ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 31.05.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O solutie eleganta pentru impatimitii pescuitului

TIPĂREȘTE

Pentru cei care ajung in zona Clisurii Dunarii, pensiunea Caunita reprezinta o solutie viabila de petrecere a catorva zile de vacanta. Eu am ajuns frecvent in zona datorita serviciului si am descoperit-o intamplator in primavara; de-atunci am preferat-o intotdeauna cand inserarea m-a prins intre Orsova si Moldova Noua.

Chiar daca zona este de-o frumusete rar intalnita, datorita drumului nu prea grozav pe raza judetului Mehedinti, intre Dubova si Svinita, turistii nu prea se inghesuie pe-aici. Drumul a fost chiar blocat in primavara circa o luna din cauza unor alunecari de teren in zona Cazanelor Mici. Totusi, cei care sunt pasionati de pescuit sunt asezati la tot pasul pe malul apei, fie numai cu masina (majoritar localnici), fie cu corturile instalate cat mai aproape de apa; acestia provin din toate colturile tarii si au venit cu tot cu familie in vacanta, copiii isi fac si ei de lucru pe langa “instalatiile” pescaresti, alearga, se joaca, se bucura de natura. Mie mi se pare insa, ca petrecerea timpului liber cu familia la pescuit ii cam limiteaza pe copii, intrucat acestora le lipsesc posibilitatile de distractie, sunt cumva prizonierii pasiunii parintilor lor (da, am vazut si doamne cu undita sau lanseta in mana...). Fasia pe care au voie sa se joace este foarte ingusta, soseaua urmarind indeaproape linia malului apei intre Berzasca si Coronini. Nemaivorbind de serpii prezenti printre bolovani, prin lastarisuri ori chiar pe sosea - credeti-ma, dusmanii lor cei mai mari sunt... autoturismele, dar oricum, traficul are valori extrem de reduse. In fine...

Pensiunea Caunita (Gornea, com. Sichevita, jud. CS) este construita recent (2009, cred), arata foarte bine la exterior, este o combinatie reusita intre lemn si piatra (si alte materiale de constructie, bineinteles). Dispune de 6 camere duble, toate cu vedere spre Dunare, la pret de 100 lei/noapte: 3 la etaj (cu paturi matrimoniale), 3 la mansarda (cu 2 paturi). Baia este curata, dotata cu cabina de dus, precum si cu cele specifice: sapun, sampon, prosoape. Presiunea apei la dus mai fluctueaza, dar nu deranjeaza asa tare. In camera, pe langa cele 2 paturi, exista si o masuta langa care stau si 2 fotolii, tv cu cateva programe (nu exista cablu, sunt dotate cu receiver Digi), dar si instalatie de AC. Curatenie ok, un minus peretii din rigips, cam subtiri, permit trecerea sunetelor dintr-o camera in alta destul de usor. Pe timp friguros, camerele sunt bine incalzite, pensiunea dispune de sistem propriu de incalzire centrala.

Restaurantul cred ca reprezinta atu-ul lor major, este foarte larg, spatios, cu multe geamuri laterale ce se pot deschide pentru aerisire. Meniul este variat, pestele este bine gatit, recomand ciorba de peste sau pestele prajit cu mamaliguta si stropit cu mujdei de usturoi. Acum, pe timp de vara, au fost amenajate si afara 5-6 masute de lemn, extrem de elegante, e o placere sa iei masa in aer liber; seara vin destui clienti, cu greu mai gasesti loc, apar cu precadere tinerii din Sichevita, dar si nenorocosii de la malul apei. Restaurantul poate organiza si nunti, aniversari etc.

Parcarea din fata pensiunii este generoasa, incap lejer 10-15 masini. Vis-a-vis de aceasta se gaseste inca una la fel de mare in care se pot lasa si microbuze, iar in spatele acesteia a fost amenajat un ponton care permite pescarilor sa-si arunce unditele la 5-6 m in larg sau, iubitorilor simpli de natura, sa admire peisajul extraordinar oferit de Dunare. Pe timpul verii, navele de croaziera pline cu turisti ce stau la soare si admira malurile Dunarii, circula frecvent.

