ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.11.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 39 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Conacu’ Boierului, cireașa de pe tortul excursiei noastre

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru ultima noastră cazare aș fi avut nevoie de o inspirație divină sau de o pană fermecată așa cum sunt câteva pe aici, pe care eu le invidiez, dar cum sunt un om al cifrelor, o să vă spun tot cum știu, cu subiect și predicat, o să mă străduiesc s-o fac cum pot mai bine și mizez pe poze ca să mă ajute un pic mai mult de data asta.

Penultima zi a excursiei noastre prin România a fost cea mai agitată. Ne-am oprit mai mult decât în toate celelalte zile, la Cascada Bigăr, la Ansamblul de Mori de la Eftimie Murgu și pe Cheile Rudăriei, la Herculane și primprejur, apoi am zăbovit mult pe Valea Cernei de unde aveam amintiri frumoase din urmă cu vreo 18-20 de ani (vai de capul meu!), la Cheile Corcoaia, pe care acum le-am descoperit... și iată-ne căutând cazare mai târziu decât în oricare altă zi. Cred că se apropia de 8 seara când noi întrebam la primul magazin din Baia de Aramă unde putem să ne cazăm și de aici ne era clar că nu mai aveam unde să plecăm pentru că era târziu, se însera și în plus eram lihniți de foame, după ce n-am găsit pe toată Valea Cernei nimic, dar nimic de mâncare. Nu mai mâncasem de la Busu (cu multe ore în urmă) decât niște turtă dulce pe care o plimbam după noi de la Poiana Mărului.

De la magazin am fost îndrumați către Ponoare, o zonă frumoasă, la 5 km de Baia de Aramă, unde se deschisese o pensiune nouă, cu destule camere. Nu știa cum se numește dar ne-a asigurat că n-o s-o ratăm pentru că o să ne sară în ochi. Cam așa a fost. Drumul de la Baia de Aramă până la Ponoare, am spus și în rw de călătorie este ceva de vis și cred că glumele noastre că vom dormi acolo, la marginea pădurii dacă nu găsim cazare în Ponoare, ar fi devenit realitate. Era vară, era cald, un sac de dormit avem mereu în mașină... nu era exclus.

Am ajuns în Ponoare, am trecut de sensul giratoriu colorat și am știut din prima că ea este. S-a întâmplat întocmai. Era mare, era nouă și ne-a sărit imediat în ochi. Conacu’ Boierului este o clădire albă, pictată, plină de mușcate roșii, curgătoare și seamănă foarte mult cu pensiunile austriece din Tirol (dar nu numai).

Am parcat și am intrat înăuntru unde am găsit în fața unui calculator doi tineri frumoși, un el și o ea. Am avut noi așa un feeling că aici trebuia să fim simpatici dacă voiam ca într-un astfel de loc să avem parte de un compromis. Și am întrebat dacă au 2 camere. „Doar una”. „Nu-i nimic, abia ne-am obișnuit să dormim toți 4 într-o cameră, mai facem un efort”. Singura condiție ar fi fost ca paturile să fie twin, ceea ce nu caut niciodată în vacanțele mele, dar acum aveam nevoie musai, pentru că chiar 4 în același pat nu se putea. Ghinion, patul era matrimonial. Ufff, „păi atunci 2 paturi pliante în cameră, pleeease, sau măcar unul că noi suntem mici și avem loc. Orice, dar de aici nu mai avem unde să ne ducem, suntem obosiți și ne e foame... ” Discuția devenise amuzantă deja și îi vedeam pe tineri cum mustăcesc, semn că le-am plăcut, dar nu prea aveau cum să ne ajute. „Camerele nu sunt așa mari”, nu aveau cum să pună paturi pliante și nici nu aveau așa ceva, abia deschiseseră de 3 săptămâni și nu au apucat să-și dea seama de tot ce le-ar mai trebui. „Atunci dați-ne o saltea, o plapumă, o pătură, paie... să punem pe jos că n-avem nici o problemă, dormim și pe scaun dacă e nevoie”. Ne-am proțăpit în canapea acolo și am zis că noi de-aicea nu plecăm, până copiii au început să râdă pe înfundate. Au sunat la șefa lor, administratora pensiunii ca să le dea o soluție pentru că „nu ne mai înțelegem cu niște turiști”. În timpul ăsta noi deja ne făceam planurile și ne gândeam că o să luăm camera aceea și o să dormim unii în mașină, sau fetele în cameră și băieții în mașină... clar ne era doar că de acolo nu mai plecăm pentru că între timp se înserase, restaurantul de jos era deschis și terasa era plină de oameni care mâncau bunătăți, ceea ce voiam să facem și noi. Așa că așteptam cu sufletul la gură decizia, dar telefonul suna numai ocupat. Copiii sunau la șef și șeful la copii ca să anunțe o renunțare de ultim moment pentru o cameră. Mai că nu i-am luat în brațe. N-am întrebat nici cât costă, ei ne tot spuneau să vedem camera... Ce să vedem? Vrem să vedem cheile și gata.

