ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 2 nopți
prieteni
25 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Casa Lacului

TIPĂREȘTE

În luna mai a acestui an am petrecut un weekend la pensiunea Casa Lacului de pe malul lacului Bradişor. Rezervarea am făcut-o telefonic. Am închiriat întreaga pensiune, dar se poate închiria şi pe camere.

Pensiunea Casa Lacului se află în localitatea Mălaia din judeţul Valcea. Accesul spre această pensiune se face în felul următor: de pe DN7 în dreptul localităţii Brezoi se virează spre Voineasa pe DN 7A, iar după vreo 17 kilometri ajungeţi la barajul Brădişor iar de aici urmând conturul lacului după încă vreo 2-3 kiloemtri ajungeţi la pensiune. Aceasta este amplasată pe malul lacului Brădişor şi are următoarele coordonate GPS : N- 45.349688 şi E – 24.074785.

Pensiunea oferă cazare în zece camere duble, dotate cu pat matrimonial. La intarea în pensiune este un salon mare, dotat cu canapele şi un televizor cu diagonala 130 centimetri. Tot la intrare se afla recepţia, barul şi restaurantul. Cele 10 camere ale pensiunii sunt răspândite pe două etaje. La fiecare etaj pe hol se află căte un spaţiu de relaxare şi multe flori. Pensiunea este construită pe o suprafaţă înclinată. În partea din spate, datorită înclinării terenului, propietarul a construit o camera mare unde sunt instalate o mesă de biliard, o masa de ping-pong, joc de fotbal pe masă, darts.

Parcarea, este suficient de mare, încap înjur de zece maşini, este ampalsată în faţa pensiunii şi este cimentată.

Camera pe care am primit-o a fost cea cu numărul 2. Camera este mare, are o suprafaţă de 18 metri pătraţi şi are în dotare următoarele : la intrare se află un hol micuţ în care se află un cuier şi un spaţiu pentru bagaje, un pat mare matrimonial, două noptiere la capătul acestuia pe care erau amplasate câte o veoză, două fotolii, un birou pe care se află un televizor cu ecran plat, iar în masca acestui birou se află un minifrigider şi o masă de toaletă. Televizorul recepţiona multe posturi. Pe pereţi este o oglindă, două tablouri. Pe jos erau covoraşe rustice. Wi-fi-ul mergea foarte bine si nu era parolat.

Baia este destul de mare, este dotată cu cabină de duş, vas wc, chiuvetă si calorifer. Ca şi consumabile am primit : patru proasoape albe, două săpunele, şampon şi hârtie igienică. La duş a fost de câte ori am avut nevoie, apă caldă.

Restaurantul, are o sală interioară şi o terasă. Aici se pot servii pe lângă micul dejun şi pranzul şi cina. Partea interioră este frumos amenajtă, cu scaune tapiţate din lemn. Terasa este cu vedere la lacul barajului.

Mâncarea, micul dejun a fost inclus în preţ, acesta a fost destul de bogat şi variat. A cuprins atât prosuse din cămara propie cât şi cumpărate. Printre acestea amintesc, slănină, brânză, zacuscă, salam, iaurt, roşii, castraveţi, ceapă, ceai, cafea, suc. Pentru masa de prânz am făcut comanda de dimineaţă, a fost la fel pentru toată lumea, adică o ciorbă de fasole cu afumătură şi păstrav la grătar cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi. Au fost foarte gustoase. Cina în ambele seri a fost formată din carnea preparată la grătar de către noi.

Curtea pensiunii este imensă, amenajată foarte frumos, cu multe flori multi colore, cu brădişori şi tuia, cu foişoare, cu locuri frumos amenajte cu bănci de unde poţi admira priveliştea. În curte este şi o trambulină pentru copii. Datorită terenului în pantă, propietarul a beneficiat la maxim de acest lucru, construind casuţe care au încorporaţi copaci, prin aceste casuţe sunt bancuţe unde puteţi visa cu ochii deschişi. Pe nişte trepte din lemn se coboară spre un ponton. Pe la mijlocul acestor trepte sunt amenajate locuri de odihnă. Potonul este lung de vreo 10 metri, aiceea vă puteţi tolănii pe şeslonguri şi admira lacul şi dealurile din împrejurimi. Tot pe acest ponton se afla si un balansor. Se fac şi plimbări cu barca pe lac. Pentru iubitorii pescuitului, se organişează şi asemenea şedinţe. Nu am cuvinte să vă descriu frumuşeţea acestei curţi.

