GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cazare la Pensiunea Cheile Nerei. Un vot de blam
Buun... Terminam si cu vizitarea cascadei Bigar si pe la ora 7 seara o luam spre urmatoarea destinatie.
Sasca Romana sau Sasca Montana, unde intr-una din ele ne propusesem sa petrecem urmatoarea noapte.
Posibilitatile de cazare in zona sunt extrem de reduse, iar daca veti cauta si ceva calitativ atunci chiar veti avea o problema. In Sasca aveam in vedere trei posibile cazari, care in ordinea preferintelor erau : Casa cu Roti de 3 margarete si ca rezerva Pensiunea Cheile Nerei tot de 3 margarete, astea in Sasca Romana si Hanul Rocker's Inn de 3 stele in Sasca Montana. Sunam de pe drum (era vreo 7,30 seara) la Rocker's Inn si aflam ca nu au locuri disponibile, iar la Casa cu Roti nu ne raspunde nimeni la telefon asa ca le dam un mail, poate - poate vor raspunde totusi in timp util. In fine ne ramane varianta de avarie – pensiunea Cheile Nerei, o pensiune care vazusem ca are dotari decente in prezentarile pe site-uri, sunam acolo, au si camere libere, asa ca rezervam telefonic doua camere si mergem linistiti fiind asigurati ca avem unde trage peste noapte.
Chiar mi-a placut abordare unor potentiali clienti de catre fata de la receptia pensiunii Cheile Nerei. La intrebarea mea daca au camere disponibile pentru acea seara, raspunsul ei a fost promt si elegant - “Avem si va asteptam cu mare drag sa va simtiti bine alaturi de noi”. Parca altfel suna fata de un simplu si sec - “Da, avem. Doar pentru o noapte ? Cate camera ? ”
Dar sa revenim. Aveam de parcurs o distanta scurta, asa ca nici nu ne-am grabit. Distanta de ~ 70 Km, l-am parcurs in ~ 1 ora si fara evenimente neprevazute. Drumul usor si frumos serpuind printre dealuri, cam ingust e adevarat, dar la ce trafic “de cosmar” era pe acolo cu o masina la 5 - 10 minute :)), chiar n-au fost probleme.
Traseul. Dupa cascada Bigar, urmatorul reper este Oravita aflat la ~ 40 km de cascada, orasel despre care va spuneam (in primul meu review din aceasta serie) ca era gazda micului talcioc cu produse din Iugoslavia anilor ’80. Acum Oravita arata jalnic. Nici pe departe cum mi-o aminteam eu din perioada anilor ’80, atunci cand era un mic orasel cochet si plin cu rondulete de flori si alei strajuite de pomi bine ingrijiti. Foarte putini oameni pe strazi, plina de fabrici si combinate (sau ce-or fi fost alea) inchise si cu geamurile sparte. Un orasel parasit uitat si paraginit, trist si dezolant...
Din Oravita veti parasi DN57B, facand la stanga pe DN57 spre Moldova Veche, sosea din care la ~ 2 Km dupa comuna Racasdia, mai faceti odata stanga pe DJ571. Atentie aici ! Este o intersectie prost semnalizata si puteti trece cu usurinta de ea gresind drumul, asa cum am facut si noi de fapt. Noroc ca ne-am dat seama repede de fatal error pentru ca ne-am trezit ajunsi in Nicolint, un sat care nu era in traseul nostru. Dac tineam drumul tot asa si nu eram vigilenti :) ieseam retur in Orsova de unde plecasem de ceva timp, via Moldova Veche :)). Asa ca uite-ne pe noi cum intoarcem cale de ~ 3 Km si ne apucam sa cautam din nou intersectia buclucasa :)). Dam de ea si o luam de data asta corect spre Ciuchici, apoi prin Macoviste si Slatina Nera, ajungem prima oara in Sasca Montana de unde viram stanga pe DC54 spre Sasca Romana cale de ~ 2 Km si am ajuns in fata pensiunii Cheile Nerei :)). Usor, nu ?
Pensiunea Cheile Nerei. Este construita in regim de P+2 si situata chiar in satul Sasca Romana la nr. 55, fiind ultima pensiune spre intrarea in Cheile Nerei. Ultima portiune de drum (~1 Km) este neasfaltata, dar fara probleme si aflata in conditii bune.
