GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sejur la Alpina, copleşiţi de o profundă atmosferă bacoviană
Ce contează că e noiembrie, că toamna e pe terminate? Ce contează că iarna bate la uşă, că temperatura de afară nu trece de 5-6 grade? Pentru noi, nimic din toate acestea nu contează, când ne vine dorul de ducă...
Nu am dorit să irosesc ultimele zile de concediu din acest an, iar o plimbare la munte nu strică niciodată, fie ea şi de două zile, cu tot riscul de a avea vreme potrivnică. M-am gândit că pensiunea Alpina s-ar potrivi cerinţelor unui sejur, şi am sunat pentru o rezervare. Discuţia cu proprietarul a decurs normal, nu a solicitat avans, fiind de acord cu solicitarea mea de a sta într-o cameră cu vedere la lacul Brădişor.
Nici traficul nu ne-a speriat, pe Valea Oltului este aglomeraţie întotdeauna, nu contează în ce zi a săptămânii te afli, îţi vezi de drum printre atâtea şi atâtea tiruri, camioane, autoturisme, şi din când în când câte-o căruţă. Aici e o mică problemă, când în spatele lui înaintează greoi coloana de maşini, vă daţi seama cât sughite bietul căruţaş? Nici nu vreau să mă gândesc ce analize pertinente şi bine documentate se fac în legătură cu arborele lui genealogic.
Dar să revenim la oile noastre, din E 81, la intrarea în Brezoi am virat stânga, intrând pe DN 7 A, am trecut de această localitate, şi după traversarea barajului lacului Brădişor, am mai parcurs câţiva kilometri şi am ajuns la pensiunea Alpina, situată pe partea stângă. Parcarea pensiunii se află pe partea dreaptă a şoselei, în faţa pensiunii, iar cei care au multe bagaje trebuie să inspire adânc, să numere până la cinci, ca într-un celebru film românesc, şi să-şi care tot calabalâcul până sus, sunt ceva trepte de urcat.
Am intrat direct în sala de mese, unde am găsit două angajate, le-am spus ce căutăm noi pe-acolo şi am primit cheia de la camera nr. 4, cu vedere spre lac, să fiu corect spre coada lacului. După ce ne-am luat în primire camera, am lăsat bagajul şi am coborât la masă, foamea îşi cerea drepturile. Cât au pregătit mâncarea cei de la pensiune, am dat un tur, dar fără minut şi fără scor :), să vedem şi noi pensiunea.
În primul rând, să spunem că este poziţionată excelent, cu o splendidă vedere către lacul Brădişor şi către munţii din faţă. Capacitatea de cazare: patru camere duble, o cameră triplă şi două apartamente, toate cu baie proprie, unele din acestea având şi balcon. Dispune de o frumoasă terasă, poziţionată către lac, şi de o sală de mese elegantă. Undeva în partea stângă, în spate, amatorii de grătare au la dispoziţie locul lor, dotat cu lemne, soluţie pentru aprinderea grătarului şi alte cele. De reţinut faptul că pentru a beneficia de avantajele grătarului trebuie să plătiţi, pensiunea oferind masa şi o gamă largă de băuturi pentru cei care nu doresc să-şi prepare singuri mâncarea.
Spuneam că parcarea se află peste drum de pensiune, dar tot aici se află şi spaţiul de joacă pentru copii, o sală de jocuri şi două atv-uri pentru amatorii de senzaţii tari. Am văzut trase la mal şi două bărci, semn că atunci când timpul permite, se pot organiza plimbări pe lac.
Despre camera noastră, ce pot să spun, mare, curată, lcd, balcon cu măsuţă şi două scaune pentru cei care doresc să tremure afară la o ţigară, răcitor, în care găseai diverse produse, de la dulciuri până la băuturi alcoolice, la preţuri rezonabile. Semnalul la net destul de slab, iar la telefonie, cel puţin în reţeaua Telekom, foarte slab, trebuia să stai lângă fereastră să poţi folosi telefonul.
Ce nu mi-a plăcut a fost patul, deşi avea o saltea confortabilă, scârţâia în draci! Mi-era teamă să mă întorc noaptea, că o trezeam pe consoarta mea cu zgomotul produs, semn că bietul pat a avut mult de suferit, a suportat mulţi supraponderali, ce mai conta încă unul, la deal, la vale... :)
Baia camerei noastre, spaţioasă, oglinda poziţionată un pic cam sus, un dezavantaj pentru cei mai scunzi, iar atunci când făceam duş, apa se scurgea pe sub cabină, nu în cantitate mare dar suficient cât să te deranjeze.
