ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.12.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
6 AD. + 2 COPII -- v: 4 şi 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Amplasament, cazare şi dotări deosebite

TIPĂREȘTE

Motto pentru întâlnirea AFA din 27-29 martie 2015: „mai întâi munca ş-apoi distracţia!”

Eu m-am conformat şi-am purces la treabă!

Amplasament

Este primul meu review de cazare pe 2014 şi, contrar obiceiului de a prezenta impresiile în ordine cronologicâ, am să încep cu ultima locaţie în care am stat - „Curmătura Ştezii”, o pensiune situată într-un cadru natural superb, cu un amplasament de excepţie, pe şoseaua ce leagă Sibiul de Păltiniş, pe partea stângă, chiar în punctul unde aceasta (şoseaua!) se desparte de Valea Ştezii pentru a-şi croi drum spre staţiunea cea mai veche şi mai înaltă din România, mai întâi pe nişte serpentine strânse, flancate de maluri înalte şi împădurite cu foioase şi conifere, pentru ca mai apoi să şerpuiască pe platoul Poiana Poplăcii până la Păltiniş.

Pensiunea este situată la 16 km de Sibiu, 4 km de Răşinari şi 12 km de Păltiniş, pe Valea Ştezii (unde, aşa cum remarca colegul @abancor, se desfăşoară o probă specială din Raliul Sibiului cu plecare chiar din faţa pensiunii, pe drumul de macadam ce ajunge tot în staţiune, prin satul de vacanţă Şanta), o poziţionare privilegiată care face din ,,Curmătura Ştezii” una dintre locaţiile cele mai solicitate din această zonă superbă, atât pe timp de vară, cât şi iarna.

Structura de cazare, restaurantul, preţuri şi dotări

Pensiunea propriu-zisă este compusă din două corpuri lipite între ele (vechea cabană din lemn şi pensiunea nouă), la care se adaugă 7 căsuţe de camping (situate la intrarea în curtea stabilimentului, pe partea dreaptă), astfel că, aici găsim o mare diversitate de posibilităţi de cazare pentru mai toate gusturile şi buzunarele, în ciuda faptului că pensiunea oferă ,,doar” vreo 70 de locuri de cazare – pe lângă cele 7 căsuţe de camping, mai găsim 8 camere în cabana veche, clasificate la 2*, precum şi 16 camere în pensiunea nouă clasificate la 3* (pe site-ul pensiunii, deoarece pe alte site-uri le găsim ca fiind de 5 margarete!). Dacă e să mă întrebaţi pe mine i-aş acorda 4*!

Astfel, găsim cazare începând de la 50 de lei/noapte pentru o căsuţă de camping şi ajungem la 300 de lei/noapte pentru un apartament în corpul nou al pensiunii, preţuri diferenţiate în funcţie de sezon, de perioada de cazare (mai scumpe în weekend decât în cursul săptămânii), de durata sejurului (la cele peste 5 zile se acordă un discount consistent) şi de numărul de turişti (preţ negociabil pt grupuri).

În ceea ce ne priveşte, am beneficiat de 2 camere triple şi una dublă în weekendul ce a „legat” Sf. Andrei de 1 Decembrie, la preţul de 210 lei/tripla şi 160 lei/dubla, preţ nenegociabil bineînţeles, care nu a inclus şi micul dejun însă, aşa cum mi s-ar fi părut normal, în contextul în care, pe fondul unei burniţe sâcâitoare, nu am beneficiat de niciuna dintre facilităţile exterioare oferite: loc de joacă pt copii, teren de sport (tenis de câmp), terasă în aer liber etc. Doar piscina micuţă (dar frumoasă dealtfel!) „ne-a făcut cu ochiul”, dar numai după ce ne-am „aghezmuit” cu ceva pălincă! :) N-am folosit-o, Doamne fereşte!

Pensiunea nouă are o mică recepţie la parter, se înalţă pe 4 nivele (parter plus 3 etaje), iar pe fiecare nivel câte 4 spaţii de cazare (de regulă 3 duble şi o triplă, la ultimul etaj cred că au un apartament!) – ceea ce ne-a convenit foarte tare a fost faptul că am putut să ne cazăm la parter (o dublă şi o triplă) şi etajul unu (o triplă), lucru care ne-a conferit mai multe avantaje: căratul bagajelor mai facil, o intimitate mai mare, „transferul” mai rapid la restaurant etc dar cel mai mare a fost lipsa stresului de a deranja pe cei de la nivelul inferior, dat fiind faptul că aveam „în dotare” o „aripă tânără deosebit de gălăgioasă”!

