GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chiar daca iarna intarzia sa apara ne doream sa ajungem, in grup, la munte. Cautarea unei cazari in zona de munte a devenit o adevarata provocare. Cum grupul nostru de vacante e format din moldoveni 2 familii si ardeleni o famile, unul dintre criteriile rezervarii era zona si anume mai aproape de Ardeal. Pe langa zona un alt criteriu era existenta unei zone spa. La munte, iarna fara zapada, ce poti face daca nu sa pierzi vremea la o piscina sau sauna…
Criteriile fiind stabilite am inceput cautarile, numai ca, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si am inceput sa renunt, mai intai la piscine, apoi la sauna, dar am ramas ferma pentru zona. Era musai sa gasesc in zona Vatra Dornei si dupa ce am batut in lung si-n lat Booking, am trecut la dat telefon direct la pensiuni. Singura pensiune care mai avea doua camere libere si un apartament pentru care se astepta un telefon de confirmare era Ellemar, din Vatra Dornei.
Spre norocul nostru, cei care retinuseră apartamentul au renuntat si iata-ne fericitii posesori a unor rezervari la munte, unde la vremea rezervarii incepea sa vina primavara.
Pensiunea Ellemar este cotata cu 4margarete, nu stele si ofera doar cazare. La vremea rezervarii nu am citit impresiile postate, aici, de colega noastra, Suza si poate a fost mi bine. Uneori e mai bine sa pleci in necunoscut si chiar sa te lovesti cu capul de pragul de sus (o sa vedeti ca e real).
Deci, rezervasem 2 camere cu pat matrimonial si un apartament compus dintr-o camera cu pat matrimonial si o camera pentru copii cu doua paturi de o persoana, in forma de masinuta si un cos de rachita pentru bebe. Nu aveam copii, nici macar nepoti, dar astea erau conditiile. Cu plata a 50% in avans (pentru a ni se garanta rezervarea) am asteptat venirea zilei de 9 februarie pentru a porni din 3 zari si a ne intalni la Ellemar in prag.
Si cum oamenii buni (scuzati lipsa de modestie) sunt iubiti, iarna ne-a pregatit o surpriza si cu o zi inainte a inceput sa ninga ca –n povesti, in nordul Moldovei. Din Botosani, am plecat vineri la amiaza pe o ninsoare ce parea ca ne va acoperi, dar o temperatura de -0,5grade. Padurea era atat de frumoasa, ca o craiasa a zapezii si care din cand in cand isi scutura pletelealbe peste sosea. Pe la ora 16 eram deja la pensiune, gata sa ne bucuram de weekend.
Pensiunea este situata pe o strada linistita, Ousorului nr1, aproape de centrul statiunii, dar si de telescaun.
Am fost intampinati de o persoana ce cred ca era un fel de administrator, care s-a scuzat ca nu sunt gata toate camerale si va trebui sa mai asteptam. Probabil si din cauza asta nu a mai indraznit sa ne spuna ca regula casei este sa te descalti la usa si sa urci in camera in ciorapi! Este pentru prima data cand aud ca la o pensiune se cere asa ceva. Am vazut ca sunt incaltari la usa (ceilalti turisti au fost cuminti si instruiti!), dar abia dupa ce am citit ce a scris “Suza” am priceput de ce erau lasate acolo. Noi am fost singurii indisciplinati si am urcat, normal, adica incaltati, in camere.
Camerele rezervate se aflau la mansarda, dar nu ne inchipuiam ca ne vom simti ca Guliver in tara piticilor. Totul era conceput la dimensiuni reduse si peste tot trebuia sa te misti cu grija pentru a nu pleca cu ceva vanatai, dar a fost bine, ne-am adaptat, mai ales ca toate camerele erau foarte sclipicioase. Peste tot gaseai o perdea cu sclipici, o banda la o comoda la fel de sclipicioasa, o bucata de perete tapetata cu ceva sclipicios, pardoseala din baie…. aur curat. Asta e, cu gustul omului nu te pui! Dar trebuie sa va spun ca peste tot era foarte curat si asta ne-a facut sa ne simtim bine.
