GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Casa Bucureasa [Mălaia](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Oameni de calitate la o pensiune de calitate - Casa Bucureasa din Malaia (VL)
Dragi cititori, mi-am iesit din mana de cand nu am mai scris. La multi ani pe anul 2019!
Prin octombrie anul trecut, ne-am gandit sa indesam in calendar o vacanta cu copiii in …. vacanta copiilor! Cauta, Dane, citeste, “search”-uieste. Pe langa clasicele de mai sus, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe consilierul AFA pentru Romania, amicul @Radu Safta. Si sa te tii la cate idei mi-a dat. Multumesc, Radu! Cu informatiile clasice si amicale in bagaj, filtrate cu cine are disponibil si cine ne poate asigura si mesele, mai trebuia bifata o conditie. Cine ma scapa de tichete de vacanta? Pun mana pe telefon si sun la locatiile din lista scurta.
La urechea mea a ajuns astfel o voce care mi-a dat mare incredere. Era a doamnei MM, care administreaza Casa Bucureasa si rezervarile turistilor. Din doua interactiuni telefonice am rezervat ferm. Nu mi s-a cerut niciun avans. Am acceptat oferta de pret: 250 ron / noapte apartamentul 5, cel cu 2 camere si 4 locuri de dormit; 20 ron micul dejun, 35 pranzul, 30 cina, ultimele per adult. Emi (14) a intrat la pret intreg, Denisa (8) la jumatate. Referitor la mese, doamna m-a informat ca datorita numarului redus de oaspeti, vom stabili un meniu unic pentru toti de la o zi la alta, de comun acord. Achitare integrala cu tichete de vacanta. “Deal! ” Am batut palma. Ne doream mult sa vina mai repede vacanta asta, dar timpul, stiti voi, e incompresibil.
Malaia este o comuna situata in nordul judetului Valcea, pe Valea Lotrului, care include 3 sate din care unul cu nume omonim cu al comunei. Acesta era si destinatia noastra. Timpul de deplasare de la Bucuresti la Malaia este de 3 ore sau ceva mai mult depinde de stiti voi ce.
Ruta Bucuresti – A1 – Pitesti – DN7 – Ramnicu Valcea – DN7 – Brezoi – DN7A – Malaia. Din Brezoi, unde am parasit Valea Oltului si pana la destinatie sunt 26 km in amonte pe Valea Lotrului pe langa lacurile de acumulare Bradisor si Malaia. Catre coada ultimului lac si a satului vom gasi Casa Bucureasa pe partea dreapta a sensului nostru de deplasare, o casa usor retrasa de la strada mare, o casa mai frumoasa decat cele pe langa care am trecut.
Este un contrast izbitor intre densitatea traficului de pe Valea Oltului si soseaua linistita de pe Valea Lotrului care serpuieste pe la baza muntelui.
In curtea intinsa a pensiunii este o zona pavata destinata parcarii masinilor, aproape de poarta. De aici continuam pe o alee pavata cativa pasi pana la intrarea in casa. Ne-a intampinat doamna cu care vorbisem la telefon. Era acea voce calda care oricum aranja cuvintele in propozitie, rezulta numai bun simt si modestie. Asta ne-a facut sa ne simtim bine de la inceput pana la sfarsit.
Parcarea. Curtea. Decoruri superbe si tril de pasarele.
Este o pensiune cu un etaj si o suprainaltare mansardata. O cladire alba cu multe ornamente din piatra si un acoperis in multe pante. O casa aratoasa inca de la exterior. Pensiunea este clasificata cu 4 margarete. De jur imprejurul casei, mai bine zis pe 3 din 4 parti, sunt spatii si alei pavate, curate, impecabile, flancate cu felinare care seara asigura o atmosfera romantica. Restul curtii este inierbat, e drept noi am gasit un strat alb, curat de omat.
Doi caini prietenosi ne-au bagat deseori in seama, pentru ca si noi le-am aratat de la inceput dragostea noastra. Defel cainii stau la locul lor cuminti si nu deranjeaza.