Ajungem la pensiune pe la ora 8 seara, ne luam in primire camerele si... Drama... Drama pentru copii. Nu aveam televizor in camere, asta desi pe site-ul pe care gasisem pensiunea era specificata existenta acestuia. Nu ca pe noi nu ne-ar fi interesat acest aspect, dar pentru cei mici... Cum mai puteau ei sa se culce, obisnuiti fiind sa adoarma uitandu-se la desene animate ?
In fine, urcam la etajul 2 unde am primit camere, lasam bagajele si coboram la masa. Ma opresc la receptie (care era in acelasi timp si bar) si-i spun fetei de acolo ca ne-am cazat si este acceptabil, dar ca este prima pensiune de 3 stele unde am stat si care nu are televizor in camera. Fata n-apuca sa raspunda, ca intervine in discutie (deranjat probabil de termenii “acceptabil” si “televizor” pe care-i folosisem vis-a-vis de camere) un nene care statea la o masa langa bar si care se prezinta ca fiind Laes sau Laios nu-stiu-cum, patronul locatiei.
Ne spune ca nu au televizoare in camere, asta fiind politica dansului de a face turism. In viziunea sa turistii care vin aici, vin sa se deconecteze si sa uite de stresul cotidian, asta insemnand asa cum considera dansul si excluderea televizorului din peisajul camerei. La care eu imi dau cu parerea ca turistii ar trebui sa-si gestioneze singuri dorinta de anti-stres si sa poata fi in masura sa aleaga in functie de optiunile fiecaruia in a se uita sau nu la televizor, dar asta implicand obligatoriu si prezenta televizorului in camera. “ Daca turistul vrea sa se uite la televizor, poate sa coboare aici (la bar adica) si sa se uite la televizorul din incinta (n. b singurul) “, zice dansul. La care eu ii raspund ca turistul se poate uita la televizor cat de mare e si eventual la cat e de frumos :))... Ca pentru a viziona un program anume, mai greu... Multi doritori, cerinte diverse, un singur televizor, asadar... La care nenea propietar o da la intors si zice ca televizoarele nefiind un lucru obligatoriu in camere pentru pensiunile de 3 stele, a ales sa nu le puna.
Pai cu asta trebuia sa inceapa si nu sa ma ameteasca cu viziunile sale avangardiste despre ce inseamna turismul anti-stres. E clar. Fara televizoare = consum mai mic de curent = neplata unui abonament la TV prin cablu = economie per ansamblu...
Ce a pus insa capac acestei discutii civilizate totusi pana atunci, a fost afirmatia din final a patronului, aceea ca : “ Daca nu va convine, puteti pleca acum (cu accent pe acum) in alta parte. Nu sunteti nici primii nici ultimii care o fac si nu dau eu faliment din asta ! ”. Probabil se baza pe faptul ca la ora aia si la “vastele” posibilitati de cazare din zona n-am fi avut nici o sansa in a gasi cazare in alta parte. Daca nu era aceasta afirmatie finala, as fi considerat discutia ca pe o simpla informare, un schimb de opinii client – proprietar pensiune. Dar asa... No comment ca nu am ce sa mai comentez. Adica am, dar ma abtin sa n-o dau in alte alea. Va las pe dvs sa o faceti.
Va dau acum doar un exemplu de promovare neconforma cu realitatea cu dotari si servicii inexistente oferite de catre pensiunea Cheile Nerei. Sunt mai multe de acest gen, dar postate marea majoritate pe agentii de turism asadar nepublicabile pe AFA. Iata insa una care poate fi postata si cam ce se spune aici : anuntulfoto.ro/vanzari-pr ... as-severin/foto, site din zona lor (Caras-Severin) - “camere cu doua paturi, bai proprii, tv in camera, telefon; bar, sala de mese, restaurant, semineu, terasa acoperita, parcare; gradina, grill, loc de joaca pentru copii; posibilitati distractie: rafting, paintball, escalada, speologie”. Astea apar aici. Asa cum v-am zis, televizor in camera nu au, iar loc de joaca pentru copii eu unul nu am vazut, sau poate doar daca este considerat ca si loc de joaca pentru copii, un tapsan cu iarba de langa pensiune. Ca sa nu mai zic ca pe alt site apare ca pensiunea ar dispune si de o piscina, lucru iar neconform cu realitatea.
Patronul zicea ca anunturile publicitare nu sunt actualizate. Si atunci care-i problema ca am ajuns aici, am gasit altceva decat ne asteptam si am reactionat ? Noi ce vina avem ca in baza unor asemenea anunturi am ajuns aici ? Doar faptul ca le-am citit si le-am dat crezare ? Nu stiu, acum intreb si eu...