Ce mai...că v-am zăpăcit cu atâta introducere, dar a fost haios tare. Ne-am luat cheile și am fost conduși la camerele noastre, una la etajul 1 și una la 2. Și când am deschis... Doamneee-fereșteeee! Să murim acolo în pragul ușii când am văzut camera, de cel puțin 30 de mp. Și copiii ăia ne spuneau că nu sunt așa mari camerele și nu aveam cum să dormim pe jos... Cred că încăpeam tot grupul nostru aliniați pe jos, nu numai două persoane. A început să ne cam crească și tensiunea pentru că dacă făceam comparație cu locurile pe unde am mai stat noi, ne gândeam undeva la 100 de EUR. Ne-am revenit repede, pentru că la ce economie făcusem cu mâncarea peste zi, ne-am zis că puteam să plusăm la cazare numai să trăim această experiență. Lucrurile fiind clare am lăsat totul baltă și inspecția camerei pentru după masă pentru că nu mai puteam de foame. Am trecut mai întâi pe la recepție să întrebăm totuși de preț și când ne-au spus 220 lei cu MD, liniștea s-a așternut peste noi și am știut că vom avea una dintre cele mai frumoase experiențe.

Cu toate că era atât de deosebit și de studiat în jur, nu ne era gândul decât la mâncare, așa că ne-am așezat și noi la o masă pe terasa de afară și am comandat un jagermeister și țuica casei de prune, 2 ciorbe de văcuță, un păstrăv prăjit cu mămăligă, un păstrăv afumat cu mălai (mămăligă coaptă) și ½ vin alb. Până a venit mâncarea am studiat tacâmurile, ceștile, vesela, toate made în Italia, iar noi, fetele, am făcut și o plimbare scurtă până la Podul lui Dumnezeu despre care aflasem că este la 2-3 minute de mers pe jos.

Ne-am lins pe degete, am avut o servire ireproșabilă și cât credeți că a costat totul? 80 de lei. Am mai spus că zona aceasta a Banatului ni s-a părut mai ieftină din toate punctele de vedere, decât altele din țară. La nici o masă din cele 6 zile nu am dat mai mult de 50-60 de lei și doar când am băut ne-am dus spre 80, ca acum.

După masă, pentru că se făcuse răcoare afară, ne-am retras în restaurantul frumos și primitor ca să bem un ceai și voiam să ne aducem cărțile de sus ca să jucăm un whist. Dar de masa noastră s-a apropiat o tânără, care ne-a mirosit că noi eram ăia, turiștii care se cramponaseră atâta pentru o cameră, iar ea era administratora drăguță care ne rezolvase problema. Ne-a auzit și că vorbeam de cărți și ne-a spus că au ei pentru turiști și cărți, și rummy și table, sală de lectură la etajul 3 (care s-ar putea să devină însă tot spațiu de cazare pentru că există cerere foarte mare), sală de fitness, sală de biliard-tenis și o sală de conferințe... așa că aveam cu ce ne umple timpul. Dar, momentan, nu am mai vrut decât să vorbim cu ea și să aflăm cât de multe.