Am remarcat foarte multe ornamente care ne-au placut foarte mult. Spre exemplu, un trenulet din lemn, in prima zi acoperit de zapada, ne descoperea de la o zi la alta locomotiva, primul vagon, al doilea vagon, pe parcursul topirii zapezii. Vara in vagoane sunt ghivece de flori.
Ne-am dat huta-huta in leaganul de lemn. Am coborit usor pana la capatul aleii unde este un foisor hexagonal, mare, din lemn, cu gratar, iar in mijoc cu loc pentru protap. De pe aceasta parte a curtii am admirat zilnic lacul Malaia, acoperit cu zapada in ziua sosirii noastre, apoi incet-incet si-a indepartat mantia alba si a imbracat una verzuie.
De multe ori am ascultat trilul pasarilor. Le urmaream cu privirea, cum zburau si cantau bucurandu-se de viata. Aveau si casuta lor din lemn in curte. Stateam pe o terasa unde batea soarele si le admiram. Si-mi incarcam bateriile.
De cealalta parte a casei zona pavata este lata. Aici sub un sopron este o masa de biliard, iar in aer liber o masa de tenis de camp, de buna calitate.
Interiorul pensiunii
In holul de la intrare se recomanda sa te descalti. Acolo gasesti papuci de casa de toate marimile. Acest pit stop are legatura cu curatenia stralucitoare de la tot pasul. In fata noastra este un desk inalt si lung de receptie. In stanga este un living cu fotolii si canapea comode si un ecran TV mare.
In dreapta si din nou dreapta sunt scarile de acces pe etaje. In dreapta si inainte se intra in sala de mese.
Sala de mese este bine si felurit luminata. Mai tot timpul a cantat la volum mic si placut muzica de foarte buna calitate.
In sala de mese se gaseau la dispozitia turistilor un aparat de cafea, fructe, apa de izvor.
Din sala era o iesire pe terasa de care am amintit la descrierea curtii. Si tot din sala era permis accesul in bucatarie la frigider si pentru a cere orice aveam nevoie. Familia M era ajutata de inca o doamna, ruda si prietena, daca am retinut bine. Tot ce au facut acesti trei oameni pentru noi cat am locuit in casa lor, a fost numai pentru a ne simti bine, a ne destinde, a ne ajuta, a ne spune vorbe bune.
Inca din prima zi am indraznit sa cerem sa ne spele o pereche de pantaloni, caci unul din noi a ajuns inamolit dupa o drumetie pe care am facut-o in drum spre locatia noastra de vacanta. Am fost serviti cu placere si fara niciun cost suplimentar.
V-am plimbat putin pe la parter si nu v-am spus de superbele ornamente interioare. Le veti putea identifica in poze.
Apartamentul 5. Alte camere.
Pensiunea pune la dispozitia turistilor 8 camere, din care 2 sunt apartamente de 4 si respectiv 6 locuri. 5 camere sunt la etajul 1 si alte 3 sunt la mansarda.
Apartamentul 5 a fost cu siguranta alegerea cea mai potrivita pentru familia noastra. Cum intrai, erau un hol perpendicular pe calea de acces care conducea stanga dreapta in cate o camera. Din acel holisor, inaintea intrarii in camera era cate o baie. In cea mica era toaleta si o mica ghiuveta, in cea mai maricica, era o ghiuveta normala si cabina de dus. Curat. Frumos. Impecabil.
Fiecare camera avea cate un balcon cu vedere catre cele doua laterale ale pensiunii. Panorama catre lac si munte era de vis.
Dormitoarele au fost foarte ok. Deasupra capului patului erau tablouri. Mobilerul era de calitate. Foarte de calitate. Si lenjeriile. Tavanul era imbracat in lemn si intregul aspect al camerei era fermecator. Jos paseai pe mochete de iuta. Oglinzile, veiozele, cuierul, dusul, noptierele, totul de calitate. TV era in fiecare camera, dar noi l-am deschis foarte rar, zile intregi chiar deloc.
Cred ca gazdele au pasiune pentru pendule, caci prin pensiune erau dovezi in acest sens. Pentru arhitectrura si decoratiuni nota 10 plus.
