GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O zi liberă, weekend prelungit de 1 mai şi noi unde mergem? Am ratat marea şi întâlnirea cu prieteni AFA de la Eforie Sud.
De Paşte ne-am întâlnit cu prietenii din Craiova şi aşa am stabilit să mergem împreună undeva. Dar unde? Păi undeva aproape şi eu am propus zona Polovragi - Baia de Fier. S-au ocupat ei de cazare şi după ce au făcut rezervarea normal că m-am uitat pe AFA să văd articolele despre pensiune.
Şi aşa am ajuns la Pensiunea Andreea din Baia de Fier unde am stat două nopţi. Am plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, pe traseul Piteşti, Rm. Vâlcea şi de aici spre Tg. Jiu trecând prin Horezu, sunt aproximativ 250 km. Ca timp, teoretic puteţi ajunge în 3-4 ore, dar noi ne-am mai oprit pe traseu şi am ajuns mai târziu decât ne-am propus, dar nu ne grăbeam. Urmărind indicatoarele, faceţi dreapta spre Polovragi şi de aici spre Baia de Fier, unde sunt indicatoare spre pensiune.
Când am ajuns la poarta pensiunii, prima impresie a fost de linişte, pentru că nu este la şosea, că este departe de vecinii, undeva între livezi şi vii.
Am intrat în curte, am parcat maşina şi la prima clădire, la prima uşă ce părea a fi recepţia am intrat dar nu era nimeni. Am mers spre foişoarele din curte unde ne-a întâmpinat D. na Mihaela, gazda noastră.
I-am explicat cine suntem, iar dânsa cu zâmbetul pe buze ne-a explicat unde vom fi cazaţi şi care sunt condiţiile de servit masa.
Am fost cazaţi în prima clădire cum vii de la poartă, la etajul 1, camera 102. Am găsit cheia în uşă, aşa cum ne spusese D. na Mihaela şi am intrat fără alte formalităţi.
Am intrat în cameră, un miros plăcut am simţit şi era semiîntuneric, aprindem lumina şi ne place ce găsim. Camera este curată, mochetată, un pat dublu matrimonial cu noptiere şi veioze în stânga şi dreapta patului dar şi priză şi intrerupător. Un dulap cu două uşi, o măsuţă pentru bagaj deasupra căreia este un cuier pe perete, o măsuţă pentru toaletă cu scăunel şi oglindă pe perete şi o altă măsuţă cu TV LCD. Camera nu are balcon dar fereastra ce dădea în spatele clădirii are draperie şi plasă pentru tânţari.
Baia este destul de mare, are fereastă (bună pentru aerisire) şi este dotată cu cabină de duş, chiuvetă, wc şi uscător de păr. În baie am găsit câte două prosoape de fiecare şi unul era déjà pe jos lângă cabina de duş, dozator cu săpun lichid şi hârtie igenică.
Totul este asortat ca nuanţe de culori, mobilierul cu tapetul de pe peretele de la capătul patului, cu mocheta dar şi cu gresia şi faianţa din baie.
În cameră nu este frigider, dar în capătul holului este o vitrină frigorifică, pe care am folosit-o fără probleme.
Mai târziu am aflat de unde venea mirosul simţit în cameră. Clădirea unde am fost noi cazaţi a fost fânarul, acum este o clădire cu două etaje cu câte 6 camere pe palier. La parter este zona administrativă şi într-o cameră este şi centrala pe lemne şi aşa am realizat că mirosul era de fum de lemne.
Restaurantul pensiunii are două saloane în stânga şi dreapta intrării iar în faţa lui în curte sunt trei foişoare, unde sunt câte 2-3 mese şi tv LCD.
Se pot servi toate trei mesele în varianta a-la-carte din meniul pensiunii, numai la mic dejun este şi varianta bufet suedez.
Noi am optat pentru mic dejun tip bufet suedez, unde în cele două dimineţi am avut ce alege să mâncăm din multitudinea de feluri de mâncare. Multe produse de casă: lapte, brânză telemea, cașcaval, zacuscă, salată de vinete, tobă, jumări, şuncă afumată, muşchi file, ouă ochiuri şi omletă, gem şi dulceaţă. Roşii, castraveţi şi ardei deocamdată nu din producţia proprie. Ceai şi cafea la alegere şi discreţie. Puteai să mănânci cât vroiai şi ce vroiai, totul al 25 lei / persoană.
