ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.04.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 400 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Două zile de terapie cu soare, liniște și relaxare

TIPĂREȘTE

        Săptămâna trecută, meteorologii anunțau temperaturi apropiate de cele din lunile de vară, iar eu chiar eram interesat deoarece urma să plecăm la munte, tocmai ce făcusem o rezervare la pensiunea Căsuța din Luncă, din comuna Polovragi, jud. Gorj.

        Celor care intenționează să călătorească pe DN6/E70 le recomand multă răbdare, se efectuează lucrări de modernizare pe tronsonul Roșiori de Vede - Caracal, se așteaptă la 6-7 semafoare.

        Am ajuns la Polovragi cu soarele zâmbindu-ne generos, erau 20-21 de grade la orele prânzului. La intrarea în Polovragi, am oprit în parcarea  magazinului Profi și l-am sunat pe proprietar, așa cum stabilisem, iar dumnealui a apărut imediat, urmându-l apoi până la pensiunea situată la adresa Aleea Luncii, nr. 7.

        Cum puteți ajunge la Căsuța din Luncă? De la intrarea în Polovragi, până în magazinul Profi, virați la dreapta, iar de la intrarea în satul Racovița virați tot la dreapta pe prima alee neasfaltată, vizavi aflându-se o troiță, locul fiind cunoscut și sub denumirea „La oglindă” . De la intrarea pe aleea neasfaltată coborâți cam 250 m până la pensiune, situată într-un loc retras, cel mai apropiat vecin aflându-se tot la 250 m distanță. Ce am găsit aici? Un loc idilic, cu multă verdeață și multe flori, un loc parcă desprins din paginile unei cărți de povești! Căsuța din Luncă este chiar o căsuță, construită în stilul tradițional specific zonei, în lunca pârâului Tărâia, un afluent al Oltețului, un loc unde vă puteți relaxa la umbra sălciilor pletoase, salcâmilor sau arinilor, și unde puteți admira  sfioasele căprioare care coboară de pe muntele aflat la mai puțin de 2 km.

        Pensiunea dispune de 4 camere, 2 la parter și 2 la etaj, acestea având balcon. La parter, în dreapta se află bucătăria, dotată cu tot ce e necesar pentru pregătirea hranei. În curtea pensiunii turiștii au la dispoziție un grătar, un foișor și un leagăn, iar în grădina din fața casei pot fi admirate frumoasele brumărele târâtoare, magnolii și forsythia. La intrarea în curtea pensiunii este amenajată o parcare pentru 5 mașini.

        Noi am primit una din camerele de la etaj, medie ca dimensiuni, prevăzută cu pat metalic, cu saltea confortabilă, noptiere și un spațiu pentru haine. Televizorul e micuț, dar nu l-am pornit decât seara, pentru vizionarea știrilor. Netul nu este parolat, toate rețelele de telefonie mobilă având semnal bun. Baia nu este mare, dar te poți descurca fără probleme. Chiar dacă balconul este ceva mai îngust decât balconul celeilalte camere, se poate sta pe un scaun, la aer curat.

        Căsuța din Luncă nu are regim de masă, noi am cumpărat produse de la magazinele din comună și am mâncat la pensiune, sau am mâncat la un restaurant din Baia de Fier. În Polovragi găsisem 2 restaurante, dar oferta era destul de restrânsă, fețele de masă erau murdare, nu ne-a plăcut ce am văzut.  

        Proprietarii pensiunii, doi bucureșteni care au renunțat la viața agitată a orașului, retrăgându-se în acest loc minunat, ne-au primit și tratat regește, sunt oameni care au văzut și trăit multe la viața lor. Seara, în foișor, la un păhărel cu palincă, am dezbătut multe subiecte din diverse domenii, și credeți-mă, chiar ai cu cine discuta!

        Dacă vă place Oltenia de sub Munte, dacă vă place comuna Polovragi, dacă vă place să stați într-o căsuță tradițională, Căsuța din Luncă este locul potrivit. Recomand!