Referitor la mese, am mâncat numai la pensiune, au meniu a la carte, dar destul de restrâns, zilnic poţi alege din două feluri de ciorbă, iar la felul de bază predomină produsele la grătar. Noi am optat în cele două zile pentru ciorba de fasole cu afumătură, foarte bună, la felul doi alegând păstrăv cu mămăliguţă şi mujdei, specialitate de pui cu smântână, sniţel din piept de pui cu cartofi prăjiţi sau natur şi murături, sau tochitură cu mămăliguţă, în varianta lor aceasta fiind un fel de pomana porcului cu un ou ochi deasupra. Soţia a comandat papanaşi, în prima zi, iar în a doua zi clătite cu dulceaţă de trandafiri, foarte bune. Surpriză totală la papanaşi: erau minusculi, pe unde am mâncat papanaşi în ţara asta ca aici nu am văzut să fie atât de mici. Atât de dezamăgit am fost la vederea papanaşilor, că nu am mai făcut nicio fotografie la mâncare pe tot parcursul şederii noastre aici.
Cu proprietarul nu ne-am întâlnit, dar am interacţionat cu personalul pensiunii, de fapt prea mult spus interacţionat, au manifestat un comportament civilizat dar rece, distant, de fiecare dată un zâmbet scurt şi protocolar, fapt care ne-a determinat să ne vedem de-ale noastre, deşi noi nu suntem aşa, ne place să discutăm, să legăm prietenii...
Cu toate că vremea de noiembrie, rece, bacoviană, ne îndemna mai mult să stăm în cameră, să tragem un somn prelungit, am făcut totuşi o plimbare prin Voineasa, unde am remarcat aceeaşi atmosferă cenuşie, apăsătoare, pensiuni închise, o imagine dezolantă. Au fost însă şi plusuri, ne-am încărcat plămânii cu aer curat, şi ne-am bucurat de peisajele acestei frumoase zone montane.
Una peste alta, recomand pensiunea Alpina, considerând că micile neajunsuri constatate pot fi remediate fără probleme.
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 17.11.17 18:32:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VOINEASA / VALEA LOTRULUI.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34807750 N, 24.05357970 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Safta Radu: Siii... START VOT! Cine are rabdare, e rasplatit cu-n articol marca "Sfta Radu".
Dar... simt o tristete-n articolul tau! Intr-adevar, frumos, elegant, curat, dar... cam rece. De genul:"Bine-ati venit! Stati acolo si nu ne deranjati! "
Adica... daca vreau gratar trebuie sa platesc? Parchez masina si trec soseaua cu bageje? Imi las copilul la joaca peste sosea? Si daca praslea vrea ceva? Trece singur strada, sau stau in parcare si-l pazesc?
Nu mi se par in regula chestiile astea!
@Zoazore: Sfta?!?!?! Zozo, la ora când ai scris ecoul cred că ţi se făcuse fomică, de-ai mâncat o literă .
Nu ştiu dacă putem discuta de tristeţe, cert e că mă aşteptam la cu totul altceva de la acest sejur. Ai zis bine, rece e cuvântul potrivit.
În cameră, pe masă, am găsit o mapă în care se aflau instrucţiuni de utilizare a ATV-urilor, date despre pensiune, obiective de vizitat în zonă etc. Chestia cu plătitul la grătar e reală, eu nu-mi permit să dau informaţii eronate, scria undeva că pentru a putea folosi grătarul trebuie să plăteşti 30 de lei. Orice pensiune care oferă mâncare şi băutură descurajează, cât de discret poate, aducerea unor alimente sau băuturi de către turişti. Despre locul de joacă ce să spun, trebuie să-ţi cam păzeşti copilul cât se află acolo, doar nu vrei să ţi-l păzească cei de la pensiune, cel puţin la traversarea drumului trebuie să stai cu el, în imediata apropiere sunt curbe în ambele sensuri, e linie continuă, cel puţin mie mi se pare periculos.
Mulţumesc de vizită şi vot.
@Safta Radu: Arată bine pensiunea, cel puțin văzută în prima poză.
Camera destul de mare, dar problema cu scartiitul patului pe mine mă obsedează, nu-mi place. Mai ales la patul dublu cu saltea dintr-o bucată!
E bine de știut că poți mânca la ei, pentru că în zonă nu cred că ai prea multe opțiuni.
Cel puțin v-ați odihnit și v-ați plimbat prin jur.
Cât privește starea gazdelor, ei au de pierdut.
Toate cele bune.
