GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Simpatic, relaxant, prietenos si inedit! Multumim!
Vizitam nordul tarii destul de des, insa de aproape doi ani am descoperit aceasta locatie si iata ca deja am fost la Casa Bunicilor de trei ori. Initial ne-a speriat drumul aproape forestier care se abate de la strada principala pe care a trebuit sa mergem pentru a ajunge la pensiune insa ce am gasit acolo a meritat atat asteptarea cat si teama pentru suspensiile masinii :)
Locul este inedit atat ca locatie cat ca si obiceiuri. Bunicul, un tip dintr-o bucata, inginer chimist de profesie, a facut toti banii. Ne-a impresionat cu povestirile lui, despre pescuit, vanatoare, reconditionarea caselor vechi si despre oamenii locului. Ce ne-a placut foarte mult a fost ca nu ne-am simtit ca niste straini, nu este nici pe departe un loc scortos, ci parca eram pe bune acasa la bunici... omul foarte serviabil si cand nici nu te asteptai iti aducea din partea casei, ba o afinata, ba o clatita, ba un sirop de brad zicandu-ne: " Nu se poate sa veniti la mine si sa nu va omenesc cu ceva"... ne-a placut chestia asta foarte mult.
Conditiile sunt ok, nu e Hilton, dar am dormit intr-o camera frumoasa cu mobilier reconditionat si un perete din butuci mari de lemn ca in casele de odinioara. Am avut un sentiment foarte placut si ma asteptam ca in orice moment sa intre pe usa bunica, asa cum facea in copilarie. Proprietarul ne-a amenajat si un patut frumos si rustic pentru copilul meu cel mic care a fost foarte incantat. Exista si un loc de joaca, insa atractia pentru copii - si pentru noi adultii, de ce sa nu recunosc - au fost cei 2 ponei si Junior, un ciobanesc mioritic, foarte blanzi si care se plimbau prin curte, parca ar fi fost acolo de secole.
Pensiunea este chiar in inima padurii, iar afara este frumos amenajat, nu sunt betoane ca in majoritatea pensiunilor pe care le-am intalnit in drumul nostru, ceea ce pentru noi, veniti dintre blocuri, a insemnat mare lucru. Terasa are un iz de curte spaniola, fiind facuta din niste caramizi speciale ce au apartinut unor cuptoare vechi in care se topea sticla, proprietarul spunandu-ne chiar la un moment dat "Aveti grija, acum calcati pe cuptoarele mele" :) Sunt de asemenea 2 iazuri mici in care am pescuit, nu am prins insa cine stie ce. Nu se poate pescui insa in iazul mare de pastravi, desi am fi vrut sa ne prindem noi singuri hrana, insa am cerut pastrav proaspat iar Sorin, marele cabanier, ne-a pescuit pentru cina.
Ar mai fi multe lucruri de povestit, insa eu recomand cu caldura sa experimentati si singuri.
Multumim bunicului si companiei (familei dansului care am inteles ca il ajuta acolo) si de-abia asteptam sa savuram acolo prima zapada pe anul acesta.
Trimis de dordeduca in 12.08.11 00:17:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dordeduca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.60774000 N, 25.82546000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat pentru o verificare suplimentara a autenticitatii si naturii dezinteresate a recomandarilor.
Asteptam pentru inceput un set minimal de poze care sa dovedeasca prezenta acolo in calitate de turist platitor.
Autorul este rugat sa ma contacteze (indicand de preferinta un numar de telefon), as aprecia daca este amabil/a sa-mi raspunda unei intrebari prin care as dori sa lamuresc unele neclaritati tehnice legate de acest review.
Buna ziua
va dau mail-ul, sunt reticenta la a da nr de telefon pe internet
d***@yahoo.com
Va rog sa imi scrieti cand doriti
Multumiri autoarei pentru colaborare; consideram semnele de intrebare clarificate, astfel ca recomandarile vor fi publicate in curand.
dordeduca, oare pensiunea (minunata!!) prezentata de tine nu este cumva in localitatea de langa Gura Humorului: Manastirea Humorului?
din descriere si foto inclin sa cred asta; cunosc f bine zona (am avut bunici acolo, acum avem doar casuta lor... ) si poate info este utila pentru cei care doresc sa ajunga acolo
multumesc, si votez cu drag articolul!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Sejur foarte placut — scris în 26.08.19 de Michael62 din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 O experienta total neplacuta — scris în 23.08.19 de Sereny din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2017 Crăciun minunat cu gazde primitoare și obiceiuri tradiționale — scris în 30.12.17 de ionel64 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Casa Irinucai - din pacate un dezastru! — scris în 28.08.16 de smcbmd din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2015 Ca la bunica, ori chiar mai bine :) — scris în 18.08.15 de anna. din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Hai in Bucovina la Casa Bunicilor ! — scris în 28.02.16 de alina1104 din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Apr.2015 Casa Bunicilor - Gura Humorului — scris în 18.04.15 de stavrosioana din IASI - RECOMANDĂ