         Vacanțe frumoase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 15.04.24 13:04:43
Validat / Publicat: 15.04.24 13:48:24

VIZUALIZĂRI: 647 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Căsuța din Luncă - Polovragi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

17 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.04.24 13:48:07]
»

Bun revenit pe site, cu impresii

-

Mutat în rubrica "Pensiunea Căsuța din Luncă [Racovița], POLOVRAGI / NOVACI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

adrianbogdanPHONE
[15.04.24 14:05:36]
»

Bună ziua! Nu că ne place Oltenia de sub munte, iubim Oltenia de sub munte.

Acum două săptămâni am fost și noi în zona. Am prins o vreme superbă, din Novaci se vedea vârful Păpușa cu ceva petice de zăpadă.

La plecare am luat-o pe drumul de sub munte de la Novaci până Polovraci, de acolo am ieși în DN eu.

Cu bine!

Pușcașu Marin
[15.04.24 14:14:11]
»

@Safta Radu: Nu știu dacă am intuit bine sau dacă mă înșel, dar observ că-ți place zona aia. Vâlcea, Gorj, la poalele munților, mai pe partea cu sudul . Odată, sau de două ori pe an, mai zburd și eu pe-acolo. De obicei plec dimineața și mă întorc seara.

La Polovragi și pe Cheile Galbenului mai rămânem și peste noapte. Așa c-am pus-o pe listă . Mai am vreo câteva din zonă” povestite” tot de tine, pe lista aia.

Multe mulțumiri pentru (încă un) pont.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
webmasterPHONE
[15.04.24 14:25:57]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore
[15.04.24 14:26:47]
»

@Safta Radu:

Un loc idilic, cu multă verdeață și multe flori, un loc parcă desprins din paginile unei cărți de povești! Căsuța din Luncă este chiar o căsuță, construită în stilul tradițional specific zonei, în lunca pârâului Tărâia, un afluent al Oltețului, un loc unde vă puteți relaxa la umbra sălciilor pletoase, salcâmilor sau arinilor, și unde puteți admira sfioasele căprioare care coboară de pe muntele aflat la mai puțin de 2 km.

Din nou un articol marca "@Safta Radu", adica despre o cazare buna, scris bine si concis.

Am privit si pozele, am citit si articolul si m-a cuprins visarea! Chiar ca parca ar fi dintr-o poveste romaneasca, in care nepotii vin la bunici. ! E atata linste acolo, in pozele tale...

Atat de verde si de curat.

Căsuța din Luncă nu are regim de masă, noi am cumpărat produse de la magazinele din comună și am mâncat la pensiune, sau am mâncat la un restaurant din Baia de Fier

Sper ca vei scrie si despre acest restaurant.

Sa va fie de bine iesirea si sa mai faceti escapade din astea frumoase.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.04.24 14:30:57]
»

@webmasterX: Poziționarea pensiunii este ok.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.04.24 15:53:59]
»

@webmaster: Mulțumesc.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.04.24 16:01:42]
»

@adrianbogdan: Oltenia de sub Munte este o zonă frumoasă, o vizităm ori de câte ori avem ocazia, cunoaștem locurile, ne-am făcut mulți prieteni pe acolo... Știu că și vouă vă place să mergeți acolo, pe lângă frumusețea locurilor sunt și originile, care nu pot fi uitate atât de ușor.

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.04.24 20:20:53]
»

@Pușcașu Marin:

Da, ai intuit bine, îmi plac zonele montane ale județelor Gorj și Vâlcea, sunt frumoase ca oricare alte zone montane din România. E drept că și distanța până la acestea e un avantaj, din casă de la mine până la Polovragi, sau până la Căciulata, nu fac mai mult de trei ore și jumătate cu mașina. Când mai ajungi pe meleaguri gorjene sau vâlcene încearcă să stai mai mult de o zi, că ai ce să vizitezi. Ce să zic, mă bucur când cineva scrie că a pus pe lista sa una sau mai multe unități de cazare povestite de mine pe AFA.