Împejurimile. Noi am făcut o excursie inedită la Cascada Scoruşu despre care am scris aricolul 100 pe acest site, dar dăcă nu doriţi să faceţi o drumeţie la această cascadă, în zonă aveţi o mulţime de oportunităţi de a vă petrece timpul liber. Imediat după pensiune este barajul de la Mălaia, apoi la 20 de kilometri este staţiunea Voineasa, sau puteţi merge pe valea Latoriţei spre Ciunget şi barajele de la Petrimanu şi Galbenu. În sezonul de iarnă de la pensiune până la pârtea de ski Transalpina Ski Resort sunt 50 de kilometri.

Gazdele sunt nişte oameni minunaţi, pe toată perioada şederii nostre aici, s-au străduit să ne facă toate poftele, ne-au pus la dispoziţie lemne pentru grătar, ne-au oferit acces deplin la bucătăria lor şi la vesela pensiunii, ne-au aşteptat cu mâncarea caldă la prânz, am putut sta în ambele nopţi până la ce oră am dorit în foişor şi altele nu le mai ţin minte acum.

Dacă aveţi drum în zonă vă recomand această pensiune.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 01.08.16 09:21:18
Validat / Publicat: 01.08.16 10:48:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3221 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 lacul Bradisor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [01.08.16 10:51:27]
    »

    Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    Mihai18
    [01.08.16 11:32:29]
    »

    Frumoasă locația și tot atât de frumoasă prezentarea ei. Felicitări și un FB. Rog spuneți-mi care este starea drumului de la Brezoi până acolo? Mașina mea are garda de sol coborîtă.

    elviramvio
    [01.08.16 12:49:21]
    »

    Frumos, mai ales ca am fost in trecut de multe ori la Mălaia. De aceea m-am bucurat ca am nimerit sb.

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [01.08.16 14:27:48]
    »

    @Mihai18 - Multumesc pentru aprecieri. Starea drumului dintre Brezoi si Malaia este buna, spre foarte buna, chiar pana la Voineasa drumul este destul de bun. Asa ca puteti merge cu orice tip de masina. Daca doriti sa mergeti mai sus de Voineasa, drumul incepe sa devina prost pe multe portiuni.

    Va doresc calatorie placuta.

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [01.08.16 14:29:48]
    »

    @elviramvio - Va dultumesc pentru vizita si vot.

    Mihai18
    [01.08.16 16:28:54]
    »

    @zlatna - Mulțumesc.

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [01.08.16 17:35:41]
    »

    @Mihai18 - cu placere.

    liviu49
    [02.08.16 16:49:04]
    »

    @zlatna - In general nu scriu, dar nici nu prea citesc articole despre locuri de cazare sau de servit masa. Este un mai vechi defect al meu, preferand sa citesc oricand un articol despre o drumetie pe munte, sau descrierea unor frumuseti ale naturii, mai ales din Romania. De data asta vazand ca e vorba de un articol scris de un urmarit de catre mine, despre o zona turistica pe unde am mai trecut in ultimii ani am zis sa risc. Si nu cred ca am gresit. Am vrut sa aflu cum vede un om care si-a schimbat tara de origine (cea a Motilor) cu o alta de adoptie (cea a Lovistei). Zona, stiam de mult, este frumoasa, iar la frumusetile descrise sau recomandate imi permit sa adaug si eu una. Stiu ca pe lacul Bradisor, functioneaza (mai corect in 2012 functiona) o pastravarie, oarecum atipica. Se afla in mijlocul lacului, bazinele pentru cresterea pastravilor se afla pe un fel de barje metalice. Ce vedeti din sosea in mijlocul lacului si va lasa impresia ca ar fi o draga, sau niste barje este pastravaria. Folosesc trecutul pentru ca de la dezamagirea cu statiunea Voineasa, unde acum patru ani mai ramasese in functie un singur hotel (Lotru) si acela numai pe timpul verii, parca mi-e teama sa nu se strice orice functioneaza.

