bisericii din sat. Ştii că la capătul aleii pietruite din curtea bisericii se află clădirea care a făcut din Sibiel cea mai importantă destinaţie turistică din Mărginimea Sibiului? Muzeul de icoane pe sticlă, cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlă din Europa, cu obiecte valoroase, multe dintre ele cu o vechime de peste 200 de ani, a fost iniţiat de părintele Zosim Oancea, preot patriot şi mare iubitor de artă populară autentică.
Am vizitat acest muzeu şi chiar am scris câte ceva despre Icoanele pe sticlă din Sibiel
@iulianic - Va multumesc mult pentru urari, pentru mine este o onoare sa fiu felicitat de number one-ul site-ului AFA. Am vizitat muzeul de icoane pe sticla de doua ori, in 2011 si in urma cu cateva zile, si am sa-l vizitez ori de cate ori voi ajunge la Sibiel. Intentionat nu am scris nimic despre muzeu deoarece as dori sa scriu cate ceva despre Marginimea Sibiului, sper sa o fac zilele urmatoare. Am citit review-ul dvs. referitor la muzeu inca din 2013, si datorita multitudinii de informatii prezentate intr-o maniera profesionista, am fost convins inca o data ca merita sa ajung acolo. Calatorii frumoase va doresc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2013 E frumos la Nana! — scris în 28.08.13 de Cristicop din ROSIORI DE VEDE - RECOMANDĂ