@Safta Radu: Acuma, na, si tu! Noapte neagra si rece, frig, foame, sete, somn! Din toate!
Da, stiu ca tu nu dai informatii eronate, doar ma minunam (am sa raman asa, minunata!) de ce conditii impun unii. Nu vrei sa faca turistul gratar, nu i-l pune la dispozitie.
Nu stiu ce sa zic! Asta-i genul de turism pentru bani, nu pentru turisti! Pacat! Cum zice si ANILU, ei au de pierdut!
Eu numa' de-a dreaq ce sunt as fi pozat papanasii aia! Si le-as fi aratat si "monstruletii" de La Moara. Sa compare ei!
Bine ca macar v-ati plimbat si v-ati relaxat.
Sunt pensiuni unde DAAAA! si pensiuni unde NUUU!
Eu p-asta as trece-o la NUUUU! Tu esti mai indulgent!
@ANILU: Pensiunea nu arată rău, camera suficient de mare, patul însă a fost cuiul lui Pepelea, chiar făcea urât când mă-ntorceam. Deşi au un meniu destul de restrâns, puteţi lua masa la ei, mie mi-a plăcut mâncarea. Cea mai apropiată opţiune de luat masa este în Voineasa, la un hotel căruia nu-i dau numele, că mă urechează web-ul .
Despre comportamentul personalului chiar nu ştiu ce să mai zic, adevărul este că doar noi eram în pensiune, când ai doar doi turişti poate intervine plictiseala, poate erau obosiţi după un sezon full...
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Safta Radu: Plusuri si minusuri si rezultatul final tine si de ceea ce ai perceput tu. Voi mai ales avand in vedere felul vostru de a fi sunt convinsa ca v-ar fi placut sa interactionati cu oamenii locului.
Cat despre masa, uneori este atat confortabil sa ai masa la indemana si daca mai este si buna (chiar daca restransa ca variante) cu atat mai bine.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Corect spus, până la urmă totul ţine de modul cum percepem un sejur, cu plusuri şi minusuri, uneori la micile neajunsuri putem închide ochii, cum se spune mai lăsăm şi de la noi .
Atitudinea rece a personalului ne-a determinat să ne vedem de-ale noastre, nu ştiu ce să zic, proprietarul pensiunii nu locuieşte acolo, nu prea are cine să stea cu ochii pe angajaţi . Cât despre masă, a fost un avantaj că am avut posibilitatea să mâncăm la pensiune, prin zonă sunt foarte puţine variante de a lua masa.
Mulţumesc de vizită şi vot.
@Zoazore: am incercat "sa stau deoparte", sa nu intervin in niciun fel asupra comentariilor postate de catre turistii nostri. Acum insa, sunt nevoit, din pacate, sa intervin si sa corectez cateva reactii: comentariul domnului Safta este real si argumentat in proportie de 100%, fapt pentru care-i multumim!
Comentariile si concluziile dnei sau d-rei Zoazore sunt eronate si pe alocuri penibile...
Pentru exemplificare:
- cost gratar 30 RON - da, pentru ca Pensiunea Alpina beneficiaza de un restaurant, unde se pot servi produse "a la carte", aproximativ 20 de feluri de baza. Restaurantul a fost creat tocmai pentru a satisface cererea tot mai mare a clientilor nostri. Procentul celor ce vin sa-si gateasca singuri este foarte mic, iar acest segment de turisti nu este segmentul nostru tinta. Exista in zona o serie de cabane (pensiuni), care nu au angajati, care nu platesc taxe la stat si care pun la dispozitie gratuit gratarul. Cu toate acestea, pentru a nu-i refuza pe cei care vor sa faca un gratar am considerat ca pretul de 30 ron/gratar este unul "de bun simt" si l-am calculat in asa fel incat el sa acopere cheltuiala cu: lemnele, carbunii, sala restaurantului unde trebuie servita masa, spalatul veselei si tacamurile folosite, fetelor de masa etc.
- nu stiu cum arata si nici cat costa papanasii pensiunii careia-i faceti reclama, insa pot va spun ca in regimul HORECA (noi suntem o pensiune turistica, nu agroturistica) exista doua tipuri de papanasi: "L" si "XL". Noi am ales varianta L si am oferit cate doua bucati la portie, pentru ca aceeasi portie o primesc si copiii si femeile si barbatii. Este posibil ca pentru un barbat sa para mica portia insa pretul stabilit (10 ron/portie) mi se pare unul care te imbie sa mai ceri o portie...
