O saptamana intr-un loc frumos - la Polovragi
Am petrecut vara asta o saptamana la Pensiunea Castania, Polovragi. Amplasata in imediata apropiere a Manastirii Polovragi, pensiunea ne-a incantat pe toti. Noi am fost un grup mare, de 32 de persoane (4 adulti, restul copii). A fost un cantonament - o tabara sportiva.
Pensiunea este asezata la poalele muntelui, la marginea padurii, are o curte foarte mare si foarte ingrijita, o terasa frumoasa, un restaurant spatios, totul foarte curat. A fost liniste, aer curat, o oaza de relaxare. Personalul discret, dar atent la toate solicitarile noastre si ale copiilor. Mancarea a fost foarte buna, diversa, ne-am ingrasat cu totii, in ciuda antrenamentelor zilnice. Deserturi ca aici mai rar.
Zilnic ne-am miscat in imprejurimi, am urcat pana la o cetate dacica sus pe munte, cu ajutorul unui ghid local (vreme de 2 ore suit, 2 coborat), am vizitat Manastirea Polovragi, Manastirea Bistrita (deosebit de frumoasa si cu o pictura speciala), Culele Duca si Maldarasti (istorie pe viu, n-ai cum sa nu te minunezi la ce si cum s-a putut contrui acum 500 de ani), ceramica de Horezu (faina treaba, neaos romaneasca, copiii au lucrat obiecte de lut intr-un atelier local).
Totul a fost la superlativ. recomandam cu caldura pensiunea si imprejurimile. Noi ne vom intoarce anul viitor.
Trimis de Felicis in 08.09.18 21:52:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în POLOVRAGI / NOVACI
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Felicis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
- Apr.2023 Un Paște minunat — scris în 17.04.23 de ux128865 din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2015 O locatie minunata, gazde foarte primitoare — scris în 17.08.15 de Ruxandra A din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Apr.2015 Un weekend relaxant — scris în 06.04.15 de vio 68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pensiunea Castania - ospitalitate şi rafinament — scris în 14.04.15 de gettyy din IASI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Recomand atat pentru petrecerea vacantei, cat si pentru organizarea de evenimente — scris în 26.12.13 de tania.sandu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2012 Pensiunea Castania - recomand cu caldura — scris în 13.11.12 de simona_daniela* din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Standarde europene intr-o pensiune construita pe fonduri structurale — scris în 31.07.13 de Sir BDD din BUCURESTI - RECOMANDĂ