Aaa... Si am uitat sa va zic ca pe la ora 9 seara ne raspund la mail-ul pe care-l trimisesem cei de la pensiunea Casa cu Roti - ca au locuri si ca ne asteapta sa venim. Le-au trebuit 2 ore pentru a raspunde la un mail... Era insa prea tarziu. Ce sa mai adunam tot calabalacul si sa ne mutam la ora aia ? Daca macar ar fi dat mail-ul imediat dupa discutia cu nenea patronu’, pe la 8,30 adica, poate am fi plecat ca eram plin de draci, dar acum deja ma calmasem dupa replicile avute cu patronul asa ca ramanem pe pozitii. La Cheile Nerei adica.
Revenind la descrierea pensiunii, trebuie sa stiti ca aceasta beneficiaza de parcare (destul de mare) privata in incinta, bar, restaurant cu terasa exterioara si gratar, sala de mese in interior. Bucataria nu este accesibila turistilor, asadar veti fi obligati sa mancati la restaurantul pensiunii. Insa nu va ganditi ca asta-i un lucru rau, mancarea oferita fiind foarte buna si bine preparata iar preturile decente :)
Pensiune este veche ca si an de constructie, nu stiu sigur in ce an a fost deschisa, cert este ca am dat peste o postare din 29 apr 2004, in care se spune : “ Dupa intrarea in sat, cotim prima strada la stanga, trecand pe langa o pensiune mare recent deschisa (pensiunea Cheile Nerei) . ”. Asadar iau ca referinta anul 2004 ca si an de deschidere. Din nefericire nu cred ca s-a mai investit mare lucru de atunci incoace in dotarile pensiunii si e pacat. Pensiunea are o pozitie privilegiata (foarte aproape de intrarea in Chei) si ar putea fi optiunea de cazare numarul 1 pentru turistii veniti sa viziteze Cheile Nerei.
Unitatea dispune de 15 camere cu 2 paturi si baie proprie, iar capacitatea de cazare este de 30 de persoane. Asta dau ei pe site, insa exista si camere cu capacitate de 3 persoane, amicii nostri stand intr-una dintre acestea, camera avand un pat dublu si unul single. Costul cazarii a fost de 55 lei / noapte / persoana, fara mic dejun.
Exteriorul pensiunii este acceptabil, sa-i zicem dragut, iarba si cele cateva flori reusind sa inveseleasca si sa dea putina culoare curtii. Interiorul pensiunii este insa chiar placut, vorbesc doar de partea cu receptia, barul si sala de mese. Trunchiuri groase de copaci sunt folositi aici ca si stalpi de rezistenta, creand un farmec aparte, rustic, de cabana de munte. La fel si la terasa exterioara acoperita, frumoasa si odihnitoare. Revin si spun, ce pacat ca nu s-a dat aceeasi atentie si interioarelor camerelor, care arata cum arata. Cum arata ? Pai stati va zic acu’ :))
Camera. Am avut camera la etajul 2 al pensiunii. Nu foarte mare, undeva la 13 – 14 m², curat si in camera si in baie, fara mirosuri “dubioase”, parchet pe jos, fara televizor, fara frigider (minibar ceva), fara aer conditionat (o mare problema daca prindeti calduri cum am avut noi) si fara plase pentru insecte - iar deranjant, noi fiind nevoiti sa dormim din cauza de caldura cu geamul deschis.
Apropo de geamuri. Este singura pensiune unde am mai gasit ferestre cu rame si tocuri din lemn (nu termopane). Asta poate fi considerat un plus si un lucru “eco”, dar numai daca geamurile s-ar inchide cum trebuie. Lemnul este insa imbatranit si umflat avand lufturi mari, fapt care poate deveni in sezonul rece o reala problema.
Mobila este din lemn natur lacuit, paturile (2 single) cu saltele confortabile, 2 noptiere cu veioze si in fine o masa simpla cu 2 scaune fara spatar si total incomode. Per ansamblu camera este gandita si dotata din economie si numai cu strictul necesar, nu are acel “vino incoa” cu care sa te atraga, avand chiar un aspect saracacios. Acesta este cred si motivul pentru care pe site-urile de prezentare a locatiei apar foarte putine poze (de obicei una singura) ale interioarelor camerelor de aici.