Revin la apartamentul pe care-l aveam si v-am spus ca era compus dintr-o camera cu un pat matrimonial, cu o saltea foarte comoda, cu lenjerie curate si foarte cald. Mai aveam un dulap (altii aveau doar un dulapior!) cu loc pentru umerase si ceva rafturi, o oglinda cu mobilierul adecvat, un televizor si o veioza. Camera pentru copii mai avea un premergator si un televizor mic, mic ce era pus pe un perete la vreo 30cm de pardoseala.
Baia, ati ghicit, era mica si ca sa faci dus (in cada pentru ca o cabina nu incapea) era indicat sa adopti pozitia piticului (stiti, ca atunci cand exersam mersul piticului) si aveam sapun lichid, prosoape si uscator de par. Am uitat sa va spun ca si papuci de casa veti gasi in camera alaturi de cate un sapunel solid.
Sa nu credeti ca a fost rau ci doar putin mai curios cum au reusit oamenii sa valorifice fiecare coltisor.
La parter si etaj, banuiesc ca existau camere normale, dar noi ne trezisem prea tarziu… Tot la parter pe langa 1-2 camere mai exista camera pentru servit masa (daca iti gateai) sau pentru socializare la un pahar de vin sau vorba. Alaturi se afla bucataria, echipata cu tot ce ai nevoie, daca vrei sa te simti ca acasa si sa te apuci de gatit. In bucatarie era combina frigorifica, cuptor cu microunde, aragaz, masina de spalat vase, vesela, tacamuri, vase pentru gatit, cani, pahare, detergent pentru vase, burete, rola de prosop
Din sala de mese se iesea in curte unde se afla o masuta cu patru fotolii pe care ar fi trebuit sa ti le curati de zapada daca vrei sa te asezi, iar alaturi este o cladire, ca un fel de bucatarie externa cu gratar si plita, vitrina frigorifica, o masa cu scaune. Daca grupul este pus pe treaba se poate descurca foarte bine aici cu un foc in plita pentru ceva scrijele si cativa mititei sa sfaraie pe gratar. Noi doar am privit si am luat la cunostinta.
Ca o concluzie, nu e o cazare foarte buna, dar nu e nici rea, e un loc in care poti petrece 1-2 nopti, in conditii decente, mai ales daca reusesti sa prinzi o camera la etaj sau parter.
Ce am facut noi in Vatra Dornei?
In prima seara am facut o plimbare luuunga prin parc, am admirat schiorii pe partie, am simtit ca e posibil sa vina Mos Craciun, pentru ca, in parc inca se afla un brad impodobit, ghirlande luminoase, casute cu tot felul de lucrusoare “hand made”, gustari, vin fiert si ningea foarte frumos….
Pentru a doua zi am programat sa urcam cu telescaunul pe dealul Negru, unde exista o partie de ski lunga de peste 3000 de metri, dar de unde ai si o priveliste minunata asupra muntilor din jur, Muntii Rodnei si Muntii Calimani. Cum noi cu partia nu ne aveam bine de loc ne ramanea privelistea, vinul fiert si … plimbarea cu sania trasa de cai.
Dimineata, la ora 10 fara, eram deja la casierie pentru a lua bilete la telesacun. Echipati corespunzator, am fost primii care au urcat sa “cucereasca” dealul Negru. Drumul era de vis printre brazii impodobiti de sarbatoare ce ne salutau imprasiind catre noi pulbere de stele. Liniste si frumusete pe drumul ce duce catre un loc minunat.