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

nicole33
[15.04.24 21:33:29]
»

@Safta Radu:

Din nou o alegere inspirată şi o altă descoperire interesantă, urmate de un articol pe măsură! Felicitări!

Chiar îmi era dor de un articol scris de tine şi uite că aşteptarea mi-a fost răsplătită

Am ajuns la Polovragi cu soarele zâmbindu-ne generos, erau 20-21 de grade la orele prânzului.

S-a terminat şirul ghinioanelor cu ploaia şi v-aţi bucurat de soare şi de o vreme superbă.

Un loc idilic, cu multă verdeață și multe flori, un loc parcă desprins din paginile unei cărți de povești! Căsuța din Luncă este chiar o căsuță, construită în stilul tradițional specific zonei, în lunca pârâului Tărâia, un afluent al Oltețului, un loc unde vă puteți relaxa la umbra sălciilor pletoase, salcâmilor sau arinilor, și unde puteți admira sfioasele căprioare care coboară de pe muntele aflat la mai puțin de 2 km.

Poziţionarea Căsuţei face toţi banii. Îmi place teribil, aşa izolată, liniştită, în mijlocul naturii.

Mi-a plăcut şi Căsuţa în sine, rustică, tradiţională şi confortabilă, fără pretenţii de lux, dar oferindu-vă cam tot ce ar fi necesar.

Florile sunt superbe!

nicole33
[15.04.24 21:39:35]
»

@Safta Radu:

Proprietarii pensiunii, doi bucureșteni care au renunțat la viața agitată a orașului, retrăgându-se în acest loc minunat, ne-au primit și tratat regește, sunt oameni care au văzut și trăit multe la viața lor.

Eu am o experienţă destul de redusă în materie de cazări la vile şi pensiuni, ani la rând preferând hotelurile, unde nu interacţionam mai deloc cu personalul, astfel că multă vreme nu am realizat cât de important este să nimereşti oameni de treabă şi de calitate, cărora să le facă plăcere să te găzduiască în casa lor.

Asta până am avut experienţe mai puţin OK cu oameni neserioşi de-a dreptul şi abia atunci am înţeles cât de mult contează şi gazdele, nu doar dotările cazării respective.

=

Poate îţi faci timp să scrii şi despre restaurantul la care aţi luat masa

Safta RaduAUTOR REVIEW
[16.04.24 19:40:12]
»

@nicole33: Da, pot spune cu tărie că la ultima ieșire, cea de la Polovragi, soarele a răsărit și pe strada noastră. Am avut parte de o vreme superbă, nu ne venea să mai intrăm în cameră. E drept că la buna noastră dispoziție au contribuit din plin și proprietarii, oameni trecuți binișor de 60 de ani (ambii ingineri de profesie) cu o experiență de viață incredibilă, care ne-au povestit multe, multe, multe... Eu am întreținut buna dispoziție cu o palincă bună, bună, bună...

Într-adevăr, căsuța e mai izolată, nu se aud mașinile care circulă pe drumul județean, nu auzi decât zgomotele naturii, atât! La plecare, proprietarul ne-a arătat o căprioară care păștea liniștită lângă pârâul din apropierea pensiunii, mi-a părut rău că n-am putut să-i fac o poză, aparatul foto se afla în trolerul din portbagajul mașinii...

Mulțumesc mult pentru ecou, vot, și pentru aprecierile poate prea măgulitoare pentru mine.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[16.04.24 20:06:55]
»

@nicole33: Ai dreptate, dacă la sosirea într-o pensiune proprietarul e țâfnos și îți vorbește în dorul lelii, ți-a cam tăiat elanul, în privința ospitalității sejurul e ratat într-o proporție covârșitoare, chiar dacă locația arată într-un mare fel.

