GRAD SATISFACȚIE
Pensiunea Geza si Monika - Minis
Am vizitat aceasta pensiune cu ocazia altui modul practic din cadrul cursului pe care il urmez. Am vizitat acest obiectiv pentru ca este o unitate turistica de nisa, adica este putin atipica si se adreseaza unui segment foarte restrans de clienti care apoi devin fideli. Din acest punct de vedere pensiunea nu are nici pagina de internet si nu are nici macar o firma vizibila la sosea, se bazeaza exclusiv pe publicitatea facuta de fostii clienti.
Pensiunea se afla pe asa numitul "Drum al Vinului". Din Arad megem pana la Paulis pe DN7 si de acolo se intra, la stanga, pe drumul care duce spre Siria.
Cladirea a apartinut familiei proprietarului de generatii si are aproximativ 300 de ani, fiind o "colna" adica o resedinta de vara, cu un lot de vie. Datorita acestui fapt pensiunea are un aer foarte rustic chiar cu accent arhaic. Cladirea a fost data in circuitul turistic dupa ce proprietarii au cochetat cu ideea de a deschide aici un muzeu.
Dupa cum va spuneam pensiunea are un cerc de clienti restrans selectati in special dintre afaceristii straini veniti cu afaceri in tara, care pot servi in conditii rustice o masa copioasa stropita din belsug cu vin de podgorie, sau clienti straini fideli, in special unguri. Acum sa nu va inchipuiti niste preturi astronomice. O zi de cazare cu demipensiune costa 40 de Euro de persoana.
Proprietarii detin si vie, livada si o gospodarie de unde provine majoritatea materie prime pentru delicatesele gatite precum si un beci bine garnisit cu palinca de casa si un delicios burgund. Sunt renumite felurile din vanat precum si rata sau gasca de casa.
Toata casa si restaurantul este, efectiv un muzeu si la fiecare pas dai peste obiecte foarte vechi de valoare provenite din toata zona podgoriei, si chiar daca popositi aici pentru un pranz cereti gazdelor sa va arate odaile pentru ca veti vedea cum se traia acum doua trei secole pe aceste meleaguri. In restaurant ochii nu vor stii la ce sa se uite mai intai, peretii vechi fiind ticsiti cu tot felul de obiecte vechi de colectie si va puteti trezi ca ati uitat sa duceti furculita la gura :) Atmosfera este extraordinara Tavanul cu barne antice de lemn, podeaua din caramida arsa si tot mobilierul te intoarce in timp in vremea hanurilor medievale. Iar daca asculti o muzica lautareasca veche sau un Carusso care parca suna dintr-un patefon chiar ca uiti unde te afli.
Despre conditiile de cazare pot spune ca sunt decente dar nu va asteptati la confort modern, pentru ca nu asta e ideea. Odaile sunt incalzite cu niste sobe si simti izul de vechi in camerele curate si bine aerisite. Baile in schimb sunt moderne si au tot ce le trebuie, boiler, cabina de dus si tot ce e nevoie. De altfel unitatea de cazare este clasificata la doua margarete.
Pozele pe care le voi atasa va vor convinge de acest lucru si pentru cei interesati va pot da un nr. de telefon la care puteti contacta proprietarul. Pentru o masa trebuie facuta programare si stabilit meniul.
Intr-un review viitor va voi prezenta o unitate mare de producere a vinului din zona la nivel european.
Trimis de petrus95 in 30.01.11 09:43:07
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (petrus95); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mutat la rubrica proaspat-creata pt aceasta pensiune;
totusi, cred ca ar trebui sa acorzi si note pt "casare", cel mai important aspect in aceste cazuri.
Foarte frumoase pozele. Arata a muzeu.
Mai bine ca s-au hotarat sa faca pensiune in loc de muzeu. Produsele care le fac acolo se pot cumpara sau sunt doar pentru cei care stau la pensiune? De ex. o sticla de vin...
WM 77 nu am fost cazat acolo si nu pot spune cum e sa iti petreci o noapte acolo. de aceea nu am notat.
o greseala am facut pentru ca nu am notat distractia si relaxarea care este maxima. de altfel cred ca si dimineata cand am scris aceste randuri eram inca destul de 'relaxat'.