Caldura am avut din belsug astfel ca am dormit dezveliti si aveam cu ce ne inveli.
Intr-un moment cand nu mai erau cazati alti oaspeti, cu acceptul gazdelor, am vizitat si cateva din camerele de la mansarda. Mi-a placut apartamentul 6 de 6 locuri potrivit pentru familii mai numeroase cu copii si camera 7, ideala pentru cupluri tinere.
Va imaginati ca am fost primiti cu ospitalitate cu un pahar de tuica sau visinata. A trebuit sa reprezint familia fiind singurul bautor de alcool, de ocazie. Si aici revin la oameni, la gazdele noastre, dna M si dl A. Iti facea placere sa vorbesti cu dumnealor, le facea placere sa vorbeasca cu tine. Nu au fost niciodata absenti, nu a fost niciodata agasanti. Mult mult timp nu am avut sa socializam, dar am facut-o incet pe nesimtite, astfel ca in ultima zi, cand incepusem sa ne cunoastem putin mai bine, am descoperit si cunostinte comune.
Mancarea se servea la orele agreate cu noi. Se aducea pe centrul mesei in boluri, castroane, farfurii mari, si ne serveam dupa plac cat doream si cat pofteam. Am mancat supa de galusti, ciorba de perisoare, pastrav, rata la cuptor, vita, snitel, pulpe de pui, salate. La micul dejun masa se incarca cu salam, sunca, branzeturi, legume, oua, slaninuta, zacusca, pateu, miere. Deserturile ne indulceau dupa amiezele, iar inghetata a fost vedeta.
Si acum ma gandesc la rata la cuptor sau la pastrav. Mancarea a fost gustoasa, calda, stropita daca doream cu un paharel de tarie sau un vin. In pensiune nu se comercializeaza bauturi, astfel ca am completat cu berile si sucurile cumparate din afara.
La final de sejur, am primit nota de plata, era corecta, am achitat cu tichetele de vacanta de care v-am povestit. Am primit bonuri fiscale desi am spus ca personal nu avem nevoie de ele. Domnul AM a insistat ca asa este corect si dumnealor asa procedeaza.
Am ajuns la momentul de “La revedere! ”. Si acesta este salutul cel mai potrivit caci noi chiar ne-am propus sa revenim la Casa Bucureasa. Si ca sa fie treaba oabla am facut si o rezervare pentru luna iunie.
Imi doresc mult sa vizitez zona si vara, cand potecile si drumurile ne vor permita sa ajungem la Cascada Scorusu (pare-se cea mai inalta din tara), la Cascadele Lotrisor (din nou), Verde, Apa Spanzurata, Moara Dracilor, prin Cheile Latoritei spre Lacul Petrimanu si Galbenu sau in Muntii Latoritei sau catre Transalpina. Imprejurimile Malaiei ofera cadre de natura salbatica, trasee inca putin cunoscute si spectaculoase.
Si daca vreti sa va alaturati noua in penultimul weekend din iunie, dati un semn.
Numai de bine si “La revedere” la Herculane, Malaia sau oriunde in lumea asta.
Trimis de Dan&Ema in 09.02.19 22:16:38
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35704630 N, 24.01637710 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Start vot! Îmi face mare placere sa știu ca recomandările mele au fost utile, în fond acesta este scopul AFA, nu? Sa oferi și sa primești informații legate de tot ceea ce înseamnă turism.
Pentru luna iunie echipați-va cu încălțări sănătoase, pentru ca veți avea mult de umblat în zona, sunt locuri superbe, de o frumusețe aparte, cu siguranță va veți convinge de spusele mele! Toate cele bune!
@Safta Radu:
Am fi facut drumetii si acum dar in afara de cascada Lotrisor nu am intreprins nimic din cauza zapezii din camp deschis si a ghetii din paduri.
In iunie infloreste rhododendronul sau bujorul de munte care coloreaza in rosu culmile despadurite, precum Fratosteanu de exemplu de unde se poate urca din Curmatura Vidrutei.