Camerele sunt foarte spaţioase (cele triple au peste 30 mp), mobilate corect cu obiecte de calitate, paturi mari, LCD cu diagonală medie, frigider, dispun de un balcon generos şi o baie dotată cam cu tot ce trebuie, mai puţin un cuier, atât de necesar la un grup sanitar – asta este o meteahnă des întâlnită, nu numai în locaţiile româneşti!

Restaurantul se află la parterul cabanei vechi (care are un singur etaj, unde se află cele 8 camere de 2*), între căsuţele de camping şi pensiunea nouă, are cca 80 de locuri împărţite în 2 saloane, are un design rustic, fiind placat cu lambriuri de lemn şi decorat cu trofee de vânătoare, este deservit de un micuţ bar, o bucătărie destul de spaţioasă situată discret în spatele barului şi un grup sanitar; aşa cum v-am spus pensiunea mai dispune de o terasă în aer liber cu o capacitate de încă vreo 80 de locuri, foarte solicitată pe timp călduros!

Un mic dezavantaj al restaurantului îl reprezintă faptul că trebuie să mergi câţiva metri prin exterior pt a ajunge la el, asta dacă eşti cazat în pensiunea nouă cum a fost cazul nostru, ceea ce nu-i tocmai plăcut dacă e vreme potrivnică.

Meniul este destul de bogat, majoritatea preparatelor fiind clasice, specifice zonei de munte, dar şi ceva specialităţi vânătoreşti, pe care însă nu le-am încercat; micul dejun se serveşte a-la-carte, a fost foarte bun chiar dacă a trebuit să aşteptăm ceva timp, cu produse de calitate, are avantajul că poţi să-l serveşti oricând doreşti (duminică l-am transformat în brunch!) dar dezavantajul că trebuie să-l... plăteşti! La masa de seară am avut o friptură inundată în ulei pe care am refuzat-o şi ne-a adus altceva fără comentarii! Preţuri nici prea-prea, nici foarte-foarte – acceptabile să zicem!

Pe lângă toate acestea am înţeles că pensiunea mai dispune de o sală de conferinţe de cca 60 de locuri şi o sală de jocuri cu masă de ping-pong şi mini joc de fotbal, pe care însă nici măcar nu le-am văzut (timpul a fost prea scurt!); se mai oferă contra-cost şedinţe de echitaţie şi plimbări cu trăsura/sania în funcţie de sezon (pt grupuri mai mari de 5 persoane), închirieri atv-uri şi biciclete iar pt grupuri mai mari de 15 persoane, paintbball, tir cu arcul, zbor cu parapanta şi orientare turistică.

În concluzie, „Curmătura Ştezii” este o pensiune indicată pt grupuri – conferinţe, traininguri, team building – cu o largă posibilitate de petrecere a timpului liber, datorită facilităţilor şi a amplasamentului deosebit.

Dacă la cazare se prezintă foarte bine, la bucătărie mai are de lucru – la acest ultim capitol prefer „Perla Păltinişului” dacă mă aflu prin zonă!

Un Crăciun cu sănătate şi bucurii vă doresc!


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 23.12.14 17:34:46
Validat / Publicat: 23.12.14 18:43:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3557 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Curmătura Ştezii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66100 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    20 ecouri scrise, până acum

    Dan&Ema
    [23.12.14 19:02:13]
    »

    Draga marocane

    M-ai pus pe ganduri cu mottoul agatat la review. Cum adica la munca in prag de sarbatori?

    Sincer am fost f curios ce ne vei relata despre stele si margarete pt ca eu am cunoscut locul acesta in diferite etape de dezvoltare a cabanei. O stiu pe cea veche, am prins perioada cand se construia cea noua, am vazut ca au implantat 5 margarete in fruntea ei dar nu am fost niciodata cazat aici. De mancat am mancat de mai multe ori.

    Subscriu pentru frumusetea locurilor sibiene si a marginimii de care sunt indragostit.

    dan

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&Ema
    [23.12.14 19:04:15]
    »

    Sarbatori fericite, an nou bun si sa ne vedem la cioplea...