Si apropo de dotarile obligatorii la o pensiune de 3 margarete, ca tot a adus vorba nenea patron de pensiune despre asa ceva (mi-a ramas pe creier ce vreti :))). In camera ar fi trebuit sa avem si cuverturi pe paturi, plase pentru insect, covoare sau carpete pe jos si nici oglinda nu-mi amintesc sa fi vazut. Nu sunt. Si asta face probabil parte tot din “conceptul anti-stress” a patronului. Ce sa se mai chinuie turistul sa dea la o parte cuvertura si sa faca patul, de ce sa faca un efort suplimentar in a inchide/deschide plasa pentru insecte si in fine de ce s-ar vedea in oglinda atunci cand vine obosit mort de pe coclauri ? Cum s-a gandit dragutul de patron la toate =))
Si tot in legatura cu camera, mai vreu sa subliniez faptul ca usa de la intrarea in camera nu se incuie bine. Cand am plecat la masa, am incuiat-o o singura data. Noroc ca am obiceiul sa incerc usa dupa ce o incui :)). O incerc si vad ca se deschide. Ma uit la tocul usii si vad ca era o distanta de aproape 1 cm intre el si usa, asadar limba broastei nu avea cum sa ajunga la toc. O inchid iarasi si o incui de data asta de 2 ori. Surpriza ! Se incuie. Imping putin in ea... Surpriza ! Se deschide. Asadar, uite-ne pe noi cum ne intoarcem si luam (de Doamne fereste) din camera ce am considerat mai de valoare (acte, carduri, telefoane, bani etc), umplem un rucsac si plecam la masa de parca plecam in excursie pe coclauri :))
Baia. Mica si inghesuita, undeva la 4 - 4,5 m², dotari ieftine, vechi si de calitate indoielnica, clar sub media de 3 margarete cu care se mandreste pensiunea. Cabina de dus cu usile functionale :), dar care nu etanseaza bine :(, parte din apa scurgandu-se in exterior. Sapunul lichid din dozator nu spala mai deloc. Ori era de foarte proasta calitate, ori prea “indoit”, sau poate “intreit” cu apa :))
Balconul. Eiii... Aici e ceva de discutat (si carcotit normal :))). Tot ce va pot spune despre acesta este ca da, aveam balcon. Doar ca nu putem sa iesim si sa ne bucuram de el si asta pentru ca... N-aveam usa =))
Exista 3 camere la etajul 2 aflate “pe faţa” pensiunii, dar din acestea 3 doar cea din mijloc are si usa de acces pe respectivul balcon comun la toate cele 3 camere. Acum sunt doua variante posibile pentru aceasta situatie. Ori o fi fost vina vreunui “Dorel” arhitect de mare angajament folosit la constructia pensiunii, ori a fost aleasa aceasta solutie pentru protectia turistilor cazati pe viitor in aceste camere si care ar fi putut sa sufere de rau de inaltime. Daca Doamne fereste cadea turistu’ de la etajul 2 si-si rupea gatu’ ? Eu unul tind sa dau credit acestei a doua variante. Adicatelea aceea a patronului preocupat de sanatatea si integritatea corporala a clientului, nu doar de starea de stres a acestuia =))
Stiu, sunt al naibii... Dar cum ziceam, mi-a ramas pe creier chestia cu “ daca nu va convine, puteti pleca acum in alta parte “. Vedeti in poze acest insolit concept arhitectonic care pe noi ne-a amuzat teribil gandindu-ne la motivele care au stat la baza minunatei alegeri. Si pentru ca tot spuneam un picut mai sus despre dotarile obligatorii la o pensiune de 3 margarete, ma bate gandul ca usa de iesire pe balcon o fi si asta optionala pentru nenea patron la o locatie de numai 3 margarete. Eiii... Daca detinea o pensiune de 4 margarete era alta treaba, nu ? =))
Hai ca nu mai zic nimic de nenea patronu’ de pensiune ca v-am stresat deja cu asta :)
Sa revenim la chestii serioase. Foarte serioase. Izolarea fonica intre camere a pensiunii este sub orice critica, a se citi - lipseste cu desavarsire. Se aude absolut totul din camera invecinata si de pe culoar, plus ca daca veti fi cazati la etajul 1 veti auzi si tropaiturile celor de deasupra dvs. Sa va mai spun ca se auzea de fiecare data cand cineva, undeva, folosea chiuveta sau toaleta in baie si ce cor de sforaituri a fost toata noaptea ? Un lucru este cert. Daca aveti somnul usor va va fi foarte greu, daca nu imposibil sa va odihniti aici si veti petrece minunate nopti albe asa cum am patit noi.