    Felicitari pentru articol si numai nine si calatorii placute!

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [03.08.16 10:40:46]
    »

    @liviu49 - Multumesc pentru aprecieri.

    Stiu ca pe lacul Bradisor, functioneaza (mai corect in 2012 functiona) o pastravarie, oarecum atipica. Se afla in mijlocul lacului, bazinele pentru cresterea pastravilor se afla pe un fel de barje metalice. Ce vedeti din sosea in mijlocul lacului si va lasa impresia ca ar fi o draga, sau niste barje este pastravaria.

    Acesta pastravarie s-a desfintat, sau e in curs de desfintare, din cauza poluarii lacului cu dejectile. Din acest lac se alimenteaza orasul Rm. Valcea cu apa potabila.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    liviu49
    [03.08.16 11:21:27]
    »

    @zlatna - Vestea pe care mi-o dati ma intristeaza nespus de mult. Dar daca stau sa ma gandesc unde locuim si traim nu ar trebui sa ma surprinda. Stiu ca aceasta pastravarie apartinea de Ocolul Silvic si ar fi fost prea frumos ca ceva, dar mai ales cineva, sa nu strice si pastravaria de pe Bradisor. Prea multe lucruri care functioneaza au cam inceput sa deranjeze si, parca e un facut, mai mereu se gaseste cineva care sa puna "lucrurile la punct" De ce sa ne fie bine, daca ne poate fi si rau!

    Ma opresc, pentru ca ma cuprinde furia si cine stie ce mai scriu.

    Numai bine.

    PS. Auzisem si eu ca Rm. Valcea se alimenteaza cu apa din lacul Bradisor si ma intreb daca cineva a avut curiozitatea sa verifice apa din lac.

    zlatnaAUTOR REVIEW
    [03.08.16 14:19:33]
    »

    @liviu49 - In locul ei fac alta ecologica, undeva la coada lacului. Cand am fost noi lucrarile erau in toi.

    liviu49
    [03.08.16 14:42:34]
    »

    @zlatna - Mi-am adus aminte, referitor la sursa de apa din Rm. Valcea, de un fapt petrecut in august 2011, cand am fost in concediu la Baile Olanesti. Pana sa intram in Baile Olanesti, am vazut pe partea dreapta a drumului, dupa podul peste raul Olanesti, un loc tocmai bun pentru un gratar. Ne-am cazat si am revenit cu microbuzul la locul respectiv si ne-am pus pe treaba. Am pus carbunii la incins, peste niste carbuni ramasi de la un grup care tocmai pleca si le-a fost mai usor sa ni-i lase noua decat sa-i stinga. Langa masa si bancile care au permis ca zece oameni sa aiba loc sa manance si langa o troita de langa masa, se afla un izvor cu o apa foarte buna. Am baut de acolo apa si, pentru ca ne-a placut, am luat cu noi la locurile de cazare. Am ramas surprinsi sa vedem la acest izvor oameni cu bidoane de 5 sau 10 litri, pe care le umpleau cu apa si le puneau in portbagajul masinilor. Sigur ca am fost surprinsi si i-am intrebat ce fac cu atata apa. Mi-au spus ca sunt din Rm. Valcea si le este mai convenabil sa vina pana aici, sa ia circa 60 de litri de apa pentru baut sau mancare, decat sa cumpere apa plata.

    A doua zi am trecut din nou pe acolo, intorcandu-ne de la Comanca, am mai mancat ceva si iar era coada la izvor.

    Localnicii din Baile Olanesti ne-au comfirmat ca multi valceni vin la acest izvor pentru a-si face provizii de apa de baut. Daca vreodata aveti drum nu ezitati sa va abateti putin din drum si sa testati calitatea apei.

    Numai bine si calatorii placute!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    elviramvio, liviu49, Mihai18, zlatna
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Lacului [Mălaia]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079190015792847 sec
    ecranul dvs: 1 x 1