Per ansamblu pot spune că am avut noroc în ceea ce privește atitudinea proprietarilor, rar mi s-a întâmplat să mă ciondănesc cu vreunul, iar cu unii nu aveam nicio treabă, decât de „bună ziua” . Toate aspectele astea însă m-au ajutat să capăt oareșce experiență în ceea ce privește oamenii și felul lor de a fi, când mergem pe undeva imediat îmi dau seama dacă vom rezona sau nu cu gazdele.

nicole33
[16.04.24 20:52:21]
»

@Safta Radu:

Da, pot spune cu tărie că la ultima ieșire, cea de la Polovragi, soarele a răsărit și pe strada noastră. Am avut parte de o vreme superbă, nu ne venea să mai intrăm în cameră.

Era şi timpul să răsară soarele şi la propriu şi la figurat pe strada voastră şi să vă puteţi bucura de o binemeritată relaxare într-un decor de poveste.

Ar fi fost şi păcat să nu fi profitat de aceste zile superbe şi atât de călduroase de început de aprilie

Eu am întreținut buna dispoziție cu o palincă bună, bună, bună...

Ehhh, cu ajutorul palincii bune bune ne-am fi întreţinut şi noi la Păltiniş dacă ai fi putut veni. Poate anul viitor reuşim să ne revedem cu toţii.

Într-adevăr, căsuța e mai izolată, nu se aud mașinile care circulă pe drumul județean, nu auzi decât zgomotele naturii, atât! La plecare, proprietarul ne-a arătat o căprioară care păștea liniștită lângă pârâul din apropierea pensiunii,

Vizita căprioarei m-a convins, dacă mai era nevoie, de liniştea perfectă de acolo.

Căprioarele sunt animale foarte sperioase şi nu s-ar fi apropiat atât de mult în alte condiţii, e clar.

Nu cred să fi exagerat cu aprecierile. Fiecare cazare deosebită descoperită de tine se adaugă unei liste tot mai lungi din care pot alege la nevoie cu toată încrederea fără să greşesc.

nicole33
[16.04.24 21:00:17]
»

@Safta Radu:

Într-adevăr, contează mult şi cum decurge interacţiunea cu gazdele.

Dacă oamenii te tratează civilizat, cu respectul cuvenit, parcă poţi trece mai uşor cu vederea şi unele eventuale minusuri. Dar la noi puţini ştiu cu adevărat să facă turism şi nici nu vor să înveţe.

Nu accept reguli absurde care să-mi fie impuse după ce am ajuns acolo şi nici atitudini arogante de parcă mi-ar fi făcut o favoare că m-au cazat în pensiunea lor cât timp plătesc preţul cerut fără să comentez.

Toate aspectele astea însă m-au ajutat să capăt oareșce experiență în ceea ce privește oamenii și felul lor de a fi, când mergem pe undeva imediat îmi dau seama dacă vom rezona sau nu cu gazdele.

Eu cred că la reuşita acestor alegeri a contribuit şi experienţa ta anterioară în lucrul cu oamenii acumulată de-a lungul întregii cariere. Părerea mea!

Adina - addcont
[17.04.24 22:54:50]
»

Multumim pentru recomandari, pentru noi e un pic cam departe momentan si imposibil de inclus in calatoriile acestei veri, insa am retinut locatia ca fiind una primitoare. Sa va fie de bine! Acum pare sa se intoarca iarna... asa ca ati avut noroc de asa o vreme frumoasa

Safta RaduPHONEAUTOR REVIEW
[17.04.24 23:16:37]
»

@Adina - addcont: Cu plăcere! Oltenia de Sub Munte este o zona frumoasa și atractivă în ceea ce privește cazările și obiectivele turistice, când aveți timp va recomand sa o vizitați. Intr-adevar, la ultima locație a fost frumos, ne-am simțit bine, dar eu am povestit pe AFA și despre alte cazări din această zonă, când aveți timp le puteți citi, nu se știe care din acestea vă face cu ochiul... Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont, adrianbogdan, Pușcașu Marin, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056591033935547 sec
    ecranul dvs: 1 x 1