Si iar un aspect deranjant. Scara de acces intre etaje este din cale-afara de zgomotoasa. Scartaie ingrozitor. Cu siguranta veti auzi cand cineva urca sau coboara pe aceasta scara, indiferent daca e vorba de un adult sau copil si asta de oriunde unde v-ati afla - in camera sau pe langa receptie.
La receptia / barul unitatii puteti daca vreti sa luati jocuri de sah, table, remi sau carti de joc, precum si palete si mingi pentru tenis de masa (au si o masa de tenis amplasata afara sub terasa acoperita). Si fiind la capitolul “umplerea timpului liber”, tot in cadrul activitatilor ce le poate oferi pensiunea (sau cel putin asa se lauda), pe site-ul lor se spune ca organizeaza :
-relaxare la un picnic pe Cheile Nerei
-drumetii de cunoastere a Cheilor
-coborarea cu barca pneumatica pe apele Nerei (rafting)
-escaladarea si explorarea stancilor
-speoturism
-tiroliana
-rapel
-paintball
-atv
In fine, ca sa nu ma considerati mai carcotas decat probabil sunt :)), sa va fac un clasament de plusuri si minusuri ale pensiunii asa cum le-am vazut eu.
Plusuri :
- Asezarea intr-un peisaj frumos, la iesirea din Sasca Romana si in apropierea intrarii pe Cheile Nerei.
- Amabilitatea si abilitatea de a comunica si socializa cu turistii a fetei de la receptie. Nu-i stiu numele, dar as fi nominalizat-o pentru ca ar fi meritat acest lucru.
- Drumul din faţa pensiunii foarte putin circulat, spre deloc. Asadar liniste si aer curat.
- Curatenie in camere dar si in spatiile exterioare.
- Apa calda de cate ori am avut nevoie.
- Amenajarea interioara pe partea cu receptia, barul si sala de mese.
- Bucataria un mare plus. Mancarea gustoasa, bine facuta si convenabila la pret.
- Terasa acoperita, aceasta avand mese si banci din lemn masiv.
- Terasa descoperita avand in dotare mese si scaune din ratan sintetic si umbrele generoase pentru zile insorite.
- Parcarea in incinta si destul de incapatoare.
Minusuri :
- Un mare minus este lipsa de tact in discutiile cu turistii a patronului locatiei. Asta nu tine de pensiune, dar... Foarte deranjant.
- Grav. Reclama si promovarea facuta pensiunii pe diverse site-uri neconforma cu realitatea, asta ca sa nu zic mincinoasa.
- Grav. Izolarea fonica aproape inexistenta a camerelor. Nu va veti putea odihni daca aveti somnul mai usor.
- Lipsa spatiului de joaca pentru copii.
- Nu are dotari de 3 margarete.
- Camere anoste si dotate din economie.
- Aceiasi situatie si la baie.
- Lipsa televizorului in camera.
- Lipsa frigiderului in camera.
- Lipsa aerului conditionat in camere, situatie care vara la 38°C cat am prins noi, poate fi o problema majora.
- Lipsa plaselor pentru insecte.
- Lipsa accesului pe balcon (in particular a camerei noastre).
- Pensiune veche (2004) si foarte "zgomotoasa" la care nu s-au mai facut investitii (sau poate doar de suprafata).
- Ferestre cu rame si tocuri din lemn cu o vechime de aproape 12 ani. Lemnul s-a umflat si a imbatranit capatand lufturi mari, iar faptul ca nu se inchid bine pot crea reale probleme turistilor ce se vor caza iarna sau in sezonul mai rece.
- Mare atentie la incuierea usii atunci cand parasiti camera. Verificati de doua ori daca usa se incuie bine (si la prietenii nostri era aceiasi situatie cu usa).
- Scara din lemn de acces intre etaje extrem de zgomotoasa si foarte ingusta, tipica unei cabane. Greu de urcat cu trolerele din dotare.
Asadar cu un scor de 16 la 10, castiga de departe - Lista cu MINUSURILE pensiunii.
Cam aceasta a fost prezentarea pensiunii Cheile Nerei asa cum am vazut-o eu. Datorita minusurilor de mai sus si in ciuda lucrurilor bune pe care le-am enumerat, nu voi recomanda aceasta pensiune. In general noi ne alegem cu grija cazarile vazand situatia la fata locului, poate de aceea nici n-am avut probleme pana acum. Insa aici am fost fortati de imprejurari sa ramanem. Asa a fost conjuctura. Nu este prima oara cand dau note mici unei locatii, dar este pentru prima data cand intradevar nu pot recomanda o cazare.