Radu, inca un multumesc pentru informatia valoroasa pe care mi-ai dat-o si sa ne revedem cu bine luna viitoare.
@Dan&Ema: Și SB! De ce, pentru că meritați! Și tu, pentru frumoasa descriere a oamenilor și locurilor, dar și cei trei oameni buni și calzi care v-au făcut bucurii la... Bucureasa!
Întâi am crezut că iar ai nimerit la mansardă, dar m-am liniștit: nu erai în pericol!
Arată foarte bine totul! Invitant, ofertant, împletit cu căldura sufletească a gazdelor, face ca și bateriile să se-ncarce mai repede!
P.S.Pe tine te bănuiesc de încercarea de împachetare cu nămol! Deși...
Vreau și la vară!
@Dan&Ema: Super-excursie, super-cazare! Radu e maestru emerit, dar nici tu nu ești departe, că ești cuminte și-l asculți! Vacanța asta a elevilor a fost plină pentru multă lume, noi abia ne dezmeticim după drum, povestim și noi în curând...
Să vă fie de bine și să mai faceți! Succes la școală copiilor!
@Zoazore:
Multumesc pentru SB!
Multumesc pentru ecoul cald.
Stii, felul cum esti tratat face 51% din impresie. Ba nu, corectez! Nu trebuie masurat in procente. Te face sau nu sa te simti bine, adica da ori ba.
Si cand totul se intampla intr-o locatie de calitate, atunci este combinatia castigatoare.
Numai bine. Am vazut si apelul tau, te sun mai tarziu. ????
@crismis:
Bine ati venit! Asteptam povestea voastra cu interes, mai ales ca imi place mult cum insiri slovele.
Nu am putut ajunge insa la unele obiective unde as fi vrut, dar... revenim cand s-o vedea iarba si ne-or clati privirea culorile verii.
Am adaptat programul nostru la anotimpul alb, pe alouri zapada masura 2 metri la sosea, stratul de omat era mai inalt decat masina.
Pe curand si numai bine! ????
@crismis: Eiiiiii, nici chiar asa! Mulțumesc pentru apreciere, dar sunt un biet ucenic, am multe de învățat și de ascultat de la alții.
@Safta Radu: Ești modest; încă o calitate pe lângă celelate multe ale tale! Să ne vedem sănătoși și voioși în curând!
@Dan&Ema: frumos articol, cand mergi la vara sa nu ratezi nici un obiectiv, sunt locuri unice si foarte frumoase, echipativa corespunzator ca veti mult de mers prin locurile frumoase care le-ati enumerat, ne vedem la Hercule
@Dan&Ema: Nu știu dacă este valabil întotdeauna, depinde de mulți factori aprecierea mea, daaaaar, oamenii de calitate se înconjoară - mai mereu - de lucruri de calitate!
Este și cazul acestei pensiuni, unde se vede bunul gust în tot ce o înconjoară, la interior și exterior, daaaar, și la mâncare, după cum se vede în poza cu plăcinte - cel puțin! Arată super, îți vine s-o mănânci cu ochii, nu alta!
Felicitări pentru review și-ți doresc să ajungi și pe timp călduros, vara sau primăvara, Cred, totuși, că cel mai frumos ar fi toamna, colorată așa cum îmi place mie mai mult! Am votat, ca de obicei, cu drag!
@extracrisina:
Multumesc de apreciere.
Sper sa avem noroc si de vreme buna pentru ca iunie este o luna foarte instabila la munte, in Carpati.
Am citit atatea despre zona Muntilor Latoritei ca abiaasrept
Anul trecut am avut ploaie inghetata si lapovita in iunie.
Nu ca ne-ar tine ploile de tot in loc.
????????☀️
Numai bine!
Sa ne vedem sanatosi la Herculane! ????
@doinafil:
”oamenii de calitate se înconjoară - mai mereu - de lucruri de calitate!
Si eu cred ca poate exista o conditie / o legatura intre cele doua. Fara sa fie insa regula.