Traian acolo nu poti cumpara vin decat la masa dar in urmatorul review iti voi da o sugestie de unde ai putea cumpara un vin bun pe gustul tau, indiferent ce gusturi ai.
in acest caz review-ul nu poate fi acceptat cu note pe site. una din reguli spune ca acceptam review-uri de la unitatile de cazare doar de la cei care au fost cazati. in concluzie, notele au fost retrase, ramane pe site pt info. (nu contestam utilitatea review-ului)
foarte bine! chiar vroiam sa cer retragerea mea din concurs dar nu stiam unde sa cer asta. poate cu acesta cale sa o faceti, va rog. am vazut ca si altii au facut-o. sunt adeptul placerii pure de a informa prietenii de pe acest site.
voi continua sa o fac
neparticiparea la concurs poti sa ti-o setezi chiar tu accesand pe prima pagina contul meu->setari, bifand la "NU DORESC sa particip la Concursul cu Premii (Clasamentul "TopUsers - Anul Curent")
Intr-adevar foarte frumoasa pensiunea asta, am fost si eu acolo odata dar numai la restaurant si pot sa spun ca nu am mancat niciodata asa ceva. In mare parte mancare din vanat si de prin curtea omului.
Si totul pare (si chiar este) asa de vechi...
Felicitari pentru pozele superbe si pentru review!
E a treia oara cand redactez ecoul acesta, sper sa nu-l sterg iar din greseala...
@petrus95, ma bucur ca ai scris despre aceasta pensiune, rara in peisajul turistic romanesc. AmFostAcolo in august 2008 si am ramas impresionata. Ai descris meticulos, fotografiile completeaza fericit tot ce ai spus, eu nu pot sa adaug foarte multe. Am dormit in camera de la etaj, aceea foarte mare, care atunci avea doua paturi matrimoniale (am dormit doua familii acolo) pana sa ajungem la ea am trecut si pe langa micuta incapere din P08 unde se poate dormi, chiar daca nu are usa. De fapt la momentul acela pensiunea mi s-a parut una pentru prieteni, cunoscuti, nu una pentru turisti care nimeresc acolo ca nu au unde sa doarma.
Dl. Geza este un amfitrion si un epicurean, am petrecut o zi desavarsita acolo. Am mancat intr-un fel de filigorie, aceea care se vede si in P01 si P03, o constructie interesanta, ca un fel de magazie, din leaturi de gard si barne vechi, cu o masa mare si lunga in dreapta si doua mai mici si patrate in stanga. Decorata cu obiecte vechi casnice sau de lucru, dar fara amestecul eclectic si kitchos pe care-l vedem in multimea de localuri cu pretentia de rustic. Masa, de fapt festinul servit acolo, a cuprins o ciorba de peste (somn, crap) extraordinara, cu o zeama deasa cu multa paprika, fripturi si garnituri savuroase, un vin de Recas bine ales dar si un roze, la desert pe langa tarta cu crema de vanilie pufoasa-delicioasa acoperita cu capsune, o multime de lichioruri de casa ale familiei - afinata, murata, caisata, zmeurata, visinata - deja, si sa-mi amintesc mi-e greu... Un fond muzical care ne-a gadilat placut auzul, arii, uverturi, Paganini... Un festin, cum spuneam. Au mai fost multe alte bucate, si a doua zi, dar sa le evoc acum ar insemna sa ma chinuiesc inutil...
In dreapta fata de aleea de acces la vremea aceea se restaura o cladire care imi dau seama ca a devenit locuinta familiei.
Si nu mai stiu daca ai vazut stema de fier, a RSR, plus una cu secera si ciocanul, fixate pe zidul scarii exterioare a pensiunii.
Senzatia pe care am avut-o acolo, mai ales dupa povestile de seara ale dlui Geza, a fost una de placuta intoarcere in timpurile in care o mancare buna, un vin bun, prieteni meseni conversand despre altceva decat mizeriile cotidiene, insemnau ceea ce francezii ar numi savoir vivre.
Mi-am uitat acolo o jacheta, lucru de care mi-am dat seama prin Danemarca si pe care l-am invocat mereu ca pretext sa mai ajung acolo, dar nu s-a mai intamplat.
Sunt incantata de review-ul tau!
intr-adevar secera si ciocanul precum si stema mare troneaza si acum deasupra curtii. sa vad daca gasesc poza.
in rest te invidiez, eu nu am petrecut o seara de vara in acest loc. dar nu e totul pierdut... d-l geza a promis pentru la vara o tocanita de vanat la ceaun
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)