Daca va intereseaza, noi cu siguranta nu vom mai repeta experienta de a ne caza aici. Data viitoare ajunsi pe aceste meleaguri, ne vom caza in alta parte unde vom putea sa si dormim si unde ne vom putea alege singuri programul anti-stres. Nu vreu sa plec in vacanta si sa fiu stresat de programul anti-stres impus de cineva asa cum s-a intamplat aici, noi fiind in totala necunostinta de cauza despre conditiile reale pe care urma sa le gasim la aceasta pensiune, asta pentru ca “anunturile publicitare nu sunt actualizate”.
Revin si spun ca NU voi recomanda cazarea aici din 2 principale motive : Primul – Imposibilitatea de a te odihni omeneste datorita lipsei izolarii fonice a camerelor. Al doilea – Je m'en fiche-ul ostentativ al patronului afisat in relatia patron - turist.
Puteti folosi insa pensiunea pentru o cazare de tranzit, avand in vedere ca este foarte aproape de intrarea in Cheile Nerei. Dar dupa parerea mea nu pentru mai mult de o noapte. De ce spun asta ? Pentru ca lipsa dotarilor (plase de insecte, frigider in camera, AC) poate ca le veti putea suporta pentru scurt timp, insa noaptea va va fi foarte greu daca nu imposibil sa va odihniti omeneste si asta cum spuneam din pricina lipsei izolarii fonice a camerelor. Bine, asta daca nu cumva va doriti “nopti albe” petrecute la munte si aer curat :)). Este o problema reala si optiunea dvs daca veti dori sau nu sa tineti cont de asta.
In concluzie, parerea mea este ca aceasta pensiune nu este nici pe departe o pensiune, ci mai degraba o cabana si in nici un caz nu indeplineste criteriile pentru 3 margarete. Poate un 1,5 – maxim 2 margarete era o clasificare corecta. O pensiune care lasa de dorit in privinta dotarilor si a conditiilor oferite pe linie de cazare, dar care are o terasa frumoasa (de fapt tot parterul) si o bucatarie buna spre excelenta.
Inchei aici si va invit sa tineti cont daca vreti de informatiile pe care vi le-am prezentat, informatii corecte si zic eu echilibrate despre o posibila locatie de cazare, pentru ca nu-i asa -
Cine detine informatia, detine puterea.
THX ! Bye bye.
Trimis de vega06 in 18.04.16 16:12:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SASCA MONTANĂ.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.89578090 N, 21.72033880 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@vega06: pacat ca nu a venit in timp util confirmarea disponibilitatii la Pensiunea Casa cu Roti.
Este o pensiune tare faina si se mananca si bine acolo (vezi impresii).
@Testosu -
Da. Asta e. Am pierdut si noi si ei. Ei niste posibili clienti si noi o cazare cu siguranta mai buna decat unde am stat. Pentru ca asa cum am spus, mancarea si la noi a fost buna si la preturi mai mult decat OK.
Va multumesc pentru vizita si comentariu
@vega06 - Aia cu lipsa televizorului = turism antistres ni s-a servit și noua, în 2011, de Paște, în Kavos (Corfu). ” În vacanță vă odihniți, nu va uitați la TV! "
O fi fost și nenea Laeș p-acolo? Mă-ntreb și eu, că prea seamănă răspunsurile!
@Zoazore -
Stiu, Am citit Corful tau . O fi fost s-al nostru patron p’acolo, mai stii ?
Deranjant la noi a fost insa modul in care a incercat sa ne “abureasca” dom’ patron. Intai a dat-o pe turismul anti-stres pe care-l promoveaza cu elan, ca mai apoi dupa ce l-am incoltit nitel s-o dea la intors ca de fapt nu-i o dotare obligatorie la pensiunile de 3 stele. Asa e. Nu este. Dar de ce n-a zis-o de la inceput p-aia dreapta, ca e mai economic fara TV in camera ? Sa stii ca as fi inteles asta. Faptul ca nu-i o zona prea frecventata de turisti si ca incearca sa minimalizeze cheltuielile, da era OK. Da’ dupa asta sa mai vina si cu “Daca nu va convine, puteti pleca acum in alta parte”, deja era prea mult. A cam depasit limita. In fine, asta nu ne-a stricat vacanta si am trecut peste
Iti multumesc si tie Zoa pentru vizita si comment
Foarte "simpatic" cred ca atitudinea face totul, daca patronal ar fi avut atitudinea potrivita cred ca si minusurile s-ar fi transformat in plusuri. Asa incat acea vorna cu "Omul sfiinteste locul" este un mare adevar, daca la prezentarea nemultumirilor atitudinea lui ar fi fost una onesta sunt convinsa ca si articolul tau ar fi fost altfel. Nu stiu daca as fi avut taria sa plec in momentul in care mi-ar fi spus ca n-am decat sa plec, dar poate ca as fi facut-o, cred ca asta ar fi fost lucrul cel mai deranjant unde esti de fapt umilit pe banii tai din care el traieste de fapt.
