ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.06.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2021
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
89.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pensiunea La Bunica - popas pentru o seara

TIPĂREȘTE

Cu planurile făcute pe repede înainte, în weekendul de Valentine’s Day am programat o excursie la Piatra Neamț, și dacă tot eram prin zonă am zis să încercăm să urcăm și pe Ceahlău, să îl vedem și în condiții de iarnă. La meteo se anunța unul dintre cele mai friguroase weekend-uri, am văzut și ceva avertizări de la Salvamont Neamț cu privire la drumețiile în această perioadă, dar am zis că totuși sâmbătă dimineața să fim în Durău și o să hotărâm acolo în funcție de vreme dacă urcăm sau nu.

Așa că am început să căutăm o cazare pentru vineri seară, în Durău sau apropiere. Cum ne-am hotărât din scurt, cu câteva zile înainte, nu prea am găsit nimic disponibil în Durău. Erau câteva opțiuni în Ceahlău, dar nu prea ne încântau pozele și review-urile. Tot google-ind zona după cazări, am găsit o pensiune care ne-a atras atenția, pe malul lacului Izvorul Muntelui, Pensiunea La Bunica. E drept că nu e chiar foarte aproape de Durău, sunt în jur de 40 de km, dar era cea mai bună opțiune găsită așa din scurt. Rezervarea am făcut-o prin booking.

Pensiunea se află la ieșire din localitatea Ruginești, pe drumul dintre Poiana Largului și Bicaz, drum care se află încă în reabilitare și în Poiana Largului găsiți un indicator cu accesul interzis (cu excepția riveranilor). Drumul e practicabil, nu e așa rău cum îmi imaginam, cel puțin pe acest sector, am parcurs distanța de 25 km dintre Poiana Largului și pensiune în aproximativ 30-35 min.

Pensiunea se află în partea stângă a drumului cum mergi spre Bicaz, pe partea opusă a lacului, la ieșire din localitatea Ruginești. După un drum de aproape 5 ore de la Cluj, am ajuns în jur de ora 18.30, deja era întuneric bine. De la drumul principal intrarea este direct în curtea pensiunii, pe un mic drum de acces cu o pantă foarte înclinată. Am parcat masina în curtea pensiunii și ne-am îndreptat să ne luam camera.


despre SERVICII

Intrarea în pensiune se face pe la parter, direct în restaurant, barul de la restaurant ținând loc și de recepție, domnișoara care servește la restaurant fiind și receptioneră. Ne-a întâmpinat, am înaintat buletinul pentru fișa de cazare, în câteva minute am completat, semnat și achitat apoi ne-a înmânat cheia de la camera 7, aflată la etajul 1 al pensiunii, pensiunea fiind compusă din parter (unde e restaurantul și două etaje cu câte 7 camere/nivel).

Ne-a informat că restaurantul este deschis până la ora 21:00, iar micul dejun se servește de la ora 08:00 în regim à la carte. Am achitat suma pentru o seara și am primit bon fiscal. Masca purtată corespunzător, atitudine ospitalieră, pentru a doua zi am rugat să ni se umple două termosuri cu apă fierbinte pentru drumeția pe munte și ne-a ajutat cu drag. La acest capitol, 10/10.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera noastră s-a aflat la etajul 1 al pensiunii, din păcate cu vedere în spatele pensiunii, nu înspre lac, dar ținând cont că am ajuns seara și a doua zi de dimineață am plecat, acest fapt nu a contat. Dar data viitoare, la rezervare, aș preciza pe ce parte aș dori camera.

Curățenia în camera a fost ireproșabilă, podeaua de lemn lucea, miros de curat, lenjerie albă curată. Mobilier simplu, dar cu strictul necesar, un pat confortabil, două noptiere, un fotoliu cu o măsuță în cameră și un televizor LCD.

Baia curată, cu cabină de duș, prosoape curate, săpun și gel de duș. Pe oglindă era un afiș pe care scria că apa nu este potabilă și în curând aveam să aflu de ce.