În cele două seri cât am stat am servit şi cina. A comandat fiecare ce a dorit din meniul pensiunii. Totul a fost bun. Noi după fiecare cină am achitat consumaţia pentru care am primit bon fiscal. Dar se poate opta şi pentru plata meselor la plecare. Ospătăriţa notează totul în contul camerei şi la plecare se achită totul.
Ce mi-a plăcut aici a fost că gazdele nu te sufocă, nu stau să urmărească ce faci, cum am păţit-o prin alte locuri.
Pensiunea are mai multe corpuri de clădiri la care ajungi pe alei betonate încadrate de ronduri de flori.
Grădina este imensă, multă iarbă verde, livadă cu pomi fructiferi, viță de vie dar și grădina propriu zis de zarzavat. Acum era superb, dar îmi dau seama cum este vara, să mergi desculț prin iarbă.
Este locul ideal pentru familii cu copii, au unde alerga sau unde să se joace.
La plecare, după micul dejun, am mers în biroul D. nei Mihaela pentru a plăti, am schimbat câteva impresii, i-am spus că am lăsat cheia în uşă aşa cum am găsit-o, nici o problemă ne-a spus.
Apropo, birou doamnei mi s-a părut foarte interesant. Imaginaţi-vă fântâna veche cu apă potabilă cu roată mare încadrată în biroul dânsei. Mi-a plăcut ideea.
Am plecat fără ca cineva să vină să verifice camera.
Am simţit ospitalitate şi respect din partea gazdelor cât am fost oaspeţii acestei pensiuni.
Trimis de ANILU in 02.05.17 20:15:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLOVRAGI / NOVACI. A mai fost în/la: Ardeal
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.16636600 N, 23.76152200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Oamenii de sub munte sunt niste persoane deosebite, Aceasta parte de Oltenie nu seamana cu vreo alta parte a Olteniei. Zoma aleasa de voi este superba, cu multe locuri frumoase de vazut acum astept sa vad ce a-ti vizitat.
Cu bine!
@printesa82: Aşa este, totul este foarte frumos.
Şi este o linişte că simţi cum te relaxezi.
Toate cele bune.
@adrianbogdan: După părerea mea zona de sub munte a Olteniei gorjene este cea mai frumoasă. Este o zonă turistică şi dacă ajungi în zonă ai ce face.
Da, ne-am plimbat prin zonă, am văzut obiectivele turistice, sper să reuşesc să scriu un articol.
Mulţumesc pentru vizită şi ecou.
Toate cele bune.
@ANILU: Da, stiu de acolo se trag mosi si stramosi mei, acum suntem proaspeti propietari de teren in zona. Nu numai zona este superba dar si oameni parca sunt altfel. Bine sunt sigura ca imi dai dreptate la capitolul asta. Stai linistita ca am neamuri si la Bailesti, sti tu de ce. Astept acum sa vad ce ne spui despre zona. Pupicei!
@adrianbogdan: Am vrut să fac referire şi la oltenii gorjeni... dar tu ştii, că eu trăiesc practic printre olteni, dar din altă zonă a olteniei, mai puţin turistică...
Te pup şi eu.
@ANILU: O dimineață caldă aproape ca de vară în București... și un articol proaspăt despre o unitate de cazare dragă mie. Mă bucur că ați descoperit această oază de ospitalitate și odihnă numită Pensiunea Andreea din Baia de Fier. Cu excepția anului trecut, în ultimii vreo 7 ani am fost anual câteva zile la această pensiune. Practic am asistat la dezvoltarea ei de la an la an - curățenia, mâncarea gustoasă, prețurile rezonabile, ospitalitatea, comportamentul față de vizitatori au rămas însă mereu la cote înalte.
Oltenia de sub Munte este o regiune atât de ofertantă din punct de vedere turistic astfel încât, chiar dacă am fost de „n” ori în zonă, am găsit întotdeauna lucruri noi și frumoase de văzut.
@tata123: După cum spuneam, prietenii din Craiova au făcut rezervarea, iar eu am căutat pe AFA să văd ce s-a scris despre pensiune (inclusiv articolul tău). Numai de bine s-a scris până acum.
Nouă ne-a plăcut foarte mult, amplasarea, curtea şi ce să mai zic de grădină.