Ne-a spus că au dat drumul de 3 săptămâni, că într-o lună vor termina de amenajat ce mai era pe afară, că de când au deschis au avut full, în general străini care au fost extrem de încântați (cred și eu!), că este greu pentru că absolut nici unul dintre ei nu era de meserie, dar pun suflet mult și le place. Toți sunt la început și cu toții, de la mic la mare învață, așa că să le scuzăm stângăciile. Care stângăcii? Nici nu știu când/dacă eu m-am mai simțit atât de bine într-un loc din România. Vorba prietenei. Ca Sissi într-un palat, așa ne-am simțit la Conacu’ Boierului. Am mai vorbit despre planurile viitoare, despre cum se gândea să organizeze sărbătorile de iarnă, dar încă nu finalizase ceva, pentru că avea multe idei care se bazau pe obiceiurile zonei și se gândea cum să le introducă în cadrul sejurului de sărbători.

Conacu’ Boierului a fost făcută cu fonduri europene într-o zonă foarte liniștită, cu priveliști minunate de oriunde te-ai uita. Are 11 camere și pe afară încă se mai făceau câteva amenajări, dar nu mai era un șantier propriu zis, ci se lucra curat, la lucruri mărunte. Dacă nu erai așa atent nici nu-ți dădeai seama că pe acolo mai lucrează oameni. La ce loc deosebit este, eu una nu i-aș fi dat drumul până n-aș fi terminat, pentru că nu a mai durat mult, dar în fine poate trebuia să mai aducă bani ca să se poată finaliza lucrurile.

Ne-am trezit copie la indigo cu Floarea Almăjului din Bozovici pentru că la fel ca acolo, Conacu’ Boierului s-a născut din dorința proprietarilor de a promova locurile, tradițiile și obiceiurile de pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu. Binecuvântate pentru că nu degeaba pe Podul lui Dumnezeu care se află la câțiva pași, toate accidentele rutiere s-au soldat doar cu pagube minore, semn că cineva are grijă de zona aceasta și nu permite să se întâmple ceva rău.

Din această iubire pentru tradiții și folclor au luat naștere și decorațiunile pensiunii, astfel că fiecare cameră are numele unei zone a țării (Muntenia, Oltenia, Bucovina, Ponoarele, Maramureș, Banat, etc) și este decorată și pictată specific zonei respective. În fiecare cameră sunt manechine îmbrăcate, de asemenea, în costume populare specifice zonei. Peste tot se regăsesc motive tradiționale din toată țara, inclusiv pe fațadă, pe pereți, pe mobilier, sub grinzi, cele mai multe, sau toate, cred, pictate manual.

Înainte să se retragă tânara ne-a spus să nu ratăm plăcintele tradiționale calde pe care urma să le avem la micul dejun, dar asta însemna să nu ajungem chiar la prima oră, să le lăsăm timp să iasă din cuptor. Nici n-aveam de gând, nu mai aveam nici un plan decât să lenevim și să ne bucurăm de acest loc.

Am stat în restaurant până după miezul nopții. Am jucat și un whist cât am băut vreo două ceaiuri, dar am studiat și locul printre pase. Sala de restaurant este destul de mare, un loc foarte primitor și cald. Din el se iese prin două uși duble pe terasa exterioară, dar are corespondență prin interior și cu încăperea unde este recepția și scările masive, de lemn, care duc spre etaje și camere.

Nu știi la ce să te uiți mai întâi. Pereții sunt decorați cu obiecte tradiționale, specifice zonei, sub grinzi sunt chenare pictate manual, scaunele, mesele, canapelele, totul este de cel mai bun gust. În restaurant este și un bar placat deosebit, un șemineu într-un colț, care aștepta să vină frigul și să fie aprins focul, canapele și fotolii, draperii deosebite, scaune pentru bebe, ce să zic de toaleta de la restaurant... Nu cred că prea multe obiecte din cele pe care le-am văzut la Conacu Boierului sunt din România, mobila de lemn, toată pictată, vesela, lenjeria, prosoapele, mobilierul de la baie și toate sanitarele... Pe unele le-am identificat, cu altele nu ne-am bătut capul, dar nu cred că sunt de pe la noi. Ne-am retras într-un târziu, nu pentru că ne era neapărat somn, dar eram curioși să explorăm și camera.

