EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Casa Drumețului din Săvinești – facilități interesante
Drumul spre nordul țării e lung și noaptea se lasă repede pe timpul iernii astfel că după ce ne-am delectat cu bucatele restaurantului (vezi impresii), pentru care ne oprisem inițial, am plusat cu o noapte de cazare aflând că există camere libere disponibile.
Pensiunea Casa Drumețului este situată chiar la intrarea în localitatea Săvinești venind dinspre Piatra Neamț, la adresa poștală str. Chimiei nr. 1A. Comună suburbană a municipiului Piatra Neamț, de care o despart doar vreo 9 km, este cunoscută mai ales în epoca comunistă pentru platforma industrială existentă aici: combinatul de îngrășăminte, combinatul de fire și fibre sintetice și un institut de cercetare.
Accesul în curtea pensiunii se realizează oarecum strâns, imediat după podul care traversează DN 15, există un panou informativ care marchează aleea de intrare. În spatele curții tronează o clădire cu accente rustice, cu numele pensiunii afișat mare pe peretele frontal și o terasă exterioară din lemn, aferentă restaurantului pe timp de vară. Curtea nu e foarte mare, e pietruită, încap 7-8 autoturisme în acest spațiu. Avem spații verzi, arbuști decorativi și alte chestii din lemn ornamentale (o căruță, o fântână), plus un foișor și un leagăn.
La parterul clădirii se află restaurantul, frumos decorat în stil rustic, barul jucând și rolul de recepție. Ne-am înregistrat și am primit factură pentru serviciile de cazare prestate. Camerele se află la etajul 1, accesibile pe o scară de lemn. Sub scară și în holul de la etaj sunt amplasate câteva canapele/fotolii, așa numitele puncte de socializare. De altfel, la etaj există o cameră special dedicată socializării/relaxării, dotată cu canapea și fotolii albe, o masă pentru mai multe persoane, frigider. Nu lipsesc tablourile pe pereți și obiectele decorative.
Camera dublă primită e destul de spațioasă, podeaua e acoperită de mochetă, lumina pătrunde pe o fereastră rabatabilă din tavan. Avem două paturi twin cu saltele confortabile, lenjerie albă, două perne de căciulă și o pilotă de vară. Nu a fost nevoie de mai mult întrucât caloriferul a fost fierbinte toată noaptea. Sursele de iluminat au forma unor lămpi tradiționale, pe pereți sunt atârnate tablouri cu reproduceri foto din viața rurală de altădată, avem și o plantă în cameră, bașca un ceas deșteptător (noroc că nu avea baterii, era doar de decor). Încăperea beneficiază de aparat de aer condiționat și tv lcd. Alte dotări din gama piese de mobilier sau obiecte: noptiere, veioze, un birou cu oglindă, pahare, șifonier (în interior umerașe și pături suplimentare), fotoliu + un taburet. Nu există balcon.
Baia e interesantă, s-a optat pentru un decor gen cofraj de lut văruit și piatră pe jos – un decor special. Aspectul e cel puțin inedit, poate și practic, deși pietrele de pe jos sunt incomode iar preșul rustic nu poate ascunde acest lucru; într-un colț tronează efectiv o găleată cu rol de coș de gunoi. „Cabina de duș” e prevăzută cu duș fix, am găsit prosoape albe și consumabile de bază (hârtie igienică, săpunele, șampon). O bilă neagră în acest decor alb: ventilator defect.
În ceea ce privește facilitățile pensiunii menționez spațiul de joacă exterior pentru copii și piscina și terenurile sportive (poziționate lângă pensiune, accesibile cu taxe suplimentare).
Concluzii. Pentru o noapte de tranzit am fost mulțumiți de condițiile de cazare și de raportul calitate-preț. Personalul a fost amabil, nu am avut probleme de nici un fel, dimineață am plecat nu chiar la prima oră, fără a lua micul dejun, disponibil la un preț suplimentar.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 18.02.22 08:59:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PIATRA NEAMȚ.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.86622103 N, 26.46008848 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Casa Drumețului [Săvinești], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
”Baia e interesantă, s-a optat pentru un decor gen cofraj de lut văruit și piatră pe jos – un decor special. Aspectul e cel puțin inedit, poate și practic, deși pietrele de pe jos sunt incomode iar preșul rustic nu poate ascunde acest lucru;
Pietrele de pe jos cred că sunt bune pentru masaj la tălpi.
Cred că o notă cu minus ar fi trebuit să fie și poziția TV-ului. Este așezat mult prea jos ca să poți privi la el stând culcat în pat! Altfel, mi se pare totul O. K. !
@doinafil: Or fi vrut proprietarii să facă un pustiu de bine turiștilor și să îi ajute cu un masaj „natural” , dar în aumite condiții podeaua cu denivelări poate deveni periculoasă. Tv-ul este într-adevăr așezat pe o măsuță joasă, la același nivel cu patul; fiind vorba de o cazare de o noapte nu am băgat de seamă acest aspect, ustensila media a bârâit puțin seara și dimineața.
Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri!
@webmaster: Mulțumesc pentru încadrare.
@webmasterX: Poziționarea pe hartă este corectă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)