Când am dat drumul la apă să fac duș, pe lângă faptul că para de la duș este fixă în tavan și este destul de incomod până când apa ajunge la temperatura caldă, apa are un miros extrem de neplăcut, un miros sulfuros, parcă de canal. Mirosul se simte în toată baia, inclusiv apa de la chiuvetă are același miros, am renunțat la duș în condițiile astea, iar pentru spălatul pe dinți am folosit apă îmbuteliată, pentru siguranță. Aici au un mare minus, la problema apei. Sper că la gătit nu folosesc apa aceasta.

Fiind ocupată total pensiunea, era destul de zgomotos înăuntru, pereții sunt subțiri, podeaua din lemn, se aude destul de tare din celelalte camere, o antifonare mai bună ar fi fost o investiție meritată, mai ales că au 14 camere.

Deși afară au fost -15 grade în acea seară, înăuntru a fost foarte cald. Caloriferele sunt prevazute cu robineți termostatali, când ne-am pus la somn am lăsat căldura la maxim, dar în timpul nopții m-am trezit să o opresc căci era extrem de cald.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

După ce ne-am cazat, am coborât la restaurantul pensiunii să luăm cina. Restaurantul are în jur de 12 mese, erau doar vreo 3 mese ocupate, cu clienți cazați în pensiune, deși e deschis și pentru cei din afara pensiunii.

Meniul este compus din preparate tradiționale în principiu, la prețuri acceptabile. Noi am comandat o porție de pârjoale moldovenești cu piure de cartofi, o ceafă de porc cu cartofi prăjiți cu cașcaval și o salată de varză, mâncare proaspătă la prețuri decente. Prețurile băuturilor sunt de asemena decente, pentru o sticlă de vin Jidvei Dry Muscat am platit 27 lei.

Cum spuneam, domnișoara de la recepție era și pe post de ospătar, servirea a fost în aceeași manieră de amabilitate ca și în cazul cazării.

Deși resturantul nu părea atunci seara că ar avea ceva impresionant, am descoperit a doua zi dimineață, la micul dejun priveliștea incredibilă spre Lacul Izvorul Muntelui și Masivul Ceahlău în față. O zi însorită, cu o vizibilitatea maximă, ne-a facut să ne începem ziua la micul dejun cu o priveliște care îți taie răsuflarea.

Pentru micul dejun, meniul e à la carte, cu mai multe opțiuni, noi am optat pentru două ochiuri cu bacon (12 lei) și o omletă țărănească cu kaizer și ciuperci (13 lei), mâncare făcută proaspăt și cu gust.

În privința mâncării, locul oferă preparate tradiționale și simple la prețuri decente, proaspete și gătite cu gust, chiar mi-a făcut o impresie foarte bună.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cum ziceam, priveliștea splendidă de la pensiune am descoperit-o abia dimineață, cu lacul Izvorul Muntelui și Ceahlăul în față, o priveliște care face toți banii. Clar dacă te cazezi pe mai multe zile se merită să ceri o cameră cu priveliște spre lac.

Pensiunea este situată însă la o mică distanță de drum, deși nu cred că e foarte circulat, totuși e posibil să mai auzi mașini, sau cel puțin în perioada asta în care se reabilitează, să auzi utilaje.

Cred că e un punct bun de pornire pentru drumeții pe Ceahlău, stațiunea Durău fiind la 40 km, cabana Izvorul Muntelui, alt punct de pornire înspre Vârful Toaca e la 23 km, barajul Bicaz la 13 km.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

În afară de relaxarea pe care ți-o oferă drumețiile, lângă pensiune e proaspăt instalat un ciubăr, deocamdată nu era funcțional.

Per total cred că e un loc bun de cazare în zonă, mai ales că posibilitățile mi se par destul de limitate în zona Durău, și aici mă refer la locuri de cazare bune și peste medie. Cred că dacă și-ar rezolva problema cu apa, care este destul de deranjantă ar face să fie una din cazările cele mai bune din zonă.