Camera noastră a fost Muntenia (munteancă fiind și eu la origini, s-a nimerit), iar a prietenilor, Oltenia. Foarte mare, cum am zis, cu mobilă din lemn, pictată, pat cu tablie, pictat și el deosebit de frumos, iar desene și picturi manuale erau și pe lângă grindă. Un dulap de haine încorporat într-o nișă la intrare, un dulap pictat în care se afla un minibar (dar fără produse), papuci de unică folosință de bună calitate, 2 sticle de apă, produs microbiologic pur, pe care le-am găsit pe una din măsuțe, un telefon retro pe una din noptiere, lenjerie albă, cu colțișori dantelați și prosoape impecabile, pernuțe decorative colorate, draperii în ton cu lenjeria și cuverturile de pe pat, dar și cu picturile de pe mobilă, toate completau un tablou desăvârșit. În cameră am avut și un manechin îmbrăcat în costum popular muntenesc, iar pe fiecare hol și palier alte manechine îmbrăcate în costume populare din diverse zone ale țării. Lângă manechin era și o măsuță, deasupra căreia era o oglindă încadrată într-un geam fals.

Camera a avut balcon, și cred că absolut toate camerele au, pline de mușcate și cu priveliști minunate asupra Ponoarelor, dar fără măsuțe și scaune, probabil că urmează.

Ce să zic de baie? Modernă, cu gresie, faianță și mobilier la fel de deosebite ca întreaga proprietate, șampon și gel de duș de cea mai bună calitate, cască de duș, bețișoare, ață și ac, periuță și pastă de dinți, uscător de păr, cabină de duș cu un perete din sticlă, sanitare deosebite.

Am dormit ca niște prunci și ne-am simțit așa cum ar trebui să se întâmple mai des. Ne îmbătăm cu apă rece când spunem că noi n-avem nevoie de cine știe ce, doar un pat să punem capul jos, că noi circulăm, plecăm dimineața și venim seara, de ce să plătim niște bani aiurea, bla-bla... Vorbesc de noi (noi doi), nu de voi. Îmi place al naibii să mă aflu într-un loc ca acesta, cui nu i-ar plăcea? Că nu putem întotdeauna, este altă poveste.

Am ajuns destul de târziu la micul dejun pentru că nu ne mai propusesem nimic. Masa a fost bufet cu produse tradiționale aproape în totalitate, mezeluri, brânzeturi, legume, ouă, gemuri, fructe, pepene, cafea, ceai... Nu o foarte mare varietate, dar de bună calitate și permanent pe masă din toate. Și dacă aveam numai plăcintele locale, calde, pe care binențeles că le-am urmărit așa cum ni se spusese și tot era de ajuns. Bune, bune de tot!

Ce mi-a mai plăcut la conac? Bunul gust și atenția la detalii, curățenia impecabilă, conceptul de amenajare și îmi pare rău că nu mă pricep să descriu mai bine mobilierul și decorațiunile, dar sper ca pozele să vorbească în locul meu.

Mi-a plăcut mult și personalul. Toți tineri, mulți, aleși pe sprânceană, îmbrăcați frumos, în cămăși albe și pantaloni moderni sau fuste negre. Zâmbitori, amabili, instruiți, uneori stângaci, dar simpatici foc. Nu există reproș în ceea ce îi privește. Și stângăcia este o calitate în anumite situații.

Mai este de apreciat faptul că pensiunea este puțin retrasă din șosea, dar că investiția începe de acolo, din drumul principal, unde este și parcarea. Terenul este în pantă și tot drumul de acces, inclusiv marginile șoselei sunt consolidate și amenajate frumos. De jur împrejur este un tot unitar, îmbrăcat în flori.