    Denisa

    Emi

    Ema

    Dan

    Eugenia55* †
    [23.12.14 19:22:03]
    »

    Mi-aduc aminte de aceasta pensiune, datorita numelui, dintr-o emisiune TV de acum ceva anisori in care concurau, nu mai stiu, 4-5 pensiuni pe serie! Proprietarii se mutau de la unii la altii, erau omeniti, culcati, gadilati, si-si dadeau cu notele-n cap unii altora

    Mi-aduc aminte ca aceasta pensiune, brrr, acu' e ditai complexu', a fost reprezentata de o pereche de tineri, sigur, ai batrani erau in spate!

    Pitoresc, oricum!

    Sarbatori fericite si sa ne revedem cu bine la Predeal!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster26
    [23.12.14 19:40:05]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Dan&Ema
    [23.12.14 19:52:12]
    »

    @Eugenia55: sarbatori fericite!

    Pe curand la predeal!

    Denisa emi ema si dan

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [23.12.14 19:55:58]
    »

    @marocanu21 -

    Motto pentru întâlnirea AFA din 27-29 martie 2015: "mai întâi munca ş-apoi distracţia! "

    Cu toţii am remarcat faptul că te-ai conformat şi ai purces la treabă. Felicitări pentru efort şi pentru că ne-ai făcut cunoascută această locaţie!

    Eu am un review scris pe jumătate şi acum, cu atâtea treburi, dacă nu-l termin, va fi ca şi cum nu mi-am îndeplinit planul pentru acest an. La Predeal poate că voi fi acceptată, dar… rămân cu neîmplinirea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:09:59]
    »

    @webmaster26 - E puţin mai în dreapta şefu', chiar în interiorul bifurcaţiei! Dacă dai zoom pe hartă, scrie dealtfel!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:12:20]
    »

    @Dan&Ema - Nu te primesc la Cioplea dacă nu mai scrii măcar un review pe lună! Sau pe pământ! Sărbători cu bine!

    webmaster26
    [23.12.14 20:13:54]
    »

    @marocanu21 - rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=45. ... &hl=ro&t=m&z=16.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click-dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:14:25]
    »

    @Eugenia55 - Este o afacere de familie într-adevăr, ca mai toate pensiunile din Mărginime!

    La fel vă doresc şi dvs!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:16:25]
    »

    @iulianic - Grăbbiţi-vă cu review-ul că vin sarmalele peste el!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:18:29]
    »

    @webmaster26 -

    45°42'43.1"N 24°00'45.9"E

    45.711963,24.012738

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 20:24:58]
    »

    @webmaster26 -45.711944,24.013478

    Scuze, cred că astea sunt! M-am grăbbit şi le-am copiat pe cele iniţiale!

    Dan&Ema
    [23.12.14 21:02:27]
    »

    @marocanu21: pai sa premiem la cioplea primul review al anului primul ecou etc. Nu faceti legaturi periculoase si nedorite cu primele sarje de otel etc care erau raportate pe vremuri la telejurnal pe 1 si 2 ianuarie...

    Maine plec la Pestera in Bucegi asa ca am ce scrie.

    Sarbatori cu bine!

    Dan

    webmasterX
    [23.12.14 21:21:11]
    »

    @marocanu21 - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [23.12.14 22:05:31]
    »

    @webmasterX - Acum e ok maestre!

    ANILU
    [25.12.14 17:03:52]
    »

    Acest rw. mi-a amintit de cateva zile petrecute aici (august 2012).

    Noi am fost cazati in aceasta pensiune, dar recunosc ca am ales-o pentru ca era aproape de Festivalul branzei si al tuicii.

    Noi suntem amatori de festivaluri romanesti de orice natura.

    Am atasat si cateva poze.

    Sarbatori cu bine.

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.12.14 17:50:43]
    »

    @ANILU: Mulțumesc pentru completări! Sărbători fericite!

    makuy*
    [28.12.14 19:35:16]
    »

    Am petrecut Crăciunul lui 2009 aici. A fost minunat, cu niște gazde primitoare.

    În plus, am beneficiat, de-a lungul unei săptămâni, de trei anotimpuri Am ajuns pe nămeți, am prins o toamnă însorită, ca să terminăm pe o vreme de primăvară superbă!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [29.12.14 14:06:09]
    »

    @makuy - Este o pensiune unde ai ce face in toate anotimpurile, acum ca are piscina si teren de sport!

    Sarbatori fericite!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Dan&Ema, Eugenia55*, iulianic, makuy*, marocanu21
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Curmătura Ștezii [Valea Ștezii]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067368984222412 sec
    ecranul dvs: 1 x 1