Pensiune de nota 10; drumuri proaste
Pensiunea Crisalia isi respecta cele 4 stele de pe fatada. E o cladire noua, construita cu mult bun gust, functionala, cu camere si bai foarte curate, prosoape noi si imaculate, cu dotari de lux (chiar am fost uimit de calitatea materialelor si finisajelor pentru o pensiune, fie ea si de 4 stele) etc.
Curtea nu este foarte mare, dar e plina de verdeata (flori, gazon si pomi fructiferi), are o minicascada, o terasa si foisor pentru servit masa in aer liber (+ mese printre copaci), gratar si atractii pentru copii (leagane, jucarii, topogan, groapa cu nisip). Pensiunea este foarte potrivita pentru familiile cu copii (si nu numai) - la un moment dat erau mai multi copii decat adulti, de parca era gradinita.
Mancarea este deosebit de gustoasa si in portii foarte mari.
Proprietarii sunt foarte tineri, foarte amabili, comunicativi si atenti, desi nu par genul care sa conduca o pensiune (desi mai au una in Sibiu). Dar aparentele inseala!
Ceea ce deranjeaza este drumul: prin Sibiel este destul de prost dar cei 300-400 de metri din sosea si pana la pensiune este cam "traseu de incercare" - drum foarte ingust, cu denivelari, acoperit cu piatra sparta care ar putea crea probleme la anvelope, o mica intersectie cu o intoarcere din 2-3 miscari la 150 grade, o portiune scurta foarte abrupta. Ar mai fi si problema indicatoarelor: cred ca ar trebui sa fie montate vreo 10 dar sunt numai 3 si, noi oricum am bajbait vreo 20 de min. , ajungand dupa indicatiile date prin telefon.
In rest, pensiunea este super OK!
Atentie, daca mergeti spre Paltinis jumatate din drum este foarte prost. De fapt, cam tot judetul Sibiu are o problema cu drumurile. Daca stau sa ma gandesc, drumurile sunt o mare problema in toata Romania!
Trimis de vini in 20.08.09 14:09:21
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vini); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Ne poti da te rog niste recomandari de vizitat in zona, ce nu trebuie ratat?
In Sibiel este o biserica care are un muzeu de icoane pe sticla. am auzit de la proprietari ca marita vazut, dar noi avand copil mic, am zis ca nu e cazul de vizita ca sa nu intram in vreun bucluc.
La vreo 10 - 15 km de Sibiu, la Gura Raului, e un baraj maricel si lacul de acumulare aferent, iar pana sa ajungeti acolo se trece prin Rasinari. Intre Rasinari si baraj e o poiana foarte mare unde se fac tot felul de festivaluri populare (noi n-am prins niciunul, dar am vazut la TV ca se organizeaza destul de des - e bine sa va interesati). Peisajele in zona sunt superbe, dar drumurile sunt jenante, mai ales scurtatura de la baraj catre Paltinis (drum de piatra sparta, plin de gropi si de praf - pacat de peisaje). E frumos si la Ocna Sibiului (stiu tot din auzite).
In Sibiu nu trebuie ratat centrul vechi, cu tot ce e in zona (ex.Muzeul Brukental, Piata Mare, Piata Mica, Primaria etc.), Parcul Dumbrava unde neaparat sa vedeti Muzeul Tehnicii Populare (va trebuiesc vreo 2 zile). Mai sunt aici si alte muzee + zoo, dar noi nu le-am vizitat.
Puteti urca 32 de km din Sibiu pana la Paltinis daca nu tineti cont de cativa km de drum prost. Zona f. frumoasa, peisaje superbe, telescaun invechit, putin cam mizerabil, statiune lasata cam de izbeliste.
Noi nu am vazut prea multe in 3 zile efective cat am vizitat, plus cu copilul dupa noi, dar sa stiti ca merita un sejur in Sibiu si in Marginime.
Multumesc pt informatii, am planuit un sejur in octombrie, sper sa avem si vreme buna. As vrea sa ajungem si la balea lac si la alba iulia, daca ne va permite vremea.
Pe Transfagarasan vremea e capricioasa chiar si vara. Riscati sa fie zapada si sa fie blocat. E bine sa va interesati inainte.
Drumul spre Alba Iulia este foarte aglomerat, mai ale de TIR-uri. In Sebes, unde se face dreapta spre Alba Iulia, frecvent se fac cozi f. mari de masini.
Sa nu uit, se poate vizita si biserica fortificata din Orlat (sper ca am retinut exact localitatea; este pe drumul spre barajul de la Gura Raului).
- Apr.2012 O vacanta linistita — scris în 04.05.12 de DanaRO din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Nu recomand! — scris în 07.10.11 de dianne din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2011 Eu zic este in regula — scris în 28.10.11 de pimpim32 din GALATI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Pensiune dedicata familiilor cu copii — scris în 09.08.10 de steauainserarii din BUCURESTI - RECOMANDĂ