Cat despre balcon fara usa m-am amuzat deoarece de un astfel de balcon am avut si eu parte la Clasin Inn in Brasov (am scris despre el - vezi impresii) si unde aveam vedere la balcon din baie (in dreptul wc-ului) astfel incat trebuia sa fim atente sa avem perdelele trase la baie pentru ca putea oricand sa se plimbe cineva care avea acces la balcon.
@mishu -
” daca la prezentarea nemultumirilor atitudinea lui ar fi fost una onesta sunt convinsa ca si articolul tau ar fi fost altfel
Probabil review-ul ar fi fost mai putin acid, asta da cu siguranta. Dar minusurile pensiunii m-ar fi facut totusi sa nu recomand pensiunea ca si locatie de cazare. Si cele mai grave raman reclama mincinoasa pe care si-o face pe diverse site-uri si lipsa cu desavarsire a izolarii fonice care nu te va lasa sa dormi noaptea. Si asta ca sa nu mai spun si de dotarile necorespunzatoare unei locatii de 3 margarete.
” cred ca asta ar fi fost lucrul cel mai deranjant unde esti de fapt umilit pe banii tai din care el traieste de fapt
Nu. Aici nu va dau dreptate. Patronul in marea sa marinimie, ne-a facut un favor si o mare cinste ingaduindu-ne sa stam peste noapte acolo, in mica lui oaza anti-stres. Aaa... Ca ne-a lat si bani asta nu se pune. Era de datoria noastra sa apreciem la justa lor valoare minunatele conditii si grija fata de om a acestuia in relatia patron-turist. Am plecat de acolo de-stresati (pentru ca n-am avut televizor in camera) si intregi (pentru ca nu ne-am rupt gatul cazand Doamne Fereste de la balcon). Si toate astea prin grija sa. A patronului...
Va multumesc si dvs. pentru vizita si comentariu
@All –
Iete chestie... Ia vedeti aci un review de anul asta (sejur din august 2016) fix despre aceeasi minunata cazare, pensiunea Cheile Nerei.
Un review scris la comanda patronului anti-stres zic io si care pe toata intinderea sa incearca sa-mi faca praf prezentul review si sa vina cu contra argumente la tot ce-am scris aici. Asta in ideea ca poate poate va convinge astfel lumea ce fatal error ar face daca Doamne Fereste s-ar afla prin respectiva zona si nu s-ar caza la minunata pensiune
Titlul acestui articol de mare angajament : “ Impresii / informatii derutante! “. Brrr... Periculos titlu. Daca veti considera ca are dreptate, va trebui sa-mi schimb formula de incheiere a review-urilor viitoare din “ Cine detine informatia, detine puterea “ in “ Cine detine informatia derutanta, detine puterea “
Pe respectivul articol il gasiti aici vezi impresii
Uitati-va daca vreti si pe ecourile pe care le-am "bagat" acolo, ca sa va faceti o parere completa despre "informatiile derutante" si cui apartin ele
@vega06 - Stii ce ma amuza? Ca de fapt indirect, sau direct, cum consideri, i-ai facut reclama autorului respectivului articol dar si locatiei. Binenteles ca cei care nu au citit articolul il vor citi/ poate si vota si va exista acea curiozitate, oare cine are dreptate?
In general incerc sa cred pe cuvant pe cel care face niste afirmatii, in fond este parerea lui, insa daca as face niste afirmatii false (pro sau contra) cred ca as pierde increderea celor din jurul meu daca se va dovedi ca am fost rau sau prea bine intentionata. Si cred ca respectandu-ma pe mine in primul rand as incerca sa fiu atenta la ce scriu asumandu-mi si "opinia publica".