- si-nca una si gata: chiar nu facem turism pentru bani! Sa ma credeti pe cuvant, n-aveti cum, pentru ca nu ma cunoasteti, insa va intreb de ce sa tii deschisa ditamai hardughia de pensiune si restaurant, cu personalul aferent, cu incalzire si apa calda pentru o camera de miercuri pana vineri? Suntem intr-o perioada de extrasezon (noiembrie) in care functionam la capacitate in special in week-end. Niciodata nu am refuzat rezervari (se practica din pacate) tocmai pentru a da posibilitatea turistilor nostri sa ne calce pragul; din pacate pentru ei in perioada de sezon (iunie - septembrie, decembrie - aprilie) este destul de greu sa gasesti un loc la Alpina -
asta pentru ca are o capacitate mica de cazare .
La capitolul "mea culpa" introducem celelalte probleme pe care le-am rezolvat (scartaitul patului - era un surub slabit), sau care sunt pe cale de rezolvare (personalul si atitudinea acestuia). Am reusit sa inchegam (cu greu) o echipa tanara, inimoasa, formata din oameni ai zonei care nu au mai avut niciodata contact cu turismul, dar care au invatat foarte mult (inclusiv din greseli). Suntem foarte receptivi la doleantele si criticile clientilor nostri, am imbunatatit si imbunatatim continuu serviciile noastre, suntem constienti ca functionam intr-un domeniu foarte dificil, in care clientul nostru vine la noi pentru a se simti bine, a manca bine, a se odihni bine, servicii pentru care mai si plateste si daca reusesti sa-i strici concediul, pe langa faptul ca "te-njura" mai spune si in stanga si-n dreapta despre "pataniile lui".
De aceea Zoazore draga, te invit sa treci pragul Pensiunii Alpina Malaia si sa tragi concluzia ca da este genul de pensiune ce trebuie trecuta la DAAAA.
Pentru dialog si schimb de pareri sunt de gasit acolo de fiecare data de vineri pana duminica.
Te asteptam cu drag!
Iustinian - Pensiunea Alpina
NB just n case este (sau a fost) reprezentant al unității
@just n case: Mulțumesc mult pentru răspuns. Mă bucur c-am reușit să te”provoc”, fiindcă-n dialog stă progresul, în schimbul de opinii și idei!
Intenția mea n-a fost să supăr (cei care mă cunosc, știu asta!), ci să creez un dialog. Dacă dialogul a dus și la rezolvarea unor probleme, și mai bine. Și văd că și-n cazul ăsta s-au rezolvat.
Nu pot decăt să-ți urez să-ți meargă din plin afacerea, să se dezvolte și ca viitorii turiști să aibă căt mai puține ”puncte negre” de semnalat.
Totuși, locul de joacă peste șosea? Poate reușești să rezolvi cumva și asta.
@Safta Radu:
Interesant articol și ecouri ????! Am fost la Malaia când se construia soseaua, am avut dureri de cap cu drumul atunci. Vezi ce tânăra sunt ?????
@elviramvio: În sufletele noastre toţi suntem tineri.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
@Safta Radu: Frumoasă pensiune, eu chiar o s-o țin minte! Camera arată bine (am citit că s-a rezolvat și cu patul scârțâitor ), vedere la lac!!! , cineva se obosește să te hrănească (eu sunt prea leneșă să-mi fac singură grătar în vacanță; vorba unei prietene: "cea mai bună mâncare e aia făcută de altul"), copii mici nu mai am să-i păzesc la locul de joacă...
Vezi, aici e utilitatea AFA, un loc poate fi bun pt mine, în timp ce altcineva s-ar mai gândi... Dar despre asta s-a tot discutat!
@crismis: Pensiunea este frumoasă, peisajele sunt superbe, mâncarea este asigurată, ce mai, condiţii să tot stai câteva zile acolo. Ai dreptate, utilitatea AFA este evidentă, când există o diversitate de opinii e foarte bine, nu putem gândi toţi la fel.
Mulţumesc pentru vizită şi vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Inca o pensiune unde vom reveni — scris în 02.09.22 de sorynneagu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Un sejur de vis — scris în 09.04.18 de Costynuta din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Valea Lotrului, un loc mirific — scris în 27.01.18 de Iulisor din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Ca in povesti — scris în 26.06.17 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Concediu pe Valea Lotrului — scris în 01.05.17 de mirelutz din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Liniste. Inspiratie. Timp — scris în 25.07.14 de karinamaria* din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Un loc de care te desparti cu greu... — scris în 30.06.14 de alincl din SIBIU - RECOMANDĂ