In aproximativ 20 de minute eram pe dealul Negru ce era putin cam suparat si ne primise cu ceata, dar care, dupa ce ne-a vazut, pe noi turistii care tot veneam, s- a inseninat. Nu de tot, dar suficient cat sa ne putem bucura de peisaj, apoi de o plimbare cu sania trasa de doi bidivii strasnici condusi de un tanar bucovinean si in final de o plimbare prin zapada pe – alocuri ne atinsa si de un pahar cu vin fiert. Pe la ora 13 ne indreptam deja spre coborare incantati de momentele petrecute, dar si cu gandul la cateva momente de odihna inainte de a mai face poate o plimbare.
Pentru masa am ales restaurantul de la hotel Dorna, o cina si micul dejun din cele doua zile si pensiunea Poiana Izvoarelor pentru masa de sambata (poate voi reveni cu detalii)
In ultima zi, inainte de a porni fiecare catre casa cui ne are, am stabilit ca e bine sa avem putin grija si de suflet nu doar de trup si impreuna am mers pentru cateva clipe la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului pentru a participa la slujba. Manastirea face parte din complexul monahal construit in satul Gheorghiteni la aproximativ 5 km de Vatra Dornei. Complexul a fost construit pe terenul ce a apartinut parintilor arhiepiscopului Teodosie, care s-a si ingrijit de ridicarea acestuia. Intreaga constructie este din lemn. La intrare e afla o poarta cu clopotnita ce se ridica la o inaltime de 50 de metri, apoi pe aleea strajuita, vara, de multe flori se ajunge la biserica. Biserica reprezinta o curiozitate pentru unii pentru ca se afla in Bucovina dar este construita in stil maramuresan. Interior este pictat in stil bizantin.
Alaturi de biserica se afla chiliile maicutelor truditoare, dar si o baza de tratament recuperator, sala de conferinte si o pensiune. In urma cu cativa ani am fost cazati pentru 2 nopti si am beneficiat si de cateva proceduri recuperatorii.
In prezent, am citit, ca nu se mai fac cazari din motive de siguranta, dar locul este minunat si poti avea cateva momente de tihna cu tine insuti.
De aici, fiecare a luat-o pe drumul spre casa, rememorand momentele petrecute si visand la o urmatoare intalnire.
Trimis de DOINITA in 13.02.18 18:39:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.34442480 N, 25.34468670 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster: Multumesc frumos!
@DOINITA: Faza cu descălțatul am întâlnit-o și eu la pensiunea”Pe Mușuroaie” Mi s-a părut tare aiurea și incomodă!
de rest, ce să zic? Basm de Andersen! Tare frumos!
P. S: Mi-e poftă de scrijeli!
@webmaster: Pozitionarea pe harta este corecta, multumesc!
@DOINITA: Ce peisaje frumoase! Pe la București doar am fost „colindați” de câțiva fulgi de nea de vreo două ori. Pensiunea prezentată pare a fi o unitate de cazare decentă, mulțumim pentru descriere. Fotografia P20 e drăguță - romantică.
Feliile de cartofi coapte pe plită reprezentau un „deliciu” al iernii petrecute la Joldești, unul din „gusturile copilăriei”.
@tata123: Multumesc pentru vizita, dar si pentru ecou! Cumva e vorba de Joldesti de Botosani sau e doar coincidenta?
@DOINITA: Da, e vorba de satul Joldești de pe apa Voronei, pe malul Siretului (vezi impresii).
@DOINITA: Cred ca a fost ma bine ca nu ai citit comentarii deoarece poate ratai o intalnire cu prietenii. Ati avut peisaje de basm si totul este feeric.
Cat despre descaltat eu am intalnit asta in Veliko Tarnovo la un hostel unde daca nu aveai papucii tai ti se puneau la dispozitie, insa totul a fost atat de bine si de frumos acolo incat nu m-a deranjat absolut de loc. Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2016 Nu chiar 4* la Ellemar, dar OK; mancare si servire exemplare in schimb la Casa Bucovineana, 2* — scris în 05.02.16 de Suza din IAşI - RECOMANDĂ