GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Casa Iannis - locul unde ma voi caza mereu cand mai vin in Sinaia
Salutare la toata lumea!
Nu am mai scris de ceva timp insa sa stiti ca citesc o mare parte din review-urile voastre si ma bucur ca suntem tot mai multi pe zi ce trece :).
In perioada 05-08 August 2011 am petrecut 4 zile frumoase si reconfortante la Sinaia avand cazare la pensiunea Casa Iannis.
Pensiunea se afla localizata pe Strada Schiorilor. Este destul de usor de gasit, intr-un capat al strazii fiind un centru de inchirieri ATV-uri si in celalat capat drumul se continua cu strada Cazarmii (strada care duce catre locul unde cica se mananca cel mai ieftin in Sinaia, adica la unitatea militara)
Aceasta strada are o panta accentuata si este cu sens unic, insa este destul de larga si putin circulata, asa ca nu este o problema daca intrati prin capatul care nu trebuie.
Punctele tari ale pensiunii:
- curatenia - atat in camere cat si in incinta pensiunii.
- linistea - fiind pe o strada f slab circulata nu se aud masini. de asemenea eu nu am auzit zgomote din alte camere... ori am fost f obosit, ori turisti f civilizati, ori pereti sunt mai grosi decat la alte pensiuni.
- administratorii pensiunii - oameni f draguti care te fac sa te simti bine, care incearca sa te ajute si sa iti rezolve toate problemele legate de sejurul pe care il petreci la pensiunea lor.
- exista un barulet in interiorul pensiunii unde poti lua atat micul dejun sau poti sa bei o cafea, o bere etc... sau poti juca o carte, un remi, fara sa ii deranjezi pe ceilalti turisti.
- micul dejun - pensiunea poate sa ofere si mic dejun la cerere. Eu am optat pentru acesta facilitate. Cazare fara mic dejun este de 80 Ron/camera pe noapte iar cu mic dejun este de 110 Ron. La acesta pensiune am avut cel mai bogat mic dejun dintre toate pensiunile la care am fost in Romania. Acest lucru a fost benefic mai ales ca noi am avut in fiecare zi program de drumetii.
Punctele slabe
- Curtea pensiunii care este micuta. se pot parca doar 3 masini, iar daca aveti copii de peste 3 ani nu au prea mult loc de joaca. Nu exista leagane, balansoare, sau alte facilitati pentru ei.
Acest fapt insa duce la linistea de care aminteam la punctele tari ale acestei pensiuni.
Alte puncte slabe nu am gasit, desi poate or mai fi... insa datorita faptului ca m-am simtit atat de bine probabil nu le-am vazut sau poate nici nu sunt.
Camerele sunt medii ca dimensiune. Exista in curtea pensiunii posibilitatea sa faci un gratar.
Ca si localizare este f aproape de Castelul Peles. Daca se doriti sa va aflati mai aproape de centrul statiunii sa stiti ca nu este cea mai buna alegere, intrucat este ceva de mers iar la intoarcere chiar este destul de urcat. Cu masina nu este insa nici o problema.
Este insa bine localizata daca se doreste sa se mearga catre cota 1400.
Ca si locuri de luat masa mie mi-a placut f mult la "Popasul haiducilor". Portiile f mari si proaspete iar papanasi sunt f bine facuti si gustosi. Aceasta pensiune se afla pe drumul catre cota 1400 si am vazut ca este review aferent acestei pensiuni. Un minus ar fi ca servirea se face pana la ora 21.30. Aici pentru 5 persoane am platit 180 ron pentru un fel de mancare cu salate, papanasi si cate o bautura pentru fiecare dintre noi.
Am fost multumit si de restaurantul Bucegi care aprtine hotelului cu acelasi nume. Mancarea este buna si nu iti pare rau de bani. Aici pentru 2 persoane am platit in jur de 75 Ron pentru un fel de mancare, desert si un suc, respectiv o apa plata.
La Stana Regala am fost dezamagit. mancare putina si cam scumpa... Aici pentru 5 persoane am platit 200 ron pentru un fel de mancare si cate o apa plata/limonada pt fiecare, fara desert sau salate. Pana la urma pretul il inteleg ca este mai mare pentru ca locatia are o asezare deosebita... dar faptul ca portiile sunt asa mici, asta nu mai inteleg... sau poate am picat noi intr-un moment nefericit.
In zilele in care am stat am avut urmatoarele activitati:
- vineri am ajuns in jur de 14.30 la pensiune. Am lasat bagajele si am plecat pe jos catre "Stana regala" sau Poiana stanii. O sa denumesc "Stana regala" pt ca sunt f multe indicatoare catre acesta locatie. Ca sa ajungi aici am mers pe drumul catre cota 1400 apoi am facut la dreapta pe drumul forestier care este destul de bun (se poate ajunge si cu o masina obisnuita aici). Drumul este frumos si placut, fara sa te solicite prea mult.
La intoarcere am trecut pe la "Stancile Franz Josef" care se afla pozitionate cumva in spatele Stanii Regale, si de aici am coborat spre Sinaia pe un drum pitoresc, care este pavat. Faptul ca noi am mers pe acesta la coborare a fost o alegere buna. Daca urci pe acest traseu, drumul este ceva mai solicitant.
- sambata am urcat la Cota 1400 cu masina apoi pana la cota 2000 cu telescaunul. Senzatiile sunt mai placute cu telescaunul decat cu telecabina, dupa parerea mea. De la cota 2000 am plecat catre Cabana Babele. drumul a fost placut, vremea a tinut cu noi si plimbarea a fost de nota 10. Traseul in sine nu este greu, insa dumul este plin ravene, pietre, gropi, etc si trebuie sa fii atent unde pui piciorul.
De la Cabana Babele am coborat la Busteni, pentru ca nu mai aveam timp sa ne intoarcem la cota 2000. Asa se intampla cu cei care nu au antrenament :). De la Busteni cu microbuzul la Sinaia si apoi pe jos la pensiune.
- Duminica am urcat la cota 1400 sa imi recuperez masina, cu telecabina bineinteles... :). Apoi am plecat catre Busteni si am fost la Cascada Urlatoarea. traseul este placut dar cam aglomerat mi s-a parut. O parte dintre prieteni au plecat seara din Busteni catre Bucuresti, o parte ne-am intos in Sinaia.
- Luni am fost la Castelul Peles, adica mai bine zis ne-am plimbat pe langa castel, apoi am fost la manastirea Sinaia, am coborat pe langa ea catre parc. Parcul este dragut si mi-a placut sa ma odihnesc in tihna pe o banca. Apoi am ajuns in centru. Am mancat la "Bucegi" si ne-am intors catre pensiune tot prin domeniul Peles, insa de data asta am intrat pe intrarea principala.
Ca o concluzie, am mers zilele astea cum nu am mai mers de mult. Dupa parerea mea drumetiile mentionate mai sus sunt la indemana tuturor fara o pregatire speciala, doar incaltari comode, un rucsac in care sa existe apa, pelerina de ploaie si haine pentru vreme mai rece asa cum este pe platoul Bucegilor. Noi am mai avut si ceva batoane de ciocolata si niste conserve in ziua cand am mers de la Cota 2000 catre Babele.
Pt mine, care am un loc de munca static asa cum cred ca au multi dintre noi, a fost o minivacanta care m-a incarcat de energie si voie buna.
Vacante placute va urez si drumetii si mai placute :) !
Trimis de vali_tulcea in 10.08.11 10:22:36
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vali_tulcea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)