Rimetea - Locul unde soarele rasare de 2 ori
Chiar daca sejurul a fost practic cu un an in urma, de Paste 2013, doresc sa impartasesc si altor doritori de vacante in Romania, o posibila destinatie. Rimetea este o localitate in care pare ca timpul se scurge altfel, parca mult mai incet. Stilul arhitectonic cu deja cunoscutele case albe, frumos intretinute, te incanta. Cazarea pe care am ales-o de aceasta data, la pensiunea Dr. Demeter Bela a fost printre cele mai bune alegeri facute in timp. Conditiile bune de cazare, arhitectura placuta a pensiunii, decoratiunile interioare alese cu mult bun gust, impletirea "vechiului", a traditionalului cu noul ne-a surprins placut.
Gazdele foarte primitoare (in treacat fie spus, o familie de medici, care nu se dau inapoi de "a pune osul la treaba", implicati direct in activitatile curente specifice unei pensiuni). Mancarea a fost foarte buna, diversificata pe perioada sejurului, dimineata in regim de bufet suedez. Am apreciat accentul pus pe preparate specifice locului. (De fapt cautam in orice locatie/zona ajungem sa incercam preparatele locale.)
Este o destinatie in care te poti odihni/relaxa la greu daca doresti, dar poti impleti si cu excursii, chiar si drumetii in zona, pe jos (muzeele din localitate, case cu traditionale cu arhitectura deosebita, o veche moara de apa functionala, chiar si cimitirul satului merita vizitat, fiind deosebit nu numai prin vechime dar si prin modul de construire al cavourilor, ingenios, unic cred la noi in tara) si sau auto (Salina Turda, Salciua - Pestera Huda lui Papara, Cetatea Coltesti, etc).
Era sa uit, explicitarea titlului review-ului :) : ai senzatia ca sorele rasare de doua ori datorita interpunerii spre rasarit a Pietrei Secuiului, cand soarele apare la orizont, dispare apoi imediat in spatele Pietrei si reapare cand incepe sa se ridice peste Piatra Secuiului. E fain! :)
Trimis de Testosu' in 22.05.14 09:43:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RIMETEA [AB].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.45112000 N, 23.56977000 E - CONFIRMATE
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Dr. Demeter Bela" (deja existentă pe sait)
- Sep.2020 Pensiunea Doctor Demeter Bela - Rimetea — scris în 10.11.20 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 O zi la Pensiunea Dr Demeter /Rimetea — scris în 02.08.20 de sniperm007 din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Pensiunea Dr Demeter Bela - fain! — scris în 07.05.17 de Klaudyia din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 O experienta foarte placuta!!! — scris în 19.08.13 de laurentiulaur din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Rimetea, o experienta placuta — scris în 02.10.12 de RoF* din BLAJ - RECOMANDĂ