ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 3 MIN

Pensiunea Antique (Tg. Jiu) – Impresionant

TIPĂREȘTE

Pensiunea Antique (Tg. Jiu) – Impresionant

Pensiunea este un amestec de vechi cu nou, aceasta este renovata recent cu mult gust, fara rabat la calitate. Aflata in imediata apropiere a Parcului Central (Grădina Publică Belvedere) din Tg Jiu, parc aflat in patrimoniu UNESCO ce are inglobate celebrele lucrari ale binecunoscutului artist roman Constantin Brâncuşi.

Trebuie sa fac o paranteza si sa va reamintesc despre: Ansamblului sculptural brâncuşian în Parcul Central - Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa Tacerii

La puţin timp după intrarea României în primul război mondial, în condiţiile ofensivei germane de pe valea Jiului, la 14 octombrie 1916 s-a desfăşurat la Tg-Jiu, bătălia de la podul Jiului, un moment aparte la luptei locuitorilor din Tg-Jiu pentru libertate şi unitate naţională.

După încheierea războiului şi desăvârşirea unităţii statului naţional român, la 1 decembrie 1918, Constantin Brâncuşi, aflat în vizită la Poiana-Gorj, în iunie 1936, îi prezintă doamnei Arethia Tătărescu planurile unui ansamblu sculptural ce urma a fi amplasat la Tg-Jiu în onoarea soldaţilor români căzuţi în luptele din primul război mondial.

În iunie 1937 Constantin Brâncuşi face o vizită la Tg-Jiu, iar după alegerea pietrei pentru Poarta Sărutului, în septembrie 1937, sculptorul lucrează la Tg-Jiu la definitivarea operelor din cadrul ansamblului sculptural.

În noiembrie 1937 arhitectul peisagist Frederic Rebhruhr reamenajază Grădina Publică a oraşului. Cu acest prilej este trasată aleea scaunelor, ce face legătura între Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului. Aceasta se află în prelungirea Căii Eroilor care conduce la biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Biserica afost ridicată pe locul unei biserici ce data din 1777, ce a fost refăcută între 1927 şi 1938 şi sfinţită la 7 noiembrie 1937, când a fost inaugurată, în prezenţa lui Constantin Brâncuşi, şi Poarta Sărutului.

Ansamblul continua in prelungirea Căii Eroilor unde pe locul unui fost târg al oraşului a fost amplasată Coloana fără sfârşit, operă definitivată spre sfârşitul anului 1937 de către Constantin Brâncuşi.

Revenim …Imaginea impozanta a intrarii principale cu cele 2 scari laterale, frumos arcuite ce duce la o terasa generoasa, in imediata apropiere a acesteia se afla intrarea in zona receptiei. Atentie zona este semiobscura dar nu deranjeaza.

Aici va intampina o domnisoara, foarte amabila, ce va va inmana cheia camerei dvs.

Camerele (duble) 10 la numar, sunt disponibile doar 6 camere, restul de camere (4) sunt inchiriate pe un an in avans de catre o firma. Acestea sunt mari, spatioase, dotate cu mobilier nou (rustic), paturi matrimoniale, televizor LCD de dimensiunii normale (81 cm), AC, minibar (cu plata) baie moderna dotata cu: dus, papuci de interior, halate de baie, sampon, sapun, casca de dus si prosoapele de rigoare foarte frumos aranjate. Curatenie impecabila iar prosoapele (folosite) se schimba zilnic.

Pretul camerei (duble) este de 220 lei /noapte cu mic dejun, in valoare de 20 lei.

Parcarea are un incovenient e (ste) mica, maxim 5 auto.

Restaurantul / Bucataria: se afla situata la parter amenajata dintr-o crama veche, traditionala cu locuri speciale pentru fumatori si nefumatori. Meniul este destul de bun iar bucatarul este de exceptie, merita incercat orice fel de delicatese. Papanasi sunt de mare angajament, recomand.

Recomand a se vizita si alte obiective turistice din judetul Gorj, cum ar fi: Manastirile Tismana, Lainici, Polovragi, Cheile Gilortului Casa fortificata Cula Cornoiu, Ranca si continuand cu Transalpina.

In incheiere va recomand aceasta pensiune tuturor. Vacante frumoase sa aveti, oriunde va aflati.


[fb]
---
Trimis de RossoNerro in 17.07.12 15:19:28
Validat / Publicat: 17.07.12 16:24:14

VIZUALIZĂRI: 1554 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 12 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Antique:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052671909332275 sec
    ecranul dvs: 1 x 1