Poate ca a fost prea alambicat ce am spus, dar probabil ca in timp voi mai aparea pareri care vor crea o imagine cat mai reala a acelui loc.
În realitate, de cele mai multe ori am constatat - cu vârf şi îndesat - că o pensiune / hotel etc poate *place* cuiva şi *displace* altcuiva fără ca vreunul dintre cei doi să "scrie la comandă".
De multe ori chiar SIMULTAN, în acelaşi sejur - dar'mi'te în intervale diverse de timp...
Restul e Daneken, "teoria consti... ăstaaaa... conspiraţiei" etc şamd...
@mishu -
Da da da... Am facut reclama mascata Misule
Si nu. Nu-I deloc alambicat ceea ce ai spus.
”In general incerc sa cred pe cuvant pe cel care face niste afirmatii, in fond este parerea lui
Corect ceea ce spui. Si sa stii ca in privinta review-ului lui @Merica nici eu n-as fi reactionat in nici un fel daca acesta nu ar fi fost un atac direct si tintit asupra celor ce am afirmat in acest review
Si asta ca si tine tot la gandul ca sunt parerile omului si fiecare vede in altfel aceleasi lucruri de care se loveste.
@webmaster -
”În realitate, de cele mai multe ori am constatat - cu vârf şi îndesat - că o pensiune / hotel etc poate *place* cuiva şi *displace* altcuiva fără ca vreunul dintre cei doi să "scrie la comandă".
Corect webmaster. Dar ciclicitatea rev-urilor de unul prost - unul bun pe care o putem vedea in review-urile scrise despre aceasta pensiune (ca si la muuulte altele ) da de banuit asupra oarescaror masinatiuni de culise
@vega06 - E o diferenţă: tu presupui. Eu ştiu
-
Spre deosebire de voi, noi avem acces la date destul de consistente despre autori. Astfel că eu unul nu obişnuiesc să vorbesc "teorii", ci "fapte".
@webmaster -
Stiu ca stii webmaster . Si asta chiar mi se pare normal.
nu mai exista nimic acolo, totul e in paragina. Nu va luati dupa ce se scrie despre Cheile Nerei, Beusnita. PARAGINA. Case nelocuite. NICIO pensiune. Drumuri cu gropi mari. Sate parasite. Terenuri vandute la nemti pt grau. Am fost acolo august 2017. NU EXISTA asa ceva. Bozovici, Potoc, Sasca Romana, Sasca Montana, Oravita, Moldova Noua. PARAGINA
Articolele sunt scrise de niste [...] ca sa treceti pe acolo, ca nu mai au din ce trai. Repet stiu ce spun.
@sxm: De ce atata virulenta?
E drept ca localitatile din zona Cheilor Nerei nu sunt prea dezvoltate, dar sa zici ca nu mai exista deloc pensiuni in zona, e cam mult.
Sa se fi inchis si faina pensiune Casa cu Roti din Sasca Romana, unde cu greu am gasit cazare? Sau la fel de frumoasa pensiune Casa cu Platani din Ciclova Montana? Ma indoiesc!
Frumusetea si salbaticia Cheilor Nerei nu o poate inca răpi nimeni. Iar Beusnita cand are apa e magnifica. Toate cascadele si cursurile de apa sufera in anotimpurile secetoase, mai ales in conditile actuale de schimbari climatice, la care suntem partasi mai mult sau mai putin cu totii. Fie activ, fie prin pasivitate.
Pana la urma orice loc are frumusetea sa. Depinde doar de noi, sa ne dorim a descoperi "scanteia" fiecaruia.
@sxm: P. S. Ar fi culmea in a ma acuza de reclama fortata a zonei. ????????????????????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2021 Pentru oameni nepretentiosi! :)) — scris în 16.10.21 de ux122780 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Categoric nu recomand - este un loc bun doar pentru a-ti strica vacanta — scris în 13.08.21 de m9999 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2021 NU recomand. Gazdele sunt inflexibile, rigide si nepoliticoase — scris în 10.08.21 de misi dinu din BUCURESTI - nu recomandă
- May.2021 O mare dezamăgire — scris în 10.05.21 de ux119551 din ARAD - nu recomandă
- Aug.2020 O vacanță de neuitat — scris în 25.08.20 de ux117158 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 De evitat!!! — scris în 29.06.19 de iciprian78 din PLOIEşTI - nu recomandă
- Aug.2018 Proprietar [...], zona superba! — scris în 06.08.18 de ReNu din CRAIOVA - nu recomandă