In concluzie, recomand pensiunea, este ideala pentru 2-3 zile de relaxare (lipsa unor trasee amenajate pentru drumetii montane o vaduveste insa, de alti potentiali clienti decat cei pasionati de pescuit), mancarea este buna, bine gatita, chiar ieftina dupa orice standarde. Liniste, odihna si natura mirifica, toate le veti intalni aici.


[fb]
---
Trimis de bessondm in 19.08.10 13:02:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5926 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bessondm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Caunita - vedere catre malul sarbesc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5100 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

dartax
[19.08.10 13:46:01]
»

Adresa este: click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bessondmAUTOR REVIEW
[15.11.10 14:13:04]
»

Pentru ca am ajuns din nou aici recent, am atasat si cateva poze. Sper sa fie de ajutor.

timis
[14.06.13 00:14:00]
»

Am petrecut de Pasti cateva zile cu familia largita in aceasta pensiune. Un gest frumos din partea patronului localului: ne-a servit cu oua rosii, din partea casei.

In stanga pensiunii, spre amonte, se afla un iaz unde broastele dau un concert in fiecare zi. Nu ne-a deranjat deloc muzica lor, a completat peisajul. O broasca testoasa se odihnea pe un trunchi de copac ramas pe o margine a iazului, special pentru a-i face un aer "zen". Nu era ingrijit in stil englezesc (nici nu ar fi aratat bine altfel, dealtfel ma enerveaza englezii cu talentul lor de a face orice gradina sa para cat mai artificiala, departandu-ne de natura, de fapt).

Voi completa cele scrise mai sus cu cateva obiective de vizitat in zona, pentru a va face sejurul nu numai odihnitor dar si regenerator de energie: Manastirea Mraconia, Basorelieful fetei lui Decebal, la cativa km inainte de Orsova. Tot de acolo va puteti imbarca pentru croaziera cu vaporasul pe clisura, cu vizitarea pesterilor. La cateva sute de metri de pensiune se afla un sit arheologic al unei locuinte de piatra antice. Se poate intra inauntru, exista la drum un indicator, pe partea Dunarii, pe care il puteti vedea in fotografiile ce le atasez. Pe coama dealului, de-a lungul drumului antic s-au construit cateva vile noi. Puteti merge pe acest drum luindu-va precautile impotriva viperelor si serpilor de apa, care sunt aici omniprezenti, alaturi de gusteri si broaste. Am vizitat ruinele cetatilor Tricule si Drencova, stanca Babacaia, ... Numeroase locuri ne-au facut sa oprim, sa admiram pe indelete frumusetile locului. Numerosi turisti pe biciclete si motociclete i-am vazut pe traseul acesta, in zilele cu timp frumos.

La 1-2 km de pensiune, in josul fluviului, se afla intersectia cu drumul spre Gornea. Inainte de primul sat se afla Manastirea Gornea (de curand ridicata la rangul de manastire, de la schit) unde vietuiesc doua calugarite si un preot si unde se construieste pentru a aduna mai multe suflete.

In Sichevita, urmatorul sat dupa Gornea intrebati de incasatorul pentru compania de gaz, care are in grija si Muzeul Morilor de apa. Este de notat ca stramosii nostri detin intaietatea (cel putin europeana) in privinta morilor de apa. Tot ei sunt primii (atestati arheologic) care au inventat si utilizat si plugul cu brazdar de fier. Romanii inca foloseau pluguri de lemn pe vremea lui Burebista.

A fost un Paste magic, cu multa Lumina si pace.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[14.06.13 00:48:18]
»

@timis: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dartax, timis
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Căunița:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042507886886597 sec
    ecranul dvs: 1 x 1