Până şi drumul de la Rm. Vâlcea până la Baia de fier este frumos, şerpuieşte printre dealuri verzi de-ţi taie răsuflarea.
Mulţumesc pentru vizită şi ecou.
Toate cele bune.
@ANILU:
Scria @tata123 ca Pensiunea Andreea este:
”o unitate de cazare dragă mie
.
Si mie. Am fost de multe ori (cred ca de vreo 5 ori daca nu si mai mult), dar sunt deja ani buni de cand nu am mai revenit aici doar din motivul ca am ales complet alte zone de vizitat de pe harta. Dna MM este o dulce si am recomandat aceasta unitate de cazare in mai multe CMR-uri si altora care mi-au cerut variante in zona. Cu convingere,
Din poze remarc modificarile care s-au mai "savarsit" de cand nu am mai calculat pragul dumnealor. Am vazut ca este amenajat si mai mult verde pentru relache si joaca.
Aici am serbat si onomastica lui Emi la implinirea a 7 ani.
Frumos articol, amintiri placute, ma bucur ca am inceput ziua asa.
Am vazut ca au trecut multi AFA-isti pe la Pensiunea Andreea si a rezultat din aceste vizite o recomandare in lant si o nota foarte buna in evaluare care este si reprezentativa datorita numarului de peste 10 notari.
Felicitari!
@Dan&Ema: Mulţumesc pentru vizită şi ecou.
Aşa este mulţi colegii au fost la această pensiune.
Grădina este superbă. Loc de joacă şi de alergat pentru copii dar şi pentru adulţi cât vrei.
Pot spune că m-am dat în balansoar alături de toţi copii, m-am simţit şi eu copil, a fost foarte tare. Nu, nu s-a rupt balansoarul, era destul de ţapăn.
O zi frumoasă.
@ANILU: Hey! Ce surpriză plăcută!
Am fost de șase ori acolo, cu grupul nostru de prieteni, de fiecare dată ne-am distrat dar ne-am și relaxat. Chiar azi dimi am descărcat pozele de la Revelionul 2016-2017, a fost o aducere aminte relaxantă.
Nu am știut că veți merge acolo, dacă știam te rugam să îi dai un pupic din partea mea doamnei Mihaela.
Felicitări pentru alegerea voastră, felicitări pentru articol!
@ANILU:
Cu Emi si Denisa si pisicile casei s-a rupt acum cativa balansiarul . Serios!
Ne-au placut mult si animalele si masa de tenis si foisorul unde am servit multe mese in aer liber si camerele si fantana si... balansoarul... si livada.
Si pe primul loc oamenii. Gazde minunate. Si cand te gandesti ca prima data amajuns aici desi eram cazati la alta pensiune din localutate... de unde am plecat dupa o noapte datorita nerespectarii promisiunilor din oferta...
Si dupa ce am cunoscut-o pe Doamna MM am revenit aici cu frati, parinti, nasi, colegi. Si de mai multe ori. Asta spune totul.
@krisstinna: După rezervarea făcută de prietenii noştri, soţul a căutat pe AFA şi a găsit articolul tău ştii cum s-a exprimat?!!! Dacă a fost Kristina putem merge fără probleme
Mulţumesc pentru vizită şi ecou.
Te pup.
@ANILU: Din cate se vede o foarte buna recomandare. Foarte frumoase pozele iar articolul cat se poate de complet. Iar cireasa de pe tort ecourile care au intarit buna impresie despre acest loc si oamenii care il gospodaresc.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulţumesc pentru vizită şi ecou.
Da, recomand cu mare plăcere pensiunea.
Toate cele bune.
Te pup
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 În căutarea iernii la Pensiunea Andreea — scris în 09.02.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Exceptional — scris în 02.05.21 de ux119408 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2021 Incantati de descoperire — scris în 09.01.21 de ux118292 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 După ani și ani... la început de an — scris în 04.01.21 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2019 La Pensiunea Andreea din Baia de Fier = Acasă — scris în 29.10.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Pensiunea Andreea 3* din Baia de Fier, într-o prezentare excepțională: nou nouță, elegantă, modernă — scris în 08.10.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- May.2018 Cazare si masa — scris în 05.05.18 de Dcosette din BUCURESTI - RECOMANDĂ