[fb]
---
Trimis de cata2106 in 15.02.21 18:40:04
Validat / Publicat: 15.02.21 22:00:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.

VIZUALIZĂRI: 3004 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Vedere din restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.02.21 22:00:20]
»

Excelent review-ul

​-

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

cata2106PHONEAUTOR REVIEW
[15.02.21 22:02:30]
»

@webmasterX:  Mulțumesc! Da, coordonatele sunt corecte!  

webmaster
[15.02.21 23:35:24]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

k-lator
[16.02.21 01:34:07]
»

@cata2106:  La repezeala cu care ai găsit cazare asta și dacă mă mai uit și la preț, eu zic că ți-a ieșit ceva bun.

Este o mare bucurie să pui capul pe o pernă curată și la căldurică, păcat de apa aia cu miros de ouă clocite!! și de zgomotele de prin pereți... ei vezi? ... asta mă enervează pe mine p-aci prin românica: curățenie, frumusețe, servicii și amabilități și la final, dai cu bâta-n baltă cu câte-o treabă de zgîrcenie, că zici că nu se vede... Dar se simte, dom' ne și poate uneori te face la nervi...

Da, pentru o noapte acolo poate nu contează, dar să merg în concediu cîteva zile la munte să mă odihnesc și să vin cu creierii pe bigudiuri?? ... asta nu prea se face!

Cel puțin, lacul ăla salvează un pic situația - minunate pozele P18, P19 și P20!

cata2106AUTOR REVIEW
[16.02.21 08:42:16]
»

@k-lator:  Da, problema cu antifonarea slaba a peretilor am intalnit-o la multe pensiuni, care de altfel nu aveai ce sa le reprosezi. Inteleg ca e un cost destul de mare, dar cand te apuci de constructia unei pensiuni, cred ca e un lucru la care nu trebuie sa faci rabat. Din pacate dupa, e cam greu de remediat aceasta problema.

Per total cred ca e un loc bun de cazare pentru o noapte, daca si-ar rezolva problema cu apa ar fi si mai bine.

krisstinnaPHONE
[16.02.21 09:01:11]
»

@cata2106:  Și eu pusesem ochii pe aceasta pensiune dar nu am mai ajuns astă vara. Îmi plăcea ca are terasa, restaurant și vedere la lac.  Îți mulțumesc pentru articol, chestia cu apa îmi pune semne de întrebare, oare la toate cazările din jurul lacului o fi aceeași problemă cu apa?  Mă îndoiesc că la bucatarie sau la spălat lenjeriile folosesc altfel de apă​​

​​Deja mă mănâncă pielea, e cam neplăcut acest "minus", mă gândesc unde devarsă pensiunile apa...

​​

​​

cata2106AUTOR REVIEW
[16.02.21 11:14:41]
»

@krisstinna:  Da, e un pic ingrijorator, din pacate nu mi-a trecut prin minte sa intreb din ce cauza e mirosul apei, probabil daca era sederea mai prelungita. Mai mult ca sigur nu exista retea de apa curenta in zona, si probabil ori iau direct din lac si au un sistem de filtrare impropriu, ori au ceva put si apa in zona contine sulf.  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ux132270
[06.01.24 07:07:56]
»

Daca ai avut bunici la tara cu siguranta iti vei aduce aminte cu placere de mancarea facuta de bunica pe plita: traditionala, nu foarte diversificata, dar foarte gustoasa si cantitatea suficienta pentru a te satura. Preturile sunt decente. Camerele prietenoase ca spatiu iar view-ul e de poveste atat de pe terasa cat si pentru norocosii care prind o camera libera cu vedere spre lac!! Pacat ca nu era functional ciubarul dar sper sa ne bucuram cu urmatoarea ocazie de el pentru ca sigur vom reveni!!! Gazdele au grija sa te faca sa te simti ca acasa!!!

-

BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, k-lator
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Bunica [Ruginești]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07237696647644 sec
    ecranul dvs: 1 x 1