Eu mai cred mult in “omul sfinteste locul” si eu ma simt bine unde sunt oameni de calitate sau oamenii cu care rezonez. Si avem cateva situatii de locatii unde am pastrat legatura cu niste oameni deosebiti chiar daca nu ofereau cele mai bune conditii.
Aici, la Casa Bucureasa, se gasesc amandoua! ????
@Dan&Ema:
Si eu sunt un mare fan al zonei Voineasa, in principal pentru ca este o zona foarte linistita si cu oameni extraordinar de primitori.
Va recomand cu multa caldura o excursie la barajul Petrimanu, este o priveliste de vis. Atata ca drumul este foarte, foarte prost - v-ar trebui o Lada Niva, ca sa mergeti fara grija.
Din pacate, calitatea drumului ne-a oprit sa ajungem si la barajul Galbenu, dar pun pariu ca si acolo este extraodinar de frumos.
@black_mamba:
Vrem sa ajungem in iunie la Petrimanu si Galbenu si tot ce mai putem cuprinde aici: Cheile Latoritei, Cascada Verde, Cascada Apa Spanzurata, Cascada Moara Dracilor, sa iesim chiar in Curmatura Oltetului si chiar “strategica”. Vedem.
Am fi vrut si acum dar imediat dupa Ciumget, dupa uzina, la intrarea in defileu incepea zapada pe carosabil.
Votul 60nu aduce nimic? Eu, m-am "trezit" mai tarziu si abia acum am reusit sa citesc despre ce minunatii ati facut si pe unde ati umblat.
Foarte frumoasa cazarea! Cred ca mi-ar place sa stau acolo, primavara, cand trilul pasarilor este la apogeu.
Tare frumos! Sa va fie de bine si sa repetati!
Sa ne vedem cu bine!
@DOINITA:
Votul 60 il aduce pe votul 61!
Era asa frumos tripul pasarelelor acum cand am fost noi la inceput de februarie.
Sunt convins ca dupa Valentine's Day, Dragobete, 1 Martie, 8 Martie, canta si mai multi pasaroii si pasarelele.
Trebuie doar sa vrei sa le asculti.
La un curs de managementul stresului si energie am facut anume acest exercitiu si este deosebit. Recomand tuturor sa va relaxati ascultati pasarelele. Si daca va concentrati si nu va lasati perturbati de nimeni, veti auzi si vorba adierii sau a frunzelor. Daca nu ma credeti, incercati!
Numai de bine! Pe curand la Herculane!
@Dan&Ema: FELICITĂRI pentru articol si fotografii le minunate!
L-am trecut la favorite!
E prea frumos acolo, obiectivele turistice pe care le-ai enumerat pentru vizitare in iunie, sunt foarte multe... vreau să ajung si eu în drumeții pe acolo.
Sa mai spun ceva de mâncare? Decoruri? Natură? ... numai plusuri la Casa Bucureasca!
P. s. si eu am început sa scriu pe AFA tot din februarie... am luat o luna de vacanță. ????
Pe curând! Călătorii plăcute!
@Dana2008:
MULTUMESC, trebuie sa raspund tot cu majuscule.
Am sa anunt in timp util ce pun in plan concret in iunie.
Deocamdata este intentie, dar ferma.
Ma bucur ca articolul si pozele au avut succes. Este unul din articolele mele cele mai votate din toate timpurile, iar pozele au ajuns intre cele mai votate poze ale mele de pe AFA.
Mi-a placut mult la Casa Bucureasa. Ne-a placut la toata familia, rectific.
Numai de bine! ????????
@Dan&Ema: Buna, Dane!
Vezi tu, ai cazarea asigurata, dar noi ceilalti ce facem?
Am citit ca nu au prea multe camere.
Ma bucur pentru performantele tale pe Afa!
Felicitari!
@Dana2008: Puteti vorbi la pensiune.
Eu am facut o rezervare provizorie pt familia mea. Dar voi reveni la inceput de iunie cand pot stii mai sigur.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Cazare de vis in Malaia la Casa Bucureasa — scris în 20.08.22 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Pensiunea Casa Bucureasa - bucuroşi că AmFostAcolo — scris în 23.07.18 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