În curte se amenaja, sau se finaliza un loc de joacă pentru copii. Atunci era acolo doar o trambulină, dar am văzut și un spațiu care ar putea fi o groapă de nisip, nu îmi dau seama exact, vom vedea. Tot în curte este o trăsură veche, o piesă deosebită, pusă acolo pentru decor. Parcare privată gratuită, îndestulătoare, WiFi peste tot și am înțeles că recepția este deschisă non-stop.

Tot timpul am văzut la recepție un godin decorativ pe care erau țoiuri cu țuică și borcănele mici de dulceață, ambele cu etichetă de producător și ne-am imaginat că sunt de vânzare. Am vrut să cumpărăm și noi la plecare câte una din fiecare, dar n-am apucat să deschidem gura pentru că ne-au fost întinse din partea casei.

Localitatea Ponoare este renumită pentru peisajul superb dar și pentru atracțiile din zonă, Podul lui Dumnezeu, peșteri, lacuri carstice, chei, biserici, drumeții, ciclism, dar mai ales Pădurea de Liliac care se află la 2 km de Conacu’ Boierului pentru care o să mă întorc și eu.

Cu toate că am plecat de acasă pentru 7-8 zile și nu pentru 6, a doua zi am zis să punem capăt aventurii și să ne îndreptăm spre casă. Fusese prea frumos ca să stricăm totul cu o altă cazare care să nu fie la înălțimea celor pe care le avusesem până atunci. Am vrut să rămânem 2 nopți la Moara lu’ Antone și nu s-a putut, nici la Floarea Almăjului, nici aici la Conacu’ Boierului nu s-a mai putut o noapte. Și am hotărât să rămânem cu amintirile astea și să nu ne forțăm norocul, să ne retragem în glorie, vorba aia. Nu eram prea triști pentru că nu rămâneam mult pe lângă casă. În câteva zile urma să plecăm în Bulgaria, tot pentru 6 zile, la întâlnirea tradițională (anuală) a grupului, despre care sper să ajung să povestesc.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 30.11.16 22:03:05
Validat / Publicat: 01.12.16 09:36:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAIA de ARAMĂ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5893 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Conacu' Boierului din Ponoare, un loc absolut încântător.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 39.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    28 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [01.12.16 00:25:32]
    »

    @Aurici:

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Mutat în rubrica "Pensiunea Conacu' Boierului [Ponoarele, MH], BAIA de ARAMĂ" (nou-creată pe sait)

    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 00:38:00]
    »

    @webmaster45: Pe hartă recunosc zona înconjurătoare și obiectivele vecine, dar prin satelit nu văd pensiunea. Este o stradă care nu-mi spune nimic... Văd biserca în spate, dar nu și pensiunea.

    webmaster45
    [01.12.16 00:46:54]
    »

    @Aurici:

    Nu prea ai cum să vezi pensiunea, deoarece harta este mai veche, iar pensiunea nu era construită încă, fiind doar fundaţia.

    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 00:50:57]
    »

    @webmaster45: Tare! Păi de obicei vedeam... Mi s-a părut dubios că n-am văzut măcar Primăria... că ea o fi mai veche. În fine, acolo este. Mi se trage de la orele înaintate..

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    costy69*
    [01.12.16 10:26:10]
    »

    @Aurici: Faină pensiunea și foarte bine situată. Am remarcat-o cu ocazia excursiei noastre de o zi în comuna Ponoarele (aprilie 2016). Fiind destul de aproape de casă noi nu am căutat cazare în zonă, însă mi-a plăcut cum arăta (din exterior). Chiar eram curios cum arată la interior neștiind că încă nu este introdusă în circuitul turistic.

    La mulți ani!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis
    [01.12.16 10:46:46]
    »

    @Aurici: Chiar minunat locul asta, e "genul meu"! L-am remarcat si eu pe booking, iar zilele trecute "Conacul Boierului" chiar s-a batut cu alte 2-3 locatii, dintre care a trebuit sa aleg un castigator pt o rezervare de 3 zile pt vacanta de vara. Lupta a fost foarte stransa, sunt multe pensiuni faine in zona, pana la urma a "castigat" alta, minunata si ea dupa cat pare. Sa ne tina Dumnezeu sanatosi si sa apucam sa mergem, ca va povestesc la intoarcere!

    Pana atunci, vacante minunate, oriunde v-ati duce! Si La multi ani, romani frumosi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 10:47:53]
    »

    @costy69: La mulți ani și ție și tuturor românilor. Mă bucur că acest articol s-a publicat astăzi pentru că este vorba despre un loc care s-a născut din dragostea pentru locurile natale, tradițiile și obiceiurile românilor, adică exact ceea ce ar trebui să simțim cu toții mai intens astăzi.

    Da, în aprilie încă se mai lucra acolo. Pe 08 august a avut primii clienți, am înțeles. Un grup de francezi cărora le-a plăcut extraordinar. Da' ce să nu le placă acolo? Și eu sunt curioasă cum s-a finalizat totul, dar mi-am propus să mă întorc pentru un răsfăț când înflorește liliacul și o să mă lămuresc.

    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 11:14:33]
    »

    @crismis: Așa este, să fim sănătoși să putem umbla, că locuri sunt, Slavă Domnului. Și mie mi s-a lungit excelul ăla, s-a făcut cât toate zilele. Tot adaug, tot adaug... dar nu pot să țin pasul cu câte am adăugat eu acolo. Dar nu-i nimic, nu-mi fac nici o grijă. D-aia suntem pe aici, ca să facem schimb de experiență și chiar dacă nu ajungem chiar în toate locurile, să ne bucurăm citind.

    Vacanțe frumoase și ție... apropo, nici o minivacanță de zile astea? Și la mulți ani ție, românilor și României. Din păcate eu muncesc și astăzi dar sunt îmbrăcată cu ie și parcă-i mai ușor.

    crismis
    [01.12.16 11:20:59]
    »

    @Aurici: Ba da, ne pregatim de plecare! ???? Spor la treaba, daca altfel nu se poate!

    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 11:23:39]
    »

    @crismis: Se poate, se poate și la noi, dar numai de mâine dimineață. Drum bun, vacanță plăcută, să umpli tolba!

    Dana2008
    [01.12.16 19:52:52]
    »

    Îmi plac poveștile cu final fericit, așa cum a fost și aceasta. Felicitări pentru articol! Sunteți norocoși. Călătorii plăcute!

    AuriciAUTOR REVIEW
    [01.12.16 23:21:09]
    »

    @Dana2008: Sa stii ca am fost norocosi. La final si noi am zis la fel si am remarcat ca neprevazutele au iesit bine intotdeauna.

    Multumesc pentru ecou, inca la multi ani ca nu s-a terminat ziua noastra si calatorii frumoase si tie.

    tata123 🔱
    [01.12.16 23:49:30]
    »

    @Aurici: Uite că a apărut și articolul... frumoase fotografii și utilă descriere. Am accesat și saitul oficial, am văzut imaginile, dar articolul de față „îmbracă” într-o față umană informațiile oferite de pagina web.

    Înțeleg și de ce este atât de solicitat „Conacu Boierului”, serviciile și dotările acestei unități de cazare promit, iar zona e nemaipomenită. Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    mishu
    [03.12.16 00:09:51]
    »

    @Aurici: LA cum ai povestit si avand in vedere si celelalte articole ale tale, ma asteptam sa fie frumos, insa nu-mi imaginam sa fie chiar asa, si intradevar dupa o asa cazare parca nu iti vine sa mai stai altundeva pentru a nu fi dezamagita.

    Felicitari, votata cu mare placere.

    AuriciAUTOR REVIEW
    [05.12.16 12:46:39]
    »

    @tata123, @mishu: Mulțumesc mult pentru ecouri și scuze pentru răspunsul întârziat. Am fost plecată și din păcate nu prea văd AFA când ies din casă.

    Abia aștept să mai văd și eu locul cu exteriorul amenajat, sunt curioasă. Sau să citesc despre el. A fost într-adevăr o surpriză acest loc. Atât de mare încât ne-a scurtat sejurul.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    calatorul
    [06.12.16 11:06:10]
    »

    @Aurici: Felicitari pentru inspiratie si multumim pentru informatie, iata deci ca se poate. De multa vreme imi doresc sa mai cutreier hai/hui prin tara mea si mereu m/a impiedicat cate ceva. Ori drumuri stricate, ori vreme neprietenoasa ori alte lipsuri si nevoi.

    As fi tare bucuros sa gasesc asemenea cazari pe drumurile pe care incerc sa le refac prin tara dupa multi ani, sa mai vad locuri frumoase vizitate odinioara. Am retinut si varianta asta, alegeri inspirate si vacante frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AuriciAUTOR REVIEW
    [06.12.16 12:12:24]
    »

    @calatorul: Eu zic să te duci cu toată încrederea pe drumurile patriei. Drumurile sunt bune, în general, cel puțin cele principale, natura ne-a iubit și locurile sunt dumnezeiești, au apărut pensiuni și hoteluri care merită atenția noastră, iar vremea nu ar trebui să conteze. Am fost la munte în week-end și a nins atât de tare, a și viscolit la un moment dat, eram din cap până-n picioare plini de zăpadă, dar n-am intrat în casă vreo 3 ore. Ne-am plimbat prin ninsoare și ne-am adus aminte de copilărie, toți am fost extrem de încântați și ne-am bucurat ca niște copii. Astea sunt momentele noastre de fericire. Nici de ploaie nu ne ferim, singura problemă ar fi să nu plouă o vacanță întreagă dar cred că n-a fost cineva atât de ghinionist. "Alte lipsuri și nevoi" contează cu adevărat, dar poate rămân de domeniul trecutului.

    Vacanțe frumoase și ție și mulțumesc pentru ecou.

    crismis
    [06.12.16 14:35:02]
    »

    @Aurici: Englezii au o vorba: "Nu exista vreme rea, exista doar imbracaminte neadecvata".

    AuriciAUTOR REVIEW
    [06.12.16 15:16:50]
    »

    @crismis: Sunt absolut de acord. Niciodată n-am considerat vremea o piedică. Am un tabiet și în fiecare seară merg pe jos, singurică, câțiva km. Nu contează vremea. De aici mi s-o trage.

    calatorul
    [06.12.16 20:12:06]
    »

    @Aurici: Multumesc pentru sfaturi si incurajare, de multa vreme imi doresc sa revad frumoasele locuri din tara noastra si in ultimii ani nu prea am avut timp de asta. SAu cand am incercat am dat de inundatii pe la munte, coduri de ploi si vijelii si am considerat mai intelept sa ne oprim inainte sa ne scoata puhoaiele de pe sosea.

    In scurtele vacante estivale de 10/15 zile m/am bucurat sa mergem cu totii la mare sau la plimbare departe pe coclauri noi si nemaivazute. Dar sper ca din primavara sa am vremea de colindat prin locurile vazute odinioara sau nevazute inca, pe la noi prin tara. Calatorii frumoase si vacante vesele!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AuriciAUTOR REVIEW
    [07.12.16 13:44:39]
    »

    @calatorul: Când ne-am dat cu părerea aici despre vreme, eu cel puțin, m-am gândit la ploaie și zăpadă sau vânt în condiții normale, nu extreme. Dacă vorbim de inundații însă avem într-adevăr o problemă. Dar să sperăm că o să ne mai ocolească și pe noi că am avut din plin în ultimii ani.

    Eu îți doresc să te sui în mașină și să revezi sau să descoperi locuri din țara asta. Și să ții seamă că, de multe ori, știrile dramatic prezentate la TV, nu au corespondență în realitate chiar așa.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [07.12.16 18:19:03]
    »

    @Aurici: De acord si multumesc pentru incurajare si urarile optimiste, si eu sunt un tip pozitiv, dar cam stiu din miezul lucrurilor ce inseamna codurile de ploi, furtuna, viscol, inundatii etc. Asa ca sunt mai atent la ele caci am vazut multe dintre urmarile unor asemenea fenomene asupra oamenilor, localitatilor, strazilor, soselelor si chiar naturii.

    De aceea sunt mai prudent cand aflu de asemenea previziuni si prefer sa aman o calatorie decat sa raman blocat in zapada pe o sosea pustie sau sa caut un adapost pentru masina sub grindina care loveste parbrizul. Si dupa cum constatam in ultima perioada vremea are comportamente tot mai extreme, inregistrate si confirmate de statistici, ba mai nou recunoscute si de meteo si descrise in seriale Discovery.

    Altfel imi plac furtunile dinaintea ploii daca am un acoperis bun pe aproape, ninsoarea si viscolul cand stiu ca soba e plina cu lemne, chiar si toropeala caniculei, daca vad la cativa metri in fata marea cea mare. Vreme frumoasa si vacante odihnitoare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adrianaglogo
    [14.12.16 23:38:57]
    »

    @Aurici: Hai ca m-am amuzat. Am avut doua zile proaste rau (masina, in parcare, la locul meu de munca) lovita rau de tot de un vitezoman...

    Dar acum o sa ma duc la somn cu gandul la voi, ca nu plecati nici morti de acolo!

    dar nici eu nu plec pana nu iti acord zuperbonusul. Ma bucur ca s-a nimerit la mine votul 50!

    AuriciAUTOR REVIEW
    [15.12.16 10:14:41]
    »

    @adrianaglogo: Nu ne dăm bătuți niciodată. Asta-i lumea în care trăim. Ideea e s-o facem cu umor, să nu ne cramponăm de nimic.

    Mulțumesc pentru ZB. Este frustrant să-ți vezi articole care stau la 48-49 de voturi. Zici că nu contează dar parcă tot aștepți să mai dea cineva peste ele, așa că nu pot decât să mă bucur.

    Îmi pare rău pentru incidentul cu mașina. Din păcate sunt prea mulți șmecheri pe șoselele patriei și până nu va scoate cineva biciul și banii din buzunare, nu se va schimba nimic.

    Spor la treabă și sărbători fericite dacă nu ne mai auzim pe aici.

    Drow
    [22.08.17 01:48:31]
    »

    Cu tot respectul, si multumirile pentru articol (ca mehedintean), Ponoarele este in Oltenia. Din Judetul Mehedinti nu face parte din Banat decat zona de Vest, de la Gara Varciorova spre Orsova, incolo.

    AuriciAUTOR REVIEW
    [22.08.17 10:33:19]
    »

    @Drow: Articolul este incarcat la rubrica Baia de Arama, Oltenia, Romania, dar cred ca te referi la paranteza [Ponoarele, MH]. Poate ca ar trebui sa corectam, multumim de sesizare si vigilenta.

    Drow
    [22.08.17 12:52:52]
    »

    @Aurici: Nu, in cuprinsul articolului, la un moment dat spui "80 de lei. Am mai spus că zona aceasta a Banatului ni s-a părut mai ieftină din toate punctele de vedere, decât altele din țară. "

    AuriciAUTOR REVIEW
    [22.08.17 14:07:45]
    »

    @Drow: Eiii, atunci mea culpa. Dar era mai mult o concluzie generala ca excursia noastra, din care mare parte prin Banat, ni s-a parut foarte ieftina. Conacul Boierului a fost ultima noastra cazare din sejurul acela... Acuma, sper ca n-oi fi incurcat asa de tare pe cineva cu chestia asta. Dar oricum, multumesc inca o data pentru lamuriri.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianaglogo, Aurici, calatorul, costy69*, crismis, Drow, mishu, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Conacu' Boierului [Ponoarele, MH]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069176197052002 sec
    